Web Analytics Made Easy - Statcounter

  «خبری بد برای اسرائیل»؛ این تعبیری بود که رسانه‌ها و مقامات صهیونیستی در هفته‌های اخیر درباره همکاری راهبردی ایران و چین به کار بردند.

مهدی خالدی/

  «خبری بد برای اسرائیل»؛ این تعبیری بود که رسانه‌ها و مقامات صهیونیستی در هفته‌های اخیر درباره همکاری راهبردی ایران و چین به کار بردند. اول تیرماه امسال بود که در خبری کوتاه اعلام شد، پیش‌نویس نهایی سند «برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های جامع ایران و چین» به تصویب هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران رسیده و وزارت امور خارجه مأمور انجام اقدام های نهایی تا امضای این سند شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال این اعلام، موج نگرانی‌ از نزدیکی راهبردی تهران و پکن خیلی زود فضای رسانه‌های آمریکایی – صهیونیستی را پر کرد. روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در تحلیلی از توافق جدید همکاری میان ایران و چین به عنوان زنگ خطری برای تل‌آویو یاد و اذعان کرد: در شرایطی که دو کشور بر روی یک معامله چند میلیارد دلاری اقتصادی –امنیتی ۲۵ ساله کار می‌کنند، اسرائیل دلایل بسیاری برای نگرانی دارد.

نگرانی رئیس سابق موساد از روابط ایران و چین

در آخرین مورد از اظهار نگرانی پی‌درپی مقامات صهیونیست از باب گرم‌تر شدن روابط تهران – پکن، رئیس سابق تشکیلات جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) هشدار داد توافق تجاری میان ایران و چین، موجب تقویت اقتصاد ایران خواهد شد و تهدیدی برای ثبات و امنیت رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. «دنی یاتوم» در این باره گفت: هنگامی‌که چین به ایران پول سرازیر کند، به‌طور اجتناب‌ناپذیری اوضاع اقتصادی در ایران بهتر می‌شود. او هشدار داد: «ایران دشمن اصلی ماست. اجازه نمی‌دهیم جمهوری اسلامی به مرزهای ما نزدیک شود و تأثیرگذاری خود در منطقه را افزایش دهند.

پیشتر نیز «مارک دابوویتز» مدیرعامل لابی صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسی» (اف‌دی‌دی) که یکی از مشاوران غیررسمی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران به شمار می‌رود، پیشنهادهایی برای جلوگیری از محقق شدن توافق ایران و چین مطرح کرده بود. همچنین تحلیلگران نظامی این رژیم نتوانسته‌اند خشم خود را از این توافق پنهان کرده و در مقاله‌های این توافق را موجب کاهش فشارها بر ایران دانسته‌اند.

ترس قابل‌درک سه ضلع شوم

البته این ابراز نگرانی خاص مقامات صهیونیست نیست، بلکه آمریکا و عربستان سعودی هم در این مورد با صهیونیست‌ها همصدا شده‌اند. به‌طور نمونه «استیفان بیگان»، معاون وزیر خارجه آمریکا در واکنش به گزارش‌ها درباره قصد ایران و چین برای رسیدن به توافقی جامع، پکن را به تحریم اقتصادی تهدید کرده است.

مدیر سابق شبکه العالم اما در گفت‌وگو با قدس نگرانی واشنگتن، ریاض و تل‌آویو از گسترش همکاری‌های ایران با دولت های خارجی و به‌ویژه چین به‌عنوان ابرقدرتی نوظهور را قابل‌درک دانسته و می‌گوید: باگذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، آن‌ها تمام رؤیاها و آمال خود که هدف نهایی آن تغییر نظام بود را بربادرفته می‌بینند. دکتر سید احمد سادات پس این نگرانی را طبیعی دانسته و افزود: باوجود همه فشارها و تحریم‌های این سه ضلع شوم علیه کشورمان، ولی امروز ایران اسلامی نه‌تنها توانسته در بسیاری از حوزه‌ها و به‌ویژه امور نظامی به خودکفایی و پیشرفت برسد، بلکه امروز این توانایی را یافته که برای انعقاد قراردادی با رویکرد برد – برد مقابل چین و روسیه نشسته است؛ اتحادی که می‌تواند غرب را به چالش بکشد و این برای آن‌ها غیرقابل‌پذیرش به نظر می‌رسد.

نگرانی از فروپاشی ساختار تحریم‌ها علیه ایران

سادات دلیل این هراس تل‌آویو از انعقاد قرارداد راهبردی میان چین و ایران و نزدیکی بیشتر آن‌ها را به دو دلیل مرتبط دانسته و تصریح کرد: علت نخست به فروپاشی ساختار تحریم‌های ضد ایرانی با سرازیر شدن سرمایه‌گذاری‌های چین به بازار کشورمان بازمی‌گردد. استاد مطالعات غرب آسیا در دانشگاه تهران ادامه داد: درحالی‌که تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کمتر از چهار ماه باقی‌مانده صهیونیست‌ها امیدوار بودند در همین مدت باقیمانده از دولت ترامپ بتوانند فشارها بر کشورمان را به اوج رسانده و جمهوری اسلامی را به‌زانو درآورند. صهیونیست‌ها درحالی‌که ترامپ پس از شکست در مدیریت بحران کرونا و همچنین افزایش اعتراض های نژادپرستی در ایالات‌متحده تحت‌فشار بسیاری قرار دارد، نسبت به رأی آوری و روی کار آمدن دوباره او بدبین شده و امید داشتند در همین مدت فشار حداکثری بر کشورمان را به بالاترین درجه خود برسانند. خوب طبیعی است در این حالت نزدیکی کشورمان به چین و انعقاد قرارداد همکاری راهبردی بلندمدت با آن به مذاق صهیونیست‌ها خوش نیفتاده و آن را خطری برای خود تعبیر کنند.

سادات موضوع دیگر که صهیونیست‌ها را هراسان کرده، تأثیر نزدیکی تهران و پکن بر موضع‌گیری سیاسی حمایت‌آمیز آن‌ها در مراحل بعد دانست و دراین‌باره گفت: تحریم تسلیحاتی ایران بر اساس توافق‌نامه برجام اواخر مهرماه پایان خواهد یافت. آمریکا و رژیم صهیونیستی طی چند ماه اخیر با به راه انداختن پروژه ایران هراسی خود سعی دارند این موضوع را به تأخیر اندازند. واشنگتن برای این مهم به رأی چین در شورای امنیت نیاز دارد و این در حالی است که نزدیکی تهران به پکن می‌تواند حمایت اژدهای زرد از ایران در این زمینه با استفاده از حق وتو را تضمین کند. مدیر سابق شبکه العالم دراین‌باره توضیح داد: چین در موضوع برجام هم قاطعانه از ایران حمایت کرد و این پشتیبانی سیاسی موضوع دیگری است که صهیونیست‌ها را نگران کرده است. البته در کنار آن انتشار اخباری در مورد امکان انتقال فناوری‌های نوین بین دو کشور بر اساس مفاد این قرارداد، امکان برگزاری مانورهای نظامی مشترک، امکان تبادل اطلاعات امنیتی و به‌ویژه در بحث تروریسم و مسئله خرید تسلیحات جدید چینی توسط ایران دیگر موضوعاتی است که صهیونیست‌ها را به شدت نگران کرده است. در کنار همه این مباحث وقتی از تقویت توان نظامی ایران از طریق همکاری با چین سخن به میان می‌آید، علت نگرانی صهیونیست‌ها به‌روشنی قابل فهم است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عربستان سعودی رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۱۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم ضدایرانی اتحادیه اروپا برای خشنودی صهیونیست‌ها

اتحادیه اروپا برای رضایت و خشنودی رژیم صهیونیستی، قصد دارد تحریم‌های حوزه دفاعی ایران را گسترش دهد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اروپا امروز دوشنبه از تصمیم این بلوک برای گسترش تحریم‌های پهپادی علیه ایران خبر داد.

بورل امروز دوشنبه گفت که وزیران خارجه اتحادیه اروپا به توافقی برای گسترش تحریم‌های حوزه دفاعی علیه ایران دست یافتند.

طبق گزارش یورونیوز، وی به خبرنگاران در لوکزامبورگ گفت که آنها به توافق رسیدند که موشک‌ها و انتقال احتمالی آنها به کشورهای دیگر مانند روسیه و گروه‌های نیابتی در منطقه را ذیل تحریم‌های موجود علیه پهپادهای ایرانی تعریف کنند.

به دنبال اعلام این تصمیم یسرائیل کاتص وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از اقدام اتحادیه اروپا استقبال کرد و مدعی شد که این یک تصمیم مهم برای ارسال یک پیام به ایران است که نمی‌تواند ثبات منطقه‌ای را تضعیف کند.

تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختار‌های جدید/ ۵ پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت جهانی اطلاعات
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • کابینه نتانیاهو در آستانه فروپاشی
  • نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی
  • نگرانی اینترنشنال از تحویل سامانه اس۴۰۰ روسیه به ایران | این سامانه چه توانایی دارد؟
  • تصمیم ضدایرانی اتحادیه اروپا برای خشنودی صهیونیست‌ها
  • اروپا ایران را در پی حمله به اسرائیل تحریم می کند؟ | اقدام اتحادیه اروپا علیه تولید و صادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی
  • پول‌پاشی برای مثلث نیابتی
  • نگرانی صهیونیست‌ها بعد از سرنگونی پهپاد هرمس توسط حزب‌الله
  • پول‌پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی