Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرضا فرجی‌راد»، سفیر سابق ایران در نروژ و مجارستان گفت: آمریکایی‌ها هیچ فکر نمی‌کردند اتفاقی مثل مساله‌ توافق 25ساله میان ایران و چین رخ دهد و با طرح این مساله درحدود یک‌ماه قبل یک‌باره شوکه شدند.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، «عبدالرضا فرجی‌راد»، استاد ژئوپولیتیک و سفیر سابق ایران در نروژ و مجارستان در خصوص توافق راهبردی ایران و چین گفتگویی با روزنامه فرهیختگان انجام داده است که مهمترین بخش‌های آن در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبنای آمریکا جنگ با چین است

- آمریکایی‌ها هیچ فکر نمی‌کردند اتفاقی مثل مساله‌ توافق 25ساله میان ایران و چین رخ دهد و با طرح این مساله درحدود یک‌ماه قبل یک‌باره شوکه شدند.

- در آمریکا، چه دموکرات بر سر کار باشد و چه جمهوری‌خواه، این بنا و تصمیم شکل گرفته و قطعی شده که از این به بعد با چین بجنگند، البته منظورم از جنگ، جنگ گرم نیست، بلکه منظور این است که آمریکا تصمیم گرفته هرجایی که ممکن است، موانعی برای فعالیت چین ایجاد کند.

- هدف بعدی آمریکا، این است که بتوانند به‌تدریج مسیر انرژی از مبدا خلیج‌فارس به مقصد چین را تحت‌کنترل دربیاورند، به این‌دلیل که چین نتواند به انرژی آزاد و آسان دسترسی پیدا کند.

- توافق ایران و چین یک‌باره تمام تفکرات آمریکایی‌ها را به‌هم ریخته است. از یک‌سو می‌بینند آن مانعی که می‌خواستند مقابل چینی‌ها بگذارند تا مسیر انتقال انرژی به این کشور مسدود شود در این قرارداد آمده است و قرار شده ایران آن را تامین کند، از سوی دیگر قرار شده چین به ایران کمک ‌کند که ایران توسعه یابد و تکنولوژی به‌دست بیاورد که این هم از بین‌برنده تلاش آمریکا طی دوسال اخیر است.

- در این توافق برنامه‌های دفاعی هم گنجانده شده است؛ یعنی ایران می‌تواند همان قدرت و نفوذی را که در خاورمیانه و حوزه پیرامونی دارد، حفظ کند. بنابراین تمام برنامه‌های آمریکا چه در رابطه با چین و چه در رابطه با ایران با این توافقی که هنوز هم نهایی نشده، به‌هم ریخته است.

تلاش مثلث عبری_عربی_غربی برای اخلال در قرارداد 25 ساله

- چین با امارات روابط نزدیک و پرحجمی دارد. حدود 30 میلیارد دلار در سال رابطه تجاری و اقتصادی این دو کشور است که خب رقم بالایی است. درواقع باید گفت توان امارات در بین کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس توان بالایی است، لذا به‌نظر من، آمریکایی‌ها می‌خواهند میانبر بزنند که اماراتی‌ها وارد مذاکره با چین شوند تا آن کاری که چین می‌خواهد با ایران انجام دهد با امارات جلو ببرد و توافق 25ساله با ایران به‌هم بخورد.

_عرب‌ها نگران این مساله هستند و لذا به‌نظر من فعال خواهند شد و با آمریکا همراهی می‌کنند. برخی کشورهای عربی برنامه درازمدتی برای همکاری با چین تعریف کرده‌اند، لذا قطعا اعراب در همان قالب فعالیت‌های خود را با چین افزایش می‌دهند و ازسوی دیگر کار سیاسی می‌کنند تا درکنار فعالیت‌های اقتصادی، به چین فشار وارد کنند.

- به‌عبارت دیگر ممکن است برخی قراردادهایشان را کند کنند تا چینی‌ها متوجه شوند اگر بخواهند با ایران کار کنند نمی‌توانند با اعراب به همکاری بپردازند. در این سه‌ماه باقیمانده قطعا فعالیت‌های پمپئو، برایان هوک و کاخ‌سفید و تبلیغات آنها در این رابطه افزایش می‌یابد و متحدان آمریکا فعالیت گسترده‌تری پیدا می‌کنند؛ به‌ویژه صهیونیست‌ها هم که رابطه بدی با چینی‌ها ندارند.

- علاوه‌بر غرب آسیا، در شرق دور، در دریای جنوبی چین هم آمریکا فعال شده و برای مثال ویتنام را تحریک کرده تا در قضیه درگیری دریای جنوبی چین به نفع آمریکا موضع‌گیری کند.

- چینی‌ها اگر مطمئن شوند ایران پای‌کار است و در داخل، این مساله به‌صورت هماهنگ بین دستگاه‌های مختلف انجام شود و مردم به‌خوبی توجیه شوند، می‌مانند و توافقات را اجرایی می‌کنند.

- چین با ده‌ها کشور دنیا کار می‌کند و بعد از انجام قراردادهای بلندمدت مثلا وقتی بعد از پنج سال به هرکدام از این کشورها که می‌رویم، می‌بینید آن کشورها زیرورو شده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: چین ایران انرژی آمریکا آمریکایی ها ایران و چین چینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۱۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط لوله گاز ، مهم‌ترین طرح ایران و پاکستان در حوزه انرژی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، احمد امیرآبادی فرآهانی افزود:موضوع انتقال گاز ازسوی وزرای نفت ایران و پاکستان مورد بررسی قرار گرفته و طرف پاکستانی اعلام کرده؛ در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف جهت تسریع برای اجرای خط لوله گاز صلح هستند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در سفر رئیس جمهور،  احیای موضوع خط لوله صلح انتقال گاز به پاکستان مدنظر دولت می باشد، تصریح کرد: اگرچه طرح انتقال گاز ایران به پاکستان از حدود ۱۵ سال گذشته طراحی و اجرا شده و ایران به تعهدات خود در این زمینه عمل کرده و حتی لوله گاز را تا مرز پاکستان کشیده، اما این کشور هنوز تعهدات خود را انجام نداده است.

وی ادامه داد: در روز نخست سفر رئیس‌جمهور به پاکستان، موضوع انتقال گاز ازسوی وزرای نفت دو کشور مورد بررسی قرار گرفت و طرف پاکستانی اعلام کرد؛ برای تسریع در اجرای خط لوله صلح در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف هستند.

امیرآبادی‌فراهانی مهم‌ترین پروژه در حوزه انرژی بین دو کشور را، احداث خط لوله صادرات گاز از ایران به پاکستان دانست و گفت: به‌یقین اگر دولت پاکستان موضوع گاز طبیعی را از طریق ایران به کشورش برساند، رضایتمندی خوبی را در داخل و به نفع دولت این کشور شکل خواهد داد چراکه تامین گاز آن‌ها از طریق (ال.پی.جی) است و بسیار گران تمام می‌شود و این خط لوله صلح می‌تواند در اقتصاد، رشد صنعت و آسایش مردم پاکستان مفید باشد.

این نماینده مجلس اظهار کرد: پیشنهاداتی برای عملیاتی کردن این خط لوله وجود دارد، اما برخی کشورهای ثالث خارج از منطقه با ایجاد موانع، دخالت‌هایی در این مورد دارند که دولت پاکستان باید بدون توجه به آنها منافع مشترک دو ملت را مد نظر قرار دهد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: وزیر نفت پاکستان نیز پس از نشست دیروز اعلام کرد، فرصت‌های خیره‌کننده‌ای میان دو کشور برای تعمیق همکاری‌های تجاری و اقتصادی وجود دارد و ایران و پاکستان به همکاری‌های خود برای رفاه منطقه و تأمین منافع ملت‌های یکدیگر ادامه می‌دهند.

دیگر خبرها

  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • تکذیب خروج مستشاران ایران از سوریه
  • رسانه عبری زبان: کشورهای عربی مانع تلاش ترکیه برای ورود به پرونده غزه شدند
  • اردن خود را متعهد به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • خط لوله گاز ، مهم‌ترین طرح ایران و پاکستان در حوزه انرژی
  • اشاعه ایران‌هراسی یا تبلیغ بازدارندگی؟
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • رویکرد متناقض آمریکا در قبال مساله فلسطین
  • تلاش ۲۰ کشور برای ممانعت از پاسخ ایران به اسرائیل | به اقدام متجاوزانه دیگر پاسخ قوی‌تر می‌دهیم | واکنش به حادثه امنیتی در سفارت ایران در فرانسه