Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از سانسور برخی سکانس‌های سریال «آقازاده» این پرسش در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد، چرا وزارت ارشاد وجه اعتقادی و ارزشمند «آقازاده» را سانسور می‌کند و با بخش‌های منشوری سریال‌های «دل » و «همگناه» همراه هستند؟

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو: عباس اسماعیل گل؛  بعد از حاشیه هایی که برای سریال «آقازاده» رقم خورد برخی مخاطبان معتقدند  چرا وزارت ارشاد وجه اعتقادی و ارزشمند «آقازاده» را سانسور می کند و با بخش های منشوری «دل » و «همگناه» همراه هستند؟ آن ها این دوگانگی را مشکوک و حاصل وادادگی وزارت ارشاد می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه نگاه کلی شده است به این دو سریال تا مخاطب قضاوت کند آیا طرح این شائبه ریشه در یک نگاه اصولی دارد؟

روابط عریان سریال هم گناه

در سریال همگناه رابطه غیر مشروعی وجود ندارد و اما شکل پرداخت به روابط عجیب است.ما زندگی دختر دگر جنس گرایی را می بینیم که به اجبار پدر با یک مرد ازدواج می کند. تا به حال اگر هم مخالفت پدر در عمل تغییر جنسیت یک دختر در آثار نمایشی وجود داشته، معمولا پیش از بسته شدن پیوند زناشویی این رابطه به پایان می رسیده و هیچ گاه یک دگر جنس گرا با جنس مخالف خود در یک خانه زندگی نمی کردند.اما در سریال هم گناه سیما و سامان به طور مشخص در یک خانه زندگی می کنند و حتی در قسمت ششم فصل دوم وقتی آرمان به دنیال آنها به خانه سامان می رود، هردو از اتاق خواب خانه بیرون می آیند.ا

اتفاق هایی که در پی رابطه فرهاد و هدیه می افتد نیز یکی از نکات قابل توجه  این سریال است.در قسمت هفتم فصل دوم هم گناه وقتی فرهاد تصمیم میگرد با هدیه بماند و از طلاقش منصرف می شود، به صورت کاملا مشخص و بدون هیچ پیچ و خم بصری، بیننده بازیگران را تا پشت در اتاق خواب همراهی می کند. در این سکانس فرهاد با لبخند به سمت اتاق خواب می رود و هدیه هم جلوی دوربین دو دکمه پالتوی خود را باز می کند .همچنین در سکانس بعدی خانه فرهاد،هدیه را می بینیم که خیز بر می دارد که خود را در بغل فرهاد بیاندازد و قربان صدقه او می رود. دیوار حائل است میان بیننده و اتفاقی که در حال افتادن است اما صداها کاملا عریان بیان کننده ماجرا است.حتی فرهاد هم با خوشحالی فریاد می زند«بیا پایین هدیه جان».

عشق های چند ضلعی سریال دل

چیزی که بیش از پیش در سریال دل به چشم می آید روابط عجیب و عشق های سه ضلعی و در جاهایی حتی چهار ضلعی است.رستا که شب عروسی اش دزدیده و مورد تجاوز قرار میگیرد، پیش از ازدواج با فرد دیگری به نام مهران رابطه داشته.از طرفی شخصی به نام نکیسا نیز عاشق او بوده. همه این روابط حل نشده و ادامه دار تا زمان ازدواج رستا باقی می ماند.همسر رستا، آرش نیز با دختر خاله اش رابطه داشته، با خواهر رستا در ارتباط بوده و حالا با خود رستا قرار است پای سفره عقد بنشیند.این یعنی یک زندگی مشترک قرار است شروع شود اما زوج و زوجه هردو روابط دیگری دارند که همزمان وجود دارند.در این سریال روابط عجیب فقط به رستا و آرش ختم نمی شود.اتابک پدر ارش با زنی شوهردار رابطه دارد.مرسده زن جوانی است که همسرش در زندان است و با اتابک وارد رابطه می شود.برای اینکه بتوانند به هم نزدیک تر شوند مرسده از همسر زندانی اش غیابی طلاق می گیرد.این روابط عجیب و در بسیاری موارد غیر مشروع از عجایب سریال دل است.

در پایان باید گفت، حرکت «آقازاده» بر مدار ارزش های فراموش شده، آن هم در بستری که همواره محتوای صرفا بفروش را مورد توجه قرار داده، به مذاق برخی خوش نیامده و به جای تشویق و ترغیب، به «آقازاده» اتهام می زنند تلویزیونی است. البته که آمار و ارقام و رکوردها چیز دیگری را ثابت می کنند و مخاطب برای تماشای قسمتهای جدید انتظار می کشد اما سوال اینجا است در عرصه ای که همه به هر قیمتی به دنبال فروش بیشتر هستند چرا باید چنین ریسکی کرد و چنین تخریب هایی را به جان خرید؟ چیزی جز دغدغه مندی می تواند عامل محرکه باشد

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روابط عجیب اتاق خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۱۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هفت سراژدها» و معمای چند مجهولی فساد

پس از تولید مجموعه هایی مثل گاندو، خانه امن و... در صداوسیما، این بار شاهد تولید و پخش مجموعه پلیسی و امنیتی تحت عنوان هفت سراژدها مربوط به مفسدان اقتصادی و آقازاده ها هستیم که از ابتدای سال نو و در ایام ماه مبارک رمضان برروی آنتن شبکه ۳ رفت، مجموعه‌ای که ساخت آن را ابوالقاسم طالبی از سال ۱۳۹۸ آغاز کرد و تا سال ۱۴۰۱ ادامه پیدا کرد و از نوروز امسال اکران شد.

اگرچه پخش این مجموعه در وقت افطار هیچ گونه سنخیتی با ایام ماه مبارک رمضان نداشت و انتقاد برخی از کارشناسان و منتقدان سینما و تلویزیون را به همراه داشت اما به هرحال به خاطر جذابیت داستان و مردم پسند بودن آن و همچنین پرداخت مجموعه به مقوله فساد اقتصادی و رانت خواری آقازاده ها و با موضوع پلیسی، امنیتی نوروز ۱۴۰۳ از تلویزیون و برای مخاطبان این ژانر پخش شد.

مجموعه ای که به مانند گاندو تلاش دارد با شناسایی منشا اصلی فساد اقتصادی بطور ریشه ای و بنیادی به موضوع فساد کلان اقتصادی و باندهای عظیم فساد که توسط برخی از آقازاده ها کنترل و هدایت می شوند بپردازد.

طالبی این بار در کنار پرداختن به حاشیه های سیاسی امنیتی با نگاه به یک موضوع بسیار مهم اقتصادی، قصد داشت که به مسائل کلان فساد اقتصادی که در بدنه برخی از نهادها و تشکیلات دولتی رخنه کرده بود بپردازد و برخی مسائل پشت پرده این خیانت ها و جنایات را افشا کند.

داستان این مجموعه که پیش از این قرار بود تحت عنوان طلاق تولید شود اما به هفت سراژدها تغییر نام داد و چند سالی از تولیدش گذشته، برمی گردد به قصه قاضی رضایی که ایفاگر نقش آن را حمیدرضا هدایتی برعهده دارد و این قاضی دست پاک و سالم که پرونده های کلان فساد اقتصادی را برعهده دارد در آستانه بازنشستگی مهمترین پرونده فساد اقتصادی که مربوط به یکی از آقازاده هاست، پرونده فساد اقتصادی آقازاده سلطان خواه را بدست می گیرد.

فردی که براساس نفوذ پدرش که یکی از مقامات کشور و در مسائل نفتی کشور فردی تصمیم گیرنده و تاثیر گذار است وارد ماجرا می شود، وی با تشکیلاتی قوی، مرموز و اژدهاگونه با باندهای جنایت و فساد در داخل و خارج کشور ارتباط دارد، آقازاده سلطان خواه که مجید واشقانی به زیبایی در آن نقش ظاهر شده است، دارای تشکیلاتی گسترده است بطوری که حتی در این مسیر برخی از افراد امنیتی و پلیسی را هم فریب داده و به خدمت خود گرفته است تا به اهداف شوم خود برسد که در ادامه ماجراجویی هایش را می بینیم.

با توجه به پخش ۳۵ قسمت از مجموعه پلیسی امنیتی هفت سراژدها مخاطبان تلویزیون کاملا با حال و هوای آن آشنا شده و در جریان ماجرا قرار گرفته اند، هرچند با توجه به اینکه هفت سراژدها در ۵۰ قسمت تولید شده و قرار است تا اواخر اردیبهشت ماه از شبکه ۳ پخش شود اما بیننده های تلویزیونی کم و بیش در فضای داستان قرار گرفته اند اما آنچه که بنظر می رسد که کارگردان بیشتر به آن پرداخته و مدنظرش بوده است تاکید به نفوذ برخی از افراد وابسته به آقازاده سلطان خواه به درون دستگاه های امنیتی و اقتصادی کشور است که بخوبی توانسته این ارتباط ها را به تصویر بکشد بگونه ای که مخاطب کاملا به جنایت و خیانت برخی از دولتمردان پی می برد.

مجید واشقانی ایفاگر نقش سلطان خواه که برای خود تشکیلات گسترده ای را رقم زده و در واقع با استفاده از رانت پدر و برخی از مقامات برای خود حکومتی را تشکیل داده است، با خرید برخی از چهره های امنیتی، پلیسی، ثروت و مال هنگفتی را از طریق تشکیلات اقتصادی مهم کشور مثل نفت به تصرف خود در آورده در همین راستا هم از ابتدای پخش قسمت های اول این مجموعه ماجرای قاضی رضایی در میان است.

قاضی ای که علی رغم همه فشارهای سیاسی و امنیتی که به او وارد است و تهدید به مرگ هم شده است با قاطعیت تمام به کارش ادامه می دهد او که بررسی پرونده فساد اقتصادی آقازاده سلطان خواه را در دست اقدام دارد و در آخرین انجام وظیفه کاری اش قبل از بازنشستگی هست بدنبال دستگیری و بازجویی از آقازاده سلطان خواه است که براثر یک حادثه تروریستی که از سوی آقازاده سلطان خواه در منزل اش ترتیب داده می شود به اتفاق همسرش به شهادت می رسد و پسرش هم محمدعلی رضایی که نقش آن را حمید صفت بازی می کند و به نوعی معما و کاراکتر اصلی این ماجراست بشدت مجروح و راهی بیمارستان می شود و در همین راستا هم شاهد ماجراهایی از تعقیب و گریز محمدعلی رضایی پسر قاضی از دست نیروهای امنیتی و تبهکاران هستیم که قصه این مجموعه را جذاب تر کرده است.

به هرحال نیروهای امنیتی و اطلاعاتی بدنبال کشف حقایق هستند و از طرفی هم طالبی سعی کرده است که قصه مجموعه هفت سر اژدها همچنان برای مخاطبان به شکل یک معمای چند مجهولی باقی بماند و آرام آرام به روایت اصل ماجرا بپردازد،؛ اگرچه داستان این مجموعه در سکانس هایی خودنمایی می کند بویژه در فضای حضوری آقازاده سلطان خواه که بازتاب ارتباطش با برخی از مقامات دولتی و نهادهای تصمیم گیرنده بسیار چالش برانگیز است اما کشش قصه تا حدودی باعث می شود مخاطب منتظر عکس العمل سکانس های بعدی باشد.

همچنین مقابله فرزند قاضی رضایی (محمدعلی) با عوامل سلطان خواه که بعضا در سکانس هایی شاهد تعقیب و گریز وی از دست آنها هستیم و البته همه ماجرا هم اگرچه به محمدعلی رضایی ختم می شود و اطلاعات ذیقیمتی که او دارد و قرار نیست کشته شود اما در کنار ماجرای محمدعلی رضایی، کارگردان تلاش دارد که آن سوی سکه یعنی باندهای نفوذی آقازاده ها را بطرز عینی و قابل درک برای بیننده تلویزیونی به تصویر بکشد و بنظر می رسد تا اندازه ای هم موفق بوده است.

به هرحال ساخت مجموعه هایی در ژانر پلیسی، امنیتی کار راحت و آسانی نیست و نیاز به تحقیق، مطالعه و بررسی پرونده‌های واقعی فساد اقتصادی و پرونده های آقازاده ها دارد که لازمه آن مطالعه و تحقیقات گسترده برروی پرونده های اقتصادی و امنیتی قوه قضائیه و اطلاعات سپاه است که گویا کارگردان هم با اشراف به این مساله دست به تولید چنین مجموعه ای زده است.

اما آنچه که بایستی آن را به فال نیک گرفت و از این بابت خوشحال بود تولید و پخش چنین مجموعه هایی است. پخش مجموعه ای مثل گاندو در واقع خود درب های پخش چنین مجموعه هایی را از شبکه‌های تلویزیونی صداوسیما گشود و برخی از تهیه کنندگان و کارگردان ها از تولید چنین مجموعه‌ هایی استقبال کردند. 

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • «هفت سراژدها» و معمای چند مجهولی فساد
  • کشف بیش از ۴۵ هزار نخ سیگار قاچاق در چهابرج
  • رضایی: نقش دولت باید از متصدی به سیاست‌گذار تغییر کند
  • دختر لوئیز انریکه با هم تیمی فران تورس وارد رابطه شد
  • (تصاویر) تغییر چهره «مهمت» سریال پایتخت ۵ بعد از ۵ سال
  • (ویدئو) شروع رابطه عاشقانه سحر دولتشاهی و پیمان معادی
  • زشت و زیبای سریال افعی تهران | سحر دولتشاهی تراپیست است یا ...؟ |‌ ویدئویی از شروع رابطه عاشقانه سحر دولتشاهی و پیمان معادی در سریال مطرح
  • رهن کامل خانه در شهرک غرب تهران چند؟
  • چرا برخی افراد نیمه‌شب از خواب می‌پرند؟
  • ماجرای دختر پادشاه اردن که جنجالی شد