Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان و صادرکنندگان با تداوم سیاست‌های ارزی بانک مرکزی چشم انداز تاریکی را برای صادرات در نیمه دوم سال ترسیم می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصادنیوز , عراقی‌ها به کالاهای ایرانی بیشتر از کالاهای ترک رغبت دارند؛ اینها را چند سال پیش یک صادرکننده ایرانی می‌گفت که تمایل عراق برای صادرات از ایران را نشان می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تازه داشتیم در بازار عراق بحران‌زده جایگاهی برای کالاهای ایرانی دست و پا می‌کردیم که سیاست‌های غلط بانک مرکزی - به اذعان کارشناسان – موجب شد تا با بی‌انگیزگی صادرکنندگان ایران میدان را برای تصاحب این بازار توسط رقیب ترک مهیا شود.

از مرداد ماه سال ۹۷ که تعهدات ارزی در قالب ارز نیمایی اجرایی شد، صادرکننده باید پول کالاهای صادر شده یا به اصطلاح فروش رفته خود را به شکل دلار به بانک مرکزی بازگرداند که این نوع مبادله تجاری با برخی کشورها مثل عراق بسیار دشوار است.

کارشناسان و صادرکنندگان می‌گویند تعهدات ارزی و بازگرداندن دلار به بانک مرکزی به علت نبود زیرساخت‌های کشور عراق، ریسک صادرات به این کشور را افزایش داده است.

صادرکنندگان کرمانشاهی نیز از این سیاست‌ها متضرر شده‌اند و ترجیح داده‌اند عطای صادرات را به لقای آن ببخشند و همین امر موجب کاهش صادرات به ویژه در حوزه صنایع دستی شود.

هشدار کاهش 50 درصدی صادرات با لجاجت بانک مرکزی

کیوان کاشفی، عضو هیات رییسه اتاق ایران و رییس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه در این خصوص هشدار داده که اگر فشارهای بانک مرکزی به همین روال ادامه پیدا کند و با این سیاست پیش برود بدون شک صادرات کشور ۵۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه، کنار کشیدن بخش عمده‌ای از صادرکنندگان، بالا رفتن آمار بیکاری و کاهش ورودی ارز در بخش صادرات و واردات از دیگر مشکلاتی است که به دنبال این سیاست و فشار بانک مرکزی در کشور شکل خواهد گرفت.

کاشفی تاکید کرده که اگر شیوه بازگشت ارز حاصل از صادرات با لجاجت بانک مرکزی ادامه پیدا کند، بدون شک در نیمه دوم سال مشکلات شدیدی ایجاد خواهد شد.

سیاست‌های ارزی تاثیرات سوئی بر صادرات داشته است

داریوش پناهی، دبیرکل اتاق بازرگانی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: سیاست های ارزی اعلام شده توسط بانک مرکزی بسیار متغیر است و راه‌هایی که پیش پای صادر کننده برای برگشت ارز حاصل از صادرات گذاشته می‌شود دشوار است و صادر کنندگان به سختی می توانند مکانیزم درستی را اجرا کنند.

وی افزود: به دنبال این سیاستها امکان اینکه بانک‌های کشورهای همسایه ارز را برای بانک‌های ایرانی و مراجع ارزی بفرستند بسیار کم است بنابراین سیاست های ارزی بانک مرکزی بر روی صادرات تأثیر گذاشته و صادرکنندگان ظرف ۳تا۴ ماه فرصت دارند ارز را برگردانند.

دبیرکل اتاق بازرگانی کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به شرایطی که در حوزه های بانکی وجود دارد، امکان بازگشت ارز در این مدت وجود ندارد بنابراین روی صادرات اثر منفی می‌گذارد و صادرکنندگان واقعی رغبتی برای ادامه این کار ندارند زیرا احتمال می دهند نتوانند ارز را برگردانند.

پناهی عنوان کرد: این موضوع شامل صادرات تمام کالاهای صنایع دستی، صنایع غیر دستی، کالاهای مختلف، محصولات کشاورزی، معدنی و ...می‌شود.

وی تصریح کرد: در استان کرمانشاه با تلاش‌های مدیران ارشد و بخش خصوصی کاهش صادرات کمتر از میانگین کشوری بوده به گونه‌ای که در کشور بالای ۴۰ درصد کاهش صادرات داشته‌ایم اما در استان کرمانشاه ۱۸ درصد اتفاق افتاده است.

این مسئول افزود: در حوزه صنایع دستی نیز محصولاتی نظیر گیوه و گلیم هرسین با مقادیر مناسب صادر می‌شد اما با توجه به سیاست‌های ارزی تحت تاثیر قرار گرفته و صادرکنندگان این محصولات به این دلیل که نمی‌توانند ارز را به راحتی برگردانند محتاط تر عمل می‌کنند و همانند سابق صادرات انجام نمی‌دهند.

پیشنهادی برای رفع مشکلات صادرکنندگان

دبیر کل اتاق بازرگانی استان کرمانشاه تصریح  کرد: پیشنهاد می شود بانک مرکزی، بانکهای ایرانی که در عراق قرار دارند را فعال کند و صادرکنندگان که کالا را صادر می‌کنند از واردکنندگان بخواهند ارز را به بانک‌های ایرانی تحویل دهند و رسیدی دریافت کنند که آن رسید را به صادرکنندگان تحویل بدهند و آنها از بانک پول ریالی دریافت کنند؛ این بهترین مکانیزم اجرایی است.

پناهی گفت: همچنین زیرساخت‌های تجاری نظیر محوطه سازی، اجرای طرح جامع پرویزخان و جاده سازی در مرزهای تجاری نیز هرچه سریعتر تکمیل شود زیرا سبب رونق صادرات، ایجاد اشتغال و توسعه استان می شود.

بر اساس این گزارش، با توجه به هشدارهای کارشناسان در مورد عواقب این سیاست‌های ارزی، لزوم اتخاذ تدابیری برای تسهیل صادرات بیش از پیش ضرورت دارد و ظاهرا این سیاست‌ها نیازمند یک بازنگری جدی است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استان کرمانشاه سیاست های ارزی اتاق بازرگانی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۲۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته آینده گزارش جمع‌بندی جلسه ارزی مجلس و دولت در صحن ارائه می‌شود

صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز دوشنبه (۳ اردیبهشت) در جریان بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس درباره رسیدگی به طرح نظام قانون‌گذاری، تعیین حدود اختیارت و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات طبق اصل ۸۵ قانون اساسی در تذکری با تاکید بر عدم ضرورت رسیدگی به این موضوع در ایام پایانی دوره فعلی مجلس گفت: این اقدام در شأن و اقتدار مجلس نیست و طرح مذکور باید در فرصتی مقتضی بررسی شود.

وی در تذکری به هیئت رئیسه مجلس تاکید کرد: قرار بود که موضوع مباحث ارزی و وضعیت بازار ارز را در مجلس بررسی کنیم؛ الان وضعیت بازار ارز کاملا آشفته است همچنین برای موضوع واردات مواد اولیه، بانک مرکزی به تولیدکنندگان می‌گوید ارز ندارد؛ معلوم نیست که بانک مرکزی چه کار می‌کند؛ بانک مرکزی باید به مردم جواب دهد.

این نماینده مجلس اظهار کرد: کمیسیون تخصصی ما به بانک مرکزی نظر تخصصی داده است، اما بانک مرکزی اصلا آن را قبول ندارد و کنار گذاشته است. بانک مرکزی بگوید سیاست ثباتی که گفتند چیست؟ باید به این موضوعات اساسی بپردازیم نه اینکه یک موضوع اساسی قانون‌گذاری را طی دو هفته آینده تعیین تکلیف کنیم.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده اردبیل تاکید کرد: پیرو مسائل مربوط به ارز در روز یکشنبه با دوستانمان در دولت، بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، رئیس کمیسیون‌های اقتصاد، صنعت، جهش تولید و بودجه جلسه گذاشتیم و ادامه بحثمان به چهارشنبه موکول شد و حتماً گزارش جمع‌بندی مربوط به ارز را هفته بعد در صحن مجلس ارائه می‌دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • بانک توسعه صادرات درمسیرجهش تولید گام موثر برمی دارد
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • قالیباف: تا هفته آینده گزارش جمع‌بندی موضوع ارز را به صحن می‌آوریم
  • ادعا و هشداری تازه؛ التهابات در بازار ارز بیشتر خواهد شد؟
  • اگر با سیاست بانک مرکزی پیش برویم التهابات بازار ارز بیشتر خواهد شد
  • گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن قرائت می‌شود
  • قالیباف: گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن ارائه می‌شود
  • هفته آینده گزارش جمع‌بندی جلسه ارزی مجلس و دولت در صحن ارائه می‌شود
  • هفته بعد گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت در صحن مطرح می‌شود
  • گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن ارائه می‌شود