Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-20@00:52:32 GMT

اقامت گردشگران در پره‌های صیادی گیلان

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۳۶۳۴

اقامت گردشگران در پره‌های صیادی گیلان

با پیشنهاد معاونت گردشگری اداره کل و همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دوره‌های مقدماتی آشنایی با گردشگری جهت استفاده دومنظوره از جایگاه‌های پرّه در قالب خانه مسافر برای اعضای ۶ پره صیادی برگزار شد.

حمیدرضا آذرپور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به برنامه‌ریزی برای اجرای آزمایشی طرح استفاده دومنظوره از پره‌های صیادی در گیلان اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های گردشگری جایگاه‌های پرّه صیادی و در راستای ارتقای وضعیت اقتصادی آن‌ها در گیلان، پس از برگزاری جلسات متعدد با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بازدید از امکانات موجود و ارائه راهنمایی‌های لازم با طرح استفاده دومنظوره از جایگاه‌های پرّه صیادی به‌عنوان خانه مسافر موافقت شد و در صورت اصلاح وضع موجود و اعمال تغییرات لازم می‌توانند برای اخذ مجوزهای لازم اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر لزوم آموزش‌های لازم در این زمینه به صاحبان این جایگاه‌ها افزود: با پیشنهاد معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان و همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دوره‌های مقدماتی آشنایی و آموزش مبانی گردشگری به‌صورت آزمایشی برای اعضای 6 پرّه صیادی برگزار و گواهینامه‌های شرکت در این دوره‌ها نیز صادرشده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با بیان این‌که گردشگری خلاق امکان استفاده از ظرفیت‌های مغفول استان را فراهم می‌کند، گفت: یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری گیلان، توسعه گردشگری کشاورزی است و اجرای این طرح بر اساس استانداردهای لازم، در صورت موفقیت و اقبال عمومی می‌تواند زمینه‌ساز فعال شدن یکی دیگر از ظرفیت‌های این استان در صنعت گردشگری و توسعه آن باشد.

آذرپور با اشاره به مزیت‌‌های استفاده دومنظوره از جایگاه‌های پرّه صیادی تصریح کرد: صیادی یکی از شغل‌های اصلی فصلی مردم در گیلان است و این فعالیت حرفه‌ای علاوه بر این‌که شغل جمع کثیری از مردم منطقه است، فرهنگ، آیین و شیوه خاصی از زندگی مردمان گیلان را نیز یادآور می‌شود و با استفاده دومنظوره از این جایگاه‌ها ضمن ایجاد فضای اسکان، گردشگران از نزدیک می‌توانند با زندگی صیادان و فرهنگ صید در گیلان آشنا شده و تجربه همراهی با صیادان را در دوره‌های مجاز صید داشته باشند.

به گزارش فارس، صید پرّه یا تور گستر یکی از قدیمی‌ترین روش‌های صید ماهیان استخوانی ازجمله ماهی سفید در حاشیه جنوبی دریای کاسپین و میراث فرهنگی ناملموس گیلان است، در این روش یک سر توری که معمولاً هزار متر طول و هفت الی ۱۰ متر ارتفاع دارد در دریا گسترده می‌شود و سر انتهایی تور بافاصله حدوداً ۱۰۰ متری از نقطه اولیه به ساحل بازمی‌گردد. قطر سوراخ‌های تور پّره به‌اندازه‌ای است که تنها ماهیان بالغ را صید کرده و بنابراین در حفظ ذخایر بزیستی و بچه ماهی‌ها بسیار مؤثر است. درگذشته کشیدن و جمع‌کردن تور توسط نیروی صیادان و با کمک حیوانات صورت می‌گرفته‌ و صیادان با خواندن اشعار محلی انسجام و شور ویژه‌ای را ایجاد می‌کردند؛ اما امروزه این کار توسط نیروی مکانیکی تراکتور صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: گیلان گردشگری رفاه اجتماعی گردشگران معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گیلان معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گیلان جایگاه های پر ه جایگاه ها اداره کل دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۳۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دزفول پربازدید‌ترین شهر خوزستان در ایام نوروز ۱۴۰۳

محمدحسین ارسطو زاده دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان پنجشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: متوسط بازدید از هر جاذبه در استان خوزستان بیش از ۸۸ هزار نفر در بازه زمانی ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۲ تا پایان فعالیت ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز (۲۴ فروردین‌ماه ۱۴۰۳) نفر بوده است.

بازدید ۲۶ میلیون و ۶۱۸ هزار و ۲۳۲ بازدید از جاذبه‌های گردشگری خوزستان

وی افزود: در بازه زمانی یادشده ۲۶ میلیون و ۶۱۸ هزار و ۲۳۲ بازدید از جاذبه‌های گردشگری خوزستان صورت گرفت که از این تعداد، هفت میلیون و ۹۲۳ هزار و ۴۸۱ بازدید مربوط به جاذبه‌های تاریخی، هفت میلیون و ۵۸۳ هزار و ۵۲۲ بازدید مربوط به جاذبه‌های طبیعی، سه میلیون و ۱۲۵ هزار و ۲۷۹ بازدید مربوط به جاذبه‌های دست‌ساز، دومیلیون و ۷۳۳ هزار و ۳۹۸ هزار و ۶۰۲ بازدید مربوط به جاذبه‌های مذهبی، چهار میلیون و ۸۴۲ هزار و ۹۱۳ بازدید مربوط به جاذبه‌های تفریحی، ۲۲۳ هزار و ۷۰۳ بازدید مربوط به جاذبه‌های فرهنگی، یک‌هزار و ۴۸۷ بازدید مربوط به گردشگری سلامت و ۶۸ هزار و ۳۲۳ بازدید نیز مربوط به موزه‌های استان بودند؛ ضمن این‌که طی این مدت آمار ۴۵۰ هزار و ۹۲۲ نفربازدید نیز برای نمایشگاه‌های دائمی و غیردائمی مربوط به صنایع‌دستی به ثبت رسید.

دزفول با ثبت ۱۰ میلیون و ۵۶۸ هزار و ۳۴۹ نفربازدید اولین شهر پر بازدید استان خوزستان

ارسطو زاده با بیان این که میزان بازدید از جاذبه‌ها امسال حدود ۴۲ درصد افزایش داشت ادامه داد: براساس جمع‌بندی انجام شده، دزفول با ثبت ۱۰ میلیون و ۵۶۸ هزار و ۳۴۹ نفربازدید اولین شهر پربازدید استان در بازه زمانی یک‌ماهه لقب گرفت و شوشتر نیز با ثبت پنج‌میلیون و ۶۰۳ هزار و ۸۲۷ نفربازدید در رتبه دوم قرار گرفت؛ همچنین اندیکا با بازدید دومیلیون ۳۱۷ هزار و ۱۲۰ نفری، شوش با یک میلیون و ۲۶۰ هزار و ۵۹۹ بازدید و کارون با یک‌میلیون و ۱۷۴ هزار و ۱۸۰ نفربازدید هم در رده‌های سوم تا پنجم پربازدید‌ترین شهرستان‌ها جای گرفتند.

وی اضافه کرد: براساس آمار ثبت‌شده، ایذه، مسجدسلیمان، شادگان، لالی، بندرماهشهر، بهبهان، اندیمشک، امیدیه، اهواز، گتوند، باوی، دزپارت، باغ‌ملک، هندیجان، رامهرمز، حمیدیه، رامشیر، هفتکل، دشت‌آزادگان، هویزه و آقاجری نیز در جایگاه‌های بعدی بیشترین تعداد بازدید قرار گرفتند.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان میزان اقامت گردشگران در اقامتگاه‌های رسمی، غیررسمی و اضطراری سطح استان تا ۲۴ فروردین‌ماه را در مجموع سه‌میلیون و ۶۳۱ هزار و ۱۹۹ نفرشب اقامت عنوان و با اشاره به اشغال حدود ۸۰ درصدی ظرفیت هتل‌ها و دیگر تأسیسات اقامتی طی این ایام بیان کرد: ۶۳ درصد از گردشگران در اقامتگاه‌های غیررسمی، ۱۶ درصد در اقامت‌گاه‌های رسمی و ۲۱ درصد نیز در اقامت‌گاه‌های اضطراری اقامت کردند.

وی اضافه کرد: میزان اقامت در اقامتگاه‌های رسمی در مجموع ۵۷۱ هزار و ۵۷۷ نفرشب اقامت بود که از این تعداد، ۷۱هزار و ۶۹۲ نفر در هتل‎ها، هشت‌هزار و ۳۵۱ نفر در هتل آپارتمان‌ها، دو‎هزار و ۹۰۹ نفر در هتل‌سرا‌های سنتی، ۱۸هزار و ۴۰۳ نفر در مهمان‎پذیرها، ۳۲هزار و ۳۷۳ نفر در اقامت‎گاه‎‌های بوم‎گردی، ۱۴۸هزار و ۳۳۸ نفر در خانه‌مسافرها، ۳۰ هزار و ۵۱۰ نفر در مجتمع‌های گردشگری، ۶۷ هزار و ۶۸۰ نفر در زائرسراها، ۴۵ هزار ۸۳۶ نفر در اردوگاه‌ها، ۱۱۳ هزار و ۴۹۷ نفر در مناطق نمونه گردشگری، ۳۱ هزار و ۶۶۶ نفر در مجتمع‌های خدمات بین‌راهی و ۳۲۲ نفر نیز در پارک‌های ملی طبیعت‌گردی اقامت داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • رونق بازار مهاباد با حضور مسافران و گردشگران
  • تداوم خدمات‌رسانی به گردشگران در جاذبه‌های تاریخی و پایانه‌های مسافرتی استان اصفهان
  • دزفول پربازدید‌ترین شهر خوزستان در ایام نوروز ۱۴۰۳
  • دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد
  • پایان دوران سلطنت هتل‌ها
  • بیش از ۲۶.۶ میلیون نفر از جاذبه‌های گردشگری خوزستان بازدید کردند
  • اخراج ایران از ایکوموس کذب است
  • ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» خارج نشده است
  • ضرغامی: از شورای بین‌المللی «کمیته ملی موزه‌ها» و «محوطه‌ها و بناهای تاریخی» خارج نشدیم
  • ایران از ایکوموس خارج نشده است