Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-23@06:47:41 GMT

نکات کلیدی برای مدیریت زمان در آزمون کنکور

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۳۲۰۰

آفتاب‌‌نیوز :

مجتبی احمدی اظهار کرد: مدیریت زمان یعنی چگونگی برنامه‌ریزی کردن برای تقسیم زمان است. برای دانش‌آموزان کنکوری و داوطلبان، چند مهارت وجود دارد که برای مدیریت زمان می‌توان آن‌ها را فرا گرفت. این مهارت‌ها می‌توانند در موفقیت داوطلب در کنکور موثر باشند، در نتیجه این موضوع نشان‌دهنده اهمیت مدیریت زمان در جلسه کنکور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: موفقیت در کنکور تنها با تکیه بر آموزه‌های علمی میسر نمی‌شود بلکه دانش‌آموزانی وجود دارند که اطلاعات علمی بسیار بالایی دارند اما به دلیل اینکه مهارت مدیریت زمان در جلسه کنکور را ندارند، فرصت کافی برای پاسخگویی به سوالات را پیدا نمی‌کنند. از طرف دیگر این موضوع باعث افزایش استرس و اضطراب داوطلب می‌شود و عواقب پس از کنکور نیز کسب تراز و یا رتبه نامطلوب خواهد بود.

این مشاور تحصیلی با اشاره به تکنیک‌های مدیریت زمان، گفت: اولین تکنیک داشتن محدودیت زمان است؛ میان آزمون‌های تشریحی و آزمون‌های تستی تفاوت‌هایی وجود دارد. در آزمون‌های تشریحی محدودیت زمانی وجود ندارد اما در آزمون‌های تستی و جلسه کنکور محدودیت زمان وجود دارد، به عنوان مثال برای درس‌های عمومی یک ساعت و ۱۵ دقیقه زمان و برای درس‌های تخصصی، سه ساعت و نیم به طور میانگین زمان در نظر گرفته شده است و داوطلب باید در این محدوده زمانی به سوالات پاسخ بدهد. برای هر درسی نیز محدودیت زمانی وجود دارد پس داوطلب باید در محدوده زمانی مشخص به سوالات پاسخ دهد.

احمدی با بیان اینکه یکی از دلایلی که باعث می‌شود داوطلب نتواند زمان خود را به خوبی مدیریت کند استرس است، تاکید کرد: در تکنیک محدودیت زمان برای اینکه استرس به سراغ داوطلب نیاید باید سعی کند که ترتیب پاسخگویی به دروس را حفظ کند؛ چون به داوطلب در مدیریت زمان و تکمیل پاسخنامه کمک می‌کند تا اشتباهی رخ ندهد. دومین تکنیک، ضربدر و منها است؛ در این تکنیک سوالات به سه دسته تقسیم می‌شوند، دسته اول سوالات آسان، دسته دوم سوالات زمان‌بر و دسته سوم سوالات سخت هستند. در این تکنیک داوطلب سوالات آسان و سوالاتی که پاسخ آن‌ها را می‌داند، حل می‌کند، کنار سوالات زمان‌بر را ضربدر می‌زند و سوالات سخت را با علامت منها مشخص کند تا در صورتی‌که داوطلب در پایان، زمان اضافه پیدا کرد، دوباره به سوالاتی که با علامت ضربدر مشخص کرده پاسخ دهد. این چارچوب‌بندی باعث می‌شود تا داوطلب به خوبی زمان خود را مدیریت کند.

وی با بیان اینکه تکنیک سوم، زمان‌های نقصانی است، گفت: در این تکنیک داوطلب سعی می‌کند از زمان تعیین شده برای پاسخگویی به هر درس، دو تا سه دقیقه را ذخیره کند تا دوباره جواب‌ها و سوالات را باهم تطبیق دهد و چک کند. چهارمین تکنیک بازگشت است؛ در این تکنیک داوطلب پس از به کار گرفتن تکنیک‌های مدیریت زمان، زمان اضافه پیدا می‌کند. در این تکنیک داوطلب دوباره به سوالاتی که پاسخ نداده و از قبل با علامت ضربدر مشخص کرده است، پاسخ می‌دهد. این تکنیک ویژه داوطلبانی است که در کنکور زمان اضافه دارند.

این مشاور تحصیلی کنکور ادامه داد: پنجمین تکنیک، تکنیک وقفه در آزمون است؛ در این تکنیک داوطلب پس از پاسخگویی به هر درس و عمل به تکنیک‌های ذکر شده، وقفه‌ای ۳۰ ثانیه‌ای در آزمون داشته باشد و از این زمان برای نوشیدن آب، خوردن و یا کمی استراحت استفاده کند تا در ادامه آزمون با مشکلی روبرو نشود.

احمدی با بیان اینکه استرس در حد نرمال برای کنکوری‌ها مفید است و باعث افزایش تلاش می‌شود اما اگر از حد نرمال افزایش یابد و بر عملکرد فرد تاثیر منفی گذارد، باعث می‌شود داوطلب دچار نوعی از هم گسستگی شود، افزود: در جلسه آزمون استرس داوطلب معمولا همراه با عرق کردن، لرزش دست، تپش قلب و خشک شدن دهان است و هر دانش‌آموزی که با این علائم روبرو می‌شود یعنی استرس آزمون دارد. برای کنترل این استرس راه‌کارهایی توصیه می‌شود که یکی از آن‌ها کاهش علائم بدنی است؛ یعنی داوطلب با تنفس عمیق، منقبض کردن انگشتان و نوشیدن آب، باعث کاهش علائم ناشی از استرس می‌شود.

وی در پایان در پاسخ به اینکه برخی از داوطلبان در روبرو شدن با سوالات سخت، روحیه خود را از دست می‌دهند، برای کنترل این مساله داوطلب چه کارهایی می‌تواند انجام دهد؟ گفت: در طول آزمون ممکن است داوطلب با سوالات سخت مواجه شود و در نتیجه باعث افزایش استرس او شود. اما باید بداند که امکان دارد سطح این سوالات برای همه داوطلبان سخت باشد و تنها برای شخص وی سخت نیست، بنابراین همه در یک رقابت مساوی هستند. داوطلب در چنین مواقعی به خود دلداری دهد و با خود زمزمه کند که "من می‌توانم" و روی نکات مثبت تاکید کند و همیشه گفت‌وگویی درونی با خود داشته باشد و به خود اطمینان دهد که مطالعه کافی را انجام داده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کنکور مدیریت زمان محدودیت زمان مدیریت زمان سوالات سخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۳۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات متخلفان کنکور چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، کارت شرکت در آزمون داوطلبان نوبت اول آزمون سراسری به‌همراه راهنمای شرکت در آزمون بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت و داوطلبان تا روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه در سامانه جامع آزمون سراسری در درگاه اطلاع رسانی این سازمان برای مشاهده و پرینت کارت خود اقدام کنند.

طبق برنامه زمانی سازمان سنجش آموزش کشور، نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در روزهای پنجشنبه ۶ اردیبهشت و جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت، آزمون گروه‌ آزمایشی علوم انسانی صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت، و آزمون گروه‌ آزمایشی هنر بعدازظهر پنجشنبه ۶ اردیبهشت، آزمون گروه‌ آزمایشی زبان‌های خارجی بعدازظهر پنجشنبه ۶ اردیبهشت و آزمون گروه‌ آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شوند.

طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، همراه داشتن هرگونه وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه حافظه دار (از قبیل پیجر، تلفن همراه «حتی به صورت خاموش»، تبلت، قلم نوری، ساعت هوشمند، دستبند هوشمند، انگشتر هوشمند و ...) در جلسه آزمون علاوه بر اینکه موجب محرومیت از گزینش در آزمون می شود، به عنوان تقلب و تخلف نیز تلقی شده و با داوطلبان ذی ربط بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون های سراسری رفتار خواهد شد.

*تخلفات و جرایم آزمون های سراسری

الف - ارتکاب هرگونه عملی که موجب بی نظمی در برگزاری آزمون شود یا همراه داشتن هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی (حتی به صورت خاموش) و دستگاه های حافظه دار

ب - ارتکاب هرگونه عمل خلاف مقررات که آزمون داوطلب را از نظر علمی خدشه دار سازد از قبیل ارائه مدرک یا گواهی مجعول یا تصویر گواهی مجعول برای شرکت در آزمون، تبانی با داوطلبان یا افراد خارج از حوزه امتحانی یا دستاندرکاران آزمون از قبیل عوامل اجرایی و طراحان سوال برای تخلف در آزمون و ثبت نام در آزمون با هویت مجعول یا شرکت در جلسه آزمون به جای داوطلب اصلی

ج - استفاده از هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه های حافظه دار

د - کمک به داوطلب خارج از ضوابط برگزاری آزمون جهت پاسخ به سوالات

ه- دسترسی غیرمجاز به اطلاعات مربوط به داوطلبان یا استفاده غیرمجاز از آنها

و - هرگونه تغییر غیرمجاز سوالات، اوراق و پاسخنامه های داوطلبان یا سایر مدارک و دفاتر مربوط به آزمون

ز- افشای سوالات آزمون یا تلاش در جهت دستیابی و افشای آن یا شرکت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون به هر نحو

ح - خرید یا فروش سوالات آزمون یا پاسخ آنها یا شرکت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون اعم از اینکه سوالات یا پاسخ آنها واقعی یا غیرواقعی باشد

 *هیأت های رسیدگی به تخلفات، صلاحیت صدور حکم درباره چه مجازات‌هایی دارند؟

الف - در مورد مشمولان بند الف ماده ۵ اخطار کتبی با درج در پرونده داوطلب و اعلام به مراجع ذی ربط یا محرومیت از گزینش در آزمون همان سال

ب - در مورد مشمولان بند ب و ج محرومیت از گزینش علمی در آزمون همان سال و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شرکت در آزمون از یک تا ده سال بعد

تبصره - آراء هیأت های بدوی جز در مورد مشموالان بند (الف) ماده ۶ این قانون قابل تجدید نظرخواهی در هیأت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات در آزمون ها است.

در مورد مشموالان بندهای(د)،(ه)،(و)،(ز) و(ح) ماده ۵ هیأت های رسیدگی متهم را برای رسیدگی و اعمال جزای نقدی از ده میلیون تا یک میلیارد ریال یا حبس از یک تا پنج سال یا هر دو مجازات به محاکم دادگستری معرفی می‌شود.

ارتکاب هر یک از اعمال موضوع ماده (۵ )چنانچه در قالب عضویت در یک گروه یا شبکه باشد موجب تشدید مجازات می شود و تشکیل دهنده و سرکرده گروه یا شبکه به حداکثر مجازات محکوم می شود. مجازات هر یک از اعضاء که در ارتکاب تخلفات و جرایم فوق دخالتی نداشته باشند حسب مورد حداقل مجازات ذکر شده برای مرتکب می باشد.

رسیدگی در هیأت های رسیدگی به تخلفات در آزمون ها مانع از رسیدگی برابر سایر قوانین جزایی یا رسیدگی در هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری یا هیأت های انتظامی اعضای هیأت علمی یا کمیته های انضباطی دانشجویان نیست و مرتکب علاوه بر مجازات مندرج در مواد ۶ و ۷ این قانون به مجازات مقرر در سایر قوانین و مقررات محکوم می شود.

در صورت محکومیت قطعی فردی به یکی از مجازات های مندرج در این قانون، به استثنای مجازات مندرج در بند الفماده ۶ هیات رسیدگی به تخلفات در آزمون ها، قبولی وی در آزمون را ابطال می کند.

در این صورت موسسه آموزشی مربوط از صدور و اعطای هرگونه گواهی یا مدرک به وی خودداری خواهد نمود و چنانچه گواهی فارغ التحصیلی به وی اعطاء شده باشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت آموزش و پرورش یا دانشگاه آزاد اسلامی ملزم به ابطال آن گواهی می باشند.

چنانچه با بررسی های فنی و علمی بین نمرات و رتبه اکتسابی داوطلب و سوابق تحصیلی وی مغایرت های غیرمتعارف مشهود و اساسی از قبیل عدم تطابق معدل دیپلم و دوره پیش دانشگاهی با رتبه و نمره اکتسابی در آزمون وجود داشته باشد، با تأیید هیأت های بدوی رسیدگی به تخلفات در آزمون ها از داوطلب در یک یا چند درس عمومی و اختصاصی امتحان مجدد به عمل می آید.

تعیین وضعیت نهایی آزمون این داوطلب، بر اساس نتایج حاصل از امتحان مجدد بر عهده هیأت بدوی می باشد.

هر موسسه یا آموزشگاه علمی و آموزشی که برای افزایش آمادگی داوطلبان شرکت در آزمون های مورد بحث این قانون فعالیت می کند چنانچه در تخلفات ماده ۵ مشارکت داشته باشد مجوز تاسیس آن لغو می شود و مدیران مسئول آنها علاوه بر محرومیت دائمی از تاسیس و اداره این گونه مراکز به مجازات های پیش بینی شده در این قانون و سایر قوانین محکوم می شوند و چنانچه موسسه یا آموزشگاه فاقد مجوز باشد مجازات مدیران مسوول آنها حداکثر مجازات مندرج در ماده ۶ می باشد.

در مورد آموزشگاه هایی که فاقد مجوز باشند علاوه بر اقدام مراجع قانونی ذیربط مدعی العموم نیز می تواند راسا نسبت به اعلام جرم و پیگیری تخلفات آنان اقدام نماید.

دیگر خبرها

  • مجازات متخلفان کنکور چیست؟
  • داوطلبان کنکور این نکات را جدی بگیرند
  • اخاذی و کلاهبرداری از داوطلبان کنکور
  • اعلام زمان پاسخگویی و تعداد سوالات نوبت اول کنکور
  • اعلام زمان پاسخگویی و تعداد سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳
  • هشدار پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری به بهانه فروش سوالات کنکور
  • فریب افراد سودجو و فرصت‌طلب را نخورید
  • هشدار پلیس فتا به کنکوری‌ها
  • نکات ویژه کنکوری‌ها برای پذیرش در آزمون فرهنگیان
  • داوطلبان فریب فروش سوالات کنکور را در فضای مجازی نخورند