Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش بانک مرکزی از آمار چک های مبادله ای در خردادماه 99 نشان می دهد علی رغم تعلیق سه ماهه برخی از تنبیه‌های مربوط به چک برگشتی توسط دولت بخاطر شیوع کرونا، نسبت تعداد چک‌های برگشتی به مبادله ای در این ماه نسبت به اردیبهشت 10.4 درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شیوع کرونا در ایران از اواخر بهمن ماه 98 سبب شد تا بسیاری از  واحدهای اقتصادی تعطیل یا نیمه تعطیل شوند، موضوعی که در تسویه تعهدات مالی آن ها به خصوص وصول چک های صادر شده توسط آنها نیز تاثیرگذار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل، دولت برخی از تنبیه های مربوط به چک برگشتی را  برای سه ماه به حالت تعلیق درآورد تا در صورت برگشت چک در روزهای کرونایی، فعالین اقتصادی دچار مشکلات زیادی نشوند.

بر همین اساس و همانطور که انتظار می رفت، گزارش بانک مرکزی از آمار چک های مبادله ای در خرداد ماه 99 مشابه اردیبهشت ماه و فروردین ماه 99 و اسفند ماه  98، نشاندهنده رقم قابل توجه تعداد و مبلغ چک های برگشتی بعد از طی یک سال روند کاهشی بوده است.

مطابق گزارش بانک مرکزی، در خردادماه 1399 در کل کشور بالغ بر 7.9 میلیون فقره چک به ارزشی حدود 1544هزار میلیارد ریال مبادله گردید که نسبت به مـاه قبـل از نظـر تعـداد و مبلـغ بـه ترتیـب 1.2 درصـد کاهش و 13.7 درصد افزایش نشان می‌دهد.

در خردادماه 1399، در کل کشور بیش از 7 میلیون فقره چک به ارزشی حـدود 1358 هـزار میلیارد ریال وصول گردید که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب 0.4 درصـد و 14.1 درصـد افزایش نشان می‌دهـد. از کل تعداد و مبلغ چک‌های مبادله شده در ماه مذکور به ترتیب 88.8 درصد و 88 درصد وصول گردیده است. درصد تعداد و مبلغ چک های وصول شده در اردیبهشت ماه 1399 به ترتیب معادل 87.5 درصد و 87.7 درصد و در خردادماه 1398 بـه ترتیـب برابـر 90.6 درصـد و 88.9 درصـد بوده است.

*برگشت خوردن 11.2 درصد چک‌ها بخاطر شیوع کرونا

در خردادماه 1399، در کل کشور بالغ بر 881 هزار فقـره چـک بـه ارزشـی حـدود 186 هـزار میلیارد ریال برگشت داده شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد 11.7 درصد کاهش و از نظر مبلغ 11.2 درصد افزایش نشان می‌دهـد. دلیل افزایش 11.2 درصدی مبلغ چک های برگشتی با وجود کاهش تعداد آن، افزایش مبلغ چک‌های مبادله‌ای در خرداد 99 نسبت به اردیبهشت 99 بوده است.

براساس این گزارش، از کل تعداد و مبلغ چک‌های مبادله شده در ماه مـذکور (خرداد 99) بـه ترتیـب 11.2 درصد و 12 درصد برگشت داده شده است. تعداد و مبلغ چک های برگشت داده شده نسبت به چک های مبادله شده در اردیبهشت ماه امسال به ترتیب معادل 12.5 درصد و 12.3 درصد و در خردادماه 98 به ترتیب برابـر 9.4 درصـد و 11.1 درصد بوده است. به عبارت دیگر، تعداد چک های برگشت داده شده نسبت به چک‌های مبادله شده در خردادماه 99 در مقایسه با اردیبهشت ماه امسال 10.4 درصد کاهش یافته است.

کارشناسان اعتقاد دارند با اجرای بندهای عقب افتاده قانون جدید صدور چک (مصوب آبان ماه 97) از جمله چک الکترونیک توسط بانک مرکزی، شاهد کاهش چشمگیر تعداد و مبلغ چک های برگشتی نسبت به مبادله ای در ماه های آتی خواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: چک های برگشتی چک های مبادله ای قانون جدید صدور چک بانک مرکزی چک های مبادله شده تعداد و مبلغ چک مبلغ چک های برگشت برگشت داده شده چک های برگشتی اردیبهشت ماه مبادله ای بانک مرکزی ماه 1399

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۳۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۰۰ درصدی صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد شمسایی، با اشاره به آمار بررسی پرونده جامع محصولات CTD، افزود: میزان بررسی پرونده‌ها از ۹۳ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۱۲۸ مورد در سال ۱۴۰۲ رسیده و بیش از ۳۷ درصد رشد داشته و مدت زمان بررسی پرونده‌های حوزه نیز از ۴ ماه به زیر یک ماه کاهش یافته است.

رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو ادامه داد: میزان مصاحبه و ارزیابی صلاحیت مسئول فنی نیز ۳۴ درصد، رسیدگی و پاسخگویی به امور ترخیص بیش از ۱۴۰۰ درصد، صدور مجوز ترخیص با حداقل اسناد بیش از ۳۳۰ درصد در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۱ رشد داشته است.

وی با تاکید بر لزوم برگزاری کلاس‌های آموزشی مخصوص مسئولان فنی شرکت‌های تولید کننده و وارد کننده ملزومات دارویی، گفت: در سال گذشته ۷ دوره آموزشی شامل ۴ جلسه ۲ GMP، جلسه CTD و یک دوره آموزش رگولاتوری برگزار شد و در سال جاری نیز نسبت به این موضوع اهتمام ویژه خواهیم داشت.

کد خبر 6087128 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • قیمت طلا و سکه امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش ۱۳ درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان
  • رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان
  • قیمت طلا و سکه امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۲۰۰ درصدی صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی
  • تحقق ۱۱۴ درصدی تعهد اشتغال در شهرستان بهار
  • ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱
  • رشد ۱۵ درصدی بارش‌های سال زراعی جاری
  • رشد ۲۰۰ درصدی صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی در سال گذشته
  • قیمت طلا و سکه امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳