Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-24@14:50:14 GMT

حکومت داری اسلامی را به صورت عملی به دنیا معرفی کنیم

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۴۸۱۵

حکومت داری اسلامی را به صورت عملی به دنیا معرفی کنیم

حجت الاسلام تقدیری با تاکید بر اهمیت تربیت اسلامی، گفت: حکومت داری اسلامی را باید به صورت عملی به دنیا معرفی کنیم.

«حجت الاسلام محمد تقدیری» در گفتگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به فرازهایی از نهج البلاغه و توصیه های امام علی (ع) به مالک اشتر درخصوص حکومت داری، گفت: شاید یکی از معانی ولایت به معنای حکومت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الان والاترین وظیفه ای که در این زمان داشتیم که امام خمینی یک حکومت اسلامی تشکیل داد؛ بنابراین باید کمک کنیم حکومت را از نظر معنا و عقیده به خوبی مستدل کنیم که مردم با دل قبول کنند و با استقبال بپذیرند و زمانی که حکومت اسلامی را تبیین کردیم، آن را در جهان منتشر کنیم.

 

معاونت امور روحانیون و حوزه های علمیه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) افزود: بحث مقاومت که در منطقه شروع شده است کشورها را به هم متصل می کند و حکومت اسلامی در آنجاها گسترش می یابد اما گسترش حکومت اسلامی به معنای جنگ نیست بلکه معنا و خاصیت و اثر این کار یعنی برقراری و ایجاد حکومت اسلامی است که این موضوع را باید به همه بفهمانیم.

 

وی ادامه داد: در آخر الزمان وقتی امام زمان ظهور می کند، همه با دل و جان به ایشان می پیوندند و اگر با این روش تبلیغ کنیم، می توانیم پیام غدیر را به درستی منتقل کنیم. روش دوم روش عملی است که با اجرای شیوه های درست و صحیح اسلامی کاری کنیم که همه به دین اسلام جذب شوند.

 

حجت الاسلام تقدیری خاطرنشان کرد: برقراری حقوق بشر، مبارزه با فساد، کمک به مستضعفان جهان و اجرای برنامه های عملی کمک می کند تا مردم و جهان حکومت اسلامی را به عنوان الگو بپذیرند و از آن بهره بگیرند.

 

وی با بیان اینکه حکومت داری در نهج البلاغه در قالب نامه های امام علی (ع) به مالک اشتر تبیین شده است، افزود: مبانی حق و دینی همیشه بوده و یک سری حقایقی که از زمان حضرت آدم وجود داشته است مانند راستی، درستی، گذشت، ایثار، کمک به همنوع، حمایت از مظلوم کارهای خوبی هستند که مفاهیم آنها از ابتدای خلقت بشر وجود داشته است اما مهم این است که این مفاهیم را بتوانیم در حکومت داری اجرایی کنیم.

 

رییس مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) گفت: این موضوع به تربیت اسلامی باز می گردد و تربیت اسلامی را باید از دوران قبل از تولد تا دوران کودکی و بزرگسالی با دقت اجرایی کنیم تا وقتی افراد به دوران مسئولیت می رسند، انسان های سالم و شایسته ای شوند.

 

حجت الاسلام تقدیری تاکید کرد: تخلفات و خیانت هایی که امروزه در برخی مسئولان می بینیم به معنای آن نیست که اسلام و دین مشکل دارند بلکه تربیت ها دچار مشکل هستند. وقتی تربیت خراب می شود، باعث می شود تا افراد در جایگاهی که قرار می گیرند، درست عمل نکنند و این باعث می شود تا افراد جامعه نسبت به جمهوری اسلامی بدبین شوند؛ بنابراین در حکومت داری باید تربیت اسلامی جزو اولویت ها برای انتخاب مسئولان باشد و مسئولان خوب آموزش ببینند تا بتوانند عدالت را دوست داشته باشند و آن را در جامعه اجرایی کنند.

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: حکومت داری حضرت علی ع نهج البلاغه تربیت اسلامی حکومت اسلامی حجت الاسلام حکومت داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۴۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکتر طهرانچی: تربیت نسل جوان مبتنی‌ بر توانمندی و سودمندی است

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین نشست هم‌اندیشی اعضای هیئت‌علمی گروه‌های آموزشی هنر ارتباطات و رسانه که امروز بعد از ظهر در سازمان مرکزی برگزار شد، گفت: اگر دانشگاه مفاخر است بخاطر وجود اعضای هیئت‌علمی است و قدر شما را نیک می‌داریم.

دکتر طهرانچی ادامه داد: برای اینکه شما بتوانید نقش‌آفرینی جدی داشته باشید، سعی کردیم تحولی در ساختار ایجاد کنیم؛ اما این واژگان کجاست و به چه سمتی می‌رویم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: از بعد از دوره جدیدی که غرب سکاندار مدیریت علم جهانی را دست گرفت بعد از نیوتن تقسیم بندی شروع شد؛ گذار از علوم انسانی و علوم طبیعی انجام شد و مفهومی را تحت عنوان ساینس و علم تناور‌تر کرد.

دکتر طهرانچی ادامه داد: هماهنگ شدن نظام آموزش عالی در مفهوم دیزاین خلق بشر بزرگترین ضربه را وارد می‌کند و هر چه جلوتر رفتیم بیگانه‌تر شدیم.

وی با بیان اینکه این دوره در درون خود مولود دیگری به نام فناوری داشت، اظهار کرد: فناوری بی‌رحمانه حاکم شد و مسئله علم تکنولوژی شد و مسئله تکنولوژی به توسعه تبدیل شد و این مسئله شتابان پیش می‌رود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه از زمان صفویه با جلوه‌های علم غرب مواجه شدیم، ابراز کرد: در این دوره یکی از سه نفر به نقاشی اعزام شد؛ آنچه در هنر ما به عنوان سازمان‌یافته مطرح شد، رشته‌هایی است که با رسمیت شناخته می‌شود.

دکتر طهرانچی ادامه داد: هنر معماری ایرانی با معماری برآمده از معماری گذشته تطابق ندارد آنچه رشته هنر دارد، برگرفته از رشته معماری در غرب است.

وی با بیان اینکه نظام دانشگاه هیچگاه نمی‌تواند خط را به عنوان رشته هنری در خود پرورش دهد، اظهار کرد: هیچ مهندس ایرانی نمی‌تواند مبتنی‌بر آجر گنبد آنچنانی داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه صنعت دانشگاه در خود هیچ زایندگی‌ای ندارد، ابراز کرد: نکته مهم این است که در تعریف دانشگاه اختلاف ایجاد شده است. جامعه و دانشگاه در غرب کارکرد تعاملی سختی دارد. دانشگاه گلخانه ساخت جامعه و تمدن غربی است؛ تحولاتی که در سیر جامعه غربی است، در دانشگاه بروز و ظهور دارد.

وی با بیان اینکه تمام نظام دانشگاه برای ساخت جامعه است، اظهار کرد: نفسمان با قرابت با جامعه انجام می‌شود و به شیر نفت متصل نیست. اقبال اجتماعی نیاز ما را تامین می‌کند و نسخه‌های وارداتی از جانب مردم اقبالی ندارد، رشته‌ها مورد توجه مردم نیست؛ بنابراین کسی تمایلی به درس خواندن ندارد.

دکتر طهرانچی تصریح کرد: کل ورودی رشته تاریخ ۱۱ نفر بوده است. مگر می‌شود هنر زنده باشد، ادبیات فارسی نباشد و ۱۸۰ نفر در ادبیات فارسی و در ادبیات زبان انگلیسی ۱۰ هزار نفر ورودی داشته باشیم؛ این موارد با یکدیگر تطابق ندارد.

دکتر طهرانچی ابراز کرد: تربیت نسل جوان تربیت به توانایی است و مبتنی‌بر دانایی نیست. نسل جوان توانایی‌محور فکر می‌کند.

از ذهن پیچیده دیگر خبری نیست

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی‌بر توانایی و سودمندی است. کل ورودی ریاضی در دانشگاه آزاد اسلامی ۴۸، فیزیک ۵۴، نساجی ۷۰؛ اما طراحی و دوخت ۱۰ هزار دانشجو داریم. اینکه در مدرسه ۱۸ درصد از دانش‌آموزان به رشته ریاضی سوق پیدا می‌کنند نشان‌دهنده این است که از ذهن پیچیده دیگر خبری نیست.

وی با بیان اینکه بایستی بتوانم دانشگاه را از این مسیر عبور دهم، ادامه داد: برای ماندن علم و هنر در این سرزمین اندیشه و طرح نو لازم است و مبتنی‌بر این شناخت، دانشگاه را احیا کرد. ذات رشته هنر اقامت و بستگی به همراه می‌آورد و  باید به‌گونه دیگر دید تا نجات داد.

ظرفیت ایران در ادبیات فارسی تهاجمات را به زانو درمی‌آورد

دکتر طهرانچی افزود: اگر مغول حمله کرد، ملت از حمله مسجد گوهرشاد ایجاد کردند. اصالت نیز در این مورد مطرح است. ظرفیت این کشور در ادبیات و هنر به اندازه‌ای است که می‌تواند تهاجمات این‌چنینی را به زانو درآورد.

وی با بیان اینکه اگر ایران بتواند فرهنگ و اجتماع خود را حفظ کند، هیچ حمله‌ای نمی‌تواند این کشور را ویران کند، اظهار کرد: آنگاه که هنر و علم کشور نتواند تربیت جوانان را داشته باشد و جوانان با دارایی آشنایی نداشته باشند، ایرانی نمی‌ماند.

دکتر طهرانچی در پاسخ به سوال مبنی‌بر اینکه دانشگاه در حفظ جامعه و هنر چه کرده است، ادامه داد: دانشگاه جامعه را می‌سازد. تربیت آینده در دست این سازمان است و دانشگاه باید سهم خود را ایفا کند.

دانشگاه باید هویت جمعی داشته باشد

وی افزود: زمانی‌که یک دانشگاه هویت چندپاره دارد، یعنی هویت ندارد. دانشگاه آزاد اولین بار است که پای هویت جمعی ایستاده است و در آی‌یو‌آر رتبه ۱۸۰ تا ۱۹۰ را کسب کردیم؛ همین امر منجر شد که کسی دیگر ما را چند قسمتی نکند.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه نظام یکپارچه پاسخ قرار دادیم، اظهار کرد: ۶۴ گروه‌ کشوری داریم؛ دانشگاه به عنوان سازمان علم تشکیل شده است و مشروطیت آن گروه‌هاست.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه هویت دانشگاه در تهران ۲۲ پارچه بود، ابراز کرد: اساسا هیچ هویتی نداشتیم و باید هویت جمعی داشته باشیم.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه رسانه یکی از بحث‌های جدی است، اظهار کرد: باید بنگریم که رسانه چه‌زمانی می‌تواند هویت پیدا کند.

وی افزود: چیزی که باعث می‌شود دروغ اینترنشنال باور شود، هنر رسانه است؛ همان‌طور که داعش فیلمی باورکننده برای کشتن آدم‌ها ساخت. هنر و رسانه یکی از موضوعات جدی کشور برای تربیت نسل جوان است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه غرب متوجه شد که رشته نمی‌تواند مسائل را حل کند، ادامه داد: رشته نمی‌تواند پاسخگو باشد و مسئله را حل کند، و سپس به بین‌رشته و بعد چندرشته‌ای و در آخر به فرارشته‌ای روی آوردند.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه دنیا به این رسیده که مسائل تک‌رشته‌ای نیست، اظهار کرد: یکی از مسائل بلاشک در دنیا هنر و رسانه است؛ هنر باید در تعلیم و تربیت نیز نقش بازی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش طالبان به کشف گورهای جمعی در خان یونس
  • کابل: از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین حمایت می‌کنیم
  • طرح مسطورا زمینه تربیت کنشگر عرصه جهاد تبیین است
  • ارتباط با دنیا در صورت تعطیلی پنجشنبه تنها ۳ روز می‌شود/ نظر بخش خصوصی را هم جویا شوید!
  • اولین کودکستان‌های «تاک» دانشگاه آزاد مهرماه افتتاح می‌شوند
  • ایران اسلامی رسالت جهانی دارد/تربیت جوانان خداجوی آخر زمانی
  • طهرانچی: تربیت نسل جوان مبتنی‌ بر توانمندی و سودمندی است
  • دکتر طهرانچی: تربیت نسل جوان مبتنی‌ بر توانمندی و سودمندی است
  • اصل کار شورای هماهنگی اجرای مراسم بر مبنای حکومت است
  • معاون سیاسی طالبان: کشورهای اسلامی باید از فلسطین حمایت کنند