Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین_ شقایق عرفی‌نژاد:  ساخت این مرکز در خیابان شریعتی، حوالی خیابان پلیس، 15 سال است که شروع شده، اما همچنان به بهره‌برداری نرسیده است. ساخت این مرکز در سال 84 شروع شده و تا امروز 75‌درصد پیشرفت داشته و مشخص هم نیست چه زمانی به مرحله افتتاح برسد و تئاتری‌ها بتوانند از آن استفاده کنند. این مرکز قرار است محلی برای اجرای نمایش‌های سنتی ایرانی مثل تعزیه، نقالی و نمایش روحوضی باشد، اما همچنان یک ساختمان نیمه‌کاره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تذکر به معاون فرهنگی شهردار

تیرماه سال پیش «محسن هاشمی» رئیس شورای شهر، همراه با «محمدرضا جوادی یگانه» معاون فرهنگی، اجتماعی شهردار تهران، «صفا صبوری دیلمی» معاون فنی شهردار، «علیرضا آقایی» مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی از این مرکز بازدید کردند. در این بازدید محسن هاشمی ‌از آمادگی شورای‌شهر برای هرگونه همکاری در راه‌اندازی پروژه خبر داد و بر لزوم تکمیل و بهره‌برداری از آن تأکید کرد. جوادی یگانه هم اعلام کرد این پروژه به مراحل نهایی نزدیک شده و برای رفع موانع و مشکلات پروژه قول و وعده داد. 3 ماه بعد در مهرماه 98 
 «علی اعطا» رئیس کمیسیون معماری و طرح‌های شهری شورای شهر، در تذکر پیش از دستور به معاونت اجتماعی و امور فرهنگی درباره تکمیل این پروژه صحبت کرد. او گفت مرکز نمایش‌های آیینی صبا یکی از پروژه‌های نیمه‌تمام فرهنگی‌ـ هنری تهران است که نزدیک به 15 سال از شروع عملیات آن می‌گذرد، اما به دلیل مشکلات مالی و حقوقی در آستانه کامل شدن، رها شده است. توضیحات بعدی او در این جلسه مسئله جالبی را مطرح می‌کند. او توضیح داده است حدود 75 در صد از کار تمام شده، اما به علت گذر زمان بخش‌هایی از ساختمان پیش از افتتاح دچار فرسودگی شده است. البته اعطا اعلام کرد که در برای تسهیل در روند تکمیل و افتتاح مرکز نمایش‌های آیینی صبا، این پروژه به‌عنوان یکی از پروژه‌های اولویت‌دار شهرداری تهران برای تعیین تکلیف دربند 6 تبصره هفتم بودجه سال 98 شهرداری قرار گرفته است. او حتی به جوادی یگانه تذکر داد که نسبت به اولویت‌هایی که از سوی شورای‌شهر مقرر می‌شود، بی‌توجهی نکنند. 
اما با این حال هنوز پیشرفتی در این مجموعه اتفاق نیفتاده است و اهالی تئاتر از آن بی‌نصیبند.

در حال تعامل با سرمایه‌گذار

«میترا جلوداری» مدیر روابط‌عمومی‌مرکز توسعه فرهنگی شهر تهران، مرکز نمایش‌های آیینی صبا را جزء نخستین پروژه‌های مشارکتی شهرداری تهران و بخش خصوصی معرفی می‌کند و می‌گوید: «سال 84 با یک سرمایه‌گذار از بخش خصوصی قرارداد مشارکت بسته شد. قرارداد به این صورت بود که شهرداری پروانه ساخت و زمین را بدهد و سرمایه‌گذار ساختمان را بسازد. قرار بود ساختمان در طول 3 سال ساخته شود، اما این اتفاق نیفتاد. بخشی از تأخیر مربوط به سرمایه‌گذار و بخشی دیگر مربوط به اضافه بنای این ساختمان است که باید حل شود و هنوز حل نشده. ضمن اینکه در این سال‌ها مشکلات حقوقی و مالی روی هم تلنبار شده‌اند.»
با عوض شدن 3 شهردار ساختمان رو به فرسودگی رفته است. البته مرور زمان تنها دلیل این فرسودگی نیست. چراکه اگرکار ساخت درست انجام می‌شد، این اتفاق نمی‌افتاد. به گفته کارشناسان سقف بنا عایق‌کاری نشده و به همین دلیل باران و برف وارد ساختمان شده و باعث شده سالن‌ها آسیب ببینند و کار پیشرفت معکوس داشته باشد. جلوداری می‌گوید: «از آنجا که حقوق شهروندان برای شرکت توسعه فضاهای فرهنگی حائز اهمیت است این شرکت در تلاش است تا با رویه‌های قانونی و حقوقی کار را پیش ببرد. به همین دلیل به تعاملات بیشتر با سرمایه‌گذار و مدیریت ارشد شهری نیاز داریم.» 
او البته این توضیح را هم می‌دهد که در حال تعامل باسرمایه‌گذار هستند تا پروژه زودتر به پایان و بهره‌برداری برسد: «سعی می‌کنیم تقصیر را گردن کسی نیندازیم و کار را پیش ببریم.» جلوداری این را هم می‌گوید که از مشورت با اهالی تئاتر برای مناسب بودن این سالن‌ها استقبال می‌کند و امیدوار است در روز تهران که مصادف با اربعین است، تعزیه‌ای در این مرکز اجرا شود. آن‌طور که او می‌گوید در چند ماه اخیر در شرکت توسعه فضاهای فرهنگی تهران عزمی‌برای پیشبرد این پروژه به وجود آمده و حتی تعاملاتی با سرمایه‌گذار صورت گرفته و وعده اختصاص بودجه کافی داده شده تا کار مرکز نمایش‌های آیینی صبا تمام شود.

کد خبر 535670 برچسب‌ها فرهنگ منطقه ۷ شورای شهر شهردار تئاتر - بازیگر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ منطقه ۷ شورای شهر شهردار تئاتر بازیگر مرکز نمایش های آیینی صبا سرمایه گذار شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۴۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنر تئاتر با فرهنگ گفتگو شکل می‌گیرد

فرشید بزرگ نیا در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: شاهد اجراهای بسیار خوب از هفت نمایش بودیم.

وی افزود: در دوره‌های قبل نیز به عنوان داور حضور داشتم اما در دوره چهارم همایش، سطح کارها به لحاظ فنی تغییر پیدا کرده و نمایش‌ها جدی‌تر گرفته شده که البته دلیل این امر حمایت حوزه هنری از این جریان بوده است.

داور چهارمین همایش تئاتر تک در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: آنچه از سوی هیأت داوران و دیگر دوستان مطرح و با آن موافقت شد، آغاز به کار دبیرخانه جشنواره پنجم است، پیشنهاد می‌شود این دبیرخانه از فردا شروع به کار کند، زیرا این مساله در برگزاری همایش، ارتقای تئاتر و نیرو سازی تأثیرگذار است.

بزرگ نیا عنوان کرد: یکی از مسائلی که در تئاتر وجود ندارد هنر گفتگو است، حتی در بین گروه‌هایی که در عرصه تئاتر فعالیت دارند گفتگویی شکل نمی‌گیرد، این در حالی است که در بسیاری از استان‌ها در میان گروه‌هایی که نمایش آماده می‌کنند، فرهنگ گفتگو با نویسنده و کارگردان وجود دارد و آنان آزادانه می‌توانند اجراها را مشاهده کنند، این امر نشان می‌دهد هنرمندان تئاتر به هنر گفتگو نیاز دارند، باید مسائلی که وجود دارد کنار گذاشته شود.

وی خاطرنشان کرد: تئاتر با گفتگو شکل می‌گیرد، زیرا گفتگو موجب تقابل و تعامل می‌شود، بنابراین لازم است تئاتر جایگاه خود را ارتقا دهد، حضور پررنگ خانم‌ها در این دوره بی نظیر بود که جای تقدیر و تشکر دارد.

داور چهارمین همایش تئاتر تک در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: آنچه در این دوره از جشنواره وجود داشته حضور نویسندگان بومی است، یکی از معضلات تئاتر ایران، نبود نویسنده خوب است، از بین هفت اثر اجرا شده ۴ اثر از نویسندگان نمایش‌ها بومی بودند، باید این مساله را به فال نیک گرفت و تقویت کرد، امیدواریم اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با تعامل حوزه هنری این استان از نمایشنامه نویسان حمایت کنند، تا اعتبار خوبی به گروه‌های فعال تزریق شود.

بزرگ نیا در مورد تئاتر تک بیان کرد: تئاتر تک گونه‌ها و زیرشاخه‌های زیادی دارد و باید نگاه هنرمندان جدی‌تر و علمی‌تر باشد.

کد خبر 6080939

دیگر خبرها

  • نمایش «شاماران» به سعدی افشار تقدیم شد
  • نمایش «توافق نامه» در «بسته پیشنهادی»
  • حمایت از تشکل‌های مردم پایه فرهنگی هنری در مازندران
  • نمایشگاه هنرهای تجسمی بناهای تاریخی ایران افتتاح شد
  • نمایش آثار آیینی محوطه‌های باستانی در اردبیل
  • راهیابی پنج نمایش از قم به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • در سینما و تئاتر چه خبر است؟
  • یادگارهای آیینی محوطه‌های باستانی اردبیل به نمایش گذاشته می‌شود
  • هنر تئاتر با فرهنگ گفتگو شکل می‌گیرد
  • رقص فراموشی و فرار از کلیشه‌ها