Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته مسوولان برگزاری کنکور سراسری از برگزاری کنکورهای ارشد و دکتری آسان تر است و شاید جایگزینی برای کنکور ارشد و دکتری باشد اما برای کنکور سراسری نیست، اکنون که آزمون دکتری برگزار شده بهترین اقدام، ارتقاء پروتکل های بهداشتی در کنکورهای باقی مانده است.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، کنکورهای امسال تفاوت ویژه ای با سال های گذشته دارد، امسال کنکور تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا در کشور قرار گرفته و مساله تامین سلامت داوطلبان یکی از دغدغه های جدی داوطلبان، خانواده ها و مسوولان است؛ به طوری که تا آخرین روزهای مانده به کنکور دکتری امسال، برگزاری این آزمون کشوری در هاله ای از ابهام قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با وجود همه مخالفان و موافقان، کنکور دکتری ۹۹ این هفته در ۶۰ شهرستان و ۱۴۳ حوزه امتحانی با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار شد.

*ارزیابی های ضد و نقیض از رعایت پروتکل بهداشتی در نخستین کنکور سال کرونایی

ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در ارزیابی برگزاری نخستین کنکور امسال، گفته: در برخی حوزه ها تعدادی جزیی از داوطلبان مشکوک به کرونا بودند که حوزه آنان از سایر داوطلبان مجزا شد اما جمع بندی این آزمون، مثبت بود.

وی تاکید کرد: گزارش خاصی از حوزه های برگزاری آزمون اعلام نشده است. دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در طول برگزاری این آزمون، برای رعایت پروتکل های بهداشتی ابتکارات و خلاقیت های زیادی به کار بردند که نسبت به آنها احساس دِین می کنم.

اما نتایج ارزیابی برگزاری کنکور دکتری به همین جا ختم نشد؛ پس از آزمون اخبار متعددی از نحوه رعایت پروتکل های بهداشتی در حوزه های امتحانی منتشر شد؛ در این اظهارنظرها برخی داوطلبان وضعیت مناسبی را گزارش کردند و در عین حال برخی گزارش ها هم از نارضایتی ها در نحوه رعایت پروتکل های بهداشتی حکایت داشت.

* ازدحام همیشگی خانواده ها، ماسک و تقلب؛ مصائب کنکور کرونایی

ازدحام همیشگی خانواده ها و حضور داوطلبان در ورودی ‌ها از بخش های لاینفک کنکورها به ویژه کنکور سراسری است.

علاوه بر این، به دلیل گرمای هوا و طولانی بودن ساعت حضور در جلسه آزمون احتمال اینکه برخی داوطلبان از ماسک کلافه شوند و ماسک را بردارند هم وجود دارد که تذکر دادن یا ندادن به داوطلب کنکوری که ماسک را از صورت خود بر داشته مصائب خاص خود را دارد.

همچنین نزدیک نشدن مراقبان به داوطلبان به دلیل رعایت فاصله اجتماعی و ترس از ابتلا به کرونا، شاید شرایط را برای تقلب برخی داوطلبان فراهم کند.

*گلایه ‌های مهم داوطلبان از بهداشت کنکور دکتری ۹۹

مهم ترین گلایه ‌های داوطلبان کنکور دکتری ۹۹ از پروتکل های بهداشتی را در رعایت نشدن فاصله مناسب بین صندلی ‌ها، نبود تهویه مناسب در محل آزمون، بازرسی ناکافی داوطلبان در برخی از حوزه‌ های آزمون و نبود امکان استفاده مداوم از ماسک به دلیل گرمای هوا.

در این میان برخی گزارش ها از ابتکار عمل و خلاقیت مسوولان برخی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در طول برگزاری این آزمون، حکایت داشت که در نتیجه رفتارهای متفاوتی را در چک کردن کد غربالگری، تب سنجی، در اختیار قراردادن وسایل بهداشتی مانند پد الکلی در برخی حوزه های امتحانی شاهد بودیم.

*اگر داوطلبی ماسک را از صورت بردارد تذکر نمی گیرد

یک داوطلب دختر که در دانشگاه فنی حرفه‌ای دخترانه دکتر شریعتی امتحان کنکور دکتری ۹۹ را پشت سر گذاشته، درباره نحوه رعایت پروتکل های بهداشتی در این آزمون، به خبرنگار فارس، گفت: سرمایش  سالن با کولر گازی بود و سالن تهویه مناسب نداشت و چند پنجره برای عبور هوا باز گذاشته شده بود.
وی گفت: به نظرم فاصله بین صندلی آن طور که باید نبود.
این داوطلب دختر ادامه داد: داوطلبان قبل شروع آزمون، بدون ماسک با هم صحبت می کردند و اگر کسی ماسک خود را از صورت بر می داشت تذکری نمی گرفت. برای تایید چهره داوطلبان توسط مراقب هم همه برای لحظاتی باید ماسک خود را بردارند. پیگیری کنید که برای داوطلبان دیگر کنکورها این مشکلات و خطرات تکرار نشود.

*تغییر محل آزمون داوطلبان اعمال نشد

داوطلب دیگری در گفت وگو با خبرنگار فارس از ویرایش نشدن اطلاعات محل آزمون در سیستم سازمان سنجش گلایه داشت.

این داوطلب دکتری گفت: قبلا که کرونا نبود چون در دانشگاه بودم، محل آزمون را تهران انتخاب کرده بودم اما پس از شیوع کرونا که امکان ویرایش محل آزمون فراهم شد، محل را تغییر دادم و شهر خودم را انتخاب کردم.

وی ادامه داد: وقتی کارت ورود به جلسه آزمون را پرینت گرفتم محل آزمون باز هم تهران نوشته شده بود و گفتند که باید به صورت حضوری برای ویرایش اطلاعات مراجعه کنم. تا آخرین روز برای ویرایش اطلاعات استرس داشتم. این هم از مشکلات کنکور در شرایط کرونا است.

*در شهرستان ها مثل شهرهای بزرگ در رعایت  پروتکل های بهداشتی سخت گیری شود

داوطلب دیگری در دانشگاه پیام نور در استان سیستان و بلوچستان شهرستان زاهدان امتحان داده بود، درخواست داشت که مسوولان برای محل آزمون های شهرستان ها مراقبت بیشتری به خرج دهند.

این داوطلب گفت: در دانشگاه های بزرگ استان ها مراقبت بیشتر است زیرا نماینده و بازرس می آید. اما به نظر می رسد در شهرستان ها مسوولان استانی و بومی آن طور که در استان ها دیده می شود، در رعایت پروتکل های بهداشتی سخت گیری نمی کنند. 

*پذیرش نقص در رعایت پروتکل‌ بهداشتی و تذکر به برخی واحدهای آزمون

سازمان سنجش آموزش کشور در واکنش به این اخبار، نواقص را رد نکرد و مسوولان این سازمان از تذکر به تعدادی از حوزه‌ های برگزاری کنکور دکتری ۹۹ به دلیل رعایت نکردن پروتکل ‌ها ی بهداشتی خبر داد.

فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: به آن دسته از حوزه ‌های امتحانی که برخی پروتکل ‌های بهداشتی را رعایت نکردند، تذکر داده می‌ شود تا برای برگزاری آزمون‌های بعدی اصلاح شوند.

*کنکور دکتری برگزار شد، سراسری هم برگزار می شود

برگزاری کنکور دکتری را می توان نشانه ای از برگزاری کامل همه کنکورها در سال جاری دانست؛ به طوری که احتمالا تلاش ها و رایزنی ها برای تعویق چندباره کنکورها راه به جایی نبرد. بنابراین اگر بنا به برگزاری کنکورها است بهتر است تمام تلاش برای ارتقا پیاده سازی پروتکل های بهداشتی معطوف شود.

در این باره یک مخاطب به خبرنگار فارس، گفت: وقتی کنکور دکترا و آزمون ورودی تیزهوشان برگزار شد یعنی باقی کنکورها هم برگزار می شود. مسوولان هم چند بار گفته اند که برگزاری کنکور سراسری از برگزاری کنکورهای ارشد و دکتری آسان تر است. علاوه بر این، همه می گفتند که شاید راه جایگزینی برای کنکورهای ارشد و دکترا باشد اما برای کنکور سراسری جایگزینی نیست.

وی گفت: وقتی نزدیک ترین آزمون یعنی کنکور دکتری به تعویق نیفتاد، آزمون های بعدی هم به تعویق نمی افتد. اکنون دیگر کنکور دکتری برگزار شده و مسوولان برای اینکه بگویند توانستیم کنکور دکتری را برگزار کنیم پس می توانیم کنکور ارشد و سراسری را هم برگزار کنیم، مصداق دارند. با این شرایط بهترین اقدام، درس گرفتن از کنکور دکتری، رفع نواقص و ارتقاء پروتکل های بهداشتی در کنکورهای باقی مانده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فرهنگ دانشگاه آزمون دکتر شریعتی کنکور سراسری کنکور دکترا پروتکل بهداشتی کنکور پروتکل های بهداشتی کنکور دکتری ۹۹ برگزاری کنکور کنکور سراسری سازمان سنجش برای کنکور برگزار شد محل آزمون پروتکل ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۹۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب رشته ۲۷ هزار داوطلب آزمون دکتری ۱۴۰۳

علیرضا کریمیان، مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: از ۱۵۱ هزار و ۶۴۳ داوطلب شرکت کننده در آزمون دکتری ۱۴۰۳ تعداد ۱۲۵ هزار و ۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شده اند و کارنامه نتایج اولیه آزمون دکتری از ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ در اختیار داوطلبان قرار گرفته است.

وی افزود: افرادی که بر اساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی در یک یا چند کد ترکیب رشته از مجموعه امتحانی در دوره روزانه یا سایر دوره‌ها شده‌اند، تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود حداکثر ۵۰ کدرشته محل در صورت وجود با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، اقدام کنند.

کریمیان با اشاره به اینکه از تعداد بیش از ۱۲۵ هزار نفری که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، ۶۸ هزار و ۷۶۵ نفر مرد و ۵۶ هزار و ۴۰۹ نفر زن هستند، گفت: تاکنون ۲۷ هزار نفر از داوطلبان مجاز نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده اند، اما این آمار شامل مجازین دانشگاه آزاد اسلامی نیست.

مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور بیان کرد: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه دانشگاه مذکور به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه منتشر می‌شود، اقدام کنند. کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه سنجش درج شده است.

وی افزود: اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم شامل مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و … در دهه اول خردادماه ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • پورعباس: حذف کنکور با تکرار آن محقق می‌شود
  • قائم مقام سازمان سنجش بیان کرد؛ هشدار درباره عضویت داوطلبان کنکور در کانال‌های مدعی تقلب
  • قانم مقام سازمان سنجش بیان کرد؛ هشدار در خصوص عضویت داوطلبان کنکور در کانال‌های مدعی تقلب
  • کنکوری ها گول کانال های سوال‌فروش را نخورید
  • تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
  • انتخاب رشته بیش از ۷۲۰ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • انتخاب رشته ۲۷ هزار داوطلب آزمون دکتری ۱۴۰۳
  • ۳۲۷ هزار داوطلب کارت ورد به جلسه کنکور را دریافت کردند
  • ۳۲۷ هزار داوطلب کارت نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ را دریافت کردند
  • انتخاب رشته بیش از ۳۲۷ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳