Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-24@05:29:17 GMT

بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۱۵.۸درصد کم شد

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۴۷۸۲

بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۱۵.۸درصد کم شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایبِنا، براساس آمار بانک مرکزی، بدهی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیر بانکی به بانک مرکزی در پایان خرداد ماه سال جاری به ۱۱۳ هزار و ۲۹۰ میلیارد تومان رسیده است. این میزان بدهی در پایان خرداد ۹۸ معادل ۱۳۴ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان بوده که بیانگر کاهش ۱۵.۸ درصدی در مدت بازه یکساله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آمار همچنین نسبت به اسفند ماه سال گذشته رشد ۲.۳ درصدی داشته است.

بنا بر آمار، ۹ هزار و ۸۲۰ میلیارد تومان از حجم کل بدهی‌ بانک‌ها و موسسات اعتباری مربوط به بدهی بانک‌های تجاری است که نسبت به خرداد ۹۸ بالغ بر ۸۰.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین این میزان بدهی در مقایسه با اسفند ماه سال گذشته ۱۲۶.۳ درصد رشد داشته است.

بدهی بانک‌های تخصصی دولتی به بانک مرکزی نیز در خرداد ماه سال ۹۹ بالغ بر ۴۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان بوده که این میزان بدهی ۰.۳ درصد نسبت به خرداد ۹۸ افزایش یافته است. این در حالی است که میزان بدهی این دسته از بانک‌ها نسبت به پایان سال گذشته ۰.۴ درصد افت داشته است.

در عین حال آمارها نشان می‌دهد که حجم بدهی بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری غیربانکی در خرداد ماه سال ۹۹ به ۵۶ هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان رسید که کاهش ۳۱.۳ درصدی در مقایسه با  خرداد سال گذشته داشته است. لازم به ذکر است که این میزان بدهی در مقایسه با پایان سال گذشته نیز از رشد منفی ۴.۵ درصدی برخوردار بوده است.

پربیننده ترین هجوم به بانک کارگشایی برای دریافت وام ارزان‌قیمت پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن تا ۲۰مرداد نرخ سود اوراق ودیعه ۲۲درصد می‌شود؟ استقراض دولت از بانک مرکزی به شیوه جدید بانک مرکزی در تامین ارز کالاهای اساسی موفق بود/ ضرورت تداوم اقدامات ضدتحریمی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی بدهی بدهی بانکی موسسات اعتباری غیربانکی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت میزان بدهی میلیارد تومان بدهی بانک ها بانک مرکزی سال گذشته ماه سال ۳ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۴۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رشد نقدینگی در مسیر کاهش

امتداد - بانک مرکزی مهم‌ترین اقدامات خود در مهار تورم را بر کنترل متغیر‌های پولی به‌خصوص کاهش نرخ رشد نقدینگی متمرکز کرده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  در سال‌های گذشته، نرخ رشد نقدینگی بالا یکی از معضلات اصلی اقتصاد کشور محسوب می‌شد و بسیاری از کارشناسان اقتصادی هشدار داده بودند که تداوم نرخ رشد نقدینگی بالا، اقتصاد کشور را در ورطه ابرتورم می‌اندازد. این متغیر اقتصادی در پایان سال ۱۳۹۹ به رقم ۴۰.۶درصد رسیده بود و در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ نیز رقم ۳۱.۱درصد را تجربه کرده بود اما با تمرکز دولت سیزدهم بر کاهش نرخ رشد نقدینگی، این شاخص طی یک روند نزولی در پایان سال۱۴۰۱ به ۳۱.۱درصد رسید.

بانک مرکزی در سال۱۴۰۱هدف‌گذاری خود برای نرخ رشد نقدینگی را ۳۰ درصد اعلام کرده بود که رقم نهایی در این سال، با میزان هدف‌گذاری فاصله اندکی داشت. در سال ۱۴۰۲ اما کنترل رشد نقدینگی با شدت بیشتری پیگیری شد. بانک مرکزی در این سال برنامه کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و افزایش نسبت کفایت سرمایه بانک‌های ناتراز را در قالب بخشی از بسته سیاستی تثبیت اقتصادی با جدیت دنبال کرد. در اثر این اقدامات، نرخ رشد نقدینگی در پایان اسفندماه۱۴۰۲ با کاهش ۱۶.۵ واحد درصدی نسبت به ابتدای دولت سیزدهم به رقم ۲۴.۳ درصد رسید که کمترین میزان این شاخص در پنج سال گذشته را نشان می‌دهد.

بررسی تحولات بلندمدت نرخ رشد نقدینگی در اقتصاد ایران نیز نشان می‌دهد که نرخ رشد نقدینگی در پایان اسفندماه۱۴۰۲نسبت به متوسط ۲۰ساله و ۲۵ساله  این شاخص میزان کمتری را نشان می‌دهد. در بازه زمانی ۲۰ ساله ۱۴۰۲-۱۳۸۲ متوسط رشد بلندمدت نقدینگی ۲۸.۵ درصد است که نشان می‌دهد رشد محقق شده ۴.۲ درصد کمتر از متوسط بلندمدت۲۰ساله است. در بازه بلند مدت حدود ۲۵ ساله ۱۴۰۲-۱۳۷۸ نیز متوسط رشد بلندمدت نقدینگی ۲۸.۲ درصد است که نشان می‌دهد رشد محقق شده ۳.۹ درصد کمتر از متوسط بلندمدت ۲۵ ساله است.

 

 

 این آمار در حالی به دست آمده که بانک مرکزی هدف‌گذاری خود برای نرخ رشد نقدینگی درسال۱۴۰۲ را ۲۵ درصد اعلام کرده بود؛ بنابراین سیاست‌گذار پولی کشور نه‌فقط به اهداف ازپیش تعیین‌شده خود رسیده، بلکه در کنترل متغیرهای پولی حتی بهتر از هدف‌گذاری خود نیز عمل کرده است.

روزنامه جام جم

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو رفع شد | این سه دستگاه مسئولند
  • تورم دوازده ماهه منتهی به فروردین، ۳۸.۸درصد شد
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار
  • جزئیات و شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣
  • تخصیص ارز محموله‌های برنج در انتظار تأیید بانک مرکزی
  • دغدغه بی ثباتی قیمت‌ها به ایستگاه سوئیس رسید
  • برنامه‌ریزی‌ استان مرکزی برای نیمه خرداد
  • نرخ رشد نقدینگی در مسیر کاهش
  • اعلام میزان تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی
  • بخشنامه بانک مرکزی برای پرداخت بدهی به دستگاه های اجرایی