Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-29@00:58:10 GMT

تاریخچه پزشکی و آزمایش خون کلید تشخیص هموفیلی است

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۰۳۸۶

تاریخچه پزشکی و آزمایش خون کلید تشخیص هموفیلی است

ایسنا/خراسان شمالی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: علائم هموفیلی شامل خونریزی بیش از حد و کبودی آسان است که تاریخچه پزشکی و آزمایش خون کلید تشخیص هموفیلی است.

دکتر افشین دلشاد اظهار کرد: هموفیلی یک اختلال ژنتیکی نادر است که خون به طور طبیعی لخته نمی شود زیرا خون فاقد فاکتورهای انعقادی است و علائم و نشانه های هموفیلی بسته به سطح فاکتورهای انعقادی، متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، وی گفت: این خونریزی می‌تواند داخلی یا خارجی باشد؛ اگر سطح فاکتورهای انعقادی کاهش خفیف داشته باشد، ممکن است تنها بعد از عمل جراحی یا ضربه، خونریزی ایجاد شود ولی اگر فرد دچار کمبود شدید فاکتورهای انعقادی باشد خود به خود خونریزی ایجاد می شود.

دلشاد درخصوص نشانه ها و علائم خونریزی خود به خودی بیان کرد: این خونریزی شامل خونریزی غیر قابل توضیح و بیش از حد در اثر بریدگی یا آسیب، یا بعد از عمل جراحی یا دندانپزشکی و خونریزی غیر معمول پس از واکسیناسیون است همچنین فرد دارای کبودی‌های متعدد بزرگ یا عمیق، درد، تورم یا خشکی مفاصل و درد هنگام حرکت مفاصل، وجود خون در ادرار یا  مدفوع و خونریزی از بینی بدون علت شناخته شده است.

وی تاریخچه پزشکی و آزمایش خون را کلید تشخیص هموفیلی خواند و بیان کرد: اگر فردی مشکلات خونریزی داشته باشد یا در صورت وجود شک به هموفیلی، دکترداخلی درباره سابقه خانوادگی و سابقه پزشکی شخصی فرد سوال می‌کند و معاینه فیزیکی انجام خواهد داد.

دلشاد بزرگترین عامل خطر برای هموفیلی را وجود این بیماری در یکی از اعضای خانواده عنوان کرد و گفت: در افراد مبتلا به هموفیلی یا دارای سابقه‌ی خانوادگی هموفیلی، می‌توان در دوران بارداری، هموفیلی در جنین را پس از هفته‌ی ۱۰ حاملگی تشخیص داد که چنین آزمایش‌هایی خطراتی را برای جنین ایجاد می‌کند بنابراین در مورد آن‌ها با پزشک خود صحبت کنید.

وی ادامه داد: آزمایش خون می تواند اطلاعاتی در مورد اینکه چقدر طول می‌کشد تا خون لخته شود، سطح و نوع فاکتورهای انعقادی و کمبود فاکتورهای انعقادی در دسترس پزشک قرار دهد بنابراین نتایج آزمایش خون می‌تواند نوع هموفیلی و شدت آن را شناسایی کند.

دلشاد با اشاره به دلایل ابتلا به بیماری هموفیلی گفت: در زمان خونریزی، بدن به طور طبیعی سلول‌های خونی را به هم متصل می‌کند و لخته می‌سازد تا خونریزی را متوقف کند و فرآیند لخته شدن توسط فاکتورهای انعقادی خون آغاز می‌شود و هموفیلی زمانی رخ می‌دهد که در یکی از این عوامل لخته کننده‌ی خون یک نقص وجود داشته باشد.

وی شایع‌ترین نوع هموفیلی را نوع ارثی آن دانست و افزود: این نوع هموفیلی به دلیل نقص در یکی از ژن‌های فاکتورهای انعقادی روی کروموزوم X ایجاد می‌شود.

دلشاد بیان کرد: اکثر زنان دارای ژن معیوب، صرفا حامل هستند و علائم یا نشانه‌های هموفیلی را تجربه نمی کنند و در صورت کاهش قابل توجه فاکتورهای انعقادی می‌توانند علائم خونریزی را تجربه کنند با این حال حدود ۳۰ درصد از افراد مبتلا به هموفیلی هیچ گونه سابقه خانوادگی این اختلال را ندارند.

وی عنوان کرد: هموفیلی اکتسابی، نوع نادر هموفیلی است که به علت حمله سیستم ایمنی بدن به عوامل لخته کننده خون در شرایطی مانند بارداری، بیماری خود ایمنی، سرطان و مولتیپل اسکلروزیس رخ می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی هموفيلي خراسان شمالي فاکتورهای انعقادی آزمایش خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۰۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری اجسام لویی چیست؟

نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که بیماری اجسام لویی، اختلال عصبی بزرگ پس از آلزایمر، ممکن است از اوایل سن میانسالی و قبل از بروز علائم در افراد شروع شود.

به گزارش ایسنا، بیماری زوال عقل با اجسام لویی، نوعی زوال عقل است که با تغییر در خواب، رفتار، شناخت، حرکت و تنظیم عملکرد‌های خودکار بدن مشخص می‌شود و از دست دادن حافظه همیشه علامت اولیه آن نیست.

این تحقیق با استفاده از داده‌های منحصر به‌فرد کالبدشکافی پزشکی قانونی فنلاندی، نشانگر‌های این بیماری را در ۹ درصد از افراد بالای ۵۰ سال بدون هیچ‌گونه تشخیص بالینی پارکینسون یا بیماری اجسام لویی یافت. این کشف بر شیوع بالقوه بیماری اجسام لویی در میان افراد میانسال تاکید می‌کند و اهمیت تشخیص زودهنگام برای درمان موثر را برجسته می‌کند.

حقایق کلیدی تحقیق

۱. شروع زودهنگام: تغییرات بیماری زوال عقل با اجسام لویی می‌تواند در افراد بالای ۵۰ سال بسیار زودتر از آنچه پیش از این تشخیص داده شده بود، شروع شود.

۲. تحقیقی منحصربه‌فرد: این اولین تحقیقی است که نشانگر‌های بیماری زوال عقل با اجسام لویی را در افراد جوان و میانسال بدون تشخیص شناخته شده، با استفاده از داده‌های کالبدشکافی پزشکی قانونی فنلاند بررسی می‌کند.

۳. پیامد‌های درمانی: تشخیص زودهنگام می‌تواند به‌طور قابل توجهی اثربخشی درمان بیماری‌های دژنراتیو (تحلیل برنده) مغز را افزایش دهد و یافته‌ها را برای رویکرد‌های درمانی آینده بسیار مهم کند.

بیماری زوال عقل با اجسام لویی

بیماری زوال عقل با اجسام لویی بعد از بیماری آلزایمر دومین بیماری تخریبی مغز است. اجسام لویی، رسوبات پروتئین آلفا سینوکلئین، در ساقه مغز، سیستم لیمبیک و قشر مغز یافت می‌شوند. تغییرات بافتی مشابهی نیز در بیمارانی که از نظر بالینی بیماری پارکینسون تشخیص داده شده است، دیده می‌شود.

تشخیص بیماری زوال عقل با اجسام لویی در ابتدای بیماری دشوار است، زیرا به کندی پیشرفت می‌کند. علائم اغلب شامل اختلالات حرکتی، مشکلات حافظه و علائم روان‌پزشکی است.

محققان دانشگاه‌های هلسینکی و تامپر برای اولین بار در تحقیق جدید خود، وقوع نشانگر‌های بیماری زوال عقل با اجسام لویی را در افراد جوان و میانسالی که مشخص نبود از بیماری اجسام لویی یا پارکینسون رنج می‌برند، بررسی کردند. مطالعات مشابه قبلی، بروز نشانگر‌های بیماری را در افراد بالای ۶۰ سال بررسی کرده‌اند.

محققان دریافتند که تغییرات بیماری زوال عقل با اجسام لویی ممکن است در میانسالی در مغز شروع به ایجاد کند، حتی اگر هنوز علائم واقعی وجود نداشته باشد.

دانشیار لیزا میلیکانگاس از دانشگاه هلسینکی می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد که بیماری زوال عقل با اجسام لویی ممکن است در افراد بالای ۵۰ سال شایع‌تر از آنچه پیش از این تصور می‌شد باشد. در این تحقیق، ما تغییرات بیماری را در ۹ درصد از افراد بالای ۵۰ سال که تشخیص بالینی بیماری پارکینسون یا بیماری زوال عقل با اجسام لویی نداشتند، پیدا کردیم. با این حال، مطالعات بیشتری برای تایید نتایج مورد نیاز است.

تشخیص زودهنگام؛ درمان موثرتر

محققان در تحقیق خود، از داده‌های منحصر به‌فرد کالبدشکافی پزشکی قانونی بین‌المللی فنلاند استفاده کردند که شامل حدود ۶۰۰ فرد ۱۶ تا ۹۵ ساله است که در خارج از بیمارستان فوت کرده‌اند.

میلیکانگاس اظهار کرد که در آینده درمان‌های توسعه‌یافته علیه بیماری‌های دژنراتیو مغزی برای بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، استفاده می‌شود.

وی افزود: بنابراین پی بردن به شیوع تغییرات بیماری در گروه‌های سنی جوان‌تر مهم است، زیرا این زمان موثرترین زمان برای شروع درمان‌ها خواهد بود.

دیگر خبرها

  • بیماری اجسام لویی چیست؟
  • آشنایی با تاریخچه کاشی و سرامیک در ایران و جهان
  • روز جهانی تئاتر + تاریخچه و شعار
  • ۵ عارضه جانبی خطرناک ایبوپروفن؛ از خونریزی معده تا مشکلات باروری
  • چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده است؟
  • علائم زخم معده را بشناسید
  • تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتورهای قلبی و عروقی دیابت نوع ۲
  • زنگ خطر ابتلا به تب کریمه کنگو در زاهدان به صدا درآمد
  • چهار نفر در زاهدان به تب کریمه کنگو مبتلا شدند
  • پیشکسوت محبوب استقلال از بیمارستان مرخص شد