Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@18:09:18 GMT

استراحتگاه سرسبز معتادان

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۲۶۷۴

استراحتگاه سرسبز معتادان

همشهری آنلاین_ فاطمه عسگری‌نیا: به درخواست اهالی این محله همراه با «پروانه‌نژادبهرام» عضو شورای ‌شهر تهران از این بوستان بازدید کردیم.  
در ظاهر بوستانی محلی و کوچک است، اما وارد که می‌شویم سرسبزی و سرزندگی فضای سبز زیبایش چشم هر بیننده‌ای را نوازش می‌دهد. اینجا یکی از معدود بوستان‌های مناسب‌سازی شده برای معلولان است و وجود لوازم ورزشی ویژه معلولان گواه این امر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در کنار تمام این ویژگی‌ها و زیبایی‌ها وجود آسیب‌های اجتماعی در آن باعث شده تا مردم محله رغبت چندانی برای حضور در این فضا نداشته باشند.  


«صفیه علائی» یکی از شهروندان ساکن در محله انبار نفت می‌گوید: «اهالی این محله در هیچ نقطه‌ای از محله آرامش و آسایش ندارند. آنها به دلیل فعالیت بنکداران نه می‌توانند در پیاده‌راه‌های محله قدم بزنند، نه از شدت ترافیک موجود امکان‌ تردد راحت در خیابان‌ها را دارند. در این بوستان هم امنیتی وجود ندارد که بخواهیم در آن حضور پیدا کنیم.» او ادامه می‌دهد: «صبح زود و ظهروشب ندارد. هر ساعت که به بوستان بیاییم وضع همین است و شاهد گروه‌های چند نفره معتادان بی‌خانمان هستیم که یا روی نیمکت‌ها خوابیده‌اند یا مشغول مصرف موادند. به خاطر همین هیچ یک از اهالی به‌رغم میل باطنی نمی‌توانند از این فضا بهره‌مند شوند.»
«محمد بهرامی» یکی دیگر از شهروندان محله انبار نفت می‌گوید: «این بوستان از ۳ طرف بسته است و این روزها حکم یک جای دنج را برای معتادان دارد. هرکدام بی‌دغدغه در گوشه‌ای از این بوستان سرسبز زندگی می‌کنند و دیوارهای سوخته حکایت از زندگی شبانه آنها در این نقطه از شهر دارد.»

 ظرفیت خوبی که  قابل استفاده نیست

«سهراب خلیلی» شورایار محله انبار نفت هم با اشاره به مسائل و مشکلات پیش روی این بوستان می‌گوید: «ظرفیت تفریحی خوبی در محله داریم، اما بلااستفاده مانده است. علت این امر هم سایه سنگین آسیب‌های اجتماعی بر بوستان هاشمی ‌است.»
او با اشاره به حضور معتادان متجاهر در بوستان‌ هاشمی ‌می‌گوید: «با اجرای هر باره طرح پاکسازی شوش از وجود معتادان، این جمعیت به سمت محله انبار نفت و بوستان‌های آن روانه می‌شوند. این موضوع باعث نارضایتی اهالی شده و بارهاوبارها از سوی شورایاری در مراجع ذی‌صلاح پیگیری شده، اما مشکلات همچنان پابرجا هستند.»
او با بیان مشکلات پیش روی محله انبار نفت به دلیل فعالیت بنکداران و آشفتگی محله بر ضرورت اصلاح وضعیت بوستان‌های محل برای استفاده اهالی تأکید می‌کند و می‌گوید: «مردم این محله به کمی ‌آرامش و استراحت نیاز دارند و این بوستان‌ها تنها امید مردم محله هستند.»
شورایار محله انبار نفت در ادامه با تأکید بر ضرورت اصلاح این مشکلات می‌گوید: «در برخی از محله‌ها که بوستان و فضای سبز وجود ندارد، مدیریت شهری باید هزینه‌های هنگفتی برای ایجاد چنین فضاهایی کند. این در حالی است که ما این ظرفیت را داریم، اما مردم نمی‌توانند از آن بهره‌مند شوند.» خلیلی با اشاره به اینکه فضای فعلی بوستان هاشمی ‌جزء میدان میوه و تره‌بار قدیم بوده است، اظهار می‌کند: «این فضا مدت‌ها بلااستفاده بود تا اینکه با پیگیری‌های شورایاری به بوستان تبدیل شد، اما به جای اینکه محل امنی برای مردم شود به مأمنی برای معتادان متجاهر تبدیل شده است.»

 بوستان در قالب پروژه  کوچک محلی محصور می‌شود

شهردار ناحیه ۴ منطقه ۱۱ ضمن تأیید مشکلات موجود بوستان هاشمی‌ می‌گوید: «این بوستان یکی از بوستان‌های زیبا و بزرگ ناحیه ۴ است که از ۳ طرف محصور است و در نظر داریم با محصور کردن بوستان امنیت را بالا ببریم.»
«محمدرضا فراقتی» با اشاره به محصور کردن بوستان‌ هاشمی‌در قالب پروژه‌های کوچک‌مقیاس محلی می‌افزاید: «با توجه به شرایط حاکم در محله انبار نفت به دلیل فعالیت بنکداران ساماندهی آنها و بهبود شرایط این بوستان می‌تواند به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان کمک کند و ما به‌طور جدی این مسئله را دنبال می‌کنیم.»

 محصور کردن  تنها راه چاره نیست

«پروانه‌نژادبهرام» حین بازدید از بوستان هاشمی ‌از این بوستان به‌عنوان یکی از زیباترین بوستان‌های شهر تهران یاد می‌کند و می‌گوید: «در محله انبار نفت ظرفیت ارزشمندی نهفته است که با انجام چند کار کوچک توسط مدیریت شهری می‌تواند به جایگاه واقعی خود برگردد.»
او با تأکید بر ضرورت اصلاح نورپردازی و روشنایی بوستان اظهار می‌دارد: «یک بوستان استاندارد ضمن برخورداری از دسترسی آسان برای همه اقشار جامعه اعم از معلولان و سالمندان باید از بسترهای امنیتی لازم هم برخوردار باشد تا بتواند انتظارات شهروندان را برآورده کند.» 
این عضو شورای اسلامی ‌شهر تهران ادامه می‌دهد: «شهرداری با اصلاح نورپردازی، هرس ویژه شمشادها و درختان برای خالی کردن آنها و جلوگیری از تبدیل این فضاها به پناهگاه معتادان و همچنین راه‌اندازی کسب‌وکارهای متناسب می‌تواند بستر حضور مردم در این بوستان را بیش از پیش فراهم کند.»
نژادبهرام می‌گوید: «به جای محصور کردن بوستان می‌توان این محل را به مرکز برگزاری رویدادهای مختلف تبدیل کرد و با استقرار کانکس‌های ویژه فروش غذا بستری فراهم کرد که مردم بیش از گذشته در این بوستان‌ تردد کنند. با حضور مردم در این بوستان آسیب‌ها کم‌کم مهاجرت می‌کنند.»

کد خبر 535658 برچسب‌ها همشهری محله منطقه ۱۱ شورای شهر شورا یاری بوستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله منطقه ۱۱ شورای شهر شورا یاری بوستان بوستان هاشمی محصور کردن بوستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۲۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۵۸۰ تن مواد مخدر در سال ۱۴۰۲/ تریاک همچنان پیشتاز

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا از کشف بیش از ۵۸۰ تن مواد مخدر در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: مخدر تریاک همچنان رتبه نخست در کشفیات را دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار ایرج کاکاوند درباره اجرای طرح «آرامش در شهر» اظهار داشت: همکاران ما در انتظامی و سایر دستگاه‌های مسئول در مبارزه با مواد مخدر، همراهی، همدلی و اقدامات بسیار خوبی را در جمع آوری معتادان متجاهر و دستگیری خرده فروشان مواد مخدر در سطح کشور داشتند؛ چراکه اولین دغدغه مردم در حوزه مبارزه با مواد مخدر بحث حضور معتادان متجاهر در معابر، میادین، بوستان‌ها و محلات شهر‌ها بوده و در این راستا سردار فرمانده کل انتظامی قولی را به مردم دادند و صراحتا به مردم اعلام کردند که در این حوزه از ما مطالبه گری کنید؛ بنابراین برنامه ریزی مستمر و هدفمندی برای جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر و دستگیری خرده فروشان مواد مخدر آغاز شد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا ادامه داد: قرارگاه مقابله با خرده فروشان مواد مخدر و جمع آوری معتادان متجاهر در پلیس راه اندازی شد؛ این قرارگاه وظیفه هدایت ستادی، اطلاعاتی و عملیاتی استان‌ها را در این ماموریت، عهده دار بود، البته یکی از اقدامات در این قرارگاه، بحث ایجاد ظرفیت توسط سایر دستگاه‌ها به منظور نگهداری معتادان متجاهر بود و خوشبختانه در این حوزه اتفاقات بسیار خوبی افتاد.

سردار کاکاوند یادآور شد: در سطح کشور ظرفیت محل‌های نگهداری معتادان متجاهر افزایش یافت و هم افزایی و همدلی در این حوزه میان دستگاه‌های متولی صورت گرفت و تقویت شد؛ راه اندازی قرارگاه مقابله با خرده فروشان مواد مخدر و جمع آوری معتادان متجاهر در پلیس، دستاورد‌های خوبی را برای مردم و جامعه در پی داشت.

وی عنوان کرد: ما در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ و در راستای تشدید برخوردها، اجرای طرح سراسری آرامش در شهر را به منظور جمع آوری هدفمند‌تر و تشدید دستگیری خرده فروشان متناسب با جغرافیا، جرم و نقاط آلوده به حضور معتادان متجاهر را دنبال کردیم.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: اولین مرحله از اجرای طرح آرامش در شهر همزمان با هفته فراجا در سال گذشته آغاز شد و اجرای این طرح ماهانه به صورت مستمر در کشور دنبال شد و از همه قابلیت‌های انتظامی و اطلاعاتی استفاده شد تا با استمرار اجرای این طرح، رضایت مندی مردم را جلب کنیم و افزایش دهیم. (۶ مرحله از طرح " آرامش در شهر" در کشور اجرا و عملیاتی شد.)

تمرکز بر پاکسازی پاتوق‌ها و نقاط آلوده به توزیع و مصرف مواد مخدر

سردار کاکاوند در تشریح توفیقات حاصل از اجرای این طرح بیان کرد: با تلاش‌ها و مجاهدت‌های شبانه روزی پلیس توفیقات خوبی حاصل شده است؛ افزایش ۳۵ درصدی دستگیری خرده فروشان و افزایش ۱۰۰ درصدی جمع آوری معتادان متجاهر در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از جمله این توفیقات است؛ اما آنچه در این فرایند یک دستاورد مهم تلقی می‌شود " رضایت " مردمی است که با شاخص‌های گوناگون قابل سنجش و ارزیابی است.

وی یادآور شد: پلیس وظیفه جمع آوری معتادان متجاهر را عهده دار است، اما آنچه که ما به عنوان متولی امر در راستای پاسخگویی به دغدغه مردم و تحقق وعده فرمانده کل انتظامی بایستی دنبال کنیم، هم افزایی سایر دستگاه‌ها درباره هدفمند کردن جمع آوری معتادان و افزایش بازه زمانی نگهداری این معتادان به منظور تکمیل چرخه بهبود بود، که این اتفاق صورت گرفت.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: جلسات متعددی را با دستگاه‌های متولی در این امر برگزار کردیم؛ موضوعات و دغدغه‌ها مطرح شد و امروز شاهدیم که همه دستگاه‌های مسئول در این حوزه، پای کار هستند؛ جا دارد از این همکاری‌ها بویژه ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری که بستر این هم افزایی و همکاری را ایجاد و تقویت کردند، تشکر کنم؛ انصافا پشتیبانی خوبی از سازمان‌های مسئول در مبارزه با مواد مخدر داشتند به طوری که دغدغه مردم در این حوزه کمتر شده است؛ مطابق رصد و ارزیابی‌های صورت گرفته به منظور بررسی اثربخشی اقدامات، باید گفت شاهد کاهش ۱۵ درصدی تماس‌های مردمی با ۱۱۰ در اعتراض به وجود معتادان متجاهر و جولان خرده فروشان مواد مخدر (کاهش تماس‌های مردمی با ۱۱۰ درباره جرایم مرتبط با مواد مخدر) در طول ۱۲ ماه سال گذشته بودیم.

وی ادامه داد: از طرفی، پیگیری برای ایجاد ظرفیت محل نگهداری معتادان متجاهر از سایر دستگاه‌ها منجر به افزایش بیش از ۲۰ هزار نفر (ظرفیت) در سال ۱۴۰۲ شده است، البته این ظرفیت‌ها در حال افزایش و طی روند تدریجی در تکمیل است.

انهدام باند‌های مواد مخدر

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا در بخش دیگری از سخنان، از کشف بیش از ۵۸۰ تن انواع مواد مخدر در طول سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: تریاک در صدر این کشفیات است؛ اما در این میان، شاهد افزایش ۲۰ درصدی کشفیات مواد مخدر صنعتی از نوع " شیشه " هستیم؛ از طرفی ۷۵ درصد کشفیات مواد مخدر پلیس در شرق و حاشیه شرق کشور صورت گرفته است.

سردار کاکاوند خاطرنشان کرد: در سال گذشته یکهزار و ۶۸۰ باند توزیع مواد مخدر متلاشی شد که به نسبت سال قبلش افزایش ۱۳ درصدی ضربه به باند‌های توزیع مواد مخدر را داشتیم؛ بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان ضربه به بنیان‌های مالی این باند‌ها وارد شده است.

اینها، تنها بخشی از اقدامات "جهان شمول" پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجاست؛ پلیسی که برای مبارزه بی امان با قاچاقچیان مواد مخدر، با اولویت تمرکز بر عدم ورود مخدر به کشور شب و روز نمی‌شناسد، با مروری بر عملکرد پلیس مبارزه با مواد مخدر، به روشنی می‌توان دریافت که در موضوع جمع آوری، ساماندهی معتادان متجاهر و دستگیری خرده فروشان مواد مخدر در کنار شناسایی و دستگیری عناصر اصلی باند‌های توزیع مواد مخدر به عنوان یکی از مطالبه‌های جدی مردم از پلیس، تمرکز ویژه‌ای صورت گرفته به طوری که آثار این اقدامات را به وضوح می‌توان در سیمای شهر‌ها مشاهده کرد.

دیگر خبرها

  • تا پایان سال، تعداد بازارچه‌های محله‌ای کرمان به ۱۰عدد می‌رسد
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • ضرورت تامین روشنایی محله های بی دفاع شهری
  • افتتاح کارگاه اشتغال‌زایی برای معتادان در مشهد
  • (تصاویر) مرکز نگهداری و اشتغال معتادان
  • مطالبات اهالی منطقه ۱۲ از شهردار اصفهان چه بود؟
  • ۸۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در منطقه ۱۲ اصفهان/ اجرای فاز نخست پردیس خانواده به‌زودی
  • دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • کشف ۵۸۰ تن مواد مخدر در سال ۱۴۰۲/ تریاک همچنان پیشتاز
  • جمع‌آوری و دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود