Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی شریکیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پارسال  از این میزان باغ بیش از ۳۴ هزار تن محصول برداشت شده بود.

وی میانگین تولید سیب در هر هکتار را ۱۸ تن عنوان کرد و گفت: امسال پیش بینی می شود ۳۷ هزار تن محصول از باغ های شهرستان برداشت شود که در این صورت افزایش ۱۰ درصدی تولید را در مقایسه با سال گذشته خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریکیان با بیان اینکه ۵۵ درصد تولید محصول سیب استان مربوط به شهرستان شیروان است افزود: برخی از باغداران پیشروی استان، عملکرد بیش از ۱۲۰ هکتار را هم تجربه کرده‌اند که سرانه مصرف این محصول در کشور به ازای هر فرد سالانه، ۲۵ کیلوگرم است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: امسال سموم و نهاده ها گران شد که سیب به لحاظ اقتصادی بازار مساعدی دارد و برخی از کشاورزان شیروان که برداشت محصول خود را بتازگی آغاز کرده اند این میوه را کیلویی تا ۱۵۰ هزار ریال به تهران و شمال ارسال می کنند.

شریکیان افزود: سال گذشته عملیات اصلاح، نوسازی و جایگزینی باغ های سیب شیروان در سطح ۱۸۵ هکتار با تامین نهال شناسه دار و انجام مشاوره فنی صورت گرفت.

وی با تاکید بر ساخت باغ های صنعتی و تجاری و خارج شدن از روش سنتی باغداری گفت: منابع تولید محدود است که آب، خاک، سرمایه، نیروی انسانی و پول کشاورز باید باغ های تجاری احداث شود.

وی با اشاره به پیش بینی ۶۰ هزار تن تولید سیب امسال در استان خراسان شمالی افزود: در پنج سال اخیر بیش از ۶۵ هکتار باغ های پایه رویشی سیب در شهرهای استان توسعه یافته که نسبت به پایه های بذری مزایای بسیاری از جمله عملکرد بیشتر واحد سطح، کیفیت مطلوب و غیره دارد.

شیروان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد.

برچسب‌ها صادرات سیب اراضی کشاورزی باغستان شیروان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صادرات سیب اراضی کشاورزی باغستان شیروان صادرات سیب اراضی کشاورزی باغستان شیروان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۹۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌های کردستان، به کام دیگران

به گفته آریا نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان، ۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سد‌ها در اختیار استان‌های همجوار همچون کرمانشاه، آذربایجان غربی و زنجان قرار دارد.

وی درباره یکی از این سد‌ها با نام سد تالوار در شهرستان بیجار گفته بود: آب ذخیره شده این سد ۱۲۰ میلیون متر مکعب است که آخرین تخصیص تا افق ۱۴۲۵ برای استان همدان، ۱۶ میلیون متر مکعب بود که متاسفانه در آخرین بازنگری‌ها به ۵۶ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

حال با این وضعیت که مدیریت آب‌های کردستان در دست این استان نیست و به زبان ساده به استان‌های دیگر همچون کرمانشاه، زنجان و آذربایجان غربی می‌رود، مسئولان کردستان چقدر پیگیر حق مردم این استان در تخصیص آب شده اند؟

این در حالی است که کشاورزان کردستانی برای تامین آب، ناگزیر به چاه زدن و استفاده از ذخایر آب زیر زمینی شده اند و در پی آن پدیده‌ای به اسم فرونشست زمین رخ داده که نمونه‌های وحشتناک آن در شهرستان‌های قروه و دهگلان دیده می‌شود.

مهمترین محصول تولیدی استان کردستان، گندم است که زندگی بخش بزرگی از کشاورزان این استان با آن گره خورده است، اما شاهدیم به دلیل نبود آب، بخش اعظم اراضی زیر کشت این محصول به صورت دیم است.

فریدون حامدی، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: از ۶۲۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری (مهر ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳) که به کشت گندم اختصاص پیدا کرده است، ۵۸۵ هزار هکتار آن کشت گندم دیم و تا ۴۱ هزار هکتار آبی است که اختصاص آب و آبی شدن مزارع می‌تواند تحولی در تولید این محصول در کردستان و کشور به وجود آورد.

حمیدی مدیرکل محیط زیست کردستان نیز از نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی خواست، برای افزایش تخصیص حق آبه کردستانی از سد‌های خود استان، بیش از این‌ها تلاش کنند چرا که مشکل کم آبی می‌تواند منجر به بحران‌های زیست محیطی در استان شود.

در سالی که از سوی مقام معظم رهبری با نام جهش تولید با مشارکت مردم، نامگذاری شده است، می‌طلبد مسئولان کشوری و استانی و نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی، برای اختصاص حق آبه بیشتر از آب‌های استان به خود استان، همتی از خود نشان دهند و برای رونق اقتصادی این استان محروم گامی مهم و عملی بردارند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • تولید ۱۷ درصد کلزای خراسان رضوی در مشهد
  • ۳۴ هکتار به محدوده شهر گرمه الحاق شد
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • آب‌های کردستان، به کام دیگران
  • تولیدات خراسان شمالی به ۳۸ کشور جهان صادر می‌شود
  • یک فوتی بر اثر واژگونی خودروی پراید در محور شیروان به بجنورد
  • نود متقاضی خانواده دارای سه فرزند در شیروان، زمین دریافت می‌کنند
  • عبور تولید برق در نیروگاه شیروان از مرز ۶.۵ میلیون مگاوات
  • باران مهمان آسمان خراسان شمالی است/ کاهش ۱۰ درجه‌ای دمای هوا