Web Analytics Made Easy - Statcounter

اظهارات غیرکارشناسی محمدرضا جوادی یگانه معاون شهردار تهران در اعلام تعداد کودکان کار در پایتخت بیانگر آن است که این معاونت عریض و طویل در شهرداری که آمار درستی از کودکان کار ندارد چگونه می‌تواند در امر ساماندهی آنها اقدام مناسبی انجام دهد؟

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،  ساماندهی کودکان کار به‌عنوان یکی از مسائل و معضلات مربوط به کلانشهرها مدت‌ها است حوزه مدیریت شهری را به خود درگیر کرده و همچنان راه‌حلی هم برای رفع آن ارائه نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان توصیفی از وضعیت کودکان کار به برخی از مشکلاتی که گریبانگیر این اقشار ضعیف جامعه است می‌پردازد.

کودکان کار به‌عنوان قشری آسیب‌پذیر در اغلب موارد از تحصیل بازمانده و بعضاً برخی از آنها نیز مُهرِ مهاجرت اجباری و ورود غیرقانونی از دیگر کشورها بر پیشانی‌شان نقش بسته است.

این کودکان علاوه بر این‌که از درد دوری از آغوش پرمهر مادر و حضور در فضای پرمهر خانواده رنج می‌کشند مشقت‌های زباله‌گردی را نیز بر شانه‌های نحیف‌شان تحمل می‌کنند این در حالی است که بنا بر اذعان برخی از فعالان اجتماعی، برخی از آن‌ها در مواردی مورد تعرض و سوءاستفاده‌های جنسی نیز قرار می‌گیرند.

چند درصد کودکان کار اتباع خارجی هستند؟

اگر به هنگام تردد در محدوده بازار تهران و دیگر محلات منتهی به این محله کمی به اطراف توجه شود کودکانی که با قد و قامت کوتاه مشاهده می‌شود که با تلاش فراوان خود را به محتویات زباله‌های مخازن می‌رساند تا بتواند هر طور شده اقلام مورد درخواست پیمانکار حوزه پسماندش را به‌دست بیاورد.

بنا بر اعلام اداره کل بهزیستی استان تهران بیش از ۸۰ درصد کودکان کار کشور را کودکان مهاجر افغانستانی تشکیل می‌دهند، کودکانی علی‌رغم مشکلات مطرح شده رنج‌های بی‌شمار ورود غیرقانونی به ایران، گاهی سقوط و جان باختن دوستان خردسال و کم سن و سال خود در کوه‌های میان راه را به چشم دیده و حتی برخی از آنها بازمانده تصادف‌های وحشتناک جاده‌ای هستند که دیگر فقر راه دیگری جز زباله‌گردی برای کسب درآمد برایشان باقی نگذاشته است.

جالب این‌که در بسیاری از موارد بیش از یک کودک زباله‌‌گرد از یک خانواده به انجام این کار می‌پردازد و حضور برادران زباله‌گرد با فاصله سنی کم، در میان این قشر کم نیست.

ساعت کاری کودکان زباله‌گرد بر اساس فعالیت گاراژهای تفکیک پسماند، متفاوت است و البته بیشتر این کودکان چیزی بیش از ۱۲ ساعت را به جمع‌آوری، تفکیک و تحویل زباله‌های خود اختصاص می‌دهند و این کار سخت و طاقت فرسا، دیگر جایی برای حس و حال بازی‌های کودکانه باقی نمی‌گذارد.

ساماندهی کودکان زباله‌گرد در شهرداری تهران چگونه است؟

برخی از این کودکان که در محدوده بازار تهران در خانه‌هایی که بیشتر به کلونی‌های جرائم مختلف شبیه هستند، سکونت دارند و در ساعات منتهی به ظهر مشغول به جمع‌آوری زباله می‌شوند و برخی دیگر نیز بعد از تاریکی هوا کارشان را شروع می‌کنند؛ درست همان ساعتی که حتی برخی از آدم‌بزرگ‌ها هم برای رفت و آمد و بیرون ماندن از خانه وحشت دارند اما هراس سفره‌های خالی خانواده‌ای که در سرزمین جنگ‌زده ساکن است، آسایش و آرامش کودکان زباله‌گرد را طور دیگری تعریف می‌کند.

بر اساس تحقیقات میدانی انجام شده، تنها بیش از ده‌ها گاراژ تفکیک زباله در محله‌های منتهی به بازار بزرگ پایتخت وجود دارد که علاوه بر این‌که توسط مهاجرین افغان مدیریت می‌شوند، کارکنان آن‌ها را نیز کودکان زباله‌گرد افغانی تشکیل می‌دهند و برخورد سلیقه‌ای با پلمب کردن این گاراژها و هدایت کودکان زباله گرد به گاراژهایی که همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند، گره‌ای از گره‌های کور حوزه پسماند باز نکرده و دست مافیای قدرتمند این معضل را از این چرخه قطع نخواهد کرد.

معاونت خدمات شهری شهرداری منطقه ۱۲ تهران طی روزهای گذشته از برخورد قاطعانه با عاملان جمع‌آوری، تفکیک و بازیافت پسماندهای شهری خبر داده است.

به گفته محمدرضا ندرلو معاون خدمات شهری شهرداری منطقه ۱۲ تهران، شهرداری برای این‌کار از مراجع قضایی مجوز دریافت کرده است تا دست سودجویان حوزه پسماند را از این چرخه قطع کند.

تصاویر منتشر شده در کانال روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۲ از برخورد با کودکان زباله‌گردی حکایت دارد که بر اساس تحقیق میدانی خبرنگار خبرگزاری آنا، این کودکان بلافاصله مجدداً به جمع‌آوری زباله مشغول شده و به سراغ دیگر گاراژدارهای محله رفته‌اند.

به‌نظر می‌رسد شعار مبارزه با سودجویی در به‌کارگیری کودکان کار برای شهرداری منطقه 12 بازی رسانه‌ای بیش نبوده و هیچ برنامه‌ریزی منسجمی در پس آن وجود ندارد.

گویا کارشناسان و فعالان منطقه 12 شهرداری تهران نسبت به ساختار عملکرد مافیای حوزه پسماند آگاهی ندارند و تنها قصد دارند در پایان بازه‌های زمانی مختلف گزارش عملکردی از حوزه‌های خود ارائه دهند و تمام.

تناقض ادعای شهرداری و بهزیستی در اعلام آمار کودکان کار

البته این بی‌تدبیری در مواجهه با مسائل از سطح کلان ساختار شهرداری نشأت می‌گیرد به‌طوری‌که تناقض در اظهارات محمد رضا جوادی یگانه معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بهزیستی خود گویای بی‌اطلاعی نهاد انجام مسئولیت اجتماعی مدیریت شهری است به‌طوری‌که وی تعداد زباله‌گردها در شهر تهران را 4 هزار نفر عنوان کرده بود در حالی‌که بهزیستی معتقد است بیش از ۳ الی ۴ هزار کودک کار و خیابان در سطح شهر تهران حضور دارد.

بهزیستی به‌عنوان متولی اصلی رسیدگی به اقشار آسیب‌پذیر کودکان زباله‌گرد را به‌عنوان بخشی از جامعه کودکان کار می‌داند. براساس آمارهای غیررسمی از این تعداد تنها 15 الی 20 درصد زباله‌گرد هستند و بقیه با انجام کارهایی همچون تکدی‌گری به‌راحتی اقدام به کسب درآمد می‌کنند.

 این عدم‌آگاهی قطعاً تصمیم‌گیری‌های کلان را در این حوزه تحت تأثیر قرار خواهد داد.

ماجرای فعالیت مافیای قدرتمند حوزه پسماند در شهرداری معضلی قدیمی است که با پلمپ کردن چند گاراژ تفکیک زباله حل نخواهد شد و اگر قرار است مسئولان محترم قضایی به این معضل ورود کنند، عزمی راسخ برای برخورد با عاملان اصلی شکل گیری غول هزار سر حوزه پسماند را می‌طلبد.

موضوع کودکان کار از جمله مسائل اجتماعی است که به‌واسطه چندبعدی بودن آن، نهادها و سازمان‌های مختلفی همچون نیروی انتظامی، شهرداری، اداره اتباع و سازمان بهزیستی را به خود درگیر کرده و به‌‌نظر می‌رسد اداره و هماهنگی این سازمان‌ها و ارگان‌ها نیازمند یک اراده فرابخشی است تا از اقدامات موازی و پراکنده جلوگیری شود.

انتهای پیام/4105

منبع: آنا

کلیدواژه: کودکان کار کودکان زباله گرد کودکان زباله گرد شهرداری منطقه حوزه پسماند کودکان کار جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۳۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعر طنز یک اقدام بدیع در دستگاه قضا است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، غلامعلی دهشیری در نشست شورای سیاست گذاری جشنواره شعر طنز عدلیه بیان داشت: دادخند، ورود دستگاه قضا است در برگزاری جشنواره طنزی که مسیری را برای اتفاقات فرهنگی در عرصه‌ی ملی به روز قوه قضاییه باز کرده است.

این مقام قضایی، طنز را یکی از زیباترین و موثرترین قالب‌های انتقال پیام دانست و اظهار داشت: شکوفایی استعداد‌های ادبی در حوزه شعر و ادب، تولید محتوا و تولید آثاری ماندگار با موضوع عدلیه علاوه بر انتقال پیام در اطلاع رسانی از جرائم و آسیب‌های اجتماعی می‌تواند در زمینه پیشگیری از وقوع جرم نیز اثرگذار باشد.

وی تصریح کرد: تبیین سختی‌ها و دغدغه مندی‌های دستگاه قضا و همچنین بیان آسیب‌های اجتماعی و راهکار‌های پیشگیری از آن، با استفاده از بهره گیری از ظرفیت شعر طنز یکی از اصلی‌ترین هدف‌های این جشنواره است.

دهشیری افزود: این جشنواره و سایر برنامه‌های اجتماعی دستگاه قضایی، در اجرای سند تحول قوه قضاییه و اجتماعی کردن این قوه و افزایش سرمایه اجتماعی دستگاه قضا صورت می‌گیرد.

گفتنی است اولین دوره جشنواره شعر طنز عدلیه (دادخند) از ابتکارات دادگستری استان یزد در سال ۱۴۰۱ بود که با ارسال ۱۲۴ اثر از ۲۲ استان کشور برگزار شد.

دیگر خبرها

  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجه به آسیب‌های اجتماعی
  • شعر طنز یک اقدام بدیع در دستگاه قضا است
  • جزییات پویش های شهرداری تهران در نوروز و ماه رمضان | وقتی جشن‌های بزرگ برای کودکان و نوجوانان برگزار شد
  • کشف پاتوق مافیای زباله در این منطقه از تهران
  • ساماندهی بیش از ۷ هزار آسیب‌دیده اجتماعی در تهران
  • رضایت شهروندان از خدمات شهرداری تهرانی در روز عید فطر
  • ساماندهی ۷ هزار و ۲۹۸ آسیب‌دیده اجتماعی
  • جزییات طرح ۱۵ روزه ساماندهی افراد آسیب دیده اجتماعی در سطح شهر | کدام مناطق تهران بیشتر معتاد و متکدی دارد؟
  • کشف پاتوق مافیای زباله در این منطقه تهران | ۱۲ میلیارد تومان جریمه پیمانکاران شهرداری در صورت دیدن زباله گرد بر سر مخازن