Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-19@14:49:19 GMT

هشدار درباره سوءاستفاده از اطلاعات هویتی مسافران

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۹۲۴۴

آفتاب‌‌نیوز :

طرح رجیستری یا شناسنامه‌دار کردن تجهیزات سیم‌کارت‌خور از همان زمان که به‌عنوان راهی برای مبارزه با قاچاق مطرح شد، با چالش‌هایی همراه بود. در اولین تجربه این طرح که برمبنای IMEI گوشی‌ها بود، این کد قابل جعل بود و به همین دلیل در جدیدترین اجرای رجیستری، تلاش شد با ترکیب دو شناسه گوشی و سیم‌کارت به صورت همزمان، از شکست دوباره این طرح جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر، با اجرای رجیستری برای تمامی برندهای گوشی، افرادی که منافعشان از طریق قاچاق تامین می‌شد، دست به کارهای مختلفی برای دور زدن این طرح زدند. یکی از این راه‌ها، واردات چمدانی گوشی‌های مسافری بود؛ بدین‌ترتیب که در برهه‌ای از زمان، برای واردکنندگان این رسم باب شد که در مسافرت به سفرهای خارجی، به واردات هزاران گوشی‌ مسافری اقدام کنند.

در این راستا و به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پیمان قره‌داغی گفت: برخی از افراد سودجو با سوءاستفاده از اطلاعات هویتی مسافرانی که از خارج از کشور بازگشته‌اند برای خرید سیم‌کارت به نام آنان اقدام کرده و از آن برای رجیستری گوشی تلفن همراه قاچاق استفاده می‌کنند.

وی با تاکید بر حفاظت از اطلاعات هویتی از سوی مسافران افزود: مسافران برای پیشگیری از هرگونه سوءاستفاده از اطلاعات هویتیشان باید از آژانسهای مسافرتی مطمئن برای دریافت ویزا یا بلیط اقدام کنند و در صورتی که متوجه سوءاستفاده از اطلاعات هویتی خود شدند می‌توانند از طریق تماس با مرکز تماس ۲۴ ساعته ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ و یا مراجعه به سایت https://۱۹۵.cra.ir شکایت خود را در این زمینه ثبت کنند.

نحوه اطلاع از سوء‌استفاده احتمالی از اطلاعات مشترکان

قره‌داغی درباره نحوه اطلاع از سوء‌استفاده احتمالی از اطلاعات مشترکان عنوان کرد: در حال حاضر هر سرویسی که در حوزه تلفن ثابت، تلفن همراه و یا اینترنت پرسرعت برای مشترکان فعال می‌شود از طریق سایر سیم‌کارت‌هایی که به‌نام مشترک هستند در قالب پیام کوتاه با ماسک cra به آنان اطلاع رسانی می‌شود و در صورتی که مشترک برای چنین سرویسی اقدام نکرده باشد، باید بلافاصله با مرکز تماس اپراتورها تماس گرفته و برای غیرفعال‌سازی سرویس اقدام کند.

مدیر کل حفاظت از حقوق مصرف‌کننده رگولاتوری افزود: مشترکان می‌توانند در اپراتور همراه اول با شماره ۰۹۹۹۰، در اپراتور ایرانسل با شماره ۷۰۰ و در اپراتور رایتل با شماره ۲۰۰ تماس بگیرند و برای تماس با خط اپراتوری به‌غیر از اپراتور خودشان با شماره‌گیری ۰۹۱۲۹۹۹۰ از خدمات مرکز تماس همراه اول، شماره ۰۹۳۷۷۰۰۰۰۰۰ اپراتور ایرانسل و شماره ۰۹۲۰۲۰۰۰۰۰۰ اپراتور رایتل استفاده کنند.

قره‌داغی درباره الزام اپراتورها به پیشگیری از سوء‌استفاده احتمالی از اطلاعات هویتی مشترکان در زمان واگذاری سیم‌کارت تصریح کرد: اپراتورها ملزم هستند در زمان واگذاری سیم‌کارت با روش ارسال کد یک‌بار مصرف (OTP) به سایر سیم‌کارت های مشترک، برای احراز هویت متقاضیان اقدام کنند. رگولاتوری علاوه بر نظارت بر عملکرد دفاتر و عوامل فروش اپراتورهای تلفن همراه و دفاتر پیشخوان خدمات در واگذاری سیم‌کارت، در صورت بروز تخلف در زمینه سوءاستفاده از اطلاعات هویتی مسافران در واگذاری سیم‌کارت برای رجیستری گوشی تلفن همراه، به‌شدت با متخلفان برخورد می‌کند.

وی تاکید کرد: در صورت بروز تخلف در دفاتر و عوامل فروش اپراتورها، بلافاصله دسترسی ارایه خدمات در این دفاتر قطع شده و اپراتورها ملزم هستند علاوه بر پاسخگویی به رگولاتوری، برای طرح دعوی در محاکم قضایی علیه دفاتر پیشخوان و عوامل فروش خود اقدام کنند.

مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف کننده رگولاتوری درباره نحوه برخورد با دفاتر پیشخوان خدمات متخلف در این حوزه اعلام کرد: با توجه به اینکه دفاتر پیشخوان خدمات پروانه خود را از رگولاتوری دریافت می‌کنند، با اولین تخلف دسترسی خدمات آنها قطع شده و با تکرار تخلف پروانه دفاتر با طرح موضوع در کمیته‌های مربوطه باطل می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اطلاعات هویتی سفر خارجی سوءاستفاده از اطلاعات هویتی واگذاری سیم کارت دفاتر پیشخوان تلفن همراه اقدام کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۹۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه انتقال اطلاعات گوشی در صورت شکستن یا سوختن ال سی دی

شکستن صفحه نمایش گوشی یکی از اتفاقات ناگواری است که می‌تواند برای همه ما رخ دهد. یکی از اولین سؤالاتی که بعد از شکستن صفحه نمایش به ذهن کاربران می‌رسد این است که حالا چه بر سر اطلاعات ذخیره شده در گوشی می‌آید؟ آیا با تعویض ال سی دی اطلاعات گوشی پاک می‌شود؟ پاسخ این است که نه لزوماً؛ چراکه در اکثر مواقع بازیابی اطلاعات گوشی ال سی دی شکسته ممکن است. در این مطلب خواهیم دید که شکستن ال سی دی گوشی چه تأثیری روی اطلاعات گوشی می‌گذارد و چگونه می‌توان اطلاعات گوشی با صفحه شکسته را بازیابی کرد.

آیا آسیب دیدن یا تعویض ال سی دی گوشی باعث پاک شدن اطلاعات میشود؟

آسیب دیدن صفحه نمایش یا همان ال سی دی گوشی لزوماً به معنای از دست رفتن اطلاعات نیست. چرا که اصولاً اطلاعات روی قطعه‌ای به نام حافظه داخلی یا هارد گوشی ذخیره می‌شود و خراب شدن ال سی دی گوشی تأثیری روی آن نمی‌گذارد. السیدی فقط کار نمایش اطلاعات را بر عهده دارد و حتی اگر کاملاً از کار بیفتد، اطلاعات همچنان روی هارد باقی می‌ماند و می‌توان آن را بازیابی کرد.

البته از آنجایی که معمولاً شکستگی صفحه نمایش بر اثر ضربه فیزیکی اتفاق می‌افتد، این احتمال وجود دارد که سایر قطعات مثل باتری موبایل یا حافظه داخلی آن نیز بر اثر این ضربه آسیب ببینند. به همین دلیل در برخی از موارد همزمان با شکستگی ال سی دی، شاهد از دست رفتن همه یا بخشی از اطلاعات ذخیره شده روی گوشی هستیم.

یکی دیگر از راه‌هایی که می‌تواند باعث شود تا بر اثر شکستی صفحه نمایش، اطلاعات گوشی از دست برود اتفاقاتی است که ممکن است حین تعویض ال سی دی رخ دهد. برای مثال اگر تعمیرکار حین باز کردن گوشی برای جابجایی ال سی دی شکسته با ال سی دی جدید باعث آسیب به هارد شود، آن وقت ممکن است اطلاعات گوشی از بین برود.

آیا انتقال اطلاعات گوشی با ال سی دی سوخته ممکن است؟

اگرچه ممکن است به دلیل کار نکردن صفحه گوشی دسترسی به اطلاعات مشکل یا غیرممکن شود، اما انتقال اطلاعات گوشی ال سی دی شکسته همچنان ممکن است. همانطور که گفتیم وقتی ال سی دی سامسونگ یا هر گوشی هوشمند دیگری می‌شکند و یا حتی می‌سوزد، ممکن است هارد یا همان حافظه گوشی همچنان سالم باشد. بنابراین با استفاده از راهکارهایی که دسترسی به هارد را ممکن می‌سازند،‌ می‌توان اطلاعات موجود در گوشی را به دستگاهی دیگر انتقال داد و آن‌ها را بازیابی کرد.

روش‌های انتقال اطلاعات گوشی با ال سی دی شکسته

بنا به دلایل مختلف مثل قیمت تاچ ال سی دی یا تمایل به تعویض گوشی، ممکن است نخواهید که صفحه نمایش گوشی خود را تعویض کنید اما به اطلاعات موجود در آن نیاز داشته باشید. برای پاسخ به این سؤال که چگونه اطلاعات گوشی ال سی دی شکسته را خارج کنیم، در این قسمت چند نمونه از راهکارهای کارآمد برای بازیابی اطلاعات از موبایلی که صفحه نمایش آن خراب شده است را توضیح می‌دهیم.

قبل از هر چیز، توجه داشته باشید که روش بازیابی اطلاعات بستگی به میزان آسیب دارد. اگر آسیب وارد شده به ال سی دی جزئی باشد، می‌توان به‌راحتی اطلاعات آن را بازیابی کرد. اما در موارد حاد حتی این احتمال وجود دارد که بخش بزرگی از اطلاعات برای همیشه از دسترس خارج شود. با این مقدمه، حالا انواع روش‌های انتقال اطلاعات گوشی ال سی دی سوخته را مرور می‌کنیم:

1.       استفاده از بکاپ ابری یا فیزیکی

راحت‌ترین راه برای انتقال اطلاعات از گوشی ال سی دی شکسته به دستگاهی دیگر (کامپیوتر یا موبایل)، استفاده از فایل‌های بکاپ گرفته شده است. این کار باید زمانی که گوشی سالم بود انجام می‌گرفت تا بتوان در مواقعی که گوشی قابل استفاده نیست، از آن‌ها استفاده کرد.

بکاپ می‌تواند به دو شکل ابری و فیزیکی باشد. منظور از بکاپ ابری استفاد از خدمات ذخیره‌سازی ابری است که در گوشی‌های اندروید Google Drive و در اپل iCloud نام دارد. بکاپ فیزیکی نیز اشاره به ذخیره اطلاعات روی کارت حافظه، هارد اکسترنال، لپ تاپ یا کامپیوتر دارد. اگر از قبل فایل‌های مهم خود را به یکی از این دستگاه‌ها انتقال داده باشید، دیگر نیازی به بازیابی اطلاعات از گوشی ال سی دی شکسته نخواهید داشت.

2.       استفاده از اپلیکیشن‌های Screen Mirroring

اگر هیچگونه بکاپی نگرفته‌اید و گوشی شما هنوز تا حدی کار می‌کند اما صفحه نمایش آن مخدوش شده، می‌توانید از اپلیکیشن‌های Screen Mirroring مثل Vysor استفاده کنید. این اپلیکیشن‌ها صفحه نمایش گوشی شما را روی کامپیوتر نشان می‌دهند و می‌توانید از طریق کامپیوتر گوشی خود را کنترل کنید.

این روش به‌خصوص برای مواقعی که شکستگی ال سی دی باعث از کار افتادن تاچ شده کاربرد دارد. فقط کافیست گوشی موردنظر را با یک کابل USB به کامیپوتر وصل کرده و از اپلیکیشن برای کنترل موبایل استفاده کنید.

3.       استخراج اطلاعات با نرم افزار

یک روش دیگر برای انتقال اطلاعات گوشی ال سی دی شکسته به کامپیوتر، استفاده از نرم افزارهای مخصوص این کار است. این نرم افزارها تمامی فایل‌های ذخیره شده در گوشی را اسکن کرده و فایل‌هایی را که هنوز قابل ریکاوری هستند شناسایی می‌کنند. البته توجه داشته باشید که فرآیند اسکن و کار با این نرم افزارها کمی پیچیده است و روی همه گوشی‌ها جواب نمی‌دهد.

مثلاً گوشی‌های آیفون به‌دلیل امنیت فوق‌العاده بالایی که دارند، نفوذ به حافظه داخلی آن‌ها توسط نرم افزارهای مذکور غیرممکن است. برای گوشی‌های اندرویدی نیز بهتر است قبل از شروع کار، نرم افزار مناسب برای برند و مدل موردنظر را پیدا کرده و از آن برای اسکن اطلاعات استفاده کنید. همچنین توجه داشته باشید که استفاده از نرم افزارهای رایگان و نامعتبر می‌تواند به‌راحتی گوشی شما را به ویروس آلوده کند.

4.       خدمات حرفه‌ای بازیابی اطلاعات

اگر راهکارهای بالا جواب نداد، آخرین راهکار استفاده از خدمات حرفه‌ای بازیابی اطلاعات است. این روش برای گوشی‌هایی که علاو‌بر شکستگی ال سی دی، آسیب جدی به سایر قطعات داخلی آن‌ها مثل هارد وارد شده، توصیه می‌شود.

این روش نیاز به مهارت بالا و تجهیزات تخصصی دارد و به همین دلیل هزینه اجرای آن نسبتاً بالاست. پس استفاده از آن فقط در صورتی که اطلاعات موجود در گوشی واقعا برای شما مهم است پیشنهاد می‌شود. ضمن آنکه همانطور که اشاره شد، اگر آسیب وارد شده شدید باشد، ممکن است همه یا بخش بزرگی از اطلاعات حتی با این روش قابل بازیابی نباشد.

عکس

چگونه از پاک شدن اطلاعات گوشی پیشگیری کنیم؟

همانطور که مشاهده کردید، این باور که «با تعویض ال سی دی اطلاعات گوشی پاک میشود» باور کاملاً درستی نیست؛ چراکه در بسیاری از موارد، خرابی ال سی دی تأثیری روی عملکرد هارد نمی‌گذارد و اطلاعات گوشی دست نخورده باقی می‌ماند.

اما گاهی بر اثر شدت آسیب وارده و یا مشکلات پیش‌بینی نشده‌ای که ممکن است حین تعویض ال سی دی گوشی رخ دهد، احتمال از دست رفتن اطلاعات ذخیره شده روی گوشی وجود دارد. به همین دلیل بهتر است همیشه برای این اتفاق آماده باشید؛ به‌خصوص اگر اطلاعات روی گوشی برای شما ارزش ویژه‌ای دارد.

بهترین راه برای آمادگی با این شرایط و پیشگیری از پاک شدن و از دسترس خارج شدن اطلاعات گوشی، بکاپ‌گیری منظم است. همانطور که بالاتر توضیح دادیم بکاپ گرفتن باعث می‌شود تا اطلاعات گوشی معیوب به‌راحتی قابل انتقال به سایر دستگاه‌ها باشد و دیگر نیازی به استفاده از روش‌های پرهزینه که موفقیت آن‌ها قطعی هم نیست، نخواهد بود. پس انتقال اطلاعات حساس به سرویس‌های ابری و یا سایر دستگاه‌ها مثل لپ تاپ یا کامپیوتر و یا هارد اکسترنال، روش‌های مناسبی برای محافظت از اطلاعات شما هستند.

دیگر خبرها

  • بازگشت پرواز‌های فرودگاه‌های کشور به حالت عادی 
  • بازگشت پرواز های فرودگاه‌ های کشور به حالت عادی
  • نحوه انتقال اطلاعات گوشی در صورت شکستن یا سوختن ال سی دی
  • ساخت ۳۰ پارکینگ جدید در تهران و اخطار سازمان هواپیمایی به دفاتر متخلف
  • از کجا بفهمیم گوشی هک شده است؟
  • حذف کارت بانکی آغاز شد / خرید با موبایل!
  • آغاز خرید با موبایل و بدون کارت در ۶ بانک
  • چگونه موبایل جایگزین کارت‌های بانکی می شود؟ | جزئیات اجرایی شدن طرح کهربا در۶ بانک
  • آغاز کهربا در ۶ بانک/ خرید با موبایل و بدون کارت اجرایی شد
  • مادورو دفاتر دیپلماتیک ونزوئلا در اکوادور را تعطیل کرد