Web Analytics Made Easy - Statcounter

 حمید جمعه پور با اظهار به اینکه از نظر جنبه‌های بیولوژیک آثاری که اعتیاد در میان خانم‌ها دارد، نسبت به آقایان متفاوت است، گفت: امروزه ثابت شده به لحاظ بیولوژیک و زیستی در خانم‌ها سرعت پیشروی در اعتیاد بیشتر و تخریب هم در آن‌ها به لحاظ جسمانی و روانشناسی بیشتر است.

وی افزود: خانم‌ها کمتر سراغ مواد مخدر سنگین می‌روند، ولی سرعت پیشروی‌شان بیش از آقایان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولا خانم‌ها در اثر پیشنهاد مصرف از سوی دیگران وارد این حوزه می‌شوند.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اعتیاد معلول است و علت نیست، تصریح کرد: موضوع‌های زیادی در شکل‌گیری اعتیاد موثر است از جمله فقر و بیکاری و دیگر موضوع‌های اجتماعی دخیل است.

وی با اظهار به اینکه یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر معتاد تحت پوشش درمان قرار داده‌ایم، گفت: این آمار بسیار بالاست و هدف ما این است که از دو میلیون و هشتصد هزار نفر معتادی که در کشور است باید بیشترین پوشش را ایجاد کنیم و انواع خدمات مختلف را به آن‌ها ارائه دهیم و باید ویترینی از انواع خدمات و مراکز ایجاد کنیم.

جمعه پور با اشاره به اینکه بیمه درمان اعتیاد در سال جاری فعال شده است، توضیح داد: الان اولویت برای استفاده از بیمه درمان اعتیاد را برای خانم‌ها قرار داده‌ایم. حتی این افراد بیمه پایه می‌شوند و اگر کسی بیمه هم ندارد از محل این اعتبار، بیمه پایه برایش برقرار می‌شود و بعد با همین دفترچه خدمات ترک اعتیادش هم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

وی به خدماتی که به زنان معتاد ارائه می‌شود، اشاره کرد و گفت: در حوزه درمان، هشت نوع مرکز درمانی استاندارد داریم. در بعضی از این مراکز نیازی نیست خدمات مستقل شود، چون درمان مشخص و واحد است، اما یکسری از مراکز مانند مراکز اقامتی و سرپناه و بستری ما ویژه بانوان هستند که لازم است درمان‌های ویژه‌ای برای این افراد ارائه شود.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: با همکاری دستگاه‌های اجرایی مانند وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی سعی کرده‌ایم تا انواع مرکز را فراهم کنیم که امروز مانند ۱۰تا ۱۵ سال پیش کسی نگوید جایی برای درمان نیست یا اینکه نمی‌دانم کجا مراجعه کنم.

وی با اشاره به انتقاد‌هایی که در حوزه درمان انجام می‌شود، گفت: هدف ما در حوزه درمان این است که افراد معتاد به جای اینکه بروند مواد مخدر غیرقانونی را از بازار قاچاق تهیه کنند بیایند و داروی مخدر قانونی را از ما به قیمت ارزان تهیه کنند. در منطقه هیچ کشوری مانند ما در حوزه درمان اینگونه سرمایه گذاری نکرده است مثلا داروی متادون که تولیدش برای کشور پر هزینه است، اما ما به آن یارانه می‌دهیم تا به دست مصرف کننده ارزان برسد.

جمعه پور که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد با بیان اینکه ۹ هزار مرکز درمان در کشور وجود دارد، اظهار کرد: این مراکز اکثریت خصوصی و و نزدیک به ۱۶ درصد دولتی هستند. تمامی مراکز اعم از خصوصی و دولتی می‌توانند تحت پوشش بیمه اعتیاد قرار بگیرند.

در ادامه حسین جعفری با بیان اینکه هر رفتاری که ما انجام می‌دهیم ناشی از تفکر ما است، گفت: این تفکر منابع زیادی دارد که آن را تشکیل می‌دهد. مهمترین آن‌ها خانواده است. در محیط خانواده شخصیت ما رشد پیدا می‌کند و نگاهمان تثبیت می‌شود و دیدگاه‌های ما شکل می‌گیرد.

وی افزود: مرحله بعدی، بحث‌های اجتماعی و اجتماع، رسانه‌ها و مسئولینی که دست اندرکار بخش‌های مختلف هستند که عملکرد و نگاه و برنامه ریزی و اجرای برنامه‌هایشان همگی در تصمیم گیری و تفکر و وضعیت روحی و روانی ما موثر هستند.

این جامعه شناس با بیان اینکه عوامل زیادی را داریم که جوانان، دختران و زنان را به سمت اعتیاد سوق می‌دهند، عنوان کرد: یکی از مهمترین عوامل که از سال‌های سال رویش کار می‌کنند و هر روز هم بیشتر می‌شود، خشونت اجتماعی است. این مسئله مانع رشد شخصیت فرد می‌شد و توفیقاتی را که برای رشد و نمو توانمندی‌های فرد وجود دارد از او می‌گیرد از قبیل: نبود برنامه‌های تربیتی، امکانات، از هم گسیختگی خانواده‌ها، استحکام نداشتن خانواده، کمبود امکانات اجتماعی برای تفریحات سالم و ارضای نهفته‌های روحی و روانی در افراد از این جمله است.

وی متذکر شد: این روز‌ها که بحث کرونا هست، مشکلات اقتصادی خانواده‌ها، کمبود شغل و درآمد کافی و وابستگی اقتصادی به ویژه زنان و دختران به خانواده‌ها همگی زنان را در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی هم آسیب پذیر و هم آسیب رسان می‌کند.

جعفری ضمن تاکید اینکه در میان زنان سرعت رسیدن به مرحله تشدید و وابستگی به مواد مخدر بیشتر از مردان است، گفت: از همه مهمتر اینکه نگاه جامعه و نگاه مردم و حتی نگاه خانواده‌ها به زنان و دختران معتاد یک نگاه مجرمانه است در صورتی که نگاه این‌ها به مردان به عنوان بیمار است. به همین خاطر خیلی از زنان و دختران اعتیاد خود را پنهان می‌کنند.

مشاور خانواده متذکر شد: برغم آمار‌هایی که از اعتیاد زنان داریم، اما این آمار‌ها واقعی نیست، چون زنان اعتیاد خود را پنهان می‌کنند.

وی با بیان اینکه خانم‌ها از لحاظ روحی و روانی حساس‌تر هستند و نیاز به توجه و محبت بیشتری دارند، در ادامه تاکید کرد: لذا، چون عاطفی‌تر هستند در مقابل آسیب‌های اجتماعی هم آسیب پذیرتر هستند و جزو اولین قربانیان در این بخش محسوب می‌شوند. اگر ما بتوانیم روی تفکر بچه‌ها و خانواده‌ها کار کنیم و دیدگاه آن‌ها را نسبت به مسائل و مشکلات اجتماعی روشنتر کنیم، می‌توانیم بیشتر این آسیب اجتماعی را کنترل کنیم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیمه درمان اعتیاد پارسی خبر معتادان موادمخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۱۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ سخت درمان از خدمات بیمه سلامت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، فروغ شباهنگ گفت: افراد کم توان دارای اختلال عملکردی بر اثر سکته مغزی، اوتیسم و اس ام ای(sma) از پوشش صندوق‌های بیماری خاص و سخت درمان بهره مند می‌شوند.
وی افزود: ۱۰ هزار و ۵۰۰ بیمار سخت درمان در استان کهگیلویه و بویراحمد تحت پوشش بیمه سلامت هستند و ۱۱ میلیارد ریال برای این بیماران هزینه شد.
شباهنگ اضافه کرد: علاوه بر پوشش خدمات در بخش دولتی، پرداخت در بخش عمومی غیردولتی، خیریه و خصوصی نیز به میزان ۷۰ درصد تعرفه بخش مربوطه در تعهد سازمان بیمه سلامت قرارگرفته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر امکان عقد قرارداد به صورت حضوری و الکترونیکی برای کلیه مراکز مجاز ارائه دهنده خدمات توانبخشی در استان فراهم است. شباهنگ افزود:  ۶۶ قلم دارو، ۲۹ قلم لوازم و تجهیزات پزشکی، ۵۷ خدمت آزمایشگاهی و خدمت خدمت تصویربرداری در تعهد سازمان بیمه سلامت می‌باشد. وی عنوان کرد: در استان ۲ مرکز شامل مرکز درمان ناباروی بیمارستان بی بی حکیمه گچساران و مرکز نازایی کوثر در بیمارستان شهید جلیل فعالیت دارد و با توجه به سیاست دولت مبنی بر افزایش جمعیت، ۹۰ درصد از هزینه‌های درمانی مربوط به ناباروری در مراکز دولتی از طرف سازمان بیمه سلامت پرداخت می‌شود. وی بیان کرد:همچنین محدودیت تعداد در یکسال برای بسته‌های خدمتی IUI, IVF, ICSI ,FET برداشته شده و آزمایش‌های تشخیص ژنتیک برای مادران دارای سقط مکرر در تعهد بیمه پایه قرار گرفت. سرپرست بیمه سلامت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تاکنون ۳۰۴ مادر باردار در استان از پوشش بیمه خدمات تخصصی درمان ناباروری استفاده کردند.

دیگر خبرها

  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ سخت درمان از خدمات بیمه سلامت
  • بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای تحقق توسعه پوشش‌های بیمه‌ای در خوزستان
  • داروخانه‌های تیران بیمه تکمیلی معلمان را پوشش نمی‌دهد
  • فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان
  • نشان‌دار شدن بیش از ۲ هزار زوج نابارور در استان کرمانشاه
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند
  • معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی