Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه ایمیدرو ، «علی اصغر زاده» افزود: وسعت عملیات اکتشاف این سازمان در کشور اکنون از ۶۸۸ هزار کیلومتر مربع گذشته و بیش از نیمی از این رقم، از دو سال گذشته آغاز شد.

وی اضافه کرد: اوج گیری فعالیت‌های اکتشافی از نیمه دوم سال ۹۷ آغاز شد و در سال‌های ۹۹- ۱۳۹۷ ( تاکنون) حدود ۳۸۰ هزارکیلومتر مربع عملیات اکتشافی در پهنه‌ها صورت گرفته که بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در این بخش انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصغرزاده، درباره عملکرد کلی حوزه اکتشاف تحت مدیریت ایمیدرو اضافه کرد: تاکنون ۱۰۴ پهنه در۳۰ استان کشور به وسعت بیش از ۶۶۸ هزار کیلومتر مربع پهنه به ایمیدرو ، شرکت‌های تابعه و کنسرسیوم بخش خصوصی واگذار شده­ است.

وی با اشاره به اینکه مساحت پهنه‌های آزاد شده در مرحله شناسایی و یا پی‌جویی ۴۵۵ هزار کیلومتر مربع است، گفت: پهنه‌های واگذار شده به بخش خصوصی ۶۶ هزار کیلومتر مربع و پهنه‌های در حال کار برای شناسایی و پی جویی ۱۴۶ هزار کیلومتر مربع است.

مدیر اکتشاف ایمیدرو خبر داد: به تازگی مجوز ۶۱ آنومالی حاصل از عملیات اکتشاف پهنه‌ها به منظور واگذاری به بخش خصوصی، از سوی هیات عامل ایمیدرو صادر شده است.

 ۷۵۹ محدوده امید بخش

مدیر اکتشاف ایمیدرو درباره نتایج عملیات اکتشاف گفت: پس از عملیات در فازهای شناسایی و پی جویی حدود ۷۵۹ محدوده امید­بخش به دست آمده که برای ۲۸۱ محدوده درخواست پروانه اکتشاف شده و بقیه محدوده‌ها به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌های مربوطه واگذار شده­ تا با  برگزاری مزایده عمومی به بخش خصوصی واگذار شود.

صدور ۱۱۰پروانه اکتشاف و گواهی کشف

اصغرزاده درباره نتایج حاصل از عملیات اکتشافی پهنه‌های ایمیدرو ،شرکت‌های تابعه و کنسرسیوم بخش خصوصی، افزود: براساس قوانین به منظور ادامه عملیات اکتشاف در فازهای عمومی و تفصیلی، باید پروانه اکتشاف توسط سازمان‌­های صمت هر استان صادر­شود که براین اساس تا­کنون ۱۱۰ پروانه اکتشاف و گواهی کشف صادر شده است.

وی گفت:تعداد مجوز اخذ شده برای کشف مواد معدنی مختلف از جمله سرب و روی، طلا، مس، آهن، زغال­سنگ، شورابه و ... است و تصریح کرد: اکنون کار عملیات اکتشاف در محدوده‌­های دارای پروانه در حال پیگیری بوده و برخی از پروانه‌ها نیز با مشارکت بخش خصوصی در حال انجام و یا در حال بررسی انجام فراخوان واگذاری است.

برچسب‌ها ایمیدرو وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایمیدرو وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ایمیدرو وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور کیلومتر مربع بخش خصوصی پهنه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۰۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در حوزه معادن

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: امید ظفر با بیان این مطلب گفت: بیش از ۶۰ درصد چرخش اقتصادی استان، متعلق به حوزه صنعت و معدن بوده و بر این اساس حل مشکلات این صنعت  ضروری است.

وی بر لزوم رفع مشکلات از طریق تعامل و تفکر تأکید کرد و خاطرنشان کرد: اگر تعامل نباشد، هیچ اتفاق مثبتی بین بخش خصوصی و دولت روی نمی‌دهد.

ظفر یکی از رویکردهای اصلی کمیسیون معادن و فلزات را حل مشکلات بخش خصوصی و انعکاس این مشکلات به مسئولان و طرح در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان به‌عنوان عالی‌ترین پارلمان بخش خصوصی است.

وی با بیان اینکه یکی از موانع و چالش‌های رشد تولید، بروکراسی پیچیده اداری است که سال‌هاست مردم و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را رنج می‌دهد، گفت: انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی بر رفع این مشکل اهتمام ورزند. با توجه به گستردگی واحدهای تولیدی در شهرستان‌های استان، امیدواریم در سال جدید از طریق کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز، ایجاد خانه صنعت و معدن در شهرستان‌های صنعتی پیگیری خواهد شد.

رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز در ادامه تأکید کرد: بحث افزایش حقوق دولتی یکی از مشکلات اساسی حوزه معادن است که متأسفانه این مسئله ادامه‌دار است و باعث شده بهای محصول تمام‌شده بیشتر شود، به‌همین دلیل تمامی فعالان حوزه معدن در استان به آن معترض هستند، لذا به‌عنوان یک مسئله اصلی مورد پیگیری کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی قرار خواهد گرفت.

 

نبود متولی واحد از یکسو و نبود حامی از صنایع معدنی

ظفر اذعان کرد: نبود متولی واحد از یکسو و نبود حامی از صنایع معدنی نیز دیگر مشکلاتی است که در این زمینه فعالان حوزه معدن از نبود رویه واحد در صدور مجوز برای فعالیت اقتصادی در یک محدوده معدنی که طبق قانون نیازمند دریافت استعلام‌های مختلف از دستگاه‌های اجرایی مانند ادارات کل منابع طبیعی، راه و شهرسازی، حفاظت محیط زیست و… انتقاد کرده و مراتب اعتراض را به کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز ارسال می‌کنند. وی اضافه کرد: بر همین اساس وفق ماده ۲۴ مکرر قانون معادن آمده است، اگر پاسخ به استعلامی مورد اختلاف بین دستگاه‌های اجرایی باشد، باید آن سازمان‌ها در یک نشست مشترک، اختلاف بین خود را حل کرده و به یک نتیجه واحد برسند و مشکل آن استعلام را برطرف کنند. چراکه در زمینه فعالیت معدنی هم قانون معادن و هم قانون منابع طبیعی مشخص است و اگر در مواردی این قوانین با هم در تضاد باشند، سازمان‌های مربوطه باید مشکل تضاد یا تناقض قوانین را برطرف کنند.

رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز، بحث معارضان محلی یکی دیگر از مشکلات فعالان حوزه معدن است که متأسفانه تاکنون هیچ اقدامی برای رفع مشکل از سوی اداره کل منابع طبیعی استان که خود اقدام به واگذاری زمین برای فعالیت‌های معدنی کرده، صورت نگرفته است

.

رفع مشکل ناترازی انرژی، صاحبان صنایع و معادن استان

ظفر یکی از مهمترین مطالبه صاحبان صنایع و معادن استان را مشکل ناترازی انرژی دانست و افزود: باتوجه  به رصدهای انجام‌گرفته توسط این کمیسیون، خوشبختانه واحدهای تولیدی و صنایع بیشترین همکاری را با دستگاه‌های اجرایی و زیرساختی استان از جمله شرکت گاز استان در راستای صرفه‌جویی انرژی و گاز در سال گذشته داشته است، اما متأسفانه این ناترازی انرژی در فصول سرد و گرم سال بعضاً بدون اطلاع صاحبان صنایع اجرایی شده و موجب تحمیل خسارات زیادی به واحدهای تولیدی می‌شوند. در سال گذشته پیگیری‌های خوبی در این زمینه انجام‌گرفته، اما به‌دلیل برخی مشکلات اداری تاکنون نتیجه‌بخش نبوده و ما در سال‌جاری همچنان این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

 

مشکل ناترازی انرژی

وی با تأکید بر اینکه بزرگ‌ترین مشکل استان این است که ما نمی‌توانیم از ظرفیت‌های ایجادشده استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: در استان آذربایجان‌شرقی حدود دو الی سه ماه در حوزه آب و برق مشکل‌داریم و عملاً صنعت فولاد سه ماه تعطیل و از مدار خارج می‌شود، لذا ما خواستار اجرایی کردن ماده ۲۵ هستیم، همچنین امید است، قراردادهای شرکت‌های خدمات‌رسان با بنگاه‌های اقتصادی ۱۲ ماهه شود.

وی بر لزوم تهیه برنامه قطعی احتمالی گاز واحدهای صنعتی در فصل تابستان امسال و ابلاغ به‌تمامی واحدهای تولیدی و صنعتی، قبل از قطعی گاز واحد صنعتی و تولیدی توسط شرکت گاز استان، به‌منظور جلوگیری از ناترازی گاز مصرفی واحدهای تولیدی و صنعتی تأکید کرد.

ظفر از تداوم پیگیری‌ها در خصوص عدم افزایش قیمت بهای گاز صنایع و فولاد استان تا پایان سال جاری خبر داد و اضافه کرد: حذف موضوع اخذ و اصرار بر پرداخت مابه‌التفاوت گاز مصرفی سال قبل توسط واحدهای تولیدی و صنعتی با توجه به فروش محصول در ماه‌های قبل از افزایش هزینه بهای گاز مصرفی واحدهای مورد اشاره، وفق اصل حقوقی عدم عطف به ماسبق نشدن قانون، توسط شرکت گاز استان، از جمله مهمترین برنامه‌های کمیسیون معادن و فلزات در سال ۱۴۰۳ خواهد بود.

رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز گفت: پیگیری اجرایی کردن ماده ۲۴ در سال گذشته انجام‌گرفته، با این حال لازم است امسال مجدداً نسبت‌به عملیاتی کردن این ماده از طرف کمیسیون اقدام کنیم.

وی با اشاره به متن ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کار گفت: قرار بود آیین‌نامه اجرایی این قانون ظرف سه‌ماه توسط وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، نفت، نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه شود، اما در نهایت بعد از ۵ سال این آیین‌نامه تصویب شد. این موضوع امسال مجدداً در اتاق بازرگانی تبریز و همچنین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مورد بحث و بررسی مجدد قرار خواهد گرفت.

ظفر با بیان اینکه سال گذشته بحث‌های خوبی در خصوص حق رأی‌دار کردن نمایندگان بخش خصوصی در شورای عالی معادن مطرح شده بود، افزود: امسال هم تلاش خواهیم کرد تا نسبت به این امر، شورای عالی معادن کشور اقدامات قانونی انجام دهند. در کنار این موضوع تلاش می‌کنیم در سال جدید نسبت به تشکیل شورای معادن در استان اقدام شود.

 

دیگر خبرها

  • اکتشاف سنگ آهن در خواف درسال ۱۴۰۲ حدود۱۱۱ درصد افزایش یافت
  • شهرداری‌ها با تشویق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را جذب کنند
  • مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!
  • تدوین برنامه مشارکت مردم در صندوق توسعه کشاورزی
  • الحاق سرمایه گذار بخش خصوصی به اجرای طرح گردشگری آشوراده + فیلم
  • ورود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر به کردستان
  • الحاق سرمایه گذار بخش خصوصی به اجرای طرح گردشگری آشوراده
  • لزوم تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در حوزه معادن
  • خصوصی‌ها در تور خصولتی‌ها
  • ۲۲ واحد صنعتی و معدنی در زنجان به چرخه تولید بازگشت