Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور پارک علم و فناوری این دانشگاه اقدام به تولید محصولات مختلف در زمینه محلول‌ها، دستگاه‌های ضدعفونی‌کننده، کیت‌های تشخیصی کرونا‌ و نمونه اولیه دستگاه ونتیلاتور کرده است.

نازنین داراب زاده مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس درباره دستاوردهای شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در زمینه مبارزه با ویروس کرونا، گفت: با توجه به ضرورت و اهمیت بالای همکاری همه‌جانبه در کشور برای کنترل بیماری کرونا و در راستای حمایت‌ از تولید داخل، پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس اقدام به حمایت از پروژه‌های دانشگاهی و پارکی مرتبط با حوزه کرونا کرده و در این راستا علاوه بر محصولات مختلف در زمینه محلول‌ها و دستگاه‌های ضدعفونی‌کننده و کیت‌های تشخیصی کرونا‌ موفق به تولید نمونه اولیه دستگاه ونتیلاتور شده و در راستای تجاری‌سازی محصولات تولید‌شده حمایت‌های مختلفی انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به محصولات تولید شده در این پارک اشاره کرد و گفت: یک شرکت دانش‌بنیان در بحران کرونا اقدام به تهیه فرمولاسیون و تولید محلول، امولسیون و ژل ضد عفونی کننده دست و سطوح (بر پایه الکل اتانول یا ایزوپروپانول۷۰ درصد)، مطالعه بیوانفورماتیکی و طراحی همزمان ۳ واکسن پپتیدی نوترکیب برعلیه کرونا و همچنین تولید کیت ستونی استخراج RNA ویروسی بهینه شده جهت استخراج ژنوم کروناویروس کرده است.

مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در ادامه افزود: شرکت دیگری هم در زمینه‌ تجهیزات پزشکی فعال است و با توجه به وضعیت حال حاضر کشور با استفاده از نیروهای متخصص و ماشین ­آلات پیشرفته، برای طراحی و ساخت دستگاه ونتیلاتور اقدام کرده‌؛ همچنین شرکت دیگری که در زﻣﯿﻨﻪ ﻃﺮاﺣﯽ و ﺳـﺎﺧﺖ دستگاه‌های ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ رﺑﺎتیک ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ دارد کار ﻃﺮاﺣﯽ و ﺳﺎﺧﺖ وﻧﺘﯿﻼﺗﻮر اورژاﻧﺴﯽ ﺑﺎ رﻋﺎﯾﺖ اﻟﺰاﻣﺎت اﺳﺎﺳﯽ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در وﻧﺘﯿﻼﺗﻮرﻫﺎ را انجام داده است.

* تولید ماسک، دستگاه اکسیژن، شیلد محافظ صورت 

داراب‌زاده گفت: شرکت دیگری نیز اقدام به تولید ماسک، دستگاه اکسیژن، شیلد محافظ صورت، کیسه ساکشن یکبار مصرف به همراه پودر جامدکننده برای کنترل عفونت و جلوگیری از انتقال بیماری در بین بیماران و پرسنل بیمارستان کرده است.

وی به شرکت دانش بنیان دیگری که در زمینه تامین قطعات و خدمات دیجیتال مشغول به کار است اشاره کرد و گفت: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺷﺮاﯾﻂ اﯾﺠﺎد ﺷﺪه در اواﺧﺮ ﺳﺎل ٩٨،  این شرکت ﺑﺨﺶ ﺑﺰرﮔﯽ از ﻇﺮﻓﯿﺖ ﺧﻮد را  ﺑﻪ  ﻃﺮاﺣﯽ و ﺗﻮﻟﯿﺪ وﺳﺎﯾﻞ ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ برای ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی از ﻫﻤﻪ‌ﮔﯿﺮ ﺷﺪن وﯾﺮوس کرونا ﻗﺮار داده اﺳﺖ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻇﺮﻓﯿﺖ‌ﻫﺎی وب‌ﺴﺎﯾﺖ (ﺑﺎزدﯾﺪ ﺑﺎﻻی داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن، ﻣﺤﻘﻘﯿﻦ، ﺷﺮﮐﺖ‌ﻫﺎی داﻧﺶ‌ﺑﻨﯿﺎن و غیره) اﻗﺪاﻣﺎت ﻻزم برای راه‌اﻧﺪازی ﯾﮏ ﭘﻮﯾﺶ در ﺣﻮزه ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺳﺨﺖ‌اﻓﺰار اﻧﺠﺎم شده اﺳﺖ. در همین راستا این شرکت به تولید شیلد صورت با استفاده از پرینتر‌های سه‌بعدی تولیدی خود شرکت، مشغول است.

مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌ مدرس اضافه کرد: در یکی از شرکت‌های مستقر در این پارک علم و فناوری دستگاه ضدعفونی کننده «دتراید» توسط تیمی متخصص و بین رشته‌­ای ساخته شده است که طراحی ارگونومیک و منحصر به فرد دستگاه مذکور امکان استفاده راحت را برای کاربران فراهم آورده و همچنین تجهیزات نوری و سنسوری که در این دستگاه تعبیه شده است، در عین ایجاد جذابیت محیطی، این امکان را برای کارفرما ایجاد می‌کند تا از اتمام منبع ذخیره مایع ضدعفونی‌کننده نیز مطلع شوند. حجم­‌های متنوع محلول، بر اساس نیاز فضای مدنظر طراحی شده و همچنین طراحی و ساخت بدنه دستگاه به‌صورتی است که قابلیت قرارگیری در محیط‌های مختلف با استحکام و ماندگاری بالا را دارد.

وی افزود: شرکت دیگری نیز خطوط تولید و بسته‌بندی مایعات خود را به تولید محلول و ژل ضدعفونی‌کننده دست و سطوح اختصاص داده است؛ همچنین تولید ماسک‌های پلیمری و بدون سوپاپ، بسترهای دارورسان و هیدروژل قابل استفاده در پزشکی را داشتیم که این ماسک‌ها از دو لایه پلیمر گرمانرم و یک لایه پلیمر گرماسخت تولید شده است به‌طوری‌که درصد زیادی از ذرات (بالای ۹۰ درصد) را در خود نگه می‌دارند. این ماسک به هیچ وجه تنگی نفس ایجاد نمی‌کند و برای عموم مردم و افرادی که مشکل تنگی نفس دارند مفید و قابل استفاده است.

داراب‌زاده اضافه کرد: شرکت دانش‌بنیان دیگری نیز با تکیه بر توانمندی داخلی و دارا بودن نیروهای علمی متخصص در زمینه فارماکولوژی و بهداشت و براساس دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت اقدام به تولید مایع‌های ضدعفونی‌کننده مجاز کرد؛ همچنین این تیم با توجه به کمبود الکل در کشور فرمولی مناسب و کارآمد برای تولید مایع ضدعفونی‌کننده دست و محیط براساس ترکیبات کلردار و بدون نیاز به الکل تهیه کرده  است.

مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: با وجود بحران کرونا فعالیت‌ها همچنان ادامه دارد و شرکت دیگری نیز در زمینه تولید قرص جوشان ضدعفونی‌کننده ظروف فعالیت دارد که این قرص‌ها با برای ضدعفونی ظروف مربوط به اطفال که حساسیت بیشتری دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

* تولید ربات بیمارستانی در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس

وی به شرکتی که در حوزه ساخت و تولید ربات فعال هستند اشاره کرد و گفت: این شرکت‌ رباتی ساخته است که می‌تواند ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن‌ﻫﺎ و ﻣﺮاﮐﺰ ﻋﻤﻮﻣﯽ را ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻧﻮر اﺷﻌﻪ ﻣﺎوراء ﺑﻨﻔﺶ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﯽ کند و ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻋﻔﻮﻧﺖ وﯾﺮوس کرونا را به‌ﺸﺪت ﮐم ﮐﻨﺪ. در این طراحی، ﺣﺮﮐﺖ رﺑﺎت به دلیل پیشگیری از آﺳﯿﺐ‌رسانی اﺷﻌﻪ به صورت برنامه‌پذیر از راه دور و ﺧﻮدﮐﺎر ﺻﻮرت ﻣﯽ‌ﭘﺬﯾﺮد.

داراب‌زاده گفت: حوزه انتقال فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، پروژه ساخت و تولید «دستگاه ونتیلاتور amic» را مطابق با الزامات «دانشگاه MIT» بر عهده داشته است. ساخت این دستگاه جزء پروژه‌های تجاری‌سازی در قالب سرمایه‌گذاری مستقیم پارک علم و فناوری دانشگاه است.

گروه آمیک (آزمایشگاه مکاترونیک دانشکده مکانیک دانشگاه تربیت مدرس) در ابتدا در قالب برنامه حمایت از تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی دانشگاه که از سوی پارک تربیت مدرس برگزار شد وارد طراحی و ساخت این پروژه شد و در حال حاضر به‌عنوان یکی از شرکت‌های مستقر در پارک، ﻣﺪل اوﻟﯿﻪ این محصول را ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﯾﮏ ﻣﺤﯿﻂ ﮐﺎرﺑﺮی ﺳﺎده، به‌نحوی طراحی کرده‌است ﮐﻪ بتواند ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﻧﯿﺎز ﺑﯿﻤﺎران ﺑﺮای ﻣﻘﺎدﯾﺮ ﻣﺨﺘﻠﻒ، حجم هوای جاری را ﺗﻨﻈﯿﻢ کند. در ﻣﺪل اولیه، می‌توان اﻃﻼﻋﺎت ﺑﯿﻤﺎر ﻫﻤﭽﻮن ﺳﻦ، ﺟﻨﺴﯿﺖ، ﻣﻘﺪار ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ ﺑﯿﻤﺎری و غیره را ﺑﻪ‌ﻋﻨﻮان ورودی در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺖ و ﺣﺠﻢ و ﺳﺮﻋﺖ دم و ﺑﺎزدم را ﻣﻄﺎﺑﻖ آن ﺗﻨﻈﯿﻢ کرد. ﺑﺮای اﻧﺠﺎم اﯾﻦ ﻣﺤﺎﺳﺒﺎت ﻣﯽﺗﻮان از اپلیکیشن دستگاه اﺳﺘﻔﺎده کرد.

مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس افزود: همچنین در این پارک دستگاه هوشمند ضدعفونی­‌کننده با اشعه ماورای بنفش (UVDROBOT) به‌منظور ضدعفونی کردن سطوح و هوا ساخته شده است که علاوه بر ضد­عفونی سطح و هوای آلوده به ویرس، باکتری، قارچ و غیره، از این دستگاه برای ضد­عفونی دستگاه‌­ها و تجهیزات، ماسک و لباس کادر بیمارستانی نیز استفاده می‌شود. کارایی این دستگاه در ضد‌عفونی کردن به مراتب بالاتر از محلول‌­های پاششی بوده، و خصوصاً برای ضد­عفونی ­کردن مکان­‌ها و دستگاه‌­هایی که نمی‌توان از محلول‌های مایع استفاده کرد، مناسب است.

وی در پایان گفت: یکی از شرکت‌های مستقر در پارک اقدام به تولید ضدعفونی‌کننده با پایه نانوذرات نقره کرده است. این محصول حساسیت‌ها و مضرات پوستی ناشی از محلول‌های الکلی را نداشته و ظرفیت تولید روزانه 20 تن از آن وجود دارد. این ضدعفونی‌کننده با برآورده کردن ملزومات استانداردهای جهانی قابلیت صادرات را نیز دارد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری علم دانش دانشگاه دستگاه ونتیلاتور شرکت های مستقر اقدام به تولید ضدعفونی کننده عفونی کننده شرکت دیگری تجاری سازی دانش بنیان داراب زاده دیگری نیز محلول ها ضد عفونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۷۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش بنیان، نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم/ حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، محمد مخبر، عصر امروز با حضور در پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس ضمن شرکت در سیزدهمین نشست هیات امنا از جدیدترین دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان این مجموعه علمی در حوزه تولیدات و تجهیزات پزشکی، دارویی، حمل و نقل و طراحی و ساخت تجهیزات هواپیما، مالی و بانکی، صنعتی و انرژی بازدید کرد و با توضیحات مسئولان مربوطه در جریان جدیدترین تولیدات علمی و فن آور شرکت‌های دانش بنیان این مجموعه و برخی مشکلات آنها قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور طی سخنانی در سیزدهمین نشست هیات امنای مشترک پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت با تاکید بر اینکه پارک فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود و در مجامع بین المللی حضور فعالانه داشته باشد، گفت: بخش علمی و فناوری مزیت کشور است و باید در سطح کشور چنین پارک‌های علم و فناوری توسعه و گسترش یابد و همچنین با وجود دیپلماسی و سیاست خارجی فعال دولت سیزدهم و عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های مهم اقتصادی و تجاری بین المللی، باید شرکت‌های دانش بنیان از این مزیت حداکثر استفاده را ببرند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مزیت کشور و جمهوری اسلامی، وجود نیروی جوان و نخبه است که خداوند به این کشور عطا کرده و مسئولین دولتی و حکومتی باید از این فرصت حداکثر استفاده را داشته باشند.

مخبر با اشاره به پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حمله موشکی نظامیان صهیونیست به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، تاکید کرد: در دنیای امروز در اختیار داشتن علم منبع قدرت است و آنچه دشمنان ما را در عملیات اخیر از قدرت ایران دچار ترس و دلهره ساخته، داشتن علم و دانش ساخت تکنولوژی‌های جدید است و نه صرف در اختیار داشتن این محصولات.

وی با اشاره به اهمیت پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان به عنوان نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم و بهترین مدل اداره و حل مسائل کشور تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری باید به همه ارکان دولت برای بهره‌گیری از چنین فرصتی در راستای حل مشکلات وزارتخانه‌ها کمک کند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: آینده اقتصاد جهان، اقتصاد دیجیتال است که خوشبختانه مزیت کشور و جمهوری اسلامی ایران در همین بخش است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید پس از شناسایی بستر‌های دانش بنیان وزارتخانه‌ها به شرکت‌های دانش بنیان ماموریت دهد تا به حل مشکلات آنان کمک کنند.

وی همچنین با تاکید براینکه با حضور و بازدید از نمایشگاه‌ها و دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان و تلاش‌های جوانان نخبه، خلاق، مدیر و مدبر به وضوح مشاهده می‌کنیم که تمام مشکلات و مسایل کشور توسط این جوانان حل شدنی است، تصریح کرد: در زمان بروز هر گونه مشکل و مسأله با مراجعه به نیروی‌های نخبه، جوان، با انگیزه، دیندار و وطن پرست توانستیم در حداقل زمان ممکن با بهترین کیفیت و کمترین هزینه بسیاری از مشکلات کشور را حل و فصل کنیم.

مخبر با اشاره به اینکه یکی از رویکرد‌های جدی و اصلی دولت سیزدهم فعال کردن شرکت‌های دانش بنیان است، افزود: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور همواره بر فعال کردن بیش از پیش حرکت شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرده و دستورات لازم را در این زمینه صادر کرده اند که با توجه به حرکت صنعت و اقتصاد در دنیای امروز به سمت فناوری‌های دانش بنیان، هوش مصنوعی و فناوری‌های پیشرفته و با توجه به مزیت کشور در داشتن نیرو‌های جوان و نخبه، نباید از دنیا عقب بمانیم.

وی اظهار کرد: وزارتخانه‌ها موظف هستند حمایت از حرکت دانش بنیانی در کشور را دنبال کنند که در همین راستا معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مسایل و خواست‌های این شرکت‌های دانش بنیان را در دولت مرتب دنبال می‌کند.

مخبر با اشاره به برخی مشکلات فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد: دستگاه‌ها باید به محصولات و دستاورد‌های این شرکت‌ها اطمینان کنند و همچنین مسائل مالی و ارزی، گرفتن سهم بازار داخلی و خارجی و صادرات محصولات آنان در دولت پیگیری می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور به نامگذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری اشاره و تاکید کرد: جهش تولید بدون تکیه به نیرو‌های نخبه، خلاق و شرکت‌های دانش بنیان میسر نیست و در بازدید از تمام بخش‌های پارک فناوری پردیس محصولات و تولیدات بخش‌های مختلف این مجموعه افتخارآمیز است تا جاییکه برخی محصولات تنها در دو کشور جهان تولید می‌شود. با این حال مردم از چنین افتخارآفرینی توسط جوانان نخبه و تحصیلکرده ایرانی کمتر مطلع هستند و در کشور به چنین دارایی و ظرفیت عظیم کمتر توجه می‌شود.

در این بازدید سه ساعته که با همراهی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت پذیرفت، دو مجموعه فناورانه جدید نیز افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • رونمایی از مینی‌بوس دانش‌بنیان با ظرفیت ۲۱ نفر در سمنان
  • ۶ محصول پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان رونمایی شد
  • افتتاح خوابگاه دانشجویی و رونمایی محصولات دانش بنیان در سمنان
  • محصولات فناورانه دانشگاه آزاد یادگار امام افزایش می‌یابد
  • پارک علم و فناوری سلامت سمنان افتتاح شد
  • انعقاد هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد با شرکت‌های دانش بنیان/ بومی سازی ۸۵ درصدکالا‌های مورد نیاز صنعت نفت
  • شرکت‌های دانش بنیان، نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم/ حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها
  • دلایل عدم‌ تجاری‌سازی کیت‌های‌ تشخیصی بر پایه DNA
  • دلایل عدم‌ تجاری‌سازی کیت‌های‌ برپایه DNA بررسی شد
  • دلایل عدم‌تجاری‌سازی کیت‌های‌تشخیص‌دهنده برپایه DNA مطرح شد