Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-24@19:43:17 GMT

بازیابی پل های فرسوده راه اهن برای نخستین بار

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۴۷۴۶

بازیابی پل های فرسوده راه اهن برای نخستین بار

دانشگاه اراک روش نوینی را برای بازیابی پل های فرسوده راه اهن کشور ابداع کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک گروه تحقیقاتی مهندسی عمران دانشگاه اراک روش نوینی جهت افزایش ظرفیت باربری و افزایش سرعت حمل و نقل پل های راه آهن کشور ارائه کردند.
 تیم تحقیقاتی گروه مهندسی عمران دانشگاه اراک تحت هدایت مهدی یزدانی عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه اراک به وسیله تئوری شکست روشی برای افزایش بهره وری ظرفیت باری و سرعت حمل و نقل قطار های خط راه آهن ارائه نمودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهدی یزدانی، سرپرست این تیم تحقیقاتی در گفت و گو با خبرنگاران در شرح روش ارائه شده اظهار کرد:پل های قدیمی راه آهن بیشتر از مصالح بتنی و سنگی ساخته شده اند. یکی از ایرادات اصلی این سازه ها ترک خوردگی در قسمت هایی از پل تحت اثر بارهای سرویس است. در روش های متداول ارزیابی این پل ها  با در نظر گرفتن اثر مستقیم ترک ها وجود ندارد. تئوری مکانیک شکست به عنوان یک ابزار قدرتمند و به روز اثر ترک و نقص را در تحلیل سازه ها لحاظ می نماید . 

وی ضمن اشاره به ظرفیت گسترده شبکه راه آهن کشور برای اجرای این طرح گفت : شبکه راه آهن به عنوان زیرساخت ریلی کشور یکی از مهمترین شاخص های رشد اقتصادی محسوب می شود. در شبکه راه آهن تعداد بسیار زیادی پل های قدیمی وجود دارد که این پل ها برای نیازهای زمان های گذشته طراحی شده اند. در سال های اخیر با توجه به نیاز کشور به افزایش باربری و همچنین افزایش سرعت ناوگان ریلی، این پل های قدیمی همواره مورد بررسی قرار گرفته اند تا در صورتی که ظرفیت لازم را داشته باشند این مهم روی دهد. از آنجایی که درشبکه راه آهن کشور در حدود 10 هزار پل قدیمی وجود دارد، با پیشنهاد رویکرد جدید به سرعت می توان در مورد افزایش ظرفیت باربری و افزایش سرعت قطارهای در حال سرویس تصمیم گیری نمود.
دکتر یزدانی افزود: تاکنون از این تئوری برای محاسبه ظرفیت پل های قدیمی استفاده نشده بود، بنابراین در مقاله حاضر برای بار نخست با استفاده از تئوری مکانیک شکست اثر ترک ها به صورت مستقیم در ظرفیت باربری لحاظ شد.
برای اعتبارسنجی روش مذکور از نتایج دو پل که در فاصله 23 و 24 کیلومتری راه آهن قدیم تهران-قم وجود داشته است، استفاده شد.
میان تیتر:حضور دانشجویان مقطع کارشناسی در تیم تحقیقاتی ویژگی ارزنده این پژوهش است
سرپرست تیم تحقیقاتی گروه مهندسی عمران دانشگاه اراک، فعالیت دانشجویان مقطع کارشناسی را از ویژگی های ارزشمند این کار دانست و گفت: از اهمیت دیگر تحقیق حاضر، انجام آن توسط دانشجویان کارشناسی است. انجام تحقیقات پژوهشی توسط دانشچویان کارشناسی نه تنها تاکنون در گروه مهندسی عمران دانشگاه اراک صورت نگرفته است، بلکه حتی در دانشگاه های دیگر نیز به ندرت روی می دهد و این حاکی از وجود دانشجویان خلاق، باانگیزه و توانمند در گروه مهندسی عمران دانشگاه اراک است که قطعا با هدایت صحیح این عزیزان می توان آینده بسیار روشنی را برای این عزیزان و کشورمان متصور شد.
در مقاله حاضر رنه پانیان به عنوان همکار  فعالیت کردنده اند، اما در حال حاضر تیم تحقیقاتی این جانب از دو نفر دانشجوی کارشناسی و یک نفر دانشجوی کارشناسی ارشد به ترتیب پیمان عظیمی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، رنه پانیان دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران وحسین حبیبی دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران.
نتایج ارزنده این پژوهش چاپ مقاله در پایگاه ISI  در سطح Q1 است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه اراک پل ظرفیت باربری دانشجوی کارشناسی تیم تحقیقاتی پل های قدیمی راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۴۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان فراگیر ارشد/ مجوز ثبت نام برای هیچ یک از موسسات آموزشی ندادیم

دانشگاه پیام نور در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: برای هیچ یک از موسسات آموزشی مجوز ثبت نام داوطلبان و یا ادامه تحصیل آن‌ها در مقطع کارشناسی ارشد صادر نکرده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه پیام نور اعلام کرد: متأسفانه برخی از مؤسسات با استفاده از آرم و اطلاعات پرتال دانشگاه و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اقدام به ثبت نام داوطلبان برای کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور کرده اند، در حالی که به هیچ عنوان دارای اعتبار نبوده و وابسته به این دانشگاه نیستند.

موسساتی که با استفاده از نام و آرم دانشگاه پیام نور و با عنوان دوره‌های آمادگی کارشناسی ارشد فراگیر فعالیت می‌کنند، از سوی این دانشگاه فاقد اعتبار بوده و نقشی در پذیرش یا عدم پذیرش دانشجویان ندارند.

ثبت نام دوره‌های فراگیر کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور فقط از طریق سایت رسمی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org انجام شده و اطلاعیه‌های مربوط به آن فقط از طریق سازمان سنجش و پرتال دانشگاه پیام نور به نشانی www.pnu.ac.ir اطلاع رسانی می‌شود.

موسساتی نظیر سایت «فراگیر نت» که با عنوان «سامانه ثبت نام آموزش عالی آمادگی فراگیر پیام نور مقطع کارشناسی ارشد» تبلیغات گسترده‌ای را در فضای مجازی در راستای ثبت نام داوطلبان ادامه تحصیل در مقطع فوق شروع کرده و با منتسب کردن خود به دانشگاه، سو استفاده از تشابه اسمی، ارائه شماره دانش پذیری به داوطلبان و وعده‌های غیر واقعی مبنی بر قبولی در دانشگاه، اقدام به ثبت نام و دریافت مبالغ میلیونی از داوطلبان می‌کنند، از سوی این دانشگاه فاقد اعتبار بوده و نقشی در پذیرش یا عدم پذیرش دانشجویان ندارند.

دیگر خبرها

  • پذیرش بدون آزمون در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
  • دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه‌های کارشناسی کانون پرورش فکری
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان جذب فراگیر کارشناسی ارشد
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان فراگیر ارشد/ مجوز ثبت نام به هیچ یک از موسسات آموزشی ندادیم
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان فراگیر ارشد/ مجوز ثبت نام برای هیچ یک از موسسات آموزشی ندادیم
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان فراگیر ارشد
  • مبالغ وام شهریه دانشجویان پیام نور اعلام شد/ آخرین مهلت ثبت نام متقاضیان
  • کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در آمریکا برای دومین سال متوالی
  • برزخ دانشجویان هنگام ورود به دانشگاه ها