Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز به نقل از العالم، شاهزاده "ترکی الفیصل" رئیس سابق سازمان اطلاعات سعودی در حالی‌که تلاش می‌کرد بر بخش بزرگی از حقیقت نقش این رژیم در خدمت‌رسانی به توطئه‌های آمریکا علیه منطقه و حتی سرتاسر جهان، سرپوش بگذارد ولی اظهاراتش در مصاحبه با روزنامه "القبس" کویت درباره نقش کشورش در جنگ علیه شوروی در افغانستان و در آمریکای لاتین، ماهیت منفی و مخرب این نقش‌آفرینی را برملا ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهزاده ترکی الفیصل در مصاحبه با القبس، ماجرای حمایت رژیم سعودی را از عناصر مسلح و اعزام‌شان به افغانستان برای جنگیدن با نیروهای شوروی سابق به دستور آمریکایی‌ها، که حمله شوروی را تهدیدی برای منافع خودشان می‌دانستند، روایت کرد.

الفیصل در بخشی از این مصاحبه گفت: "آمریکا مخالفت خود را با ورود ارتش شوروی به افغانستان اعلام کرد و به دنبال آن زبیگنو برژینسکی، مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری جیمی کارتر برای اطلاع از وضعیت موجود در پاکستان به اسلام‌آباد سفر کرد و از آنجا عازم عربستان شد و به ما اعلام کرد که آمریکا درصدد حمایت از مجاهدین در مقابل حمله شوروی به افغانستان است."

وی افزود: "ملک خالد، (پادشاه وقت عربستان) به برژینسکی اعلام کرد که توافقی میان ریاض و اسلام آباد در این زمینه وجود دارد و توافق شد که این حمایت سه‌جانبه و بر اساس سه اصل باشد. از جمله این سه اصل این بود که حمایت باید در نهایت محرمانگی صورت بگیرد تا بهانه‌ای به شوروی برای تعقیب عناصر مسلح در پاکستان داده نشود."

این شاهزاده سعودی همچنین از اقدام سعودی به اعزام داوطلبان، پزشکان، مدرسین، مبلغان و برخی کارشناسان از کشورهای مختلف جهان سخن گفت و تصریح کرد، زمانی که عبدالله عزام و اسامه بن لادن متوجه نیاز به وجود یک سازمان برای حضور داوطلبان شدند، شروع به آمادگی برای استفاده ایدئولوژیک از آنها کردند و ایمن الظواهری، سرکرده القاعده نیز بعدها به آنها ملحق شود.

او تلاش کرد از رژیم سعودی در تاسیس القاعده و طالبان و مسئول دانستن اسامه بن لادن سلب مسئولیت کند و مسئولیت این امر را متوحه عبدالله عزام و ایمن الظواهری کند. در حالی‌که این افراد در چارچوب توصیه‌ها و دستورات سازمان اطلاعات سعودی، پاکستان و آمریکا اقدام می‌کردند، در همین راستا الفیصل می‌گوید: "تا جایی‌که ما اطلاعات داشتیم افغان‌های عرب، فقط نقش پشتیبانی ایفا می کردند. ما با مجاهدین افغان توافق کرده بودیم که برای آنها افراد اعزام نکنیم، بلکه برای آنها تجهیزات، مهمات، غذا و دارو ارسال می کردیم. اگر هم نقش نظامی داشتند، گسترده نبود."

به رغم این‌که سعودی‌ها و وهابی‌ها بخش اعظمی از جنگجویان و یا به اصطلاح "افغان‌های عرب" را که به درخواست آمریکا به افغانستان اعزام می‌شدند، تشکیل می‌دادند، ولی فیصل می‌گوید: "با مجاهدین افغان توافق کردیم که برای آنها نیرو نفرستیم و تنها تجهیزات، مهمات، غذا و دارو برای آنها ارسال کنیم." او در بخش دیگری درباره نقش آمریکا در تشویق جوان‌های عرب به مشارکت در عملیات علیه شوروی سابق در داخل افغانستان افزود: "نمی‌توان گفت آمریکا چنین اقدامی را تشویق می‌کرد اما این فضای عمومی وجود داشت که تا جایی که می‌توانیم به افغان‌ها کمک کنیم."

وی در تلاش برای سلب مسئولیت در تاسیس طالبان، القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی در افغانستان و دیگر کشورها، گفت: "هیچ انگیزه‌ای وجود نداشت که مجاهدین دستوراتی را از ایالات متحده یا عربستان سعودی یا کویت دریافت کنند، همچنانکه هیچ انگیزه‌ای برای تسهیل هیچ‌گونه اموری وجود نداشت."

موضوع قابل توجه این است که الفیصل هنگام سخن گفتن درباره خدمات سعودی به آمریکا در دیگر کشورهای جهان هزاران کیلومتر فراتر رفته و در اشاره‌ به افغانستان و نقش سعودی در تاسیس و نظارت بر گروه‌های تکفیری بسیار شفاف عمل کرد. وی در بخشی از این مصاحبه، از نقش کشورش در دفاع از منافع نامشروع آمریکا در آمریکای لاتین و نیز مشارکت کشورش در اجرای طرحها و توطئه‌های آمریکایی علیه ملت‌ها در آمریکایی لاتین پرده برداشت و همچنین از نحوه حمایت سعودی از سازمان جدایی‌طلب "کنترا" در نیکاراگوئه علیه دولت ملی و قانونی سخن گفت.

به نظرتان چقدر زمان خواهد بُرد تا شاهزاده‌های سعودی به نقش فاجعه‌بار خود علیه فلسطینی‌ها و قضیه فلسطین و نیز نقش‌شان در تاسیس گروه تروریستی داعش و نابودی عراق و همچنین نقش‌آفرینی در جنگ جنایتکارانه علیه سوریه و جنگ برای تجزیه لیبی و یمن و نیز جنگ آنها علیه ثبات، امنیت و حاکمیت لبنان، اذعان کنند؛ جنگ‌هایی که به دستور کاخ سفید و در راستای خدمت‌رسانی به منافع نامشروع آمریکا و خوش‌خدمتی به صهیونیسم جهانی راه می‌افتد.

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: شاهزاده سعودی ترکی الفیصل ایمن الظواهری اسامه بن لادن عربستان القاعده برای آنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۵۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد

به گزارش خبرگزاری مهر، «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفت‌وگو با شبکه العربیه اعلام کرد: امسال در موسم حج ۹۰ هزار ایرانی عازم سرزمین وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد: این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفت‌وگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود: این پروازها به مدت ۲۰ روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به ۶۰۰۰ نفر خواهد رسید.

وی درباره حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

گفتنی است؛ روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه پس از گذشت ۹ سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسوولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

سفیر کشورمان در ریاض با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

عنایتی با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی برای تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌ امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسؤولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

کد خبر 6087600 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط