Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@01:08:00 GMT

چرا بزرگ ترین داروخانه غیر قانونی کشور برچیده نمی شود

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۵۲۹۷

چرا بزرگ ترین داروخانه غیر قانونی کشور برچیده نمی شود

به گزارش خبرنگار مهر، با شیوع کرونا و ترس و وحشت مردم از این ویروس و تلفاتی که بر جا می گذارد، به یکباره بازار داروهای ضد کرونایی داغ شد. تا جایی که دوباره خیابان ناصرخسرو بر سر زبان ها افتاد. این در حالی است که هر وقت یک داروی مهم در کشور کمیاب می شود، همه نگاه ها به سمت و سوی ناصرخسرو دوخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گویی همگان انتظار داریم داروی مورد نیازمان را از همین خیابان تهیه کنیم. در این بین، آنچه می تواند جان و مال مصرف کنندگان داروهای ناصرخسرو را تهدید کند، تقلبی بودن اغلب این داروها است. همین طور که شنیدیم در ماجرای یک قلم داروی ضد کرونایی نیز چنین اتفاقی افتاد و داروی چند ده میلیون تومانی، تقلبی از آب در آمد.

سید علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر که چرا ناصرخسرو برچیده نمی شود، گفت: این ماجرا ریشه در مسائل اقتصادی کشور دارد.

وی با این مقدمه که اوج گیری سابقه فروش دارو در ناصرخسرو به زمان جنگ باز می گردد، افزود: در آن زمان، تحریم ها و مسائل اقتصادی باعث شد داروهای مورد نیاز در کشور کمیاب شود و نشتی هایی در واردات، توزیع و عرضه دارو وجود داشت که باعث می گردید دارو وارد بازار غیر قانونی شود.

فاطمی با عنوان این مطلب که در حال حاضر ناصرخسرو خیلی بزرگ و پیچیده تر شده است، ادامه داد: بازار فروش غیرقانونی دارو به سمت فضای مجازی گرایش پیدا کرده و با یک تماس تلفنی و کارت به کارت پول، سفارش دارویی خود را دم درب خانه تحویل می گیرید. در حالی که اغلب آنها دارو نیستند.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، فعال بودن ناصرخسرو را ناشی از مسائل اقتصادی دانست و گفت: اگر به گونه در واردات رسمی اقدام کنیم که بیمار بتواند به هر دلیل داروی مورد نیاز خودش را تهیه کند و در واقع، محدودیت ها در واردات داروهای گران قیمت برداشته شود، ناصرخسرو نیز کم رنگ خواهد شد.

وی افزود: همان طور که می توان خودروی گران قیمت خارجی را به آسانی وارد کرد، باید این اختیار به داده شود که بتواند داروی گران قیمت مورد نیازش را تهیه کند و پزشکان نیز در تجویز دارو به سلیقه بیمار احترام بگذارند. در این صورت، می توان امیدوار بود که داروهای گران قیمت سر از ناصرخسرو در نیاورند.

فاطمی با اعلام اینکه در سال های ۸۶ تا ۹۶ وضعیت بازار دارویی کشور به گونه ای بود که ناصرخسرو کم رنگ شده بود، گفت: در این سال ها به دلیل وضعیت خوب ارزی در کشور، بازار ناصرخسرو از رونق افتاده بود. اما دوباره به دلیل بروز مشکلات اقتصادی، شاهد هستیم که ناصرخسرو دوباره سر زبان ها افتاده است.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، با تاکید بر اینکه نباید با سلامت مردم بازی کرد، تصریح کرد: احاد جامعه اعم از پزشکان، داروسازان و مردم، باید شرایط اقتصادی را درک کنند و اجازه ندهند عده ای از وضعیت اقتصادی کشور سوءاستفاده کنند.

کد خبر 4990424

منبع: مهر

کلیدواژه: داروخانه انجمن داروسازان ایران قاچاق دارو ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سیما سادات لاری کووید 19 ماسک طبی سازمان نظام پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ایرج حریرچی آلزایمر سعید نمکی هپاتیت سازمان غذا و دارو اهدای خون فیزیوتراپی گران قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۵۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر سال حدود ۵۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی در کشور ثبت می‌شود

سیدرضا مظهری، با اشاره به تسهیل دسترسی بیمار به دارو با اجرای فروش اینترنتی دارو، افزود: در طول یک سال حدود ۵۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی در کشور ثبت می‌شود.

وی گفت: با اجرای این طرح، وقتی نسخه الکترونیکی برای بیمار تجویز و کد رهگیری ارسال شود، سامانه‌هایی در اختیار بیمار قرار می‌گیرد که محدوده‌ جست و جو و محل تحویل داروی مورد نیاز را انتخاب می‌شود.

مظهری با اشاره به مشمول شدن فروش اینترنتی دارو در حوزه سرپایی، افزود: در این سکوها حتی امکان ارتباط صوتی و تصویری بین مسئول فنی داروخانه با بیمار فراهم می‌شود تا در صورت نیاز برای مصرف دارو آموزش‌های لازم را دریافت کنند.

رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: با اجرای این طرح سهولت دسترسی بیماران به داروهای مورد نیاز افزایش خواهد یافت.

مظهری با بیان اینکه داروهایی که حمل آن ها نیاز به شرایط ویژه (سرما) دارد مشمول این سرویس‌ها نمی‌شوند، گفت: برای بیماران خاص که داروهای بسیار حساس و گران‌قیمت مصرف می‌کنند با ورود نهادهای حاکمیتی و وزارت بهداشت، سرویس دهی متفاوت در نظر گرفته می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اعتصاب داروسازان فرانسویدر روز سی ام مه
  • پیگیری برای اخذ مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه
  • ۲۲ عطاری متخلف در قم طی سال گذشته پلمب شدند
  • هشدار درباره تزریق بوتاکس‌های خارجی
  • دارو زباله نیست!
  • ۷ داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است
  • هفت داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است
  • این ۷ دسته دارو را بی‌رویه نخورید | داروخانه‌ها شبیه سوپرمارکت‌ها عمل می‌کنند
  • ضبط ۱۳۸ قلم داروی تاریخ مصرف گذشته در سرخون
  • هر سال حدود ۵۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی در کشور ثبت می‌شود