Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- از زمان استفاده از کارت‌های بازرگانی مشکلاتی در این خصوص وجود داشت که اخیرا دولت و دیگر متولیان تصمیم به سختگیری در صدور و تمدید آن‌ها گرفته اند.

 کارت بازرگانی از چند سال گذشته برای سامان دهی در امور تجارت خارجی برای تجار و بازرگانان صادر می شد تا این افراد با استفاده از این کارت‌ها بتوانند صادرات یا واردات انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط دریافت کارت بازرگانی تا چند هفته گذشته برای متقاضیان آن بسیار ساده بود به طوری که بازرگانان تنها با ثبت واحد تولیدی یا تجاری خود می‌توانستند آن را دریافت کنند.

بر اساس این گزارش همین سهولت در دریافت کارت بازرگانی موجب شد تا تمام افرادی که صاحب واحد تولیدی بودند و هیچ فعالیت تجاری ندارند نیز اقدام به دریافت این کارت کنند که همین موضوع موجب بروز دردسر برای آن‌ها شد.

دردسر دارندگان کارت بازرگانی از آن جایی شروع شد که بانک مرکزی جهت تشویق صادرکنندگان اعلام کرد، صادرکنندگان از عرضه یک میلیون دلار از کل حجم صادرات خود در سامانه نیما معاف هستند.

همان طور که پیشتر گفته شد بسیاری از دارندگان کارت های بازرگانی هیچ فعالیت تجاری ندارند، بنابراین تجاری که سالیانه حجم بیشتر از یک میلیون دلار صادرات دارند، اقدام به اجاره کارت بازرگانی از افرادی می‌کنند که هیچ استفاده از کارت خود انجام نمی دهند و سهمیه صادراتی این افراد می‌سوزد.
اتاق بازرگانی دیگر عهده دار اعتبار سنجی صدور کارت بازرگانی نیست


غلامرضا شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران  با ذکر این مطلب که اتاق بازرگانی از این پس عهده دار اعتبار سنجی برای صدور کارت بازرگانی نیست، بیان کرد: بررسی امور اولیه و تشخیص صلاحیت بازرگانان برای صدور کارت بازرگانی از این پس بر عهده وزارت صمت است.

وی افزود: اتاق بازرگانی از این پس عهده دار دریافت لیست نهایی از سوی وزارت صمت، تشخیص صلاحیت و صدور کارت برای این افراد است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران ابراز کرد: با ورود سامانه‌های وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت به فرآیند صدور و تمدید کارت‌های بازرگانی، سختگیری‌ها در این خصوص بیشتر می‌شود و سوء استفاده بازرگانان متخلف از این کارت‌ها به حداقل می‌رسد.

 

 

این جریان موجب شد تا گمرک لیست صاحبان کارت بازرگانی بلا استفاده و اجاره‌ای را به سازمان توسعه تجارت اعلام کند، همان طور که در تاریخ ۱۰ تیرماه امسال ۲ هزار و ۵۰۰ کارت بازرگانی تعلیق شد.

در همین راستا معاون امور صادراتی گمرک معتقد است: چون در ضوابط ابلاغی تکلیف شده جلوی واردات و صادرات این افراد گرفته شود، اطلاعات آن‌ها بعد از حکم بانک طی نامه‌ای رسمی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال می‌شود و ذیل بند شش ماده ١٠ بند قانون و مقررات صادرات واردات کارت بازرگانی این افراد تعلیق می‌شود.

همچنین حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت چند روز پس از پایان مهلت صادرکنندگان برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات، اعلام کرد: عملیات صدور کارت بازرگانی از یک مرداد امسال در سامانه اتاق بازرگانی متوقف و صرفا در سامانه یکپارچه اعتبار سنجی انجام می‌شود.

وی افزود: عملیات تمدید کارت بازرگانی تا تاریخ ۱۵ مرداد سال ۹۹ همچنان در سامانه اتاق بازرگانی قابل انجام بوده، اما از تاریخ مذکور عملیات تمدید کارت بازرگانی نیز در سامانه اتاق بازرگانی متوقف و صرفا در سامانه یکپارچه اعتبارسنجی انجام می‌شود.

آنطور که پیداست عزم اتاق بازرگانی و سازمان های حاکمیتی برای بریدن دست سو استفاده کنندگان از کارت ها بازرگانی جزم شده است و به نظر می رسد باید منتظر اخبار مثبتی در این زمینه باشیم، شفاف سازی در امر صادرات از طریق بانک مرکزی و همچنین سختگیری ها در امر واردات از جمله مواردی است که شاید تجارت ایران را هر چه بیشتر شفاف کند.

 

 باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صدور کارت بازرگانی کارت بازرگانی اتاق بازرگانی اعتبار سنجی وزارت صمت عهده دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۰۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان میزبان اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشور‌های آسیایی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت اله کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه تجارت خارجی گفت: دومین اجلاس اتاق بازرگانی کشور‌های آسیایی ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در اصفهان برگزار میشود. در این اجلاس ۲۰ نماینده از اتاق‌های بازرگانی کشور‌های آسیایی حضور خواهند داشت.

وی در ادامه افزود: در دومین اجلاس اتاق بازرگانی کشور‌های آسیایی به جز مباحث تعاملات بازرگانی و تجاری بین کشور‌های آسیایی، موضوعاتی در ۵ بخش اصلی شامل سرمایه گذاری، فناوری و انتقال تکنولوژی، گردشگری، اقتصاد پایدار، کشاورزی و امنیت غذایی جلساتی برگزار خواهد شد.

مجمع همکاری‌های آسیایی (ACD) یک سازمان دولتی بین‌المللی پایه‌گذاری شده در ۱۸ ژوئن ۲۰۰۲ است. از اهداف اصلی این سازمان توسعه همکاری‌های بین‌المللی در قاره آسیا است. ایده اصلی تأسیس یک اتحادیه آسیایی را نخست وزیر تایلند مطرح کرد. اعضا اصلی این سازمان اتاق‌های بازرگانی کشور‌های کویت، پاکستان، هند، بحرین، سریلانکا، ترکیه، اندونزی، تایلند، چین و ژاپن هستند.

هم اکنون ریاست مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) با ایران است.

دیگر خبرها

  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • اصفهان میزبان « دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD» است
  • اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان
  • خبر جدید درمورد تعطیلی پنجشنبه ها ؛ پنجشنبه یا شنبه ؟
  • اصفهان میزبان اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشور‌های آسیایی
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها بالاخره به کجا رسید؟
  • ساخت۶ مدرسه در هرمزگان در قالب مسوولیت‌های اجتماعی اتاق بازرگانی
  • بحث تعطیلی شنبه یا پنجشنبه به کجا رسید؟
  • توجه به بخش خصوصی سبب تقویت تمام جامعه می‌شود