Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@02:04:19 GMT

انتشار نخستین کتابچه آلایندگی خودروهای داخلی

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۴۱۵۲

انتشار نخستین کتابچه آلایندگی خودروهای داخلی

بهزاد اشجعی دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از انتشار نخستین شماره از کتابچه آلایندگی خودروها و موتوسیکلت ها در کشور خبر داد و گفت: این کتابچه قرار است سالانه از سوی سازمان محیط زیست منتشر شود تا اطلاعات مربوط به تمامی آزمون‌های آلایندگی که بر روی خودروهای وارداتی و تولید داخلی صورت می‌گیرد در آن ثبت شود و به تحلیل منابع آلایندگی‌ها کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه سال مبدا کتابچه نخست بر مبنای اطلاعات آزمونی سال‌های ۹۷ ۹۸ تهیه شده است، ابراز داشت: گزارش ۱۰۴ صفحه‌ای امسال در سه بخش خودروهای سبک، موتورسیکلت‌ها و خودروهای سنگین اطلاعات شاخصی ارائه کرده که میانگین نتایج آزمون‌های آلایندگی را نشان می‌دهد.

محصولات شرکت کرمان موتور، کمترین میزان مردودی و محصولات شرکت زامیاد بیشترین میزان مردودی را در بین خودروسازان داخلی

این کارشناس با اشاره به اینکه سال گذشته مجموعاً ۴۲۰ نمونه از خودروهای سبک تولید داخل آزمون آلایندگی داده‌اند، گفت: علاوه بر این تعداد، ۲۲ نمونه خودروی دیزلی و ۲۱۲ نمونه موتورسیکلت نیز در سال ۹۸ تست الایندگی شده‌اند. به طور کلی نیز از بین نمونه‌های آزمون شده در سال گذشته، محصولات شرکت کرمان موتور کمترین میزان مردودی و محصولات شرکت زامیاد بیشترین میزان مردودی را در بین خودروسازان داخلی داشتند.

سمند EF7 کمترین میزان انتشار مونواکسید کربن و در میان خودروهای داخلی وانت زامیاد ریچ بیشتر میزان انتشار داشته است
اشجعی به چند مورد از نتایج این گزارش سالیانه اشاره کرد و توضیح داد: بر طبق این آزمون‌ها، آلاینده مونواکسیدکربن در سال ۹۷ از میان خودروهای پرتیراژ تولید داخل مثل سمند EF7 کمترین میزان انتشار و بیشترین میزان انتشار این آلاینده در میان محصولات تولید داخل مربوط به وانت زامیاد ریچ و کاپ را ۲ کابین بوده است. اما با تکرار این آزمون‌ها در سال ۹۸ می‌بینیم که سمند EF7 باز هم کمترین میزان تولید آلاینده مونوکسید را در میان تولیدات داخلی کسب کرده در حالی که وانت ریچ با بیشترین میانگین تولید آزمون‌ها را پشت سر گذاشته است.

وانت ریچ به همراه پژو پارس CNG کمترین میزان تولید آلاینده هیدروکربن را دارند اما زامیاد دوگانه سوز بیشترین تولید کننده این آلاینده است

دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست به تشریح نتایج آزمونی آلایندگی هیدروکربن‌ها در خودروهای تولید داخل پرداخت و بیان داشت: وانت ریچ به همراه پژو پارس CNG کمترین هیدروکربن را در هوا منتشر می‌کنند اما زامیاد دوگانه سوز بیشترین تولید کننده این آلاینده در میان خودروهای داخلی است.

پژو 206 SD تیپ ۵ به همراه سایپا ۱۳۱ کمترین میزان تولید ناکس را در هوا را دارند و وانت ریچ بیشترین تولید کننده این آلاینده

وی میزان تولید ناکس را در پژو 206 SD تیپ ۵ به همراه سایپا ۱۳۱ کمترین میزان تولید ناکس را در هوا داشته‌اند و باز هم وانت ریچ بیشترین تولید کننده آلاینده بوده است.

سایپا ۱۳۱ کمترین مصرف کننده سوخت، مزدا ریچ و زامیاد بیشترین مصرف کننده

اشجعی از منظر مصرف سوخت، سایپا ۱۳۱ را کمترین مصرف کننده معرفی کرده است و مزدا ریچ و زامیاد بیشترین مصرف کننده سوخت هستند.

دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این سوال که علت افزایش غلظت آلاینده ازن در هوای پایتخت و دیگر کلانشهرهای کشور را در سال جدید را چطور تحلیل می‌کنید، اظهار داشت: ازن آلاینده‌ای است که در سال‌های اخیر نقش پررنگ‌تری در آلایندگی هوا نشان داده است، این آلاینده با شروع گرمای هوا در نیمه نخست سال به تعداد روزهای آلوده می‌افزاید. و باعث شد در چهار ماهه نخست سال جاری تهران ۲۶ روز آلوده را به دلیل افزایش غلظت آلاینده ازن پشت سر گذاشته است.

افزایش دو برابری تعداد خودروهای، علت افزایش غلظت آلاینده ازن

وی با بیان اینکه غلظت آلاینده در هوای پایتخت روند رو به رشدی داشته است و دلیل آن در افزایش تعداد خودروهاست. اظهار داشت: در سال ۹۲ _ ۹۳ چیزی حدود ۲.۵ میلیون خودرو در تهران تردد می‌کردند و این آمار در سال ۹۶ ۹۷ به ۴ میلیون خودرو رسیده که پیمایش هر کدام از این خودروها مقداری آلاینده گازی اولیه تولید کرده که نهایتاً به آلاینده ازن تبدیل می‌شود.

اشجعی با تشریح این مساله که ازن یک آلاینده ثانویه است که عامل و منبع اصلی انتشار آن خودروها و موتورسیکلت‌های بنزینی هستند، به آمار سیاهه انتشار تهران اشاره کرده و گفت: ۷۸ درصد انتشار آلاینده گازی مهم از طریق این منابع بوده است.

خودروها و موتوسیکلت های بنزینی عامل انتشار ازن

وی در ادامه ابراز داشت: معمولاً در اواخر بهار تا اواسط تابستان آلاینده ازن به فعالیت خود ادامه می‌دهد به همین دلیل به آن آلاینده تابستانه می‌گویند. چون بیشتر منبع آن خودروها و موتورسیکلت‌های بنزینی هستند، وقتی غلظتش زیاد باشد سهم این خودروها بیشتر شده و کاملاً مشهود است.

اشجعی مهمترین راهکار حل این معضل را اسقاط خودروهای فرسوده از ناوگان حمل و نقلی دانست و گفت: ناوگان فرسوده در سطح شهر باید کنترل شوند و مهمترین مکانیزم آن معاینه فنی است.
وی افزود: در کنار این مهم، لازم است با اتخاذ سیاست‌هایی در مدیریت شهری سفرهای غیرضروری را در سطح شهر کنترل شود.

دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست توجه به تعویض کاتالیست خودروهای عمومی و بازیابی کاتالیست های مصرف شده را راه دیگر کنترل آلاینده‌های هوا عنوان کرد و گفت: در حال حاضر برخی از کاتالیست های موجود در بازار تقلبی هستند و باید سازمان استاندارد بر تولید این قطعه نظارت بیشتری داشته باشد.

کد خبر 4988360 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: صنعت خودروسازی آلاینده ها آلاینده ازن سازمان محیط زیست سازمان استاندارد ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه شهرداری تهران کمیته امداد امام خمینی شورای شهر تهران ازدواج بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمان تامین اجتماعی پیش بینی وضعیت هوا مواد مخدر آیت الله سید ابراهیم رئیسی زمین خواری عید سعید قربان بیشترین تولید کننده کمترین میزان تولید محصولات شرکت میزان مردودی غلظت آلاینده میزان انتشار آلاینده ازن مصرف کننده تولید داخل سایپا ۱۳۱ آزمون ها وانت ریچ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۴۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مونتاژکاران هر شش ماه قیمت را بالا میبرند، اما خودروسازان داخلی نه

تین نیوز

یک کارشناس صنعت خودرو گفت: طی ۱۸ ماه گذشته که تورم بالایی داشتیم قیمت خودروهای داخلی به روز نشد، در حالی که مونتاژکاران طبق مصوبه شورای رقابت هر شش ماه یک بار نرخ ها را بالا بردند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، امیرحسن کاکایی اظهار کرد: قیمت خودرو از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون یعنی طی ۱۸ ماه گذشته تاکنون اصلاح نشده در حالی که به طور میانگین طی این مدت با تورم بالایی مواجه بودیم. بنابراین افزایش قیمت خودروهایی مثل پارس، حق خودروساز است. البته قیمت گذاری دستوری طی چهار پنج سال گذشته به گونه ای خودروسازان را دچار مشکل کرده که افزایش ۵۰ درصد نیز زیان را جبران نمی کند.

کاکایی افزود: معمولا در سطح جامعه به گونه ای صبحت می شود که گویی خودروسازان ولخرجی می کنند و ما داریم پول این ولخرجی را می دهیم. در حالی که اینطور نیست. مثلا خودرو پارس با قیمت کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان درب کارخانه فروخته می شود اما قیمت آن در بازار ۸۰۰ میلیون تومان است.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است کسی در مورد کیفیت پارس ایراد بگیرد و بگوید من این خودرو را نمی خرم. کما اینکه ایران خودرو می خواست پارس را کنار بگذارد اما نگذاشتند؛ زیرا در بازار مشتری دارد و نیاز بازار است. بنابراین اگر قرار است پارس با همین کیفیت تولید شود یک قیمت تمام شده ای دارد.

کاکایی با بیان اینکه در حال حاضر خودروهای بهتری نسبت به پارس توسط ایران خودرو تولید می شود گفت: خودروهایی مثل سورن استانداردهای بهتری در مقایسه با پارس دارند اما می بینیم که خودرو پارس در بازار آزاد هم قیمت با آنها است. معنی اش این است که پارس برای مردم و مصرف کننده نهایی ارزش دارد.

وی تاکید کرد: به دلیل نحوه قیمت گذاری اشتباه، قیمت سورن در کارخانه ۱۵۰ میلیون تومان بالاتر از پارس است. یعنی پارس با توجه به ظرفیت بازار خیلی زیر قیمت فروخته می شود. خودروساز یک حق اولیه دارد که نباید خودرو را زیر قیمت تولید بفروشد. دوم اینکه باید از ظرفیت بازار استفاده کند. اما طی این سالها با نرخ گذاری به ایران خودرو و سایپا ضرر زده ایم.

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به تورم ۴۰ درصد گفت: این برای اولین بار در ۷۰ سال گذشته است که طی سه سال متوالی با تورم ۴۰ درصد مواجهیم. عدم تعادل بین درآمد دهکهای مختلف، تنشهای اقتصادی و رشد قیمت کالاهای خوراکی و غیره به مردم فشار وارد می کند. متاسفانه در این مدت به جای اینکه مسائل را اصولی حل کنیم یا موانع تولید را رفع کنیم با نگاه سیاسی و غیراقتصادی، قیمت خودرو را در کارخانه کنترل کردیم با این تصور که در بازار آزاد نیز قیمت کنترل می شود اما اینگونه نشد. چنین سیاست هایی خودروساز را ضعیف می کند.

وی بیان کرد: سیاست قیمت گذاری در ایران خودرو و سایپا که تولیدکنندگان اصیل ما هستند و از زنجیره تامین برخوردارند در مونتاژکاران هم پیاده شد اما آنجا معقول تر عمل کردند. طبق مصوبه شورای رقابت باید هر شش ماه یک بار قیمتها به روز شود. این اتفاق برای مونتاژکاران افتاد اما برای ایران خودرو و سایپا ۱۸ ماه طول کشید؛ زیرا مونتاژکاران شوخی ندارند. بخش خصوصی هستند و اگر قیمت آنها اصلاح نشود تولید نمی کنند.

این کارشناس صنعت خورو با بیان اینکه مونتاژکاران ۱۷ درصد سود را به عنوان یک سود عقلانی در نظر می گیرند گفت: اما برای ایران خودرو و سایپا به بهانه کیفیت یک سری ضریب منفی در نظر می گیرند و بین ۶ تا ۱۰ درصد اجازه سود می دهند سودی که مربوط به ۱۸ ماه قبل است. یعنی در همین قیمت گذاری دستوری هم متاسفانه روش غلطی را به کار می برند.

کاکایی گفت: اگر کیفیت خودروها بد است چرا پارس ۸۰۰ میلیون تومان در بازار قیمت دارد؛ در حالی که قیمت آن در کارخانه کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان است. این فاصله باعث شده ایران خودرو و سایپا به شدت زیان ده شوند و معتقدم در حال له شدن هستند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چرا مونتاژکاران هر شش ماه قیمت را بالا میبرند، اما خودروسازان داخلی نه
  • ‌زیرساخت 17 میلیون مترمکعبی CNG مازاد برای دوگانه سوز کردن خودروها بلا استفاده مانده است
  • تولید ۷۰۰هزار تن آرد در لرستان
  • افزایش درصد فوتی‌های ناشی از حوادث کار در سال گذشته
  • این خودروی پرطرفدار ۵۵ میلیون تومان گران شد !
  • رشد ۴۷ درصدی جوجه‌ریزی در تویسرکان
  • هشدار صندوق بین المللی پول درباره بدهی دولت آمریکا
  • معرفی واحد تولید کننده آلاینده محیط زیست به دستگاه قضا در گیلان
  • ماجرای ماشین‌های دوربین‌دار پلیس‌ در تهران | بیشترین تردد خودروهای دوربین‌دار در ۳ منطقه | موتورسیکلت‌های پلیس با دوربین در ۶ جهت
  • سهم لرستان در طرح جهش تولید در دیمزار‌های کشور ۷ درصد است