Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: باید توجه داشت تفکر و رویکرد، مقدمه تغییر است. مهم‌ترین مساله ما در کشور نیز نداشتن همین رویکردهاست. بدون رویکرد نمی‌توان تغییری ایجاد کرد.

 به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی شرکت برق منطقه‌ای خراسان، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در نشستی با مدیرعامل و سایر مسئولان شرکت برق منطقه‌ای خراسان در خصوص تغییرات ساختاری در وزارت نیرو اظهار کرد: باید توجه داشت تقسیم «بخشی» در هر ساختاری برای تمرکززدایی، امری اشتباه است و باید به سمت تقسیمات «منطقه‌ای» رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت لازم است در حوزه موضوعی به سمت ادغام و در حوزه اجرایی به سمت منطقه‌ای کردن ساختار پیش رفت.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین نباید مدیریت شرکتی را مانند سازمان‌ها پیش برد چراکه چنین روشی اشتباه است.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت تفکر و رویکرد، مقدمه تغییر است. مهم‌ترین مساله ما در کشور نیز نداشتن همین رویکردهاست. بدون رویکرد نمی‌توان تغییری ایجاد کرد.

قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه لازم است به سمت ایجاد نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس حرکت کرد، گفت: با مشارکت بخش خصوصی در راه‌اندازی نیروگاه‌های کوچک، وزارت نیرو می‌تواند عمده سرمایه‌گذاری خود را در راه‌اندازی نیروگاه‌های نوین و استفاده از انرژی‌های نو متمرکز کند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: توسعه نیروگاهی باید بر مبنای گاز باشد چون نیروگاه‌های کوچک از بهره‌وری بالاتری نسبت به مدل‌های بزرگ‌مقیاس برخوردار است. 

وی با تاکید بر لزوم حفظ مراودات اقتصادی و صادرات انرژی به کشورهای همسایه اظهار کرد: مراودات انرژی باید با کشورهای همسایه حفظ شده و توسعه یابد. این مراوده به شکستن حصار تحریم‌ها کمک می‌کند.

موازی‌کاری‌ها صنعت برق را با مشکل پاسخگویی در سطح استان‌ها مواجه کرده است

در ادامه این نشست مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان با اشاره به طرح‌های پیشنهادی جهت تغییر ساختار در صنعت برق کشور اظهار کرد: در سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۰ شرکت‌های توزیع و نیروگاه‌های خصوصی از شرکت‌های برق منطقه‌ای منفک شد و زیر نظر شرکت توانیر قرار گرفت. در همین راستا شرکت مادر تخصصی حرارتی تولید نیروی برق ایجاد شد که نیروگاه‌ها زیر نظر آن و مشابه شرکت توانیر، شرکت مادر در زمینه تولید است.

رضا ریاحی گفت: در حال حاضر عمده تمرکز در صنعت برق به مرکز منتقل شده و بخش‌های تولید، توزیع و انتقال در مناطق به صورت مستقل از هم عمل می‌کنند. براساس مدل‌های اجرا شده در دنیا برای به وجود آمدن رقابت و افزایش بهره‌وری سه بخش تولید، انتقال و توزیع برق از هم جدا شدند و در کشور، هم این کار انجام شده و این طرح تا مرحله‌ای به خوبی پیش رفت اما دلیلی نداشت سرنخ‌های مدیریتی در مناطق نیز به مرکز منتقل شود. چنین ساختاری موجب کاهش انسجام در مناطق و تجمیع و تمرکز کارها در مرکز و در نتیجه از دست رفتن فرصت برای پرداختن به موضوعات کلان و استراتژیک می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر بتوان این ایراد را در ساختار صنعت برق برطرف کرد که خوشبختانه جزو برنامه‌های شرکت توانیر در سال ۱۴۰۰ آمده است، مشکلات زیادی حل خواهد شد، عنوان کرد: لازمه اجرای این مدل جدید آن است که منابع مالی از سطح استانی بالاتر نرود. در چنین حالتی مدیریت شرکت‌های حوزه صنعت برق از حالت سازمانی به شرکت‌داری تغییر خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان اضافه کرد: در ساختار کنونی شرکت‌های برق منطقه‌ای در میانه مجموعه‌های مربوط به تولید و توزیع قرار گرفته است. براساس قانون اساسی بخش‌های تولید و توزیع باید خصوصی باشد اما لازم است 20 درصد از بخش تولید دولتی باقی بماند. اگر قواعد مربوط به حق ترانزیت برق در شبکه به شکل مناسبی تعریف شود، بخش خصوصی می‌تواند در این حوزه هم سرمایه‌گذاری کند.

ریاحی افزود: در حال حاضر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه فوق‌توزیع یا انتقال هنوز فعال نشده است. البته با راه‌اندازی بازار برق تلاش شد قیمت واقعی برق مشخص شود. اگر به مرور قیمت برق اصلاح شود، بخش خصوصی حتما برای سرمایه‌گذاری تمایل خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صنعت برق به دلیل پایین بودن قیمت متضرر می‌شود زیرا هزینه‌های صنعت برق در ساخت‌وسازها متناسب با عرف روز بازار پرداخت می‌گردد؛ در حالی که درآمد حاصل از فروش برق به مشترکین به نرخ‌های تعرفه‌دار و سوبسیدی دریافت می‌شود و این عدم تعادل در درآمد و هزینه به دلیل رشد بالای هزینه‌ها و عدم رشد متناسب درآمدها، هر سال بیشتر شده است.

صنعت برق باید به سمت غیرمتمرکز شدن حرکت کند 

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر لزوم حرکت صنعت برق به سمت تولید پراکنده گفت: افق آینده صنعت برق در جهان نیز مبتنی بر همین موضوع است. البته باید توجه داشت کشورهای پیشرفته بار پایه مورد نیاز خود را تامین کرده و سپس به سمت تولید پراکنده گام برداشته‌اند. در حال حاضر به دلیل مشکلات مالی کمی عقب‌ماندگی در سرمایه‌گذاری در تولید بار پایه در کشور ما وجود دارد و همین مساله اجازه نمی‌دهد تامین برق را تنها به حوزه تولید پراکنده بسپاریم.

ریاحی اضافه کرد: از گذشته تا امروز بستر خوبی برای تولید برق در استان ایجاد شده اما از این بستر به صورت کامل در حوزه صنعت و ایجاد کارخانجات تولیدی استفاده نشده است. در حال حاضر خراسان ۶۰۰ مگاوات بار صنعتی دارد اما زیرساخت‌های لازم برای دو برابر شدن این ظرفیت در استان وجود دارد مشروط بر آنکه مصرف کنندگان خانگی و تجاری مدیریت مصرف را در فصل تابستان ساعات اوج بار رعایت کنند.

انتهای پیام/ 70061

منبع: فارس

کلیدواژه: مشهد قاضی زاده هاشمی مراودات انرژی نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی شرکت برق منطقه ای خراسان باید توجه سرمایه گذاری حال حاضر نیروگاه ها بخش خصوصی صنعت برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۲۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به نمایش دستاوردهای بزرگ علمی سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت‌های زیرمجموعه آن، در حاشیه نمایشگاه پتروتک گفت: تلاش می‌کنیم از سرریز فناوری‌های به‌دست‌آمده در صنعت هسته‌ای کشور برای افزایش کیفیت محصولات نفتی بهره ببریم.

به گزارش خبرنگار شانا، وحیدرضا زیدی‌فرد صبح امروز (دوشنبه، سوم اردیبهشت‌) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه جامع همکاری مشترک میان سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت با بیان اینکه با آغازبه‌کار دولت سیزدهم بحث افزایش همکاری میان این وزارتخانه و سازمان انرژی اتمی ایران بیشتر مورد تأکید قرار گرفت، گفت: امروز با امضای این تفاهم‌نامه همکاری‌ها در مسیر فناورشدن صنعت نفت منسجم‌تر پیش خواهد رفت.

وی با اشاره به ارائه دستاوردهای بزرگ علمی سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت‌های زیرمجموعه آن در حاشیه نمایشگاه پتروتک، ادامه داد: تلاش می‌کنیم از سرریز فناوری‌های به‌دست‌آمده در صنعت هسته‌ای کشور، برای افزایش کیفیت فرایندها، تجهیزات و محصولات نفتی بهره ببریم.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به رتبه نخست وزارت نفت در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: با حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هسته‌ای می‌توانیم به فناوری‌های جدیدی در زمینه آزمایشگاه‌های مرجع، استانداردهای بالاتر، ایمنی و دیگر موارد مرتبط دست یابیم.

ایران به فناوری تولید مستقیم هلیوم از گاز طبیعی دست یافت

محمد قنادی‌ مراغه، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه امروز روز خوبی برای دو صنعت بزرگ نفت و هسته‌ای کشور است، گفت: کاربردهای فناوری هسته‌ای در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی آن‌قدر زیاد است که نمی‌توان حتی در چند ساعت نیز همه آن‌ها را شرح داد.

وی با بیان اینکه تاکنون دستاوردهای خوبی در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای در بخش‌های مختلف صنعت نفت همچون اکتشاف، چاه‌پیمایی، نشت نفت، چگالی‌سنجی، صحت‌سنجی و... انجام شده است، افزود: با امضای این تفاهم‌نامه شاهد رونق بیشتر همکاری‌های عمیق بین سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت در آینده نزدیک خواهیم بود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران به تأکیدهای وزیر نفت و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران برای تشکیل کارگروه‌های مشترک بین دو نهاد دولتی برای امضای قراردادها پس از امضای این تفاهم‌نامه اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه‌ای که امروز امضا شد نقش مهمی در تسریع ساخت تجهیزات ابزار دقیق و افزایش همکارهای دو طرف خواهد داشت.

قنادی ادامه داد: فعالیتی در صنعت نفت کشور وجود ندارد که نتوان آن را با فناوری هسته‌ای گره زد و این دو صنعت همواره دروازه ورود فناوری‌های نو به کشور بوده‌اند.

وی همکاری با شرکت ملی حفاری ایران، شرکت ای‌آی‌ای‌دی (شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی)، پتروشیمی آریاساسول، پتروشیمی گچساران و... در زمینه دستگاه‌های ابزار دقیق را از تازه‌ترین نمونه‌های همکاری میان سازمان انرژی اتمی ایران و صنعت نفت برشمرد و گفت: هر دو نهاد تجربه‌های زیادی در زمینه اکتشاف مواد هیدروکربوری و هسته‌ای در زیر زمین دارند که می‌توانند با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

تبدیل ضایعات پلاستیکی به سوخت جت و سایر فرآورده‌های هیدروکربوری

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران از تبدیل ضایعات پلاستیکی به سوخت جت و دیگر فرآورده‌های هیدروکربوری با استفاده از پرتودهی هسته‌ای در مقیاس آزمایشگاهی خبر داد و گفت: این سازمان همچنین دستاوردهای خوبی در زمینه برداشت هلیوم از گاز طبیعی، بدون تبدیل گاز به گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) داشته است.

دیگر خبرها

  •  استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • برنامه‌ریزی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای
  • استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • ۵۰ درصد برق کشور در واحدهای صنعتی مصرف می‌شود
  • ماجراجویی هسته‌ای ایران در فصل دوم برنامه «بی‌واسطه»
  • مهر تأیید نهادهای بین‌المللی بر رشد صنعت نفت ایران
  • زوایای هوشمندسازی انرژی در برنامه هفتم توسعه
  • نیمی از برق کشور در بخش تولید مصرف می‌شود
  • میزان تبادل برق در بورس انرژی به ۶۰ درصد می‌رسد
  • نیاز ارزی ۳۰۰ میلیون یورویی برای تولید لاستیک در کشور