Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهمن عبداللهی با بیان اینکه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران در شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود، گفت: بورس املاک و مستغلات نیز به زودی با مشارکت بخش خصوصی، تعاونی و نهاد‌ها ایجاد می‌شود. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رئیس اتاق تعاون در نشستی اعلام کرد: با توجه به مشکلات مسکن که در کشور ایجاد شده و به ویژه بحران دوران کرونا، خرید و فروش و اجاره و رهن مسکن شرایط خوبی ندارد، از طرفی کمبود عرضه نسبت به تقاضا به ویژه برای مسکن‌های متوسط به پائین دچار معضل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در این زمینه شورای عالی بورس مدت‌ها پیش تصمیم گرفت بورس، املاک و مستغلات را برای کالای مسکن ایجاد کنند، البته برخی گفتند این بورس در دل بورس کالا ایجاد شود، اما با توجه به پیچیدگی و اهمیت مسکن که به عنوان موتور محرک اقتصاد کشور به شمار می‌رود، قرار شد بورس ویژه املاک و مستغلات با سرمایه ۵ هزار میلیارد تومان راه‌اندازی شود.

* مشارکت بخش خصوصی، تعاونی و نهاد‌های عمومی در بورس املاک

رئیس اتاق تعاون گفت: قرار شد ۳۵ درصد از سهام بورس املاک توسط بخش خصوصی و تعاونی و نیز با مشارکت اتاق بازرگانی و اتاق تعاون فراهم شود، ۳۵ درصد برای شرکت‌ها و نهاد‌های عمومی غیردولتی و ۳۰ درصد هم به صورت پذیره‌نویسی توسط آحاد مردم فراهم شود.

به گفته وی، مردم از طریق خرید اوراق بورس مسکن که می‌توانند آن را تبدیل به سهام کنند، به صورت متری مسکن خریداری کنند و، چون بازار پرسودی است، پیش‌بینی می‌شود جذب سرمایه خوبی صورت بگیرد و بخش مهمی از نقدینگی جامعه را جذب کند.

به گفته وی، با راه‌اندازی بورس املاک، اولاً سرمایه‌های سرگردان جذب تولید مسکن می‌شود، کارخانه‌های تولید مصالح ساختمانی رونق می‌گیرد، ثانیاً باعث افزایش تولید مسکن می‌شود و همچنین صنایع دیگر مرتبط با مسکن را رونق می‌دهد و اگر موانعی پیش نیاید، تا چهار ماه آینده بورس مسکن و املاک و مستغلات راه‌اندازی می‌شود.

عبداللهی همچنین در مورد اینکه آیا بورس مسکن منجر به افزایش نرخ مسکن نمی‌شود، گفت: برخی گفته‌اند ممکن است باع ث افزایش قیمت املاک شود، اما در شورای عالی بورس به جزئیات نرسیده‌اند و قرار است کاری شود که اجازه سوءاستفاده و افزایش قیمت برای دلالان ندهیم. سهامداران این بورس، نهاد‌های عمومی غیردولتی که صاحبان زمین‌های بزرگ و سرمایه هستند، خواهند بود و آنچه مسلم است، با بورس املاک، تولید مسکن افزایش می‌یابد که پیش‌بینی می‌شود به کاهش قیمت منجر شود.

وی در توضیح بیشتر گفت: به عنوان مثال، وقتی یک برج مسکونی با ۴۰ واحد راه‌اندازی می‌شود، مردم در بورس، اوراق بورسی خریداری می‌کنند و نه واحد آن برج را، بنابراین از ارزش کل پروژه به اندازه قیمت سهام در آن پروژه به صورت مشاع سهیم می‌شوید و با افزایش تعداد سهام می‌توانید یک واحد مسکونی خریداری کنید.

* برنامه برای ایجاد ۱۰۰ هزار مسکن کارگری

رئیس اتاق تعاون همچنین در مورد قراردادی که اتاق تعاون و وزارت راه و شهرسازی امضاء کرده است، گفت: مشکل مسکن برای کارگران به عنوان اقشار آسیب‌پذیر وجود دارد. طبق این تفاهم‌نامه قرار شد با توجه به اینکه ۸۰۰ هزار کارگر در شهرک‌های صنعتی کشور مشغول کار هستند که عموماً متقاضی مسکن هستند، قرار شد ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرک‌های صنعتی و یا نزدیک کارخانه‌ها برای کارگران ایجاد شود تا مشکل رفت و آمد و هزینه مسکن آن‌ها حل شود.

وی گفت: در فاز اول قرار شد برای شهرک‌های صنعتی استان تهران، البرز و قزوین چهار شهرک صنعتی شناسایی شده و واحد‌های مسکونی برای کارگران آن‌ها ایجاد شود.

به گفته عبداللهی، در شهر ایوانکی استان تهران، کار‌های اختصاص زمین و شروع پروژه رو به اتمام است. قرار است ۱۰ هکتار زمین برای ایجاد یک‌هزار واحد مسکونی فراهم شود و این پروژه به زودی توسط رئیس‌جمهوری به صورت مجازی کلنگ‌زنی می‌شود. محور دوم، شهرک صنعتی کاسپین قزوین با ۹۰۰ واحد مسکونی ایجاد و یا تکمیل واحد‌های نیمه‌کاره آغاز می‌شود. در بخش سوم، در شهر صنعتی اشتهارد استان البرز که قرار شد وزارت راه زمین مورد نیاز را دراختیار قرار دهد. همچنین محور چهارم، شهرک صنعتی شمس‌آباد به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی کشور که ۴۵ هزار کارگر دارد، ۲۰ هکتار زمین برای مسکن کارگری شناسایی شده است.

وی همچنین گفت: در ۱۲ استان کشور و در شهرک‌های صنعتی، احداث زمین کارگری دنبال می‌شود و در کمیته‌های مسکن کارگری در استان‌ها با مسئولیت معاون عمرانی استاندار و همکاری وزارت راه و شهرسازی و اتاق تعاون تشکیل می‌شود.

به گفته عبداللهی، حمایت مالی برای ایجاد مسکن کارگری با بانک مسکن خواهد بود و سه ضلع وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی، بانک مسکن به عنوان تأمین کننده مالی و اتاق تعاون به عنوان کارگزار و عامل برای ساخت مسکن کارگری در کنار هم قرار می‌گیرند و افراد مستحق را شناسایی می‌کنیم و اگر این کار به خوبی پیش رود، قیمت تمام شده زمین برای مسکن بسیار ارزان می‌شود و حتی ممکن است در برخی موارد قیمت زمین از مسکن حذف شود.

وی گفت: اولین پروژه مسکن کارگری در ایوان کی راه‌اندازی می‌شود که نقشه‌های آن آماده شده، زمین فراهم شده و به زودی کلنگ‌زنی انجام می‌شود.

رئیس اتاق تعاون همچنین در بخش دیگری از این نشست در مورد اینکه چرا شرکت‌های تعاونی سهام عدالت از طرح آزادسازی سهام عدالت کنار گذاشته شدند، گفت: بخش مهمی از کار‌های سهام عدالت توسط شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت انجام شد. در سبد سهام عدالت ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی حضور دارند و ما معتقدیم شرکت‌های تعاونی سهام عدالت، حلقه واسط بین مردم و شرکت‌های سرمایه‌پذیر عدالت و نیز شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی هستند.

* ۱.۸ میلیون نفر دارنده کارت سهام عدالت صاحب حق هستند

رئیس اتاق تعاون در مورد اینکه حدود ۲ میلیون نفر سهامدار عدالت با داشتن کارت پرس‌شده سهام عدالت، اما در سامانه سهام عدالت به عنوان سهامدار شناخته نمی‌شوند، گفت: بله بین ۱.۸ تا ۲ میلیون نفر دارای کارت سهام عدالت هستند و به نظر ما این‌ها صاحب حق هستند. مجلس شورای اسلامی هم از طریق کمیسیون اقتصادی پیگیری می‌کند تا استیفای حقوق این افراد صورت گیرد، اما واقعیت این است که برخی مدیران سازمان خصوصی‌سازی معتقدند بنگاه‌های آماده برای واگذاری به افراد جدید وجود ندارد و فقط به اندازه تعداد سهامداران موجود، سهام وجود دارد، در حالی که ما چنین اعتقادی نداریم، زیرا برخی از بنگاه‌ها از شمول سهام عدالت خارج شده و به مالکیت دولت برگشت؛ بنابراین نمایندگان مجلس دنبال این هستند، سهام عدالت به تمامی ثبت‌نام شدگان و دارندگان کارت اختصاص یابد.

عبداللهی همچنین گفت: بحث دیگر این است که کسانی که روش مدیریت مستقیم سهام عدالت را انتخاب کرده‌اند، به نظر ما باید فرصت داشته باشند که روش مدیریت خود را تغییر دهند، چون برخی از دست‌اندرکاران، مردم را تشویق می‌کردند که روش مستقیم را انتخاب کنند، در حالی که باید این فرصت فراهم شود به حالت غیرمستقیم برگردند، اما سازمان خصوصی‌سازی می‌گوید حساب‌های سهام عدالت باید بسته شود و امکان برگشت از روش مدیریت سهام عدالت وجود ندارد.

* ۳۰ درصد دوم سهام عدالت عید غدیر آزاد می‌شود

عبداللهی همچنین گفت: براساس اعلام رئیس‌جمهور تاکنون ۳۰ درصد سهام عدالت آزاد شده، ۳۰ درصد دیگر در عید غدیر آزاد می‌شود و ۳۰ درصد بقیه و کل سهام عدالت تا آخر سال برای دارندگان آن آزاد می‌شود.

وی همچنین گفت: در سبد سهام عدالت ابتدا ۶۰ شرکت وجود داشت که بعداً ۱۱ شرکت آن خارج شد، در حال حاضر ۴۹ شرکت مانده‌اند که ۳۶ تای آن بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی است و به نظر من از محل سهام موجود ۱۱ شرکت برگشت خورده به دولت می‌توان سهام عدالت سایر متقاضیان و ۲ میلیون نفر دارای کارت سهام عدالت را پرداخت کرد، زیرا آن‌ها با داشتن کارت سهام عدالت صاحب حق هستند.

عبداللهی در پایان در مورد نمایشگاه صنعت ساختمان گفت: البته باید ستاد ملی کرونا در مورد نمایشگاه تصمیم بگیرد که اگر مجوز بگیرند امسال بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان در مرداد توسط اتاق تعاون برگزار می‌شود که در صورت داشتن مجوز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و با تصمیمات ستاد ملی کرونا این نمایشگاه برگزار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جاماندگان سهام عدالت عبداللهی رئیس اتاق تعاون شهرک های صنعتی هزار واحد مسکونی املاک و مستغلات کارت سهام عدالت رئیس اتاق تعاون برای کارگران مسکن کارگری بورس املاک میلیون نفر شهرک صنعتی راه اندازی همچنین گفت وزارت راه فراهم شود ۱۰۰ هزار قرار شد نهاد ها شرکت ها ۳۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۱۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهامداران عدالت بخوانند | جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

انتهای آذر ماه سال گذشته بود که مرحله اول سود عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شد، مرحله دوم واریز سود سهام عدالت هم ۲۴ اسفندماه بود.

به گزارش «زی‌سان» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سود سهام عدالتی که بنابر اعلام سازمان بورس در مرحله دوم دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند البته که میزان دریافتی سود بستگی به سبد سهام افراد داشت.

چرا سود سهام عدالت سه مرحله‌ای شد؟

سود سهام عدالتی که بنا بود در دو مرحله پرداخت شود، اما بدعهدی برخی از شرکت‌ها سبب شد تا سود سال مالی ۱۴۰۱ سه مرحله‌ای شود. در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس گفته بود: متاسفانه با وجود پیگیری‌های سازمان بورس، ۸ شرکت سود سهام عدالت خود را به حساب‌های شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردند که این سازمان اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تامین وجه از سوی شرکت‌های سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.

نحوه دریافت این وام ویژه مشخص شد 

پیش از این هم شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده بود: شرکت‌های صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس هیچ مبلغی را برای مراحل اول و دوم سود سهام عدالت خود به حساب‌های سمات واریز نکرده اند شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندر عباس و پارس سوئیچ نیز وجوه مرحله دوم خود را پرداخت نکرده اند.

حالا بنابر اعلام رئیس سازمان بورس احتمالا واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت خرداد ماه خواهد بود؛ در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس شب گذشته در رسانه ملی گفت: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند.

او افزود: این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

اما آیا با شرکت‌هایی که سود سهام عدالت خود را واریز نکردند برخوردی خواهد شد؟ در همین راستا هم ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عدم پرداخت سود سهام که مطابق زمان بندی اعلام شده در کدال نباشد یک تخلف است.

این مقام مسئول اظهار کرد: مورد دیگر این که اگر ۸ ماهی که در قانون تجارت تعیین شده و بر اساس مصوبه سازمان بورس این ۸ ماه به ۴ ماه کاهش یافته و برخی از شرکت‌ها اساسنامه خود را تغییر دادند هم زمان بندی رعایت نشود این نیز یک موضوع قابل پیگیری است. در کل دو موضوع عدم رعایت زمانبندی پرداخت سود که در سامانه کدال منتشر شده و هم عدم رعایت زمانبندی بر اساس اساسنامه ناشران قابل پیگیری است و سازمان بورس پیگیر این موضوع خواهد بود.

برای دریافت سود سهام عدالت به سایتی مراجعه نکنید

اما همین که بحث واریز سود سهام عدالت داغ می‌شود برخی از سود جویان هم فرصت را غنیمت می‌شمارند که در همین راستا هم مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفته بود: هر زمان که موضوعات مربوط به سهام عدالت مطرح می‌شود عده‌ای از این فرصت جهت کلاهبرداری استفاده می‌کنند که لازم است سهامداران عدالت به چند نکته دقت داشته باشند. معمولا کلاهبرداران چند روش دارند؛ آنها یا به افراد پیامک ارسال می‌کنند و می‌گویند برای دریافت سود سهام عدالت با این شماره تماس گرفته یا روی لینک خاصی کلیک کنید که در این خصوص باید گفت برای دریافت سهام عدالت به هیچ فردی پیامک زده نمی‌شود.

او افزود: مورد دیگر این که کلاهبرداران ممکن است در فضای مجازی سایتی را معرفی کنند که قطعا هیچ سایتی برای دریافت سود سهام عدالت وجود ندارد. نکته بعدی این که برخی از کلاهبرداران حرفه‌ای‌تر هستند و حساب کاربری افراد را هک و از طریق آنها برای اطرافیان پیامکی مبنی بر این که "سود سهام عدالت را دریافت کردم به این لینک بروید و شما هم سود دریافت کنید" ارسال می‌کنند. بر همین اساس در این زمینه هوشیاری افراد بسیار مهم خواهد بود.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در ادامه اظهار کرد: در مجموع برای دریافت سود سهام عدالت به هیچ فردی پیامی داده نخواهد شد و از افراد هیچ مدرکی درخواست نمی‌شود و همچنین مراجعه به سایت و لینکی نیاز نیست.

پیش از این هم شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده بود، مشمولانی که سود دوره‌های گذشته را دریافت و سود این دوره عملکرد مالی ۱۴۰۱ را دریافت نکرده‌اند می‌توانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت یا سجام پس از متوجه شدن مشکل نسبت به اصلاح شماره شبا و مشکل حساب خود اقدام کنند تا سود این دروه را با دوره‌های بعدی دریافت کنند.

در انتها نیز مرکز تماس ۱۵۶۹ شرکت سپرده‌گذاری مرکزی آماده پاسخگویی به سوالات سهامداران خواهد بود.

 

tags # سهام عدالت سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • سهامداران عدالت بخوانند؛ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • سهامداران عدالت بخوانند | جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • سود سهام عدالت در این تاریخ واریز می‌شود
  • جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت
  • چشم‌انتظاری سهامداران عدالت برای دریافت مرحله سوم سود/ چرا واریز سود سهام عدالت سه‌مرحله‌ای شد؟
  • خبر خوب درباره مرحله جدید واریز سود سهام عدالت
  • پیشرفت ۷۰ درصدی ساخت مسکن ملی مهرگان مشهد
  • ۲۴۴۶ واحد مسکونی در شهرک مهرگان مشهد در حال ساخت است