Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران با اشاره به شرایط دشوار رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراسم ایام محرم، گفت: لازم است همان‌گونه که کرونا همه ابعاد زندگی ما را تغییر داد در مورد عزاداری‌ها نیز شاهد تغییر رویکرد باشیم.

به گزارش ایمنا، زینب نصیری با اشاره به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در عزاداری‌های محرم اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا سبک زندگی افراد را در تمام ابعاد تغییر داده است به گونه‌ای که ما در گذشته شادی‌های دسته‌جمعی و با هم بودن‌های مشترک را تجربه می‌کردیم، اما حالا به واسطه ویروس کرونا زندگی‌مان به افراد خاص و خانواده‌مان محدود شده است و اجتماع و گروه‌هایی که یک روزی حیات اجتماعی‌مان به آن متصل بود تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که حالا در بحث عزاداری‌ها نیز می‌بایست با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا شاهد تغییر رویکرد و ابزار برای عزاداری باشیم، تصریح کرد: محرم برای ایرانی‌ها بسیار مهم است به گونه‌ای که بیشترین حضور مذهبی ایرانی‌ها در عزاداری‌های محرم است و به همین دلیل می‌بینید که افراد مختلف با رویکرد، طرز تفکر و سطوح مختلف فکری معمولاً در محرم حضور فعالی دارند، چرا که محرم از نظر احساسی و عاطفی برای ایرانی‌ها بسیار مهم است.

مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران با بیان این‌که لازم است رویکردمان در عزاداری‌های محرم با توجه به شیوع ویروس کرونا تغییر کند، گفت: می‌دانیم که ابعاد حضور مردم در عزاداری‌های محرم زیاد است و تعداد زیادی از افراد اگر عزاداری به سبک و سیاق گذشته برگزار شود حتماً در آن شرکت می‌کنند. هرچند که ممکن است برخی افراد نیز با تصمیم شخصی خود در این مراسم‌ها حاضر نشوند؛ اما مطمئن هستیم که بخش زیادی از مردم به دلیل احساسات و تمایلات عاطفی که نسبت به محرم دارند حتماً در اجتماعات حاضر می‌شوند.

نصیری با بیان این‌که یکی از ویژگی‌های ایرانیان این است که برای عزاداری‌های محرم به زادگاهشان برمی‌گردند تا سوگواری‌شان به سبک و سیاق گذشته انجام شود، تصریح کرد: این مسافرت‌ها احتمال شیوع و انتقال را افزایش می‌دهد به همین دلیل به نظر می‌رسد که برگزاری هرگونه مراسم در فضاهای مسقف که تراکم جمعیت در آن زیاد است می‌تواند زمینه‌ساز شیوع کرونا باشد و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اینگونه جمع‌ها نیز امری غیرواقع‌بینانه و نشدنی است، چرا که تعداد زیادی عزادار در یک فضای محدود هستند و شرایط حاکم بر مراسم عزاداری، شرایط افراد و شور حسینی، عملاً امکان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فضاهای بسته را نمی‌دهد.

مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران با بیان این‌که فاصله‌گذاری اجتماعی مبنای پروتکل‌های بهداشتی است و در فضاهای درونی هیأت‌ها، امکان رعایت آن نیست، اظهار کرد: این‌که فکر کنیم افراد در مراسم عزاداری ماسک می‌زنند امری محال است چرا که در شرایط عادی نیز می‌بینیم که افراد به ماسک زدن عادت نکرده‌اند و از هر فرصتی برای این‌که ماسک خود را بردارند استفاده می‌کنند و حالا زدن ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در یک مراسم عزاداری با آن شور و شرایط خاص غیرواقع‌بینانه است؛ لذا به نظر می‌رسد اگر تصمیم قاطع و درستی در خصوص نحوه‌ی برگزاری مراسم عزاداری گرفته نشود، بعداً پشیمان خواهیم شد.

نصیری سخنان اخیر مقام معظم رهبری را راهگشا دانست و گفت: اگر مراسم‌های عزاداری در فضای سربسته و مسقف انجام شود حتماً در هفته‌های بعد از محرم شاهد افزایش آمار ابتلاء به کرونا خواهیم بود و باز هم باید غصه بخوریم که چرا هموطنان‌مان را از دست دادیم در حالی که اگر امروز تصمیم درستی گرفته شود قطعاً شاهد پیامدهای ناگوار نخواهیم بود.

وی اضافه کرد: مردم ما دیندار هستند و ماه محرم برای آنها بسیار مهم است اما دقت داشته باشید که توجه به سلامتی انسان‌ها در دین اسلام برخی مواقع حتی واجبات را نیز کنار می‌زند.

مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران با بیان این‌که تحقیقات نشان می‌دهد که در تجمعات، انتشار کرونا سرعت بیشتری پیدا می‌کند، خاطر نشان کرد: یکی از ابعاد عاشورا و محرم بحث مقابله با ظلم است و دقت داشته باشید که ایجاد شرایط شیوع بیشتر کرونا در این روزها می‌تواند ظلم به کادر درمانی خسته باشد، لذا باید حتماً همان‌طور که کرونا سایر ابعاد زندگی ما را تغییر داد در عزاداری‌هایمان نیز تغییراتی ایجاد کنیم.

وی پیشنهاد داد: برخی هیئت‌ها که مداح یا واعظ برجسته دارند می‌توانند نقش الگوسازی داشته باشند و طلایه‌داران این تغییر نگرش باشند و بیشتر با استفاده از فضاهای مجازی و آنلاین هیئت‌های خود را برگزار کنند.

نصیری با اشاره به نقش صدا و سیما اظهار کرد: لازم است صداوسیما برنامه‌های متنوعی برای اقشار مختلف جامعه در ماه محرم داشته باشد که همه سلایق را پاسخ دهد.

مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران با بیان این‌که هیئت‌ها می‌توانند با توجه به ظرفیت سازماندهی و انسجام‌دهی که دارند در جذب نذر سلامتی و کمک مؤمنانه نیز نقش زیادی ایفا کنند، گفت: کرونا بسیاری از کسب و کارها را بهم ریخته و این در حالی است که افراد کم برخوردار زیادی در جامعه ما زندگی می‌کنند که می‌توان به جای نذری پختن، این مواد غذایی خشک را در قالب سبد کالا بین نیازمندان توزیع کرد و حتی می‌توان برای آنکه فرهنگ عاشورایی و محرم را نیز تعریف کرد این سبد کالا همراه با پیام‌های عاشورایی باشد.

وی با بیان این‌که همه عادت داریم که در این روزها نذری بدهیم، تصریح کرد: می‌توان برای آنکه نذر خود را ادا کنیم نذر ماسک و اقلام خوراکی داشته باشیم که هم حالمان خوب شود و هم مطمئن باشیم که نذری ما به کسی ضرر نمی‌رساند.

منبع: ایسنا

کد خبر 437178

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهر شهر شهرداري تهران هیئت عزاداری تهران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رعایت پروتکل های بهداشتی عزاداری های محرم مراسم عزاداری ویروس کرونا هیئت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۰۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست از شورای شهر برای نامگذاری بوستان‌ها و پایانه‌های تاکسی به نام شهدای تاکسیران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست صمیمانه رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر ، مدیر کل امور ایثارگران شهرداری تهران ، فرمانده بسیج شهرداری تهران و سرپرست سازمان تاکسیرانی شهر تهران با خانواده‌ شهدای تاکسیران برگزار شد.

در این نشست که به منظور پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت و گرامیداشت مقام شامخ شهدا و خانواده‌هایشان با حضور نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر، غلامعباس کیانی مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران، محمدمهدی حسن‌زاده فرمانده سازمان بسیج شهرداری و شادی مالکی سرپرست سازمان تاكسيراني شهر تهران برگزار شد ، مسائل مختلفی از سوی خانواده معظم شهدا مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در این نشست گفت: خانواده شهدا، عزیزان ما و شهدا افتخار ما هستند. هدفگذاری ما در شورای اسلامی ششم، نامگذاری معابر به نام شهداست و شهدای تاکسیران عزیزان ما هستند و در اسرع وقت این کار انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: نوسازی ناوگان تاکسیرانی و برقی‌سازی آن از اولویت‌های سازمان، شهرداری و شوراست و خوشحالیم پیگیری‌های لازم در این خصوص صورت می‌گیرد و ۵۰ درصد کمک دولتی برای برقی‌سازی حمل‌ونقل اتفاق مهمی در این دوران است.

وی افزود: ۲۹ خانواده شهید در تاکسیرانی فرصتی مغتنم برای الگوسازی و استفاده از سبک‌زندگی برای آیندگان است و امیدواریم با قدرت به این کار ادامه دهیم.

در ادامه این نشست ، غلامعباس کیانی مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران با یادآوری خاطرات هشت سال دفاع مقدس گفت: ما تاریخ بزرگی پشت‌سر گذاشتیم و از روزی که انقلاب شد، ما هر روز شاهد پدیده‌های جدیدی بودیم که هر کشوری را به چالش می‌کشید اما این کشتی در این سال‌ها به سلامت از بحران‌ها و طوفان‌ها گذشت و این برای همه ما درس بزرگی است تا این فرهنگ را به‌درستی نشان دهیم و فرهنگ ایثار، مقاومت و از خود گذشتگی شهدا را الگو کنیم چون اگر آن‌ها نبودند ایرانی هم وجود نداشت.

کیانی تکریم خانواده های معظم شهدا را جزو وظیفه ذاتی سازمان‌ها دانست و گفت:  شنیدن خاطرات و آگاهی از افکار و همچنین آشنایی با اعتقادات شهدا ، چراغ راهی برای انتخاب مسیر صحیح در جهت اعتلای ایران اسلامی است.

وی با اشاره به حضور یک بانو در سازمان تاکسیرانی گفت: حقیقتا فکر نمی‌کردم در این سازمان یک خانم بتواند موفق باشد ولی فعالیت های سازمان چشمگیر بوده و باعث افتخار این کشور است که بانوان به این سطح از توانمندی رسیدند.

همچنین محمدمهدی حسن‌زاده مسئول سازمان بسیج شهرداری با اشاره به «وعده صادق» و پهبادهای ایران اسلامی گفت: این اتفاقات نشان می‌دهد باید لحظه به لحظه آماده باشیم. از ۱۷۵ شهید شهرداری، ۲۹ خانواده شهید در سازمان تاکسیرانی داریم و ان‌شاءالله همه ما در رکاب امام زمان (عج) به خدمت ادامه دهیم و همه ما به درجه رفیع شهادت برسیم.

در بخش دیگری از این نشست شادی مالکی ، سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت:باعث افتخار بنده است که در خدمت زحمتکشان تاکسیرانی شهر تهران هستم و مفتخریم ۲۹ خانواده شهید گرانقدر هم در این مجموعه حضور دارند و شهید سیدمهدی جلادتی آخرین شهید از خانواده بزرگ تاکسیرانی پایتخت است.

وی در ادامه با اشاره به گذر مدیریت سازمان تاکسیرانی از سنتی به مدرن گفت: باتوجه به فرسودگی نیمی از ناوگان تاکسیرانی تهران ، نیاز به نوسازی بیش از پیش احساس می‌شود. در همین راستا شهرداری تهران و دولت با رویکرد برقی‌سازی ناوگان تصمیم گرفت تا شاهد ورود ۶۰ هزار تاکسی و ون برقی به پایتخت باشیم تا تهران پیشگام برای سایر کلانشرها باشد.

وی افزود: همچنین خدمات درمانی مناسب، خدمات رفاهی، خدمات تعمیرگاهی، کمک به بیماران صعب‌العلاج و نظارت هوشمند بر حمل‌ونقل از دیگر رویکردهای این سازمان است.

مالکی در پایان خاطرنشان کرد: نامگذاری بوستان‌ها، معابر و پایانه‌های تاکسیرانی به نام شهدای تاکسیران از جمله درخواست‌های ما از شورای شهر تهران است که در حال پیگیری این موارد هستیم. در پایان این نشست نیز از خانواده معظم شهدای تاکسیران تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست از شورای شهر برای نامگذاری بوستان‌ها و پایانه‌های تاکسی به نام شهدای تاکسیران
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ۴۹۵ هزار نفر از جمعیت خراسان جنوبی زیرپوشش بیمه سلامت
  • بهره مندی ۶۵ درصدی جمعیت خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • جزئیات فروش آنلاین میوه و سبزیجات از میادین و میوه و تره‌بار شهرداری تهران
  • فروش آنلاین میوه و تره‌بار در میادین پایتخت
  • جزییات فروش آنلاین میوه و سبزیجات از میادین و میوه و تره‌بار
  • نحوه خرید آنلاین از میادین میوه و تره بار شهرداری تشریح شد | امکان بازگرداندن میوه و سبزیجات بی کیفیت
  • برنامه جذب ۸۰ همت سرمایه بخش خصوصی توسط شهرداری تهران
  • سندروم پس از کرونا چیست؟