Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-16@18:22:57 GMT

توصیه‌های تغذیه‌ای برای بهبودیافتگان کرونا

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۱۳۶۰

آفتاب‌‌نیوز :

توصیه می‌شود برای ارزیابی بهترین مسیر در بازیابی توانایی بدن، با یک متخصص تغذیه معتبر مشورت کنید. اگر فرد به دلیل این بیماری در بیمارستان بستری‌ شده باشد، متخصصان رژیم غذایی در بیمارستان به تهیه برنامه غذایی برای وی کمک می‌کنند.

یکی از اولین مراحل بهبودی، ارزیابی کامل از تغذیه است. این ارزیابی ممکن است یک بررسی از داده‌های بیوشیمیایی و تکمیل ارزیابی فیزیکی محور از مواد مغذی برای شناسایی کمبودهای احتمالی مواد مغذی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص رژیم غذایی، برنامه‌هایی را برای تغذیه شخصی تهیه می‌کند که اطمینان حاصل کند که یک فرد از غذای کافی برای کمک به بدن طی دوره بازیابی برخوردار است یا خیر. این برنامه‌ها علاوه بر تاکید بر تراکم مواد مغذی، منابع غذایی، وضعیت سلامتی و دسترسی به مواد غذایی را نیز موردتوجه قرار می‌دهند.

برخی از درمان‌های توصیه‌شده هنگام بهبودی از کووید-19 ممکن است شامل تقویت مواد غذایی با مواد مغذی باشد به‌گونه‌ای که هر وعده غذایی حاوی مواد مغذی متراکم باشد یا استفاده از یک مکمل غذایی خوراکی برای افزایش مصرف غذایی ارائه می‌شود.

تغذیه برای حفظ ماهیچه‌ها و جلوگیری از ایجاد اختلال در سوخت‌وساز بدن بسیار حیاتی است و هنگامی‌که بیماران حدود دو هفته را در بخش مراقبت‌های ویژه می‌گذرانند ، این موارد می‌توانند به موارد بسیار جدی تبدیل شوند.

مشکلات تنفسی پیچیدگی بیشتری ایجاد کرده و مانع از آن می‌شود که بیماران به‌طور موثر غذا بخورند. بخش عظیمی از بیماران نیازمند به دستگاه تنفسی دارند، استفاده از مکمل‌های غذایی و خوراکی برای این افراد به دلیل دستگاه دشوار است. این بدان معنی است که تغذیه باید به بخش مهمی از بهبودی بیماران کووید-19 تبدیل شود.

در حال حاضر، تمرکز اغلب روی کمک به بیماران است که آیا در مرحله حاد بیماری بحرانی قرار دارند یا خیر و برای متخصصان مراقبت‌های بهداشتی و همچنین بیمار و خانواده بیمار ترخیص از بیمارستان بسیار تسکین‌بخش است.

تاثیر طولانی‌مدت بستری آنها در مراقبت‌های ویژه ‌گاهی اوقات دست‌کم گرفته می‌شود و ممکن است بر چگونگی درک نیازهای توان‌بخشی تاثیرگذار باشد.

می‌دانیم برای بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه مصرف خوراکی از طریق دهان می‌تواند پس از خارج کردن دستگاه از دهان ناکافی باشد. ممکن است افراد نتوانند طی دوره بهبودی غذای کافی بخورند تا بتوانند نیازهای غذایی خود را برآورده کنند و این مورد، باعث از بین رفتن بیشتر ماهیچه‌ها و لاغری می‌شود و ممکن است روزانه حداکثر یک کیلو کاهش وزن را تجربه کنند.

تضعیف ماهیچه شایع‌ترین عارضه بیماری کووید-19 است که در 50 درصد بیماران رخ می‌دهد و می‌تواند به‌طورجدی زمان بهبودی را کاهش دهد، ایمنی را مختل کند، خطر عفونت را افزایش داده و باعث ایجاد جراحت و زخم شود و حتی در برخی موارد موجب مرگ‌ومیر شود.

در اوایل بیماری همه‌گیر، حال بسیاری از بیماران به‌سرعت وخیم می‌شد، به این معنی که به دستگاه تنفس نیاز داشتند. بنابراین ، اکثر افراد به‌محض بستری در بیمارستان، غذا خوردن را متوقف کردند و همچنین قادر به تحمل ورود مواد غذایی از دهان نبودند.

ازآنجاکه همه‌گیری پیشرفت کرده است، ما به‌طور فزاینده شاهد بیماران بسیار مسن و کسانی هستیم که از شرایط اساسی بهداشتی مانند چاقی و دیابت رنج می‌برند.

برای این گروه‌های بیمار، تغذیه بسیار پیچیده است. نگهداری از این بیماران در شرایط پایدار دشوار است و آنچه باعث ایجاد اختلاف در این تعادل می‌شود، حمایت مناسب و به‌موقع تغذیه است.

چگونه تغذیه مناسب می‌تواند بهبودی را تسریع کند؟

مرخص شدن از بخش مراقبت‌های ویژه فقط شروع بهبودی است و تغذیه پزشکی در هنگام ادغام در برنامه‌های بهبودی بیمار می‌تواند بر نتایج بهبودی و همچنین کیفیت زندگی بیماران تاثیر داشته باشد. ما در حال حاضر می‌دانیم که تغذیه پزشکی می‌تواند با نتایج و بیماری‌های مختلف به نتایج بالینی کمک کند. متاسفانه، آگاهی حرفه‌ای از مراقبت‌های بهداشتی و نقش تغذیه در پزشکی هنوز کمرنگ است.

در زمان بهبودی کووید-19 راهنمای بالینی عملی اندکی برای مراقبت‌های تغذیه‌ای وجود دارد و این مورد می‌تواند بر زمان بهبودی و توانایی افراد در بازگشت به انجام کارهای گذشته تاثیر داشته باشد.

چالش‌هایی در ادغام تغذیه در برنامه‌های درمانی و بهبودی در بیشتر بیماری‌ها وجود دارد اما متاسفانه، هنوز هم در محیط بیمارستان تغذیه کاملا موردتوجه قرار نمی‌گیرد.

به‌طورکلی، ادغام مواد غذایی در یک برنامه بهبودی بسیار ساده است. بر اساس تجربیات به‌دست‌آمده تاکنون ویروس به‌طور نامتناسب روی سالمندان و افراد دارای اضافه‌وزن یا چاق و مبتلابه دیابت و فشارخون تاثیر دارد. این دو گروه ازنظر جمعیتی بسیار متفاوت هستند، اما آنچه آن‌ها را به هم پیوند می‌دهد، نیاز به مداخله تغذیه‌ای است.

برای کسانی که مدت‌زمان قابل‌توجهی را در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) و با کمک دستگاه‌های تنفس می‌گذرانند، می‌توانیم نتایج مثبت را زمانی مشاهده کنیم که تغذیه بخشی از برنامه درمانی و بهبودی بیمار باشد.

آنچه ما تجربه کرده‌ایم این است که وقتی پشتیبانی تغذیه‌ای در مراحل اولیه هرگونه بیماری پاتولوژی ازجمله کووید-19 انجام شود، می‌تواند یک تفاوت واقعی در زمان بهبودی بیمار ایجاد کند.

تغذیه برای حفظ ماهیچه‌ها و جلوگیری از اختلال در سوخت‌وساز بدن بسیار حیاتی است. وقتی بیماران حدود دو هفته را در بخش مراقبت‌های ویژه می‌گذرانند، می‌توانند به مشکلات جدی تبدیل شود چون مشکلات تنفسی مانع از آن می‌شود که بیماران به‌طور موثر غذا بخورند.

این مهم است، افرادی که از عفونت‌های کووید-19 غیر شدید بهبود یافتند، استراحت کنند و خوب غذا بخورند، به این معنی که آگاه باشند که خوردن کافی بخشی از بهبودی آنان است و نباید نادیده گرفته شود.

یکی از محققان توان‌بخشی در بیمارستان مراقبت از مبتلایان به کرونا توصیه می‌کند برای بهبود پنج راهبرد ذیل را رعایت کنید:

حرکت کنید

هر چه بیشتر حرکت کنید زودتر بهبود می‌یابید، اما هر فعالیت بدنی باید بر اساس علائم و سطح عملکرد فعلی باشد. خستگی، تنگی نفس و سرگیجه باعث توقف ورزش می‌شود.

حرکات استقامتی انجام دهید

هنگام ادغام حرکت در روال بازیابی، تمرین‌های مبتنی بر استقامت را که بزرگترین گروه‌های عضلانی بدن شما را به چالش می‌کشد در اولویت قرار دهید. وی می‌گوید: تکمیل سه تمرین 15 دقیقه‌ای در هفته، شروع بسیار خوبی است و بیماران با پیشرفت بهبودی می‌توانند تکرار و مدت‌زمان را افزایش دهند.

توجه ویژه‌ای بر روی باسن، ران، همچنین کمر و شانه‌ها داشته باشید، زیرا این گروه‌های عضلانی بیشترین قدرت را در بیماران کووید-19 از دست می‌دهند و تاثیرات گسترده‌ای بر توانایی ایستادن دارند. پیاده‌روی کنید و کارهای روزمره را انجام دهید.

برای تقویت قسمت تحتانی بدن ، تمریناتی مانند اسکوات، پل گلوت و موارد دیگر را امتحان کنید. برای قسمت بالای بدن، نیز ورزش‌های بازو و شانه انجام دهید. برای وزن بدن، دمبل‌های سبک و نوارهای مقاومت بسیار عالی عمل می‌کنند.

پروتئین را در اولویت قرار دهید

پروتئین برای ساخت، ترمیم و حفظ ماهیچه‌ها و همچنین برای حمایت از تولید آنتی‌بادی‌ها و سلول‌های سیستم ایمنی بدن لازم است. متاسفانه، میزان دریافت پروتئین معمولا در بیماران کووید-19 پایین‌تر است. وی می‌گوید: درحالی‌که بیماری می‌تواند اشتها را کاهش دهد، بسیاری از افراد مسن که در معرض خطر ابتلا به از بین رفتن ماهیچه‌ها و عوارض جانبی آن هستند، دستورالعمل فعلی فدرال را برای دریافت پروتئین روزانه رعایت نمی‌کنند. در صورت امکان 25 تا 30 گرم پروتئین در هر وعده غذایی را با خوردن گوشت، تخم‌مرغ و لوبیا یا استفاده از یک مکمل غذایی خوراکی تامین کنید. البته موارد دیگری نیز برای تامین پروتئین وجود دارد.

مصرف ویتامین و مواد معدنی را افزایش دهید

ویتامین A ،C ،D و E و روی برای عملکرد سیستم ایمنی بسیار مهم هستند، آن‌ها هم در سلامتی عضلات و هم در انرژی نقش دارند. وی توصیه می‌کند: شیر، ماهی‌های چرب، میوه‌ها، سبزی‌ها، آجیل و لوبیا را در رژیم بهبودی خود قرار دهید. اگر در آشپزی در خانه مشکل‌دارید، سعی کنید از خدمات تحویل غذای سالم برای کمک در دریافت طیف گسترده‌ای از مواد مغذی استفاده کنید.

حتی با بهترین تلاش‌ها در مورد غذاهای کامل، ممکن است برخی از افراد در حفظ بهینه سطح تغذیه دچار مشکل شوند. این امر به‌ویژه در مورد ویتامین D که پوست از طریق نور خورشید جذب می‌کند، صادق است.

با گروه پزشکی خود مشورت کنید

بیماران کووید-19 که مدت طولانی در بیمارستان یا بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان بستری بوده‌اند ، گروه‌های درمانی را برای کمک به آنها اختصاص داده‌اند. این گروه‌ها متخصصان مختلفی را تشکیل دادند که منابع بسیار خوبی هستند که بیماران باید برای طی مراحل بهبودی از آنها استفاده کنند.

همکاری مکرر بیمار و پزشک مهم است. در مورد نگرانی‌های خود برای حفظ سلامتی ماهیچه‌ها با آنان صحبت کنید و برای رفع مشکلات خود کمک بگیرید. این‌که آیا شما درگرفتن مواد مغذی موردنیاز خود و یا دردی که باعث محدود شدن تمرینات شما شود، دچار مشکل می‌شوید را باید با آنان در میان بگذارید.

محققان تحقیق، برایان مونی ، فیزیوتراپ گروه توان‌بخشی تغذیه‌ای و جسمی بیماران کووید-19 در بیمارستان، سوزته پریرا، محقق سلامت شرکت جهانی مراقبت از سلامتی و دکتر ریکاردو کاکالیانزا، مدیر واحد رژیم غذایی و تغذیه بالینی بیمارستان تحقیقاتی ایتالیا هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تغذیه کرونا ویروس بخش مراقبت های ویژه بیماران کووید 19 بهبودی بیمار زمان بهبودی ماهیچه ها مواد غذایی مواد مغذی برنامه ها تغذیه ای گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۱۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌های شایع در فصل بهار/ از آلرژی فصلی تا ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا

حسین کرمانپور درباره بیماری‌هایی که در فصل بهار شیوع دارد، گفت: در فصل بهار بیشتر آلرژی شیوع دارد و اغلب مراجعه‌ها به ما توسط افرادی است که دچار آبریزش بینی و عطسه شدند و فکر می‌کنند سرما خورده‌اند در حالی که به آلرژی دچار شدند و چنانچه خودشان را از عوامل آلرژی زا دور کنند بهبود پیدا می‌کنند و به مصرف دارو احتیاج ندارند، اما آن‌هایی که سال‌هاست دچار این عارضه هستند باید دارو مصرف کنند.

وی ضمن اشاره به سرد و گرم شدن هوا در فصل بهار ادامه داد: ممکن است افراد به دلیل سرد و گرم شدن هوا در پوشیدن لباس مناسب اشتباه کنند، گرچه سرما و گرما هیچ تاثیری در ابتلا به بیماری‌ها ویروسی ندارد اما به سبب واکنش‌هایی نظیر تجمع افراد در کنار یکدیگر، بستن پنجره و نبودن تهویه مناسب می‌تواند افراد را مستعد ابتلا به بیماری‌های ویروسی و باکتریال کند، از این رو توصیه می‌شود تا ۱۵ اردیبهشت که ممکن است این وضعیت آب‌وهوایی ادامه پیدا کند چه در خانه و چه بیرون از خانه مراقب پوششمان باشیم به ویژه اینکه سرمای هوای می‌تواند موجب آسیب به عضلات و بدن درد نیز شود.

رئیس اورژانس بیمارستان سینا افزود: نکته دیگری که در این فصل با آن رو به رو هستیم این است که افراد به سبب گرم و سرد شدن هوا به صورت منظم مایعات نمی‌نوشند و هنگام گرما مایعات بیشتر و هنگام خنک شدن هوا مایعات کمتری استفاده می‌کنند که می‌تواند افراد را مستعد سردردهای گذرا کند، هنگامی که مایعات بدن کم شود ممکن افراد دچار سردردهای کوتاه مدت و درد عضلات شوند و از این رو توصیه می‌شود افراد چه در هوای گرم و چه در هوای سرد روزانه بین ۵ تا ۸ لیوان آب مصرف کنند تا دچار این عوارض زودگذر نشوند.

کرمانپور با بیان اینکه علاوه بر پاییز و زمستان اوایل فصل بهار و اواخر تابستان نیز فصل شیوع آنفلوآنزای فصلی است، توضیح داد: از جمله علائم این بیماری تب، بدن درد، آبریزش بینی، سردرد و سرفه است و ما هر سال در این فصل با پیک مختصری از آنفلوآنزا نیز مواجه هستیم، همچنین در حال حاضر با افزایش بیماری‌های تنفسی از جمله آنفلوآنزا، سرماخوردگی و کووید رو به رو شده‌ایم که دلیلش افزایش سفرهاست که منجر به جابه‌جا شدن ویروس می‌شود و این جابه‌جایی می‌تواند پیک‌های کوتاه مدتی را ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه این بیماری‌ها برای افراد جوان و افرادی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای نیستند مشکل خاصی به وجود نمی‌آورد و مثل سرماخوردگی بروز پیدا می‌کند، بیان کرد:، افراد سالمند، اشخاصی که دچار بیماری‌های مزمن و زمینه‌ای هستند و مبتلایان به دیابت باید مراقب این بیماری‌ها باشند، استفاده از ماسک و شست و شوی دست‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها عفونی بسیار موثر است.

رئیس اورژانس بیمارستان سینا عنوان کرد: متاسفانه گاهی دستمال‌هایی که هنگام بیماری به ویژه توسط کودکان استفاده می‌شود در خانه و مدارس پراکنده شده و پس از جمع آوری نیز در فضای بسته نگهداری نمی‌شود، این مسئله می‌تواند در انتقال بیماری به اعضای خانواده و سایر دانش‌آموزان موثر باشد و به همین دلیل توصیه می‌شود هم در خانه و هم در مدارس به دانش‌آموزان در این مورد آموزش کافی داده شود و به آن‌ها گفته شود که دستمال‌های آلوده را در مکانی سربسته بگذارند.

منبع: خبرگزاری میزان

دیگر خبرها

  • برای زخم دیابتی‌ها این سبزی معجزه می‌کند
  • برگزاری نشست فصلی ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • بی‌حوصلگی و کم دقتی از عوارض تغذیه نامناسب دانش‌آموزان است
  • (ویدیو) حمله با چاقو به کشیش کلیسای آشوری
  • چاشنی پرطرفداری که استخوان‌ها را نابود می‌کند
  • ۱۰ توصیه کاربردی در پیشگیری از خطر سرطان‌ها
  • توصیه‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌های شایع در فصل بهار/ از آلرژی فصلی تا ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا
  • تغذیه صحیح در فصل بهار، از دیدگاه طب ایرانی
  • نخستین پرستار قربانی کرونا به روایت مادرش
  • نایب رئیس انجمن تغذیه ایران بیان کرد؛ چرخه معیوب سیاستگذاری سلامت و امنیت غذایی