Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-23@12:39:01 GMT

زورآزمایی با وزنه کرونا

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۲۸۶۱۹

زورآزمایی با وزنه کرونا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، اما همین فقره هم خیلی ارزان تمام نمی‌‌شود. هرچه حرفه‌‌ای‌‌تر هم باشی، خرجت بیشتر است. وزنه را کیلویی حساب می‌‌کنند، هرکیلو 22 هزار تومان. یک جفت وزنه 10 کیلویی بین 400 تا 500 هزار تومان قیمت دارد. اگر دنبال 5 کیلویی باشید هم بین 180 تا 230 هزار تومان است. وزنه‌‌ها انواع زنانه و مردانه هم دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزنه‌‌های زنانه روکش لاستیکی یا ابری دارند و انواع مردانه معمولاً دسته فلزی‌‌اند. «خانم‌‌ها بیشتر وزنه‌های 2 کیلویی و 3 کیلویی می‌‌گیرند. الان وزنه 3 کیلویی کم شده چون بیشتر می‌‌خرند. آقایان وزنه‌‌های 10 و 20 کیلویی می‌گیرند. در کل هردو گروه یعنی خانم‌ها و آقایان خرید می‌کنند و نسبتشان مساوی است چون باشگاه‌ها تعطیل است و مردم در خانه ورزش می‌کنند. البته بیشتر فروشمان همین وزنه است وگرنه وسایل دیگر را این مدت خیلی کم خریده‌اند.»

این را یکی از فروشندگان راسته لوازم ورزشی فروشان خیابان منیریه می‌گوید. کرونا کارشان را به نسبت قبل کساد کرده. قبلاً باشگاه‌ها ازشان خرید می‌کردند که با تعطیلی باشگاه‌ها، بیشتر مشتری خانگی دارند که آن هم البته به‌گفته خودشان اوایل شیوع کرونا تعدادشان بیشتر بود و حالا کمتر شده‌اند.وحید عاشقی از دیگر فروشندگان راسته می‌گوید:«وضعیت اقتصادی مردم خراب است و ورزش اولویت اولشان نیست. مشتری‌ها می‌آیند قیمت می‌گیرند و می‌روند. مشتری آمده بود که دکتر بهش گفته بود باید ورزش کند اما چند تکه وسیله را که قیمت کرد، پشیمان شد و رفت. یک کش پیلاتس را که قبلاً 23 هزار تومان می‌فروختیم، الان خودمان 80 هزار تومان می‌خریم و باید خودمان با مالیات و ارزش افزوده بفروشیم که حداقل باید 25 درصد روی آن بکشیم که می‌شود دور و بر 100 هزار تومان. یک تکه کش را 100 هزار تومان برایش پول نمی‌دهند و مجبورند قید ورزش مورد نظر را بزنند. الان هم در همین 20 روزه اخیر قیمت‌ها 30 تا 40 درصد بالا رفته و ما هم تعیین نمی‌کنیم. الان وزنه‌ای که چدنی است را در نظر بگیرید که فروشنده چدنش را 20 روز انبار می‌کند و بعد گران می‌فروشد. تولیدکننده هم مجبور است بخرد به‌هرحال. تمام این وزنه‌ها هم ساخت ایران است. دو سال است که از چین وزنه نمی‌آید. الان البته با وضعیت باشگاه‌ها خرید هم پایین می‌آید و تولیدکننده هم جنس روی دستش می‌ماند. جدا از بحث کرونا، قبلاً با 100 میلیون تومان می‌شد باشگاه زد اما الان حداقل 300، 400 میلیون می‌‌خواهد.» او به مت یا زیراندازهای ورزشی اشاره می‌کند و می‌گوید:«الان این‌ها هم ساخت ایران است ولی گران شده و اصلاً فروش نداریم.» مت‌های فوم معمولی 90 هزار تومان هستند و نوع بهترش 170 هزار تومان قیمت دارد و اگر جنس دولایه اعلا بخواهید، 275 هزار تومان باید بپردازید و خب با این قیمت‌ها، عجیب هم نیست گفته فروشنده که مردم قید خرید لوازم ورزشی را بعد از قیمت کردن می‌زنند.پسربچه دست مادرش را به سمت فروشگاه می‌کشد. هرچه بخواهد همین جا پیدا می‌شود. معلوم است که بچه عاشق اسکیت است و مادر با اینکه تمایلی ندارد برای خرید، مشخص است به اصرار او آمده تا حداقل چرخی بزنند و نگاهی بیندازند. «الان که والا راضی نیستم همان پارک هم برود. پارسال تمرین می‌رفت و امسال هم اگر کرونا نبود، می‌رفت. یک چیزهایی یاد گرفته و دوست دارد خودش برود پارک تمرین کند چون پیست‌ها تعطیل هستند ولی باز هم نگرانم چون بچه را که نمی‌‌شود موقع بازی کردن کنترل کرد. به‌هرحال دستش آلوده می‌‌شود. البته پیست‌ها بعد از موج اولیه کرونا باز شدند و چند روزی هم گذاشتم برود اما الان که تعطیل هستند.»

این را مادر پسربچه می‌گوید که به‌نظر می‌آید یک اسکیت برد طرحدار حسابی چشمش را گرفته. اسکیت بردها بین 650 تا 950 هزار تومان قیمت دارند و اسکیت‌ها هم قیمتشان از 458 هزار تومان شروع می‌شود و تا یک میلیون تومان می‌رسد که به‌گفته پیام صبوری مغازه دار، این قیمت برای نوع غیرحرفه‌‌ای و به اصطلاح اسباب‌بازی آن است و اسکیت حرفه‌‌ای بالای یک میلیون تومان است و تا یک میلیون و 700 هزار تومان می‌‌رسد. در حالی که پارسال با 700 هزار تومان می‌شد اسکیت حرفه‌‌ای خرید. او می‌گوید:«ما نهایتاً تا همین رنج قیمت‌ها را می‌آوریم و در همین حد هم مردم توان خرید ندارند. فصل اسکیت 6 ماه اول سال است و امسال هم که کرونا کلاً همه چیز را تعطیل کرده.»فروشندگان لوازم شنا کسادترین بازار را دارند. «استخرها که بسته هستند و می‌شود گفت چند ماه است که اصلاً فروش نداریم. ما تک فروش هستیم و بسته بودن استخرها به خاطر کرونا از یک طرف و بالا رفتن قیمت دلار و افزایش قیمت‌ها از سوی دیگر، کاری کرده که اصلاً به فکر تعطیل کردن فروشگاه بیفتم چون الان این حجم جنس در مغازه خوابیده و مشتری نیست. 90 درصد جنس‌‌های ما هم وارداتی و از چین است که با این شرایط گمان نکنم دیگر توان خرید داشته باشیم، گرچه همین‌ها هم روی دستمان مانده است. پارسال این موقع کلی لوازم شنا می‌فروختیم چون به‌هرحال همیشه بیشترین فروش در تابستان است.»

برای بعضی‌ها ورزش کردن در خانه معادل کاری به سادگی حلقه زدن است. حلقه لاغری یا هولاهوپ شاید اولین وسیله‌ای باشد که به ذهن خیلی‌ها برسد. به‌نظر خیلی‌ها کاربردی و ساده است و برای کسانی که قصد لاغری دارند گزینه خوبی محسوب می‌شود. نمونه‌اش دو تا خانم میانسال که ماسک زده و دستکش پوشیده راهی خیابان منیریه شده‌اند تا چند تکه وسیله ساده بخرند و به خانه ببرند. «حلقه قیمت کرده‌ام، 110 هزار تومان. چه خبر است؟! از همین‌ها دخترم پارسال خرید 45 هزار تومان. همین مدل توپدارش بود. این ساده‌ها دیگر خیلی الکی است، به‌کار نمی‌آید. الان که این را دیدم اینقدر شده، پشیمان شدم. همین پیاده‌‌روی می‌‌روم.» زن دیگر با تکان دادن سر گفته‌های او را تأیید می‌کند و ادامه می‌دهد:«همین پیاده روی هم بالاخره یک جفت کفش خوب می‌خواهد. قبلاً زورمان می‌رسید سالی، دو سالی یک بار یک جفت کفش استاندارد ورزشی در حراج بخریم. الان همین کفش‌های غیراستاندارد و تقلبی را باید بالاتر از همان‌ها که قبلاً می‌خریدیم، بخریم. اصلاً جنس خوب پیدا نمی‌شود. این‌ها را شبیه اصلش درمی‌آورند اما وقتی می‌پوشی می‌فهمی زیره‌اش چقدر غیراستاندارد است و خودش باعث پادرد می‌شود بیشتر. خصوصاً در سن ما مهم است که این چیزها رعایت شود. الان دکتر می‌روی، می‌گوید استخر و پیاده روی. استخر که دیگر هیچی، تمام شد. پیاده‌روی تنها کاری است که از دستمان برمی‌آید، آن هم با هزار مصیبت.»لباس‌ها و کفش‌های حراجی و تک سایز را بیرون مغازه‌ها داخل سبد گذاشته‌اند. گاهی توجه رهگذری جلب می‌شود و می‌ایستد و کمی زیر و رویشان می‌کند و بعد راهش را می‌گیرد و می‌رود. ساک ورزشی هم با توجه به اینکه این روزها خریدار چندانی ندارد، جزو اقلام حراجی محسوب می‌شود، با این حال به‌گفته یکی از فروشنده‌ها با همین قیمت حراج هم کسی نمی‌خرد چون بالاخره باید باشگاه بروند که ساک ببرند دیگر. گرچه باشگاه‌ها به‌صورت محدود شروع به‌کار کردند و بعضی‌‌هایشان هم در زمان تعطیلی اجباری، مخفیانه و زیرزمینی مشغول به کار بودند اما بهرحال مراجعه برای خرید اقلام ورزشی کم شده و آن‌طور که می‌گویند هیچ وقت بازارشان به این کسادی نبوده است.

اینجا برای هرکس متناسب با توانش وزنه‌ای وجود دارد. از نیم کیلویی گرفته تا 20 کیلویی. کرونا اما وزنه‌ای نامتناسب بر دوش همه قرار داده؛ بیشتر از توان و سنگین‌تر از آنچه فکرش را می‌کردیم.

پربیننده ترین بازتاب گسترده سخنان رهبری در رسانه‌های غربی درمان کرونا فقط با ۵‌هزار تومان! به این ۱۰ نقطه کرونایی نزدیک نشوید اجرای مجدد طرح پرداخت اقساطی جرایم رانندگی آثار کرونا تا چند دهه ماندگار است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ورزش باشگاه ویروس کرونا کرونا وسایل ورزشی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت هزار تومان باشگاه ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۸۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده رکوردزنی قیمت طلا

تحقیقات بلومبرگ نشان می‌دهد که با وجود عواملی چون تنش‌های ژئوپلتیک، عامل اصلی افزایش قیمت جهانی طلا در واقع تقاضای چین است.

به گزارش اکوایران، صعود طلا به قله 2400 دلار در هر اونس در سال جاری بازارهای جهانی را حیرت زده کرد. چین که بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده این فلز ارزشمند است در این صعود نقش مرکزی داشته است.

براساس گزارشی از بلومبرگ، بدتر شدن تنش‌های ژئوپلتیک، از جمله جنگ در خاورمیانه و اوکراین و چشم‌انداز کاهش نرخ بهره آمریکا همگی سرمایه‌گذاری در  طلا را جذاب می‌کنند، ولی سوخت اصلی این افزایش در واقع تقاضای بی‌امان چین بوده است؛ چراکه خرده‌فروشی‌ها، مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری، معامله‌گران آتی و حتی بانک مرکزی این کشور به شمش به عنوان ابزاری برای ذخیره ارزش در زمان نااطمینانی نگاه می‌کنند.

بزرگ‌ترین خریدار

چین و هند اغلب بر سر عنوان بزرگ‌ترین خریدار طلا در جهان رقابت می‌کنند، ولی این شرایط سال گذشته تغییر کرد؛ چراکه مصرف جواهرات، شمش و سکه در چین به سطوح بی‌سابقه‌ای رسید. تقاضای جواهرات طلا در چین 10 درصد افزایش یافت، در حالی‌که در هند با 6 درصد کاهش مواجه شد. سرمایه‌گذاری در شمش و سکه در چین 28 درصد رشد داشته است.

به گفته مدیرعامل یک شرکت مشاوره سرمایه‌گذاری، هنوز هم جا برای افزایش تقاضا وجود داد. در بحبوحه گزینه‌های محدود سرمایه‌گذاری در چین، بحران طولانی‌مدت در بخش املاک، بازارهای سهام پرنوسان و کاهش ارزش ین، پول را به سمت دارایی‌هایی سوق پیدا کرده است که امن‌تر تلقی می‌شوند.

جایگزین‌های زیادی برای طلا در چین وجود ندارد. باتوجه به کنترل‌های مبادله‌ای و سرمایه‌ای نمی‌توانید پول‌تان را در بازارهای دیگر بگذارید.

جهش واردات

گرچه چین نسبت به کشورهای دیگر، طلای بیشتری تولید می‌کند، اما همچنان نیاز به واردات دارد و مقدار آن درحال افزایش است. در طول دو سال گذشته خریدهای خارجی بیش از 2 هزار و 800 تن بوده است؛ بیش از کل طلایی که پشتوانه صندوق‌های قابل معامله در بورس در جهان است یا حدود یک‌سوم ذخیره‌ای که توسط فدرال رزرو آمریکا نگه‌داری می‌شود.

با این حال، اخیرا سرعت واردات افزایش یافته است. واردات در آستانه سال نوی چینی که فصل هدایاست، افزایش یافت؛ به‌طوری که در طول دو ماه ابتدایی سال جاری 53 درصد بیشتر از سال 2023 بوده است.

بانک مرکزی

بانک مرکزی چین 17 ماه متوالی درحال خرید بود که طولانی‌ترین مدت خرید آن محسوب می‌شود؛ چراکه به دنبال تنوع‌بخشی به ذخایر خود از دلار و محافظت در برابر کاهش ارزش پول بود.

بانک خلق چین مشتاق‌ترین خریدار طلا در میان تعدادی از بانک‌های مرکزی است که طرفدار طلا هستند. بخش دولتی سطوح بی‌سابقه‌ای از طلا را در سال گذشته خریداری کرد و انتظار می‌رود خرید در سال 2024 نیز در سطح بالایی بماند.
جذابیت طلا

اینکه با وجود افزایش قیمت طلا و کاهش ارز یوان که قدرت خرید را کاهش می‌دهد، تقاضای چینی‌های بسیار بالا بود، نشان‌دهنده جذابیت طلاست.

به عنوان یک واردکننده بزرگ، خریداران طلا اغلب باید یک مبلغ اضافی را نسبت به قیمت‌های جهانی پرداخت کنند. این مبلغ ابتدای ماه به 89 دلار در هر اونس رسید. متوسط این مبلغ اضافی (پریمیوم) در طول سال گذشته 35 دلار بود، در حالی‌که میانگین تاریخی آن تنها هفت دلار است.

به طور اطمینان قیمت‌های بالا شوق خرید شمش را کاهش می‌دهد، اما بازار نشان داده است که به‌صورت غیرمعمولی تاب‌آور است. مصرف‌کنندگان چینی معمولا در زمان کاهش قیمت‌ها شروع به خرید می‌کنند که به ایجاد یک کف برای بازار در طول زمان‌های ضعف کمک می‌کرد. اما اینبار شوق چینی‌ها قیمت‌ها را به سمت سطوح بالاتری کشانده است.

به گفته مدیرعامل یک شرکت مشاوره، این مساله نشان می‌دهد که این افزایش قیمت پایدار است و خریداران طلا در همه‌جا می‌توانند به افزایش تقاضای چین مطمئن باشند.

جریان صندوق‌های بورسی

یکی دیگر از راه‌های سرمایه‌گذاری در طلا از طریق صندوق‌های بورسی است. به گفته واحد اطلاعات بلومبرگ، از ماه ژوئن تقریبا در طول همه ماه‌ها پول در صندوق‌های بورسی طلا جریان داشته است. این در حالی است که در سایر نقاط جهان شاهد خروج از صندوق‌های طلا بوده‌ایم.

ورود پول به این صندوق‌ها در سال جاری حدود 1.3 میلیارد دلار بود، در حالی‌که در کشورهای دیگر چهار میلیارد دلار از این صندوق‌ها خارج شده است. محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در چین یکی از عوامل این مساله است، باتوجه به گزینه‌های اندکی که برای چینی‌ها خارج از مسکن داخلی و سهام وجود دارد.

به گفته یک تحلیلگر، تقاضای چین می‌تواند ادامه پیدا کند؛ چراکه سرمایه‌گذاران به دنبال تنوع بخشیدن به دارایی‌های خود هستند.

tags # طلا ، قیمت طلا سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی طلا کاهش یافت یا افزایش؟
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۱۷ تهران +جدول
  • راه‌های تشخیص طلا یا سکه اصل از تقلبی | کسی که به او سکه تقلبی فروخته شده باید چه کند؟
  • ۱۰ دلیل برای اینکه جدیدترین مدل آیفون را نخریم!
  • پشت پرده رکوردزنی قیمت طلا
  • چهار دلیل برای اینکه بدن زنان با وزنه‌برداری حجیم نمی‌شود
  • (عکس) دختر ۹ ساله‌ای که به لقب هرکول معروف شد
  • آیا بدنسازی، بدن زنان را حجیم می‌کند؟
  • آیا گوشی پوکو ارزش خرید دارد؟
  • دختر ۹ ساله‌ای که به لقب هرکول معروف شد/ عکس