Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم زابل،زهک، هیرمند و نیمروز و هامون اعلام کرد: در حال حاضر تردد مرز میلک بین ایران و افغانستان مختل و متوقف شده و متاسفانه وزارت امور خارجه و وزارت کشور در این موضوع کوتاهی کردند.

به گزارش ایلنا، از پنجشنبه هفته گذشته مرز مشترک ایران و افغانستان در میلک استان سیستان و بلوچستان غیر فعال شد و عملا هیچ گونه ترددی در این مرز انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گویا با اجرای قوانین مبارزه با قاچاق چند کامیون افغانستانی حامل قاچاق سوخت در مرز میلک متوقف شد و در آن سمت هم افغان‌ها مسیر مرزی برگشت را بر روی رانندگان ایرانی بستند. در خاک کشورمان هم مسیر برگشت برای کامیون‌های افغان بسته شد.

قرار بر این بود روز گذشته ملاقات مرزی بین نمایندگان دو کشور انجام شود که این اقدام هنوز صورت نگرفته است و توقف کامیون‌ها پشت مرز دو کشور هزینه را برای صاحبان کالا و رانندگان افزایش داده است.

از سوی دیگر اخیرا مرز بین افغانستان و پاکستان هم به دلیل درگیری‌ها بسته شد و در حال حاضر تنها مسیر ترانزیتی و تردد برای افغان‌ها مسیر ایران است اما بروز این اتفاقات باعث شده است که مرز میلک هم مسدود شود و در حال حاضر صف بسیار طولانی (2500 ) دستگاه کامیون در مرز دغارون ایجاد شده است و معلوم نیست این شرایط تا چه زمانی ادامه داشته باشد.

محمد سرگزی، نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره علت توقف تردد در مرز میلک (یکی از سه مرز ایران و افغانستان) اظهار داشت: در حال حاضر تردد مرز میلک بین ایران و افغانستان مختل و متوقف شده و متاسفانه وزارت امور خارجه و وزارت کشور در این موضوع کوتاهی کردند.

وی با بیان اینکه در مرز میلک تبادلات حوزه ترانزیتی یک طرفه است، ادامه داد: 8000 هزار ناوگان از کشور افغانستان در این مسیر تردد دارند و تعداد ناوگان فعال کشورمان در این مسیر فقط 300 دستگاه کامیون است.

سرگزی افزود: متاسفانه در گذر زمان علی رغم اینکه منافع کشور افغانستان در این حوزه بسیار زیاد است اما همین 300 دستگاه کامیون ایرانی با شرایط بسیار سختی از این مسیر تردد می‌کنند به نحوی که حقوق رانندگان کشورمان رعایت نمی‌شود و شرایط سختی را برای مدت حضور رانندگان در خاک افغانستان ایجاد می‌کنند.

نماینده استان سیستان و بلوچستان با اشاره به عدم رعایت حقوق رانندگان ایرانی توسط افغان‌ها، گفت: افغانستان هر کامیون ایرانی را راه نمی‌دهد و شرایط سختی را برای پذیرش خودروهایی ایرانی اعمال کرده است، بعضا به واسطه عدم امنیت، افرادی رانندگان ایرانی را مسلحانه تهدید می‌کنند.

وی تاکید کرد: متاسفانه کوتاهی در حوزه دیپلماسی عمومی باعث شده رانندگان و مرزبانان افغان نسبت به رانندگان ایرانی بی‌احترامی و هتک حرمت کنند.

نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون ادامه داد: در همین شرایط قبل از عید قربان به بیش از 200 دستگاه کامیون‌های ایرانی در خاک افغانستان اجازه ندادند به کشور برگردند و مسیر بازگشت را مسدود کردند که در نهایت با ورود مردم و با طرح این خواسته که حرمت رانندگان ایرانی در خاک افغانستان باید حفظ شود، جلوی کامیون‌های افغانستانی در ایران را گرفتند و یک اقدام متقابل انجام دادند.

سرگزی گفت: در تمامی روابط بین الملل رعایت احترام متقابل را به عنوان یک اصل می‌شناسیم. این طور نیست که ما احترام افغانستان را در این حوزه داشته باشیم اما در طرف مقابل بدترین اهانت‌ها و تحقیرها در خاک افغانستان نسبت به رانندگان کشورمان انجام شود.

وی اظهار داشت: نمی‌دانم که چرا پس از گذشت بیش از دو هفته از کند شدن تردد در مرز میلک و اخیرا مسدود کردن مسیر برگشت کامیون‌های ایرانی توسط افغان‌ها، و علی رغم تذکرات اما اقدام موثری از ناحیه وزارت امور خارجه و کشور صورت نگرفته است.

وی گفت: این کوتاهی محرز و مشخص از سوی وزارت امورخارجه و مجموعه وزارت کشور رخ داده که باید نسبت به آن پاسخگو باشند.

نماینده مردم زابل،زهک، هیرمند و نیمروز و هامون با اشاره به اعمال قوانین مرتبط با مبارزه با قاچاق سوخت در مرز میلک و توقف کامیون‌های متخلف، اظهار داشت: قرار نیست به واسطه ترانزیتی که بخش عمده سود آن متوجه افغانی‌هاست سرمایه‌های انرژی خود را به ثمن بخس در اختیار افغان‌ها قرار دهیم.

وی با بیان اینکه به بهانه ترانزیت به دنبال قاچاق سوخت از ایران هستند، افزود: رانندگان افغانی اعلام می‌کنند که از ترانزیت سودی نمی‌بریم، قرار نیست اگر سودی از حمل و نقل تجاری ایران نمی‌برند سرمایه‌های ایران را هم به تاراج ببرند. اگر قرار است سوختی به افغان‌ها داده شود باید در قالب پروتکل‌های مشخص و قیمت روز سوخت باید انجام شود.

سرگزی در پاسخ به این سوال که طولانی شدن توقف تردد در مرز میلک، باعث اختلال در عملیات بندر شهید بهشتی چابهار به ویژه جابه‌جایی گندم‌های اهدایی هند به افغانستان می‌شود، گفت: تمام این بار توسط کامیون‌های افغانستانی جابه‌جا می‌شود و 300 دستگاه ناوگان ایرانی در مقابل 8000 ناوگان افغان عدد قابل توجهی نیست. کشتی و بار آن و حمل و نقل آن از آن افغان‌هاست اگر این مرز مختل شود به زیان افغانستان است لذا آنان باید به خواسته‌های قانونی ایران احترام گذاشته و توازن خودرویی و رعایت حقوق رانندگان ایرانی را محقق کنند.

وی همچنین درباره بسته شدن مرز افغانستان و پاکستان گفت: یکی از دلایلی که افغانستانی‌ها از مرز میلک به چابهار استفاده می‌کنند این است که پاکستان نمی‌تواند امنیت ناوگان ترانزیت افغان را تامین کند. به همین دلیل به مسیر ایران روی آورده‌اند.

لینک کوتاه: asriran.com/0036ji

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: افغانستان هیرمند و نیمروز و هامون نماینده مردم زابل ایران و افغانستان خاک افغانستان رانندگان ایرانی دستگاه کامیون حال حاضر مرز میلک امور خارجه وزارت کشور وزارت امور کامیون ها افغان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۹۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فضای آنلاین برای معرفی جاذبه‌های خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی گفت: استفاده از فضای آنلاین برای معرفی جاذبه‌های گردشگری، علمی و دانش بنیان خراسان جنوبی به دیگر کشورها از برنامه‌های ما است که در این راستا یک سلسله وبینارهایی را برنامه ریزی کرده‌ایم.

افسانه ابراهیمی، امروز یکشنبه ۲۶ فروردین، در نشست خبری اظهار کرد: ارتباط با بخش رسانه جزو اولویت‌های وزارت امور خارجه است و نگاه بر این است هر اقدام مثبتی که انجام می‌شود در راستای امیدآفرینی باید به سمع و نظر مردم برسد.

مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی با اشاره به شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم بیان کرد: یکی از بخش‌های اقتصادی که مردم نیز به خوبی می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند حوزه گردشگری است.

ابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از اولویت‌های نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی دیپلماسی گردشگری است، بیان کرد: گردشگری منافع زیادی برای مقصد گردشگری دارد چرا که به همراه خود ارزآوری، توسعه زیرساخت‌ها و توسعه اقتصادی را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: از همه مهم‌تر اینکه گردشگران با مقصد سفر از نزدیک آشنا می‌شوند.

ابراهیمی با بیان اینکه در وهله اول به سراغ کشور ویتنام رفته‌ایم، بیان کرد: در این وبینار که روز سه شنبه برگزار خواهد شد با همکار سفیر ایران در ویتنام برای گروه‌های مختلف گردشگری، اتاق بازرگانی و... این کشور از ظرفیت‌های استان خواهیم گفت.

وی ادامه داد: سالانه میلیون‌ها گردشگر خارجی از شهرهای اصفهان، شیراز، تهران و … بازدید می‌کنند و باور ما بر این است که گردشگران این شهرها را کشف کرده‌اند و باید مناطق جدیدی چون خراسان جنوبی را به آنها معرفی کنیم.

مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی گفت: در راستای این وبینار ذائقه مردم ویتنام را نیز بررسی کردیم و دریافتیم آنان به فرش ایرانی، موضوع ستاره شناسی و.. علاقمند هستند که در معرفی جاذبه‌های خراسان جنوبی این موضوع را مد نظر قرار خواهیم داد.

سه بیمارستان خراسان جنوبی ظرفیت گردشگری سلامت را دارد

ابراهیمی ادامه داد: یکی از مسائل مهم مدنظر ما گردشگری سلامت به ویژه در رابطه با کشور افغانستان است به ویژه آنکه سه بیمارستان خراسان جنوبی ظرفیت گردشگری سلامت را دارد.

وی با بیان اینکه در وزارت امور خارجه بانوان دیپلمات فعالی وجود دارند که با تلاش و پشتکار در راستای منافع جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کنند، یادآور شد: وجود این بانوان نشان اعتماد نظام به بانوان تحصیل کرده و توانمند کشور است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تسلیت ایران به دلیل خسارات انسانی سیل در عمان
  • سخنگوی وزارت امور خارجه جان‌باختن شهروندان عمانی در حادثه سیل را تسلیت گفت
  • جزییات اجرای پروژه های برون مرزی در حوزه برق و آب
  • هزینه دیوانگی را خود دیوانه باید بدهد/ ایران وزنه ثبات‌بخش در خلیج فارس و شامات است
  • ◄ رانندگان کامیون احتیاط کنند/ اجرای طرح ضربتی پلیس راه از 4 روز دیگر
  • واردات شتر از افغانستان​؛ تردد از مرز میلک هنوز هم پرچالش است
  • حمایت سوریه از عملیات ایران علیه اهداف نظامی رژیم صهیونیستی
  • دیپلماسی گردشگری اولویت نمایندگی وزارت امورخارجه در خراسان جنوبی
  • استفاده از فضای آنلاین برای معرفی جاذبه‌های خراسان جنوبی
  • احضار سفرای ۳ کشور اروپایی به وزارت خارجه + جزئیات