Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شرکت فولاد مبارکه همواره در اهداف و استراتژی‌های خود، تولید و توسعۀ پایدار، حمایت از صنایع داخلی و تأمین حداکثری نیاز تولیدکنندگان صنایع پایین‌دستی و ایجاد زمینه‌های مناسـب برای اشتغال‌زایی جوانان کشور را مدنظر قرار داده و بر همین اساس برای پیـاده‌سازی نظام عرضه و قیمت‌گذاری پایدار و استاندارد بر اصول تعیین‌شده تأکید داشته و رعایت آن‌ها را لازم‌الاجرا دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، افزایش ظرفیت تولید این شرکت از 2.4 میلیون تن به بیش از 7.5 میلیون تن در سال طی ربع قرن تلاش خالصانه و صادقانۀ کارکنان خستگی‌ناپذیر فولاد مبارکه بیانگر این مهم بوده است.
این شرکت برای توسعه و تأمین صنایع داخل کشور گام‌های مؤثری برداشته است؛ در نتیجه میزان واردات محصولات فولادی تخت طی چند سال گذشته از 3 میلیون و 678 هزار تن به 508 هزار تن در سال 98 رسید و 86 درصد تنزل یافت. بدین ترتیب از یک طرف وابستگی صنایع فلزی به فولادسازان خارجی و دیگر کشورها کاهش یافت و از طرف دیگر موجب اشتغال‌زایی و رونق تولید بیشتر در داخل کشور شد که البته در کنار آن می‌توان به جلوگیری از خروج میلیاردها دلار از کشور نیز اشاره کرد.
مشتریان فولاد مبارکه در 12 زمینۀ مختلف فعالیت می‌کنند که یکی از آن‌ها مربوط به صنایع تکمیلی و نوردکاران است. فولاد مبارکه با رویکرد توسعۀ زنجیرۀ پایین‌دستی و در جهت حمایت از بازار داخل، کالای موردنیاز و خوراک خطوط تولیدی شرکت‌های فولاد گیلان، فولاد اکسین، فولاد کاویان، نورد و لولۀ اهواز و همچنین فولاد غرب آسیا و شرکت هفت الماس را تأمین کرد تا از یک‌سو در شرکت‌های مذکور تولید و اشتغال تداوم یابد و از سوی دیگر محصولات فولادی تخت تولیدشده در آن شرکت‌ها به بازار عرضه گردد.
طبق تصمیمات نود و هفتمین جلسۀ کارگروه تنظیم بازار مورخ دوم تیرماه 99 مقرر شد دیگر صنایع تکمیلی نیز محصولات تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کنند. فولاد مبارکه ضمن تأکید بر اجرای این راهکار اصولی، لازم می‌داند نهادهای بالادستی بر اجرای آن نظارت و کنترل دقیق و شفاف داشته باشند. در تصمیمات کمیتۀ تخصصی تنظیم بازار فولاد که در تاریخ 1/5/99 ابلاغ شد، کف عرضۀ تکلیفی اسلب به‌صورتی تعیین شده است که عملا هیچ نیازی به بورس کالا نیست، زیرا عرضه‌کننده و خریدار به همراه میزان خرید آن‌ها تعیین شده است.
در این حالت هیچ رقابتی در بورس کالا وجود ندارد و قیمت نیز همان قیمت پایه خواهد بود. در حقیقت قیمت‌گذاری تعزیراتی صورت گرفته؛ بنابراین نقش بورس به‌طور کلی حذف شده و هیچ جایگاهی برای پروژۀ ملی و ضروری کشور نیز در نظر گرفته نشده است.
در ماه‌های اخیر بسیاری از معاملات فولاد مبارکه در بورس کالا باطل شد. این امر موجب افزایش رانت شدید قیمت در بازار شده و از سوی دیگر ثبت سفارش مشتریان را با اخلال مواجه کرده است. در این حالت نه‌تنها به رونق و جهش تولید کمکی نشده، بلکه به تولیدکنندۀ واقعی مانند فولاد مبارکۀ اصفهان که بزرگ‌ترین شرکت بورسی کشور شناخته می‌شود و سهم بسزایی در رونق تولید و اشتغال‌زایی دارد، فشارهای زیادی وارد آورده و فرایند عرضه و تقاضا را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.
با ابلاغ تصمیمات هشتادمین جلسۀ کارگروه تنظیم بازار انتظار می‌رفت تمرکز بر قیمت‌گذاری کاهش یابد و روند عرضه و تقاضا به حالت منطقی بازگردد، ولی با تصمیمات بعدی و ابطال معاملات بورس کالا (به‌صورت کلی یا جزئی) بدون وجود یک فرمول مشخص، قیمت در بازار متلاطم گردید و تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را دچار سردرگمی کرد و باعث شد اختلاف قیمت بازار آزاد و بورس کالا افزایش یابد. این مابه‌التفاوت قیمت تنها سود دلالان را افزایش می‌دهد و از چرخۀ سرمایه‌گذاری برای تداوم و رونق تولید حذف شده است.
فولاد مبارکه بر اساس تجارب چندین ساله در عرضۀ محصولات به بازار، اطمینان دارد با تعیین قیمت طبق فرایند عرضه و تقاضا و فعال شدن فروش مچینگ و بازگشت به روال عادی عرضه در بورس کالا، روند نزولی التهاب قیمت در بازار آغاز خواهد شد و این امر در مجموع به نفع زنجیرۀ فولاد کشور و بازگشت ثبات به بازار محصولات فولادی تخت خواهد بود.
برای این مهم موارد زیر لازم است:
1- تمامی بندهای تصمیمات هشتادمین جلسۀ کارگروه تنظیم بازار اجرا شود، ازجمله:
1-1 عرضۀ محصولات سایر شرکت‌های خریدار ورق فولادی و نوردکاران طبق بند 4-6 در بورس کالا؛
1-2 فروش انواع لوله و پروفیل حداکثر 12 درصد بیشتر از قیمت ورق گرم دریافتی در همان ماه طبق بند 6-6؛
1-3 نظارت و کنترل بر موجودی انبارهای مستقر در استان‌ها طبق بند 8-6؛
1-4 تسهیل در عرضۀ محصولات فولاد مبارکه به میزان 40 درصد ورق گرم و 20 درصد ورق سرد در تالار معاملات بورس کالا و فروش بقیه تولیدات در مچینگ و عدم ابطال معاملات؛
2- روش تعیین قیمت پایه در بورس کالا و سقف رقابت اصلاح شود. پیشنهاد می‌گردد قیمت پایه برابر با متوسط موزون قیمت کشف‌شدۀقبلی برای هر نماد در نظر گرفته شود و امکان رقابت تا سقف قیمت‌های جهانی با نرخ تسعیر ارز سنا (اسکناس) در نظر گرفته شود. با این روش نوسانات قیمت در عرضه‌های متوالی به حداقل می‌رسد و مشتریان به دلیل اطمینان از ثبات نسبی قیمت و دریافت کالا برای خرید از بورس کالا هجوم نمی‌آورند.
3- به علت نیاز گروه فولاد مبارکه به ارز برای تأمین برخی تجهیزات و مواد اولیه از خارج کشــور لازم اســت صادرات حدود 25 درصد مجموع محصولات گروه فولاد مبارکه مجاز باشد و موانع انجام صادرات این گروه تا این سقف برداشته شود.
4- جهت تداوم تولید در شرکت‌های فولادساز از جمله فولاد مبارکه تأمین به‌موقع و کافی مواد اولیۀ موردنیاز ازجمله سنگ‌آهن و کنسانتره لازم و ضروری است و باید معادن و کارخانجات تولیدی ملزم به تأمین به‌موقع و مداوم مواد اولیه برای شرکت‌های فولادی باشند.
5- اجرای تصمیمات کمیتۀ تخصصی تنظیم بازار مورخ 1/5/99 به‌منظور بررسی کارشناسی دقیق‌تر به تأخیر افتد تا پس از اصلاح آن مجددا ابلاغ گردد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: محصولات فولاد فولاد مبارکه بورس کالا تنظیم بازار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۹۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی صادرات سیمان از مسیر بورس کالا / بازار سرمایه عرضه سیمان را منظم و شفاف کرده است/ با رفع ناترازی انرژی توان تولید در صنایع سیمان ۲۵ میلیون تن افزایش می‌یابد

به گزارش می‌متالز، علی‌اکبر الوندیان گفت: خوش‌بختانه ما در بورس کالا حضور داریم و عرضه سیمان در بورس به طور منظم انجام می‌شود. تابلوی بورس بسیار شفاف است و قیمت‌ها به طور کامل مشخص شده‌اند. در تابلوی بورس می‌توان دید که در هر منطقه قیمت چقدر است. اگر در یک منطقه به خاطر ناترازی و توقف کارخانه، تولید محدود شود، سایر مناطق با فاصله طولانی نمی‌توانند این کمبود را جبران کنند. بنابراین، ضرورت دارد تا توجه کنیم تولید در هر منطقه، حداقل نیاز خود را برطرف کند.

الوندیان توضیح داد: قیمت سیمان در بورس کالا مبتنی بر عرضه و تقاضا است و کاملاً تحت قوانینی که بورس کالا تدوین کرده، عرضه می‌شود. البته فرمول‌های کنترل کننده‌ای نیز وجود دارند و قیمت‌ها بر اساس عرضه و تقاضا و وضعیت قیمت در کل کشور شناور است. حضور سیمان در بورس کالا و تابلوی بورس، اقدام بسیار خوبی بود و شفافیت خوبی را ایجاد کرد که هم برای ما و هم برای مشتریان و هم برای نهاد‌های نظارتی قابل رصد است و می‌توان به راحتی دید که چه کسی چه میزان سیمان و با چه قیمتی فروخته ست و کجا مصرف شده است.

ایجاد شفافیت با عرضه محصولات در بورس کالا

او تاکید کرد: شفافیت در این موضوع بسیار تعیین کننده است و ما در پی آن هستیم که صادرات را در بورس کالا ساماندهی کنیم چرا که این اقدام باعث حفظ منافع همه صنایع مرتبط با بازار می‌شود. مدیریت این بازار و شفافیت آن نکته مثبت بزرگی است و همه می‌دانند با چه قیمتی و کجا معاملات انجام می‌شود. بورس کالا قابلیت قاعده‌گذاری دارد و این باعث نظم و شفافیت بیشتر در بازار می‌شود.

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: کوره‌های ما امروزه توان تولید مازاد بالایی دارند؛ به گونه‌ای که ظرفیت نصب شده کشور حدود ۹۰ میلیون تن برآورد می‌شود. این درحالی است که مصرف داخلی حدود ۶۵ میلیون تن است. با این وجود، ناترازی انرژی مانع از رسیدن به این سطح تولید می‌شود و اگر ناترازی انرژی نبود، ما قادر بودیم این اختلاف ۲۵ میلیون تنی بین ظرفیت نصب شده و مصرف داخلی را به بازار صادراتی عرضه کنیم.

او تاکید کرد: در سال گذشته به دلیل ناترازی انرژی، ۱۳ میلیون تن تولید را از دست دادیم و امسال نیز تا به امروز، ۴ میلیون تن دیگر به این مقدار اضافه شده است. بنابراین، پیش‌بینی می‌شود که میزان کاهش تولید ما بیش از این ارقام باشد و کوره‌ها همچنان با مشکلات بیشتری مواجه می‌شوند.

به مشکلات این صنعت به خصوص در دوران قطعی برق اشاره کرد و گفت: این صنعت با چالش‌هایی مانند ناترازی انرژی روبه‌روست که باعث کاهش تولید و تهدید پایداری شغلی و کاهش در بازار صادراتی شده است.

طبق سخنان الوندیان در سال گذشته، تولید به دلیل مشکلات انرژی به ۷۶ میلیون تن کاهش یافت و پیش‌بینی می‌شود که این روند تا پایان سال جاری ادامه داشته باشد.

ظرفیت عملیاتی و تاثیر محدودیت‌های انرژی

او به مشکلات این صنعت به خصوص در دوران قطعی برق اشاره کرد و گفت: این صنعت با چالش‌هایی مانند ناترازی انرژی روبه‌روست که باعث کاهش تولید و تهدید پایداری شغلی و کاهش در بازار صادراتی شده است.

الوندیان ادامه داد: فعالیت این صنعت ۷۹ واحد تولیدی را در بر می‌گیرد که در زمینه‌های سیمان‌خاکستری و سیمان سفید مشغول به کار هستند که در مجموع حدود ۱۰۰ خط تولید را شامل می‌شوند.

او تاکید کرد: در حال‌حاضر، تولیدات ما ظرفیت عملیاتی ۹۰ میلیون تن را داراست؛ این به معنی تمام ظرفیت نصب شده در کشور است، اما به دلیل محدودیت انرژی، در سال گذشته صرفا ۷۶ میلیون تن تولید سیمان داشتیم که حدود ۱۳ میلیون تن به دلیل ناترازی گاز و برق کاهش وجود دارد. البته امسال، این عدد با کاستی بیشتری مواجه شده است؛ به گونه‌ای که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال حدودا ۱۸ تا ۱۹ میلیون تن تولید را از دست بدهیم.

این عضو انجمن کارفرمایان صنعت سیمان افزود: ناترازی برق حدوداً از خرداد ماه شروع و در مرداد ماه به اوج خود رسید و ما ۷۰ درصد از کوره‌های سیمان را در مرداد ماه متوقف کردیم که به کاهش تولیدات منجر شد. البته از شهریور ماه شرایط کمی مساعدتر شد، اما متاسفانه در مهرماه نیز محدودیت گاز شروع شد و اکنون تقریباً گاز صنعت سیمان قطع شده است و از ۲۷ میلیون متر مکعبی که درخواست ما برای دریافت گاز است، حدودا یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب گاز دریافت می‌کنیم.

تأثیر ناترازی‌ها بر کوره‌های سیمان

الوندیان گفت: در حال حاضر برخی از واحد‌های ما اجازه مصرف مازوت را ندارند، چرا که در نزدیکی کلان‌شهر‌ها هستند و این واحد‌ها نه تنها حق مازوت سوزی ندارند بلکه به اندازه کافی نمی‌توانند گاز دریافت کنند که اکنون این واحد‌ها یا متوقف شده‌اند یا با درصد بسیار پائینی سیمان تولید می‌کنند و سایر واحد‌هایی هم که با موضوع جایگزینی گاز به مازوت تولید می‌کنند، در شرایط ناپایداری هستند.

او تاکید کرد: در حال حاضر ۳۰ درصد کوره‌های صنعت به دلیل مشکلات یاد شده متوقف شده‌اند و ۷۰ درصد کوره‌های ما زیر ظرفیت کار می‌کنند که این مسئله باعث شده سال گذشته حدود ۴ میلیون تن کمتر از سال قبل، تولید داشته باشیم که به نوبه خود نشان‌دهنده تشدید ناترازی نسبت به سال‌های قبل است و متأسفانه این ناترازی بار بیشتری به صنعت ما، که صنعتی انرژی‌بر است تحمیل کرده است.

تولید و عرضه کافی قیمت‌ها را متعادل می‌کند

الوندیان ادامه داد: قیمت سیمان تحت تأثیر این ناترازی‌ها قرار گرفته است، آنچه که قیمت‌ها را در بازار متعادل نگه می‌دارد و بازار را ساماندهی می‌کند، تولید است. زمانی که تولید به اندازه کافی داریم و عرضه‌های کافی در بازار موجود است، قیمت‌ها متعادل هستند و مشتریان با خیال راحت خرید می‌کنند. اما وقتی تقاضا وجود دارد و تولید در هر نقطه از کشور به دلیل ناترازی متوقف می‌شود، مجبور به کاهش عرضه خواهیم شد و طبیعتاً در چنین شرایطی، تعادل در قیمت‌ها از دست خواهد رفت

او با اشاره به نرخ‌گذاری یک کیسه سیمان افزود: نرخ‌ها متفاوت هستند و در حالی که کیسه‌های سیمان در شرق کشور حدود ۵۰ هزار تومان قیمت دارد و در آنجا بازار رقابتی وجود ندارد، در سایر نقاط کشور متوسط قیمت بین ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان است.

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان تاکید کرد: بازار صادرات سیمان کشور سالانه حدود ۱۴ میلیون تن است و ما به تمام کشور‌های منطقه اوراسیا، روسیه، شرق افغانستان، پاکستان، جنوب کشور، کشور‌های حوزه خلیج فارس، عراق، کویت، عمان و همچنین به هند و بنگلادش صادرات داریم، اما آنچه امروز برای ما نگران کننده است، کاهش تولید با توجه به اولویت تأمین بازار داخلی است و این‌که کاهش تولید، هم بازار‌های صادراتی و هم بازار داخلی ما را تهدید می‌کند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

دیگر خبرها

  • اتفاقات شوکه‌کننده در بازار لوازم خانگی
  • ساماندهی صادرات سیمان از مسیر بورس کالا / بازار سرمایه عرضه سیمان را منظم و شفاف کرده است/ با رفع ناترازی انرژی توان تولید در صنایع سیمان ۲۵ میلیون تن افزایش می‌یابد
  • جدیدترین قیمت‌ها در بازار لوازم خانگی
  • معامله ۲ میلیون تن محصول و کالا در بورس کالا
  • آگهی های فراخوان شرکت فولاد مبارکه
  • برترین های بورس کالا در هفته گذشته
  • 10 عرضه بزرگ بورس کالا در هفته گذشته
  • بالاترین ارزش معاملات هفتگی بورس کالا، در اختیار فولاد و فملی
  • معاون مالی و سرمایه انسانی چادرملو تشریح کرد: عملکرد مثبت و موفق کچاد طی ۹ ماهه گذشته
  • افزایش فروش سری گلکسی S25 به کمک اینفلوئنسرها ؛ برنامه‌ای که سامسونگ به آن دل بسته است