Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@20:24:24 GMT

‌چرا سکه دیگر اشتیاقی به گران شدن ندارد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۴۳۹۶

‌چرا سکه دیگر اشتیاقی به گران شدن ندارد؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هفت صبح،‌ پیش‌بینی می‌شود افت قیمت سکه تا زمان تخلیه کامل حباب که در هفته‌ گذشته حجم آن به ۹۰۰هزار تومان می‌رسید ادامه داشته باشد اما این وسط عوامل دیگری قادر هستند روند بازار را معکوس کنند. این عوامل عبارتند از:

  یک: قیمت دلار در بازار آزاد روز یکشنبه ایران حدود ۲۳هزار و ۳۰۰تومان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعا شما هم نمی‌توانید حس خوبی به ‌این عدد داشته باشید اما درست وقتی ما در ایران از این اسکناس لعنتی و قیمت آن با نفرت و انزجار یاد می‌کنیم، در دنیا صحبت از سقوط ارزش دلار است. فعالان بازار جهانی می‌گویند، پایین‌ترین رشد اقتصادی فصلی در طول تاریخ آمریکا در سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی رخ داده و آمارهای وزارت بازرگانی آمریکا، نرخ رشد اقتصادی این کشور را منفی ۳۲.۹درصد نشان می‌دهد.

از سوی دیگر با توجه به این‌که پکن و واشنگتن همچنان برای هم خط و نشان می‌کشند، معامله‌گران در بازارهای جهانی بیشتر از قبل احساس ناامنی می‌کنند. قطعا جنس این حس با چیزی که من و شما هر روز صبح پس از باز کردن سایت‌های خبری و مرور قیمت‌ها داریم متفاوت است اما سرمایه‌گذاران دنیا وقتی دلار بی‌ثبات می‌شود، برعکس من و شما زانوی غم بغل نمی‌کنند و سراغ خرید طلا می‌روند. درحقیقت رابطه طلا و دلار در بازارهای جهانی الاکلنگی است؛ وقتی طلا ارزان شود، دلار پیش‌روی می‌کند و در عوض اگر دلار ارزان شود، قیمت طلا بال ا می‌رود.

دو: به‌نظر می‌رسد از اواخر هفته گذشته بازار طلا و سکه در ایران تصمیم گرفته حداقل برای مدتی بی‌توجه به تغییرات نرخ جهانی دلار و طلا راهی متفاوت در پیش بگیرد. مثلا در پایان هفته گذشته انس طلا ارزان شد و به رقم هزار و ۹۵۶دلار عقب‌نشینی کرد. دو، سه‌روز بعد در روز یکشنبه ۱۲مردادماه دوباره بهای جهانی طلا افزایش پیدا کرد و دیروز به هزار و ۹۷۶دلار رسید.

در حالت عادی این اتفاق گرانی قیمت سکه را رقم می‌زد اما روز شنبه سکه پس از رشد ۱۵۰هزار تومانی در ابتدای صبح، رفتاری عجیب از خود به‌نمایش گذاشت و عقب‌نشینی کرد تا دوباره با همان نرخ روز پنجشنبه فروخته شود. دیروز هم که طلای جهانی حدود ۲۰دلار گران شد، سکه تصمیم گرفت یکبار دیگر ارزان شود و به ۱۱میلیون و ۱۵۰هزار تومان برسد.

 سه: کاهش قیمت سکه در زمانی که خبر یورش دوباره انس طلا به‌ سمت دوهزار دلار منتشر شده، عجیب است. بله حق با شماست، وقتی درباره عددی مثل ۱۱میلیون تومان حرف می‌زنیم، افت ۳۰۰، ۲۰۰ یا ۱۰۰هزار تومانی قیمت سکه رقم دندان‌گیری نیست و شاید اصلا نباید به آن توجه کرد، اما به‌نظر ما این رفتار می‌تواند نشانه‌هایی در دل خود داشته باشد. اگر بخواهیم این وضعیت را به‌زبان ساده تحلیل کنیم، باید بگوییم تقاضا در بازار موجب تغییر رفتار سکه شده است.

فعالان بازار در داخل کشور می‌گویند، تقاضا برای خرید سکه شدیدا کاهش پیدا کرده است. بخشی از این اتفاق را باید به گردن افزایش قیمت‌ها و بخش دیگر را باید گردن شدت نوسانات انداخت. تاثیر هر دو اتفاق به‌حدی است که ظاهرا سرمایه‌گذاران جدید فعلا جرات نمی‌کنند سمت بازار سکه بیایند. الان قیمت تمام‌بهار آزادی حدود ۱۱میلیون و ۲۰۰هزار تومان است، اگر سکه طرح قدیم بخرید باید ۱۰میلیون و ۵۰۰هزار تومان پول بدهید و از طرف دیگر نیم‌سکه بهار آزادی و ربع‌سکه هم به‌ترتیب پنج‌میلیون و ۵۵۰هزار تومان و سه‌میلیون و ۲۰۰هزار تومان هستند.

قطعا متوجه هستید با چنین وضعیتی ورود به بازار سکه سرمایه‌ای کلان طلب می‌کند. از طرف دیگر چشم‌انداز روشنی درباره سکه وجود ندارد. همچنین پیگیری بازارها نشان می‌دهد، هر گرم طلای ۱۸عیار قصد پایین آمدن از قله یک‌میلیون تومان را ندارد. اسم این وضعیت را به‌طور خلاصه «رکود» می‌گذارند. به ‌این ترتیب اگر در بین اقوام و خویشان زرگر و طلافروش سراغ دارید، این روزها خیلی سربه‌سرش نگذارید. ما پیش‌بینی می‌کنیم حداقل تا پایان هفته قیمت سکه و طلا در ایران بدون توجه به رفتار انس، عملکردی انقباضی از خود نشان دهند.

این وضعیت تا زمان تخلیه کامل حباب سکه که در هفته گذشته حدود ۹۰۰هزار تومان برآورد می‌شد، ادامه خواهد داشت. این پیش‌بینی در صورتی لطمه خواهد خورد که در بازارهای جهانی اتفاقاتی جدید رخ دهد. در روزها و هفته‌های اخیر که قیمت طلا و سکه پی‌درپی افزایش پیدا کرده، تغییرات انس مورد توجه مردم قرار گرفته و بیشتر ما دوست داریم از پیش‌بینی کارشناسان بین‌المللی درباره قیمت طلا خبر داشته باشیم.

عوامل مختلفی روی قیمت جهانی طلا تاثیرگذار هستند. مهمترین آن شاخص قیمت دلار است که این اواخر در پایین‌ترین حد دوسال اخیر ایستاده و قرار است همچنان به ‌روند نزولی خود ادامه دهد. اگر دلار همچنان به ‌روند نزولی خود ادامه دهد، قیمت طلا براساس رابطه‌ الاکلنگی افزایش پیدا می‌کند. این عامل تا حدودی تاثیر کاهش تقاضا در بازار داخلی را خنثی خواهد کرد.

کد خبر 537139 برچسب‌ها قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت اقتصاد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سکه قیمت اقتصاد قیمت طلا پیش بینی قیمت سکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۴۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود

به گزارش تابناک اقتصادی؛ باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: اول اردیبهشت ماه، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیئت دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.  

براین اساس کالاهای مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند. نکته قابل توجه در این میان حذف کالای چای از این لیست است.  

در این راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به ۱۰ درصد را تصمیمی نادرست خواندند.  

یکی از فعالان صنعت چای گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود.  

 طاهری اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می شود.  

این فعال صنعت چای با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هریک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.  

او ادامه داد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می آورد.   

این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های وارد شده به  صنعت چای در یکسال و نیم گذشته، گفت:  مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاشی فوق العاده، ایجاد شده دچار خدشه نشود.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) گران قیمت‌ترین استایل‌های زنان هالیوودی در مراسم‌های فرش قرمز
  • بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان؛ ریزش ادامه دارد | دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی برمی‌گردد؟
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا؛ ۲۳۱۹ دلار
  • کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد
  • رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران از قیمت طلا و سکه کاهشی است
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است