Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@22:19:39 GMT

فرار از خانه، تبدیل به فرار به شبکه‌های اجتماعی شده است

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۳۵۳۴

فرار از خانه، تبدیل به فرار به شبکه‌های اجتماعی شده است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگ‌سرای رسانه، مهدی محمدی، رئیس فرهنگ‌سرای رسانه مهمان برنامه تلویزیونی چاپ اول شبکه خبر یکشنبه ۱۲ مردادماه بود. او در خصوص شبکه‌های اجتماعی، مزایا و معایب آن و شبکه اجتماعی جدید لایکی صحبت کرد. در زیر صحبت‌های او را می‌خوانید:

او در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به خطراتی که شبکه‌های اجتماعی در کودکان و نوجوانان می‌تواند ایجاد کند، گفت: می‌خواهم صحبت‌هایم را با یک سوال آغاز کنم؛ سال‌ها قبل یک آسیب اجتماعی در کشورمان وجود داشت به نام فرار از خانه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع مساله بسیار مهمی برای خانواده‌ها بود و گاهاً با چالش‌های جدی در این زمینه مواجه می‌شدیم؛ حال امروز باید ببینیم که پاسخ پدر و مادرها در برابر این گزاره که «فرزندان‌تان به شبکه‌های اجتماعی فرار می‌کنند»، چیست؟ در حقیقت، در خانه هستند اما به این شبکه‌ها فرار می‌کنند. در کلیپی که پخش کردید به شبکه لایکی اشاره شد؛ نمی‌خواهم عضویت در این شبکه را ترغیب کنم اما اگر نیمه‌شبی به آن مراجعه کنید کودکان کم سن و سالی را می‌بینید که در وضعیت نامناسبی حرف‌هایی می‌زنند و فعالیت خاصی دارند که اصلاً زیبنده فرهنگ ما نیست.

وی با اشاره بر اینکه والدین نظارت کمی بر فعالیت مجازی فرزندان خود دارند افزود: در حقیقت می‌خواهم بگویم که موضوع فرار از خانه هنوز هم برای ما ضدارزش است اما در خانه‌هایمان این فرار رخ می‌دهد. متأسفانه بعضی پدر و مادرها دوست دارند که شیک باشند و افراد مدرنی به نظر بیایند به همین دلیل یک سری فضاها و آزادی‌هایی را بیش از اندازه برای فرزندان درنظر می‌گیرند؛ این فضا مخرب است و والدین هم نظارتی ندارند بنابراین اتفاقاتی که رخ می‌دهد خیلی ناگوار است. واقعاً دردناک است که از بچه‌هایمان بپرسیم که می‌خواهید چه کاره شوید و در پاسخ بگویند می‌خواهیم اینفلوئنسر یا سلبریتی لایکی شویم. گزارشی را می‌خواندم که در آن بچه‌ای شش ساله به دوست هفت‌ساله‌اش توصیه می‌کرد لایکی نصب کن.

رئیس فرهنگسرای رسانه به زنگ خطری که چند سال پیش در این حوزه به صدا درآمد اشاره کرد و گفت: خاطرم هست چند سال پیش بچه‌های دهه هشتادی میتینگی جلوی یکی از پاساژهای بزرگ تهران برگزار کردند. این اتفاق مانند خیلی دیگر از اتفاقات اجتماعی چند ساعتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت اما به نظرم آن اتفاق زنگ خطری بود. نه از این جهت که بخواهیم همه چیز را با نگاه منفی نگاه کنیم از این جهت که قابلیت‌های این بچه‌ها با نسل‌های ما تفاوت‌های زیادی دارد و آنان همدیگر را پیدا کردند. اکنون اگر وارد لایکی شوید آدم بزرگ نمی‌بینید.

محمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا امکان نظارت والدین بر مصرف اینترنت کودکان وجود دارد یا خیر، گفت: به نظرم امکان این موضوع در کشورمان وجود دارد اما فرهنگش را نداریم. خیلی از این اپلیکیشن‌ها نیز قابلیت کنترل دارد. حتی برای بچه‌ای که تازه با گوگل آشنا شده است می‌توانید محدودیت سنی تعریف کنید. این روزها صحبت از سواد رسانه‌ای زیاد می‌شود اما به نظرم باید به تربیت رسانه‌ای فکر کنیم. همان‌طور که پدر و مادرهای امروزی بر تربیت غذایی کودکان‌شان حساس هستند در این شئون نیز باید حساس باشند. چیزی که من در لایکی می‌بینیم وندالیسم یا آنارشیسم است. البته نمی‌خواهیم وجوه سرگرمی در خانواده‌ها را کتمان کنیم؛ هر خانواده‌ای باید شادی داشته باشد اما یک اما بزرگ وجود دارد و آن هم این است که کجا و چگونه؟

کد خبر 4989001

منبع: مهر

کلیدواژه: فرهنگسرای رسانه مهدی محمدی فرهنگ عمومی ترجمه ادبیات جهان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تازه های نشر ادبیات کودک و نوجوان تجدید چاپ ویروس کرونا گردشگری ادبیات داستانی رمان ایرانی رایزنی فرهنگی بازار نشر نقد کتاب میراث فرهنگی شبکه های اجتماعی شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۳۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران جشنواره ملی طنز و رسانه ( طنز پهلو) معرفی شدند

به‌گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط‌عمومی معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امید مهدی‌نژاد و سعید سلیمانپور در بخش شعر و داوود امیریان، رضا ساکی در بخش داستان، امیر اسماعیلی و مهدی واقفی در بخش چندرسانه‌ای، احمد عربانی و مجید خسرو انجم در بخش کاریکاتور و محسن فراهانی، علی‌اکبر قاضی‌زاده در بخش نثر، مجموع آثار رسیده به این جشنواره ملی طنز پهلو را ارزیابی می‌کنند.

به گفته دبیرخانه حشنواره ملی طنز پهلو؛ در این جشنواره به ۱۵ نفر از برگزیدگان در ۵ بخش داستان کوتاه طنز، شعر طنز، نثر طنز، طنز چندرسانه‌ای، کاریکاتور و کارتون جوایزی ارزنده اهدا خواهد شد.

دبیر خانه حشنواره ملی طنز پهلو پیشتر اعلام کرده بود  متقاضیان تا روز یکشنبه 31 فروردین ۱۴۰۳ فرصت دارند آثار خود را با موضوعات انتخابات، یک بام و دو هوای حمایت غرب از مردم غزه، بسته شدن پنجره جمعیتی در آینده نزدیک و پیر شدن ایران، توهمات اپوزوسیون جمهوری اسلامی ایران، ورزش به ویژه فوتبال، گرانی خودرو، مصائب اینترنت، گرانی خانه و کرایه خانه، آفت‌های فضای مجازی (اعتیاد به گوشی، فودبلاگرها، بلاگرهای بی‌سواد، فیک‌نیوزها و…)، جهان‌گردی ایرانی‌ها و ایران گردی جهانیان،صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، بروکراسی اداری و آزاد به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

بنابر این گزارش، دارندگان رسانه‌های شخصی در شبکه‌های اجتماعی نیز می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند و روزنامه‌نگاران، نویسندگان‌، شاعران، طنزپردازان و هنرمندان می‌توانند با ورود به سامانه جشنواره و ثبت مشخصات به نشانی الکترونیکی http://tanz.pressfestival.ir  آثار منتشر شده خود را ارسال کنند.

گفتنی است؛ آیین پایانی هشتمین جشنواره ملی طنز پهلو به همت معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل وزارت فرهنگ و ارشاد استان گیلان 11 اردیبهشت ماه در استان گیلان، شهر فومن (زادگاه گل‌آقا) برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • «زندگی به شرط خنده»، در راه شبکه آی‌فیلم
  • صحبت‌های فردوسی‌پور درباره جنگ قهرمانی استقلال و پرسپولیس و بیانیه‌نویسی‌ها
  • داوران جشنواره ملی طنز و رسانه ( طنز پهلو) معرفی شدند
  • چگونه در شبکه های اجتماعی بحث کنیم؟
  • کلوپ: یا صعود یا حذف شدن به زیباترین شکل ممکن!‏
  • تصاویر آخرالزمانی از خان یونس پس از عقب‌نشینی اسرائیل
  • تصاویر آخرالزمانی از خان یونس پس از عقب‌نشینی اسرائیل از خان یونس
  • نمایش جنایات صهیونیست‌ها پس از عقب‌نشینی از خان یونس
  • هوادار: با صدور بیانیه‌های پوچ موضوع را لوث کردید!
  • از آموزش و اقتصاد تا فرهنگ و سبک زندگی با پدیده‌ بلاگری