Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری اعلام برنامه های دهه امامت و ولایت صبح امروز با حضور حسین ظریف منش مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر در محل این بنیاد برگزار شد.

غدیر؛ حقیقت همیشه جاری در صحنه زندگی جوامع مختلف بشری

وی با اشاره به اینکه غدیر مهمترین حادثه در تاریخ بشریت بعد از بعثت پیامبر (ص) است، گفت: به واقعه غدیر در طول تاریخ نگاه های متفاوتی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک نگاه این است که به آن به عنوان یک واقعه تاریخی توجه می شود اما نگاه دیگر از نقطه نظر چرایی این پیامدها و برخوردهایی که با غدیر می شود، است. نگاه دیگری که به واقعه غدیر می شود از منظر انقلاب اسلامی و علمای شیعی است که از این منظر غدیر یک واقعه مهم تاریخی و یوم الله است و به نوعی می تواند نقطه عطف تاریخ بشریت باشد و یک حقیقت همیشه جاری در صحنه زندگی جوامع مختلف بشری است.

ظریف منش افزود: غدیر اگرچه در یک روز اتفاق افتاد اما درس های زیادی دارد و می تواند سرمایه بی بدیل برای بشریت باشد این نوع نگاه اغلب مورد غضب و توجه دشمنان الهی قرار خواهد گرفت. اگرچه در این روز شیعیان جشن می گیرند اما دشمنان اسلام به دنبال ایجاد فلسفه ای برای فراموشی غدیر خواهند بود، روز غدیر روز سرور دل اهل بیت است. امام راحل کشورمان هم گفته غدیر نیامده که جشن بگیریم بلکه غدیر آمده تا بگوید چگونه تبعیت کنیم. به گفته پیامبر (ص) که فرمودند پیام من را حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت برسانند، پیام غدیر یعنی سیاست و دخالت مردم در امور سرنوشت خودشان. غدیر یعنی عدالت، آزادی و مردم سالاری دینی با غدیر ویژگی های مدیر اسلامی و حاکمیت مشخص می شود.

نامگذاری روزهای دهه امامت و ولایت

مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر ادامه داد: در این بنیاد به عنوان یک نهاد  مردمی که وظیفه هماهنگی و ایده پردازی برنامه های غدیری را دارد ما ترویج پیام غدیر را سرلوحه اقدامات خود قرار دادیم. پیام غدیر هم این است که به ولایت افتخار کنیم و بدانیم استمرار انقلاب در گرو ولایت مداری است و اگر مفهوم غدیر را بشناسیم راه را گم نمی کنیم پیام غدیر برای جهان اسلام این است که بیاییم با برترین محور الهی وحدتی را بیافرینیم که زمینه ساز تمدن نوین اسلامی باشد.تمدن سازی در گام دوم انقلاب نیازمند درک عمیق غدیر توسط ملت ما است. در دهه امامت و ولایت درصددیم تا ضرورت تبیین ویژگی حکمرانی اسلامی را بیان کنیم. تبیین فلسفه غدیر تبیین ویژگی ها و آموزه های امام علی، تبیین نهج البلاغه به عنوان اثر ماندگار و درس  آموز برای حاکمان اسلامی از دیگر اهداف ما در برگزاری بررنامه های این دهه است. بر همین اساس روزهای این دهه به ترتیب با عناوینی چون جمعه دهم مرداد روز توحید، بندگی و اطاعت، شنبه یازدهم مرداد روز ولایت، ضامن گام دوم انقلاب، یکشنبه دوازدهم مرداد روز ولایت و مردم سالاری دینی، دوشنبه سیزدهم مرداد روز ولایت محور وحدت امت اسلامی، سه شنبه چهاردهم مرداد روز ولایت، بصیرت و دشمن ستیزی، چهارشنبه ۱۵ مرداد روز ولایت، هدایت و عزت اسلامی، پنجشنبه شانزدهم مرداد روز ایثار و دفاع از حریم ولایت، روز جمعه ۱۷ مرداد روز ولایت، عدالت و انتظار، روز شنبه ۱۸ مرداد روز غدیر، امامت و ولایت، روز یکشنبه ۱۹ مرداد روز قرآن و عترت و دوشنبه ۲۰ مرداد همزمان با ولادت امام موسی کاظم روز بیان سیره و فضائل امام موسی کاظم نم گذاری شده است.

ظریف منش در ادامه به تشریح برنامه های این بنیاد در دهه امامت و  ولایت پرداخت و گفت: برنامه های ما به سه بخش گرامیداشت، برنامه های فرهنگ ساز و معرفت افزا مثل همایش های علمی، برنامه های هنری و... و مناسک و آداب غدیر اختصاص دارد امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا برنامه های میدانی مثل کاروان های جشن و سرور، ایستگاه های صلواتی و جشن های مردمی برگزار نمی شود. برگزاری مسابقات کتابخوانی با موضوع غدیر و نهج البلاغه، طرح احسان علوی و کمک های مومنانه، توزیع ۵ میلیون اطعام و یک میلیون و ۵۰۰ هزار بسته غذایی با همکاری بسیج برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری آموزش و پرورش و راه اندازی پویش های مختلفی در فضای مجازی مثل فقط به عشق علی، رزق علوی، نذر علوی، احسان علوی، من غدیری ام و همه در خدمت غدیر باشیم از جمله برنامه های بنیاد بین المللی غدیر در این ایام است. همچنین اتاق اصناف ابلاغ کرده همه فروشگاه ها، آذین بندی شوند و تخفیف های ویژه ای برای مشتریان در نظر بگیرند. پیش همایش بانوان، پیشگامان دفاع از حریم ولایت در فضای مجازی هم از دیگر برنامه های این بنیاد است که اصل همایش در اواخر سال و یا هر زمانی که امکانش وجود داشته باشد برگزار می شود.

تشریح برنامه های استان های مختلف در دهه امامت و ولایت

وی اضافه کرد: همایش مشارکتی در قالب وبینار با حضور و مشارکت چندین دانشگاه با موضوع مدیریت و فرماندهی در فرهنگ عمومی برگزار می شود. همچنین وبینار حکمرانی علوی توسط مدرسه حکمرانی دانشگاه دفاع ملی برگزار خواهد شد. اولین همایش علمی و ملی نهج البلاغه وزبان شناسی در گیلان و همایش فقرزدایی در سیره امام علی در استان مرکزی برگزار می شود.   نهادها و سازمان هایی مثل سازمان اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو، حوزه علمیه قم، هیات رزمندگان اسلامی و ... هم برنامه هایی پیش بینی کرده اند که هر کدام از آنها به صورت مجزا جزییات آن را اعلام می کنند. ستاد برگزاری دهه امامت و ولایت امسال با حضور ۴۰ عضو تشکیل شد که هر کدام کارهای جدی در پیش گرفتند. همچنین پنجمین همایش علمی ولایت، محور اتحاد امت اسلام در هرمزگان با حضور علمای اهل سنت و شیعه به صورت مجازی برگزار می شود. حدود ۲۰۰ کاروان شادی هم به صورت سیار در تهران خواهیم داشت. نکته مهم در برگزاری برنامه ها این است که در مناطق سنی نشین کشورمان این برنامه ها با حضور شیعیان و اهل سنت برگزار می شود. به عنوان نمونه قرار است در شش شهر اهل سنت استان گیلان از سادات شیعی و سنی تجلیل شود. استان های دیگر هم اعلام آمادگی برای برگزاری جشن ها و برنامه هایی با رعایت پروتکل های بهداشتی  کرده اند، به عنوان مثال استان اصفهان قرار است روز عید غدیر ۹ برنامه با عناوینی چون آستان خم، جشن عمامه گذاری و ... برگزار کند. همچنین ۱۱۰ نانوایی در این استان در روز عید غدیر نان رایگان توزیع می کنند.

استان کهگیلویه و بویراحمد هم فراخوان مقالات علمی برای توسعه معرفت نسبت به آموزه های علوی داده که بناست همایشی با این عنوان توسط دانشگاه یاسوج برگزار شود. طبق اعلام سازمان اوقاف بقاع متبرکه و امامزادگان هم در این ایام  در صورتی که وضعیت استانی سفید اعلام شود می توانند جشن برگزار کنند. در غیر این صورت برنامه ها به صورت مجازی برگزار می شود.

تجلیل از مدافعان سلامت

همایش سیره علوی با رویکرد سلامت هم پیش از این قرار بود به صورت وسیع برگزار شود ولی با توجه به شرایط پیش آمده برگزاری آن میسر نخواهد بود برای این همایش حدود ۱۶۰ مقاله از سراسر کشور دریافت شده که ۹۰ عنوان آن پذیرفته شده است. همچنین پیشنهاد دادیم کانون های فرهنگی- علوی در کل دانشگاه های کشور راه اندازی شود.

ظریف منش تصریح کرد: «یکشنبه های علوی» از دیگر برنامه هایی است که ما مدت هاست پیشنهاد برگزاری آن را داده ایم همانطور که مطلع هستید برای یکشنبه ها زیارت خاص امیرالمومنین در مفاتیح آمده است، ما درخواست دادیم در  ادارات، مدارس، کارخانه ها و ... یکشنبه ها یک حدیث یا فضیلت از علی(ع) نقل شود و زیارت علی (ع) قرائت شود. بسیاری از دستگاه ها این پیشنهاد را قبول کردند که امیدواریم وسعت پیدا کند. همچنین چند صد محصولات فرهنگی در قالب کتاب، سی دی و نرم افزار مرتبط با عید غدیر آماده شده است.

وی در پایان گفت: قرار است اولین جشنواره دو سالانه کتاب غدیر با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود. فراخوان این دو سالانه به زودی منتشر می شود و برگزیدگان آثار همزمان با ولادت حضرت علی معرفی وانتخاب می شوند. برنامه هایی هم در سطح بین المللی با مشارکت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جامعه المصطفی العالمیه و ... برگزار می شود. تقدیر و تجلیل از مدافعان و یاوران سلامت دیگر برنامه ای است که برای روز عید غدیر در نظر گرفته ایم و بناست با حضور در مراکز درمانی از مدافعان سلامت و کادر درمانی زحمتکش تجلیل کنیم.  

این نشست با پرسش و پاسخ میان خبرنگاران و ظریف منش به پایان رسید.

کد خبر 4989020

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب بنیاد غدیر عید غدیر خم ویروس کرونا سازمان تبلیغات اسلامی کنفرانس بین المللی کنگره امام سجاد ماه محرم و صفر عید سعید قربان فعالیت های قرآنی ماه محرم سهروردی معرفی نشریات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی سازمان اوقاف و امور خیریه تفسیر قرآن بنیاد بین المللی غدیر دهه امامت و ولایت مرداد روز ولایت دهه امامت برگزار می شود برنامه هایی برنامه ها پیام غدیر ظریف منش عید غدیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۴۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های دهه کرامت در ورامین تشریح شد

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران در تشریح برنامه‌های دهه کرامت ورامین گفت: محوریت برگزاری مراسم باید در اعتاب مقدسه باشد، چون همگان امکان حضور در صحن مطهر حضرت رضا (ع) و حضرت معصومه (س) را ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ورامین، حجت‌الاسلام سید محسن محمودی در جلسه دهه کرامت شهرستان ورامین گفت: در نظام اسلامی موظف به تعظیم شعائر هستیم و برای دهه کرامت که کار کردن در آن دلی و اعتقادی است و قطعاً برکات آن در سطح جامعه ساری و جاری خواهد شد باید با تمام توان انجام وظیفه کنیم.

وی افزود: بزرگداشت دهه کرامت وظیفه دینی انقلابی همه شیعیان است و روز میلاد حضرت فاطمه معصومه باید با محوریت دختران برنامه‌ها پیش‌بینی شود تا حق دختران ما ادا شود.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران گفت: توجه به کرامت دختران و بانوان در زمانی که بیشترین هجمه‌ها به این قشر از جامعه توسط دشمنان وجود دارد یک اولویت برای مسئولین و خانواده‌ها باشد که لازم است با بهره‌گیری از توانایی‌های بانوان که فراوان است بتوان قدم کوچکی در این راه برداشت.

حجت‌الاسلام محمودی برگزاری مراسم و جشن را عرض ارادت به محضر ائمه اطهار دانست و تصریح کرد: در کنار برگزاری مراسم می‌توانیم برنامه‌های تبیینی را مکمل برگزاری یک مراسم داشته باشیم و محوریت باید در اعتاب مقدسه باشد و چون همگان امکان حضور در صحن مطهر حضرت رضا (ع) و حضرت معصومه (س) را ندارند می‌توان در بقاع متبرکه خصوصاً امامزادگان بانو برنامه‌های ویژه‌ای را اجرا کرد.

وی ادامه داد: پیش‌بینی‌شده است عصر روز 20 اردیبهشت‌ماه ویژه‌برنامه سراسری برای دختران برگزار شود و در این برنامه با اجرای خود بانوان برنامه‌ها در سراسر کشور اجرا خواهد شد.

مبنای جشن‌های دهه کرامت باید «عارفاً بحقّها» باشد

وی از ادارات خواست توجه ویژه‌ای به بانوان داشته باشند و برنامه‌های جشن و اعطای هدایا به این عزیزان را در برنامه‌های خود داشته باشند و در این راستا خادمیاران رضوی می‌توانند با حضور در ادارات به اجرای این برنامه نقش‌آفرینی کنند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران در پایان گفت: همه وظیفه دارند از نیروی انتظامی در طرح نور حمایت کنند و باید در این عرصه فرهنگی که دشمن به جنگ اعتقادات بانوان عفیفه ما آمده است همگان باید حمایت خود را اعلام کنند تا بتوانیم شاهد اثرات آن در جامعه باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات کنگره ۲۰۰۰ شهید کهگیلویه و بویراحمد از زبان فرمانده سپاه فتح
  • رییس سازمان سنجش آموزش کشور: نمرات سال گذشته کنکوری‌ها همچنان معتبر است/ انتشار کارنامه اولیه در مرداد
  • انتشار کارنامه اولیه کنکور ۱۴۰۳ در مرداد
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • تشریح برنامه‌های روز ملی ایمنی حمل‌ونقل در سیستان و بلوچستان
  • برنامه‌های دهه کرامت در ورامین تشریح شد
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود
  • نشست خبری بیست ویکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)
  • حمایت ۵ میلیارد تومانی از تولیدات رضوی هنرمندان
  • تشریح جزئیات جشنواره‌های رضوی/ نمایشگاه آثار خوشنویسی جهان اسلام برگزار می‌شود