Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: این وزارتخانه به منظور توسعه صادرات و کنترل واردات، اصرار بر جلوگیری از ورود کالاهایی دارد که مشابه تولید داخلی دارند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، «حسین مدرس‌خیابانی» امروز (سه‌شنبه) با بیان اینکه اجازه واردات کالاهای غیر اساسی به کشور داده نمی‌شود، افزود: در این راستا تاکنون دو هزار و 500 ردیف تعرفه کالایی مربوط به اقلام غیرضروری و لوکس یا اقلامی که مشابه داخلی داشتند مسدود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته این مقام مسوول، اقلام یاد شده در سال 97 افزون بر 3.5 میلیارد دلار و در سال گذشته 290 میلیون دلار ارز از کشور خارج کردند و در تلاشیم تا امسال ارزبری در این حوزه به صفر برسد و فقط به مواد اولیه کارخانجات، کالاهای اساسی و ماشین‌آلات و تجهیزات محدود شود.
وی بیان‌داشت:‌ پارسال در مجموع 43 میلیارد و 700 میلیون دلار واردات انجام شد که 85 درصد آن را کالاهای سرمایه‌ای، واسطه‌ای و مواد اولیه تولید تشکیل می‌داد و 15 درصد دیگر مربوط به کالاهای مصرفی ضروری بود.
مدرس‌خیابانی تاکیدکرد: این وزارتخانه اجازه ورود کالاهای غیرضروری از مسیر تجارت رسمی را نخواهد داد، زیرا از یک طرف پول نداریم و از طرف دیگر مشابه آنها به وفور در کشور تولید می‌شود.
سهم 2 درصدی ایران از واردات کشورهای همسایه
وی در ادامه درخصوص برنامه‌های توسعه صادرات وزارتخانه توضیح‌داد: نقطه قوت کشورمان که تحت شدیدترین تحریم‌های ظالمانه قرار دارد، تجارت مرزی با همسایگان است و باید از این پتانسیل صادراتی استفاده کرد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه‌داد: ایران با 15 کشور همسایه مرز مشترک دارد که 60 درصد صادرات ما به این کشورها انجام می‌شود، این کشورها سالیانه یک‌هزار و 200 میلیارد دلار واردات انجام می‌دهند که سهم ما از آن فقط دو درصد (حدود 24 میلیارد دلار) است.
وی بیان‌داشت: اگر بتوانیم این دو درصد را به دو برابر افزایش دهیم و میزان تجارت را به 48 میلیارد دلار برسانیم، بسیاری از مشکلات کاهش خواهد یافت، این مهم وقتی اهمیت بیشتری می‌یابد که بدانیم مرزهای زمینی ما قابل تعقیب و رصد از سوی دشمنان نیستند.
رشد 63 درصدی صادرات به اوراسیا
مدرس‌خیابانی اضافه‌کرد: ‌با امضای موافقتنامه همکاری با کشورهای حوزه اوراسیا در پنجم آبان ماه پارسال، 500 ردیف تعرفه کالاهای ایرانی صفر شده و از آن زمان تا 30 خرداد ماه گذشته در همسنجی با پارسال، حجم صادرات ما به این کشورها 63 درصد رشد داشته است.
وی همچنین درخصوص اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت و تنظیم بازار، یادآوری‌کرد:‌ تداوم تحریم‌ها و شیوع کرونا تنظیم بازار را بیش از پیش دشوار کرده و مردم به ویژه اقشار ضعیف به شدت تحت فشارند، هرچند قرار نیست معجزه بشود اما تلاش کردیم تا از شدت این دشواری ها بکاهیم.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با همه سختی‌ها و مشکلات، اکنون وفور کالا را در سطح جامعه شاهدیم و فقط چهار میلیون تن کالای اساسی و ضروری در بنادر و گمرکات کشور وجود است.
وی اظهارداشت: از خردادماه گذشته روند تخصیص گشایش ارز نیز بهبود یافته که در ادامه شرایط بهتری را برای تامین کالاها رقم خواهد زد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۹۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲

بانک مرکزی در طول سال ۱۴۰۲ برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی مجموعا بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تامین و پرداخت کرد . - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، میزان ارز تامین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی سال 1401 حدود 3 میلیارد و 400 میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای فروردین تا پایان اسفند 1402 به بیش از 4 میلیارد و 300 میلیون دلار رسید.

تامین ارز سال 1402 بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته آن ( 1401 ) از رشد 26 درصدی برخوردار بوده است.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا دیروز سوم اردیبهشت 1403 نیز بیش از 3 میلیارد و 143 میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.

کالاهای تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و 854 میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ 41 هزار تومان به خود اختصاص داده است.

کالاهای اساسی و دارو با 636 میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ 561 میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی و 75 میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واردات گوشت گرم از آفریقا
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون دلار گذشت
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار گذشت
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲