Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@01:50:25 GMT

برداشت ۱۰۰ تن گیاه بادرنجبویه دارویی در شهرستان مراغه

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۰۲۱۵

برداشت ۱۰۰ تن گیاه بادرنجبویه دارویی در شهرستان مراغه

به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل کریمی‌اصل اظهار داشت: امسال در ۱۰ هکتار از مزارع و باغ‌های شهرستان گیاه دارویی بادرنجبویه کاشته شده است.

وی اضافه کرد: با افزایش دانش کشاورزی آب مورد نیاز مزارع بادرنجبویه و گیاهان دارویی برای یک دست بودن محصول و اسانس خوب به صورت قطره‌ای تأمین می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مراغه ادامه داد: امسال در بیش از ۵۰ هکتار از مزارع شهرستان گیاهان دارویی کاشته شده است و کاشت این گیاهان در کنار تولید محصولات باغی و زراعی می‌تواند برای کشاورزان درآمد ثابت و پایدار ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است بادْرَنجبویه یا بادَرشبی با نام علمی Dracocephalum یک سرده از تیره نعناعیان است و در طب سنتی برای درمان بی‌خوابی، تسکین اعصاب، آرام بخشی و بهبود عملکرد گوارش استفاده می‌شود که این گیاه مانند تقویت کننده عضلات عمل می‌کند و باعث تسکین کوفتگی‌های ناشی از ورزش و کار زیاد می‌شود بادرنجبویه برای افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند بسیار مفید است.

کد خبر 4988588

منبع: مهر

کلیدواژه: گیاهان دارویی مراغه جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ویروس کرونا شیراز بوشهر شیوع کرونا قزوین عید سعید قربان گرگان شهرکرد اقامه نماز جمعه ستاد ملی مقابله با کرونا ازدواج ماه محرم بیرجند کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۰۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری اولین جشنواره گل و گلاب بردسکن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی بردسکن گفت: شهرستان بردسکن بیش از ۵ هکتار مزرعه گل محمدی دارد و با توجه به شرایط آب و هوایی و کم آبی باید به سمت سوی توسعه گیاهان کم آب طلب نظیرِ گل محمدی حرکت کند.

 

مهدی مسروری افزود: گل محمدی علاوه بر اینکه یک گیاه کم آب طلب است نیازی به نهاده‌ های کشاورزی ندارد و مواد عالی موجود در خاک مزرعه برای رشد این محصول کفایت می‌ کند.

 

وی اظهار داشت: یکی از سیاست‌ های وزارت جهاد کشاورزی، توسعه ۳ برابری محصولات و گیاهان دارویی است که شهرستان بردسکن در بحث توسعه و ترویج گیاه گل محمدی، آنغوزه، زیره سیاه و سبز عملکرد خوبی را داشته است.

 

مسروری بیان کرد: از هر هکتار سطح زیر کشت گل محمدی چهار تن گل تازه برداشت می‌ شود و به ازای هر کیلوگرم گل محمدی ۲ لیتر گلاب تولید می‌ شود و از سال سوم به ازای هر هکتار یک و نیم لیتر اسانس گل محمدی تولید می‌ شود که قیمت هر کیلو از آن ۱۰۰ میلیون تومان است.

 

وی روستای باب الحکم را قطب تولید محصول انجیر در خراسان رضوی خواند و از باغداران خواست باغ های خود را حفظ کنند و با توجه به شرایط آب و هوایی و سازگاری منطقه محصول انجیر خود را به صورت گلخانه ای توسعه و ترویج دهند تا  از درآمد اقتصادی بالایی برخوردار شوند.

 

رئیس اداره آموزش و ترویج جهاد کشاورزی بردسکن هم یکی از اهداف برگزاری این جشنواره را ترویج و توسعه گیاهان کم آب طلب و گیاهان دارویی از جمله گل محمدی اعلام کرد و گفت: گل محمدی علاوه بر اینکه یکی از گیاهان دارویی و کم آب طلب است، در حوزه فرآوری نیز گیاه ارزشمندی می‌ باشد.

 

جواد اسماعیل نیا افزود: بردسکن یکی از مناطق مستعد توسعه محصول گل محمدی است و کشت گل محمدی در روستای باب الحکم نیز نتایج خوبی داشته است.

 

در پایان این جشنواره شرکت کنندگان از مزرعه گل محمدی بازدید و به منظور حمایت از تولید کنندگان گل محمدی در روستای باب الحکم، از فرآورده‌ های تهیه شده از گل محمدی از جمله گلاب، مربا و شربت خریداری کردند.

 

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین جشنواره گل و گلاب بردسکن
  • دستگاه پرورش هوشمند گیاهان طراحی شد
  • دم‌کرده این گیاه مثل یک خواب‌آور قوی عمل می‌کند
  • خطر نابودی گیاهان دارویی و خوراکی با برداشت بی رویه
  • شکوفه‌های بیدمشک فرصتی برای استشمام عطر بهار
  • برداشت خاکشیر از قطب تولید این محصول در خراسان آغاز شد
  • توسعه کشت گیاهان دارویی در جهرم
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۷۰ هزار تن محصول از مزارع «گیلانغرب»
  • فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند