Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@10:14:27 GMT

عجایب مجلس یازدهم

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۲۳۰۷

عجایب مجلس یازدهم

آفتاب‌‌نیوز :

قالیباف چند روز پیش در توییتی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات خواسته بود به‌فوریت و به‌دقت، ابعاد مختلف موضوع برگزاری کنکور را با حضور متخصصان بررسی کنند و در صورت لزوم آن را از مراجع ذی‌صلاح پیگیری کنند.

او دیروز هم در صحن گفته که نگران رعایت‌نشدن پروتکل‌های دقیق بهداشتی در کنکور سراسری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قالیباف با اشاره به اینکه به وعده‌های داده‌شده در برگزاری کنکور دکتری عمل نشده، گفته که به نظر می‌رسد تعویق زمان کنکور تا گذشتن از دوران پیک کرونا و خنک‌ترشدن هوا که امکان استفاده از ماسک به‌مدت چند ساعت را میسر کند، ضروری باشد. سلامت دانش‌آموزان عزیز ما، خط قرمز مجلس است و کمیسیون‌های بهداشت و آموزش مجلس وظیفه دارند تا اطمینان از رعایت بهترین تصمیم در این خصوص، مطالبات مردم را از مسئولان ذی‌ربط پیگیری کنند.

اصولا موضوعی که قالیباف به‌عنوان نماینده مجلس به آن پرداخته، در حوزه اختیارات مجلس نیست و این نهاد حق تصمیم‌گیری یا حتی توصیه درباره زمان برگزاری کنکور یا به‌تعویق‌افتادن آن را ندارد. این موضوعی است که دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا باید درباره آن تصمیم‌گیری کند. چند روز پیش هم تعدادی از نمایندگان تهران راهی خوزستان شده بودند تا ماجرای تجمع کارگران نیشکر هفت‌تپه را پیگیری کنند؛ کاری که مربوط به حوزه نمایندگی نمایندگان خوزستان است و نوعی تداخل یا دخالت در حوزه نمایندگی محسوب می‌شود. کارگران نیشکر هفت‌تپه موکلان نمایندگان تهران نیستند. درست مانند این است که نمایندگان خوزستان در ماجرایی پیگیر شکایت مردم تهران از یک موضوع شوند. نمایندگی یک شأن ملی و یک شأن محلی دارد، در امور ملی مانند طرح‌ها و لوایحی که مصوب می‌شود، نمایندگان موظف‌اند ملی بیندیشند، اما چندان عرف نیست که نمایندگان یک منطقه پیگیر مسائل مردم یک منطقه دیگر باشند. مردمی که برای حل مشکلاتشان احتمالا به افرادی دیگر رأی داده‌اند. در این سفر هیچ‌یک از نمایندگان حوزه انتخابیه حضور نداشته‌اند. خضریان، موسوی و نادری هر سه نماینده تهران هستند که دوتای اولی احتمالا به‌واسطه شأن عضویت در کمیسیون اصل ۹۰ به هفت‌تپه رفته‌اند. در همین سفر بود که احمد نادری نیم‌ساعت بیشتر نتوانست شرایط آب‌و‌هوایی خوزستان را که این روز‌ها بسیار گرم و مرطوب است، تحمل کند و بدحال شد. چندی قبل هم نمایندگان برای تغییر نام فرودگاه مهرآباد به شهید سلیمانی فوریت تعیین کرده بودند؛ اقدامی که حتی صدای اصولگرایان حامی‌شان در بیرون مجلس را هم درآورده بود، هم بابت فوریت برای طرحی که فوری نبود هم ورود به حوزه کاری شورای شهر تهران. تغییر نام مکان‌های شهری بر عهده شورای همان شهر است نه مجلس.

برخی رفتار‌های فردی نمایندگان هم در نوع خود عجیب بوده و حتی دستمایه طنز شده است؛ برای نمونه چندی قبل یکی از زنان نماینده، تولد فرزند سوم یک نماینده دیگر را تبریک گفته بود، اما ادبیات این تبریک به‌قدری عجیب و خارج از عرف بود که حتی از سوی خود اصولگرایان هم به‌شدت نقد شد. تا‌جایی‌که عزت‌الله ضرغامی هم نوشت که: «زایمان یک نماینده وظیفه‌شناس، نیاز به تبریک به مقام معظم رهبری و همه ملت شریف ایران ندارد! درمورد موانع ازدواج و فرزندآوری، حرف‌هایی دارم که در صورت نیاز، در اختیار مجلس انقلابی قرار خواهم داد. کشور به‌سرعت به سمت پیری می‌رود و هنوز هیچ اقدام عملی‌ای برای مقابله با آن انجام نشده است».

مجلس یازدهم در این سه ماهه کاری‌اش طرح‌های شتاب‌زده‌ای را در دستورکار قرار داده است. مانند توزیع قیر رایگان که انتقاد‌های کارشناسی فراوانی را به‌واسطه ماهیت فسادخیز و رانتی‌اش سبب شده است یا طرح شش‌ساله مسکن که بیشتر بوی پروپاگاندا دارد. یک کارشناس گفته بود منابع کشور در طرح مسکن مهر سوخت شد، حالا عده‌ای به‌دنبال ادامه‌دادن آن هستند. از جمله دیگر ایده‌های شتاب‌زده و هیجانی اصولگرایان مجلس یازدهم تا اینجای کار طرح سؤال از حسن روحانی و استیضاح او بوده که به‌سرعت هم از هر دو عقب‌نشینی کردند!

یا یک نماینده پیشنهاد داده بود که برای قوی‌ترشدن امر نظارت مجلس باید معاونان پارلمانی را مجلس انتخاب کند، چیزی که جزء اختیارات وزارتخانه‌های دولت است که خودشان معاون پارلمانی‌شان را انتخاب کنند نه اینکه از سوی مجلس برایشان انتخاب شود. این پیشنهاد باعث شد که قالیباف به این نماینده تذکر بدهد که نیازمند تغییر آیین‌نامه مجلس است، آن‌هم در‌صورتی‌که با آیین‌نامه ساختار قوه مجریه تداخل پیدا نکنند. علیرضا سلیمی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس هم چندی قبل گفته بود حدود صد درخواست تشکیل فراکسیون به هیئت‌رئیسه مجلس واصل شده که تعداد آن‌ها همچنان رو به افزایش است. او گفته بود که در میان درخواست‌ها تشکیل فراکسیونی مانند فراکسیون عدس و سیر به هیئت‌رئیسه واصل شده است!

محمود صادقی، نماینده مجلس دهم، پیش‌تر گفته بود که مرکز پژوهش‌های مجلس گزارشی از میزان طرح‌ها و لوایحه ارائه‌شده منتشر کرده که نشان می‌دهد بیشتر طرح‌ها از نظر کارشناسی ضعیف هستند و ایراد قانون اساسی دارند. صادقی با تأکید بر اینکه برخورداری از پشتوانه کارشناسی در طرح‌های ارائه‌شده و پرهیز از حرکات نمایشی باید در دستور کار نماینده‌های مجلس یازدهم قرار گیرد، گفته بود تعداد زیادی از نمایندگان دوره یازدهم تازه‌وارد هستند و تا بخواهند با امکانات، فرصت‌ها و محدودیت‌های مجلس آشنا شوند، زمان نیاز دارد. او گفته بود که بعضی از طرح‌هایی که در مجلس یازدهم ارائه می‌شود، کمی نگران‌کننده است؛ یک مورد طرح نظارت بر انتخابات شورا‌ها بود که سبب خلع ید مجلس و سهیم‌کردن شورای نگهبان و قوه قضائیه در این زمینه می‌شود یا طرح دیگر مربوط به ترکیب هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان است که علاوه بر مجلس، شورای نگهبان و قوه قضائیه در‌این‌باره دخالت خواهند کرد.

منبع: روزنامه شرق

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۲۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تا پایان عمر مجلس یازدهم، مجلس شورای اسلامی سه هفته جلسه علنی خواهد داشت که روزهای آن به روال قبل برگشت.

وی یادآور شد: اخیرا جلسات علنی مجلس شورای اسلامی در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه تشکیل می‌شد که از این به بعد جلسات مجلس شورای اسلامی همچون گذشته در روزهای یکشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه تشکیل می‌شود.

این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: آخرین جلسه علنی مجلس در دوره یازدهم در روز چهارشنبه دوم خردادماه خواهد بود و مجلس دوازدهم کار خود را از هفتم خردادماه با برگزاری مراسم افتتاحیه‌ شروع می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • ماجرای عجیب رای به مصوبه جنجالی مجلس یازدهم
  • انتقاد نماینده ولی فقیه از دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات
  • تغییر روزهای برگزاری نشست علنی مجلس
  • روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد
  • اظهارات معاون رئیسی درباره تعطیلات آخر هفته، بودجه ۱۴۰۳ و لوایح بررسی نشده در مجلس یازدهم
  • نقدعلی، نماینده مجلس: نیروی انتظامی قبل از آنکه لایحه حجاب به سرمنزل مقصود برسد پیش‌دستی کرد؛ قدردان شماییم/ نمایندگان نسبت به معیشت این عزیزان اقدام کنند که هر روز شهدایی را تقدیم می‌کنند
  • تلاش ناکام نمایندگان تندرو مجلس برای بررسی محرمانه یک طرح دیگر /۱۳۷ رای مخالف در مقابل ۴۷ رای موافق!
  • انتقادات تند ذوالنوری از قالیباف در صحن مجلس /قدرت باید به نمایندگان برگردد
  • مجلس باید «نماینده‌محور» باشد نه رییس‎‌محور