Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه بزرگمهر قاین با بیان اینکه دانشگاه بزرگمهر قاین در سال 1384 تأسیس شد، گفت: در حال حاضر یک هزار و 200 دانشجو در رشته‌های کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس از قاین، رئیس دانشگاه بزرگمهر قاین ظهر امروز با ائمه جمعه شهرستان قاینات دیدار و گفت‌وگو کرد.

حجت‌الاسلام «علی رحمانی» امام جمعه قاین در این دیدار حسن اعتماد و انتخاب مسؤولین دانشگاه بزرگمهر قاین را تحسین کرد و خطاب به رئیس دانشگاه بزرگمهر قاین، گفت: از تعامل  و تبادل نظری که با دفتر ائمه جمعه دارید تشکر و قدردانی می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با اشاره به مشکلات موجود در سطح دانشگاه‌ها، بیان داشت: بر مشکلات دانشگاه‌ها واقف هستیم و امیدواریم همه خواسته‌های اسلام در یک دانشگاه اسلامی به منصه ظهور برسد.

حجت‌الاسلام «غلامرضا مرتضایی‌نیا» امام جمعه زیرکوه نیز ضمن تبریک دهه ولایت و امامت با اشاره به حمایت و پشتیبانی ائمه جمعه از دانشگاه‌ها، گفت: عمل به دستورات امام جمعه باید به منصه ظهور برسد.

وی از اعلام آمادگی ائمه جمعه شهرستان مبنی بر تعامل بین حوزه و دانشگاه خبر داد و مطرح کرد: ما این آمادگی را داریم تا با دانشگاه بزرگمهر قاین در حوزه شهرستان زیرکوه در حوزه فرهنگی، اجتماعی شامل کلاس درس اخلاق و تریبیون نماز جمعه و غیره همکاری کنیم.

«احسان شکیب» رئیس دانشگاه بزرگمهر قاین حضور رؤسای دانشگاه در محضر ائمه جمعه را مایه فخر و مباهات دانست و گفت: امیدوارم بتوانیم نقطه نظارت و دغدغه‌های ائمه جمعه را بتوانیم عملیاتی کنیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه بزرگمهر قاین در سال 1384 با نام آموزشکده فنی قاین به‌عنوان یکی از واحدهای اغماری زیر نظر دانشگاه بیرجند تأسیس شد، مطرح کرد: در ابتدا دو کد رشته مکانیک و کامپیوتر در مقطع کاردانی در این دانشگاه اخذ شد.

رئیس دانشگاه بزرگمهر قاین با اشاره به اینکه از سال 1388 آموزشکده فنی قاین تبدیل به دانشکده فنی شد و  سه کد رشته مکانیک، عمران و کامپویتر در مقطع کارشناسی اخذ گردید، عنوان کرد: در زمان نمایندگاتن وقت «قربانی و هروی» تلاش بر این بود که این مکان تبدیل به یک واحد مستقل از لحاظ مالی و سازمانی شود.

شکیب ادامه داد: دانشکده فنی قاین با تلاش‌های انجام‌شده در دی‌ماه سال 1392 از دانشگاه بیرجند جدا شد و دو دانشکده علوم انسانی و علوم پایه به این دانشکده فنی اضافه و با سه دانشکده با عنوان دانشگاه بزرگمهر قاینات مستقل شد.

وی اعضای عضو هیأت علمی دانشگاه بزرگمهر قاینات را 29 نفر ذکر کرد و افزود: در حال حاضر یک هزار و 200 دانشجو در رشته‌های کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.

رئیس دانشگاه بزرگمهر قاین با اشاره به اینکه دانشگاه بزرگمهر قاین در هر نیم سال تحصیلی میزبان 50 تا 60 نفر مدرس مدعو است، تصریح کرد: همچنین حدود 50 نفر در بخش‌های مختلف دانشگاه اعم از نیروهای شرکتی، پیمانی و قراردادی مشغول به‌کار هستند.

شکیب با اشاره به مباحث فرهنگی و دغدغه‌های موجود در این زمینه، عنوان کرد: این دانشگاه به‌عنوان یک نهاد فرهنگ‌ساز در کنار تمام نهادهای فرهنگی و انقلابی با ایجاد یک تعامل سازنده نقش خود را در حیطه فرهنگی ایفا می‌کند.

وی مطرح کرد: تلاش می‌کنیم از حضور و پتانسیل ائمه جمعه در مناطق مختلف شهرستان استفاده کنیم و در حل مسائل و معضلات فرهنگی موجود هم از ظرفیت ائمه جمعه شهرستان استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه بزرگمهر قاین با تأکید بر اینکه خلأ کانون‌ها و انجمن‌های دانشجویی در مباحث اعتقادی و بنیادی کاملا مشهود است که نیازمند کمک و همراهی حوزه‌های علمیه و ائمه جمعه است، بیان داشت: در این زمینه باید از حضور تمام نهادهای مرتبط با مسائل اعتقادی استفاده کنیم.

شکیب از دیگر مشکلات حوزه فرهنگی دانشگاه بزرگمهر قاین را نبود دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ذکرد و یادآور شد: در این زمینه پیگیری‌های متعددی در گذشته انجام شده ولی به‌دلیل قوانین و مقررات نمی‌توانیم نهاد مستقل داشته باشیم اما از مسؤول نهاد استان این درخواست را داشته‌ایم و امیدواریم به سرانجام برسد.

انتهای پیام/3403/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خراسان جنوبی دانشگاه بزرگمهر قاین حجت الاسلام رحمانی مسائل فرهنگی دانشگاه بزرگمهر قاین ائمه جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح پویش دانشگاه آزاد، تلاقی آموزش مهارتی و اشتغال دانش‌بنیانِ نسل جوان

طرح پویش دانشگاه آزاد اسلامی، یک فرصت استثنایی برای مهارت‌آموزی و اشتغال دانشجویان و ورود آن‌ها به بازار کار و صنعت به حساب می‌آید. دانشگاه آزاد اصفهان به عنوان یکی از پیشگامان این طرح در کشور، زمستان گذشته با راه‌اندازی «گذر پویش اشتغال» و جلب هزاران دانشجو به فضای اشتغال هم‌زمان با تحصیل، توانست قدم بلندی را در راستای کمک به اشتغال نسل جوان بردارد. در همین رابطه، اکبر پیرستانی، معاون فناوری و نورآوری دانشگاه آزاد استان اصفهان در گفت‌وگو با گروه استان‌های ایسکانیوز از اصفهان، خبر از رفع چالش‌های اولیه این طرح درخصوص اشتغال دانشجویان علوم انسانی داد. وی آمار اشتغال‌زایی دانشجویان پویشی در سال جدید را «۱۲ هزار نفر» پیش‌بینی کرد و هدف‌گذاری دانشگاه را حمایت از این دانشجویان برای ایده‌پردازی و تبدیل شدن به «کارآفرینانِ فردا» خواند. این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

طرح پویش، نماد دانشگاهِ اجتماعی به عنوان سؤال نخست، توضیحی پیرامون جزییات برگزاری جدیدترین نمایشگاه کارآفرینی دانشگاه آزاد اصفهان که زمستان گذشته با حضور دکتر طهرانچی افتتاح شد بفرمایید.

در چهارچوب نمایشگاه‌هایی که به‌طور منظم توسط دانشگاه آزاد اصفهان و سراهای نوآوری و فناوری این دانشگاه برگزار می‌شود، برگزاری جدیدترین نمایشگاه مربوط به طرح پویش با چهره‌ای کاملاً متفاوت و با عنوان «گذر پویش اشتغال» در دستور کار قرار گرفت. این گذر، با بیش از ۶۰ غرفه و حضور شرکت‌های مختلف صنعتی و خدماتی و مشارکت دستگاه‌های اجرایی متقاضی جذب دانشجویان در قالب طرح پویش، از سیزدهم لغایت شانزدهم اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد و علاوه بر استقبال بسیار مطلوب دانشجویان، مورد بازدید مسئولان ملی و استانی از جمله دکتر محمدمهدی طهرانچی نیز قرار گرفت.

در این نمایشگاه از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر استان اصفهان استفاده شده‌ و واحدهای مختلفی از جمله دانشگاه آزاد خمینی‌شهر و شهرضا نیز توانستند با مشارکت در این گذر، فرصت‌های خوبی را برای دانشجویان خود فراهم کنند. از این جهت، خرسندیم که دانشگاه آزاد در سطح استان اصفهان توانسته است با اشتغال‌آفرینی حین تحصیل برای جوانانِ دانشجو، سهم خود را به عنوان یک «دانشگاهِ اجتماعی» در بحث اشتغال و امیدآفرینی برای جامعه و نسل جوان، ایفا کند.

گزارش تصویری: گذر «پویش اشتغال» در دانشگاه آزاد اصفهان با حضور ۶۰ شرکت

فارغ‌التحصیلان امروز، کارآفرینان فردا دانشگاه با چنین تدارک سازمان‌یافته‌ای پیرامون ترویج و توسعه طرح پویش، چه اهداف و دورنمایی را دنبال می‌کند؟

اشتغال، یکی از مشکلات بزرگ جوانان است و افکارسنجی‌های مختلف بر اهمیت این موضوع صحه می‌گذارد. دانشجویان حین و پس از فارغ‌التحصیلی به دنبال کار هستند و از طرفی، صنایع مختلف نیز دغدغه جذب نیروی انسانی ماهر را دارند. طرح پویش، به دنبال وارد کردن دانشجویان دانشگاه به صنایعِ مرتبط با رشته آن‌هاست.

از سویی، بخشی از جوانان پس از فارغ‌التحصیلی به دلیل فقدان سابقه کار و مهارت، نمی‌توانند وارد سازمان‌ها و شرکت‌های مورد نظرشان شوند که با وجود طرح پویش، دانشجو پس از فارغ‌التحصیلی می‌تواند هم سابقه کار و هم مهارت را به رزومه خود اضافه کند.

برقراری تعادل در رشته‌هایی که بازار کار محدودی دارند، از دیگر اهداف طرح پویش است. به موازات دنبال آن هستیم که دانشجویان بتوانند تبدیل به یک کارآفرین شده، ایده‌های خلاقانه خود را وارد صنعت کرده و دانشجویان دیگر را نیز جذب فضای اشتغال کنند.

ارتقای قدرت انتخاب شغلی یکی از چالش‌های طرح پویش در سال‌های آغازین، تسری این طرح به رشته‌های علوم انسانی بود که به نظر می‌رسد اخیراً با مشارکت تعدادی از بنگاه‌ها و ارگان‌های فعال در زمینه علوم انسانی، این چالش نیز رفع شده است.

سازمان‌های مختلفی از جمله آموزش و پرورش، بهزیستی و معاونت مدارس سما استان اصفهان در «گذر پویش اشتغال» حضور فعالی داشته و دانشجویان رشته‌های علوم انسانی مثل روان‌شناسی و علوم تربیتی را جذب کردند. در زمینه رشته‌های مدیریت و حقوق هم در این نمایشگاه تقاضای جذب دانشجو وجود داشت که این موضوع نشان از گسترش دربرگیری طرح پویش دارد.

هم‌چنین، دغدغه دانشجویان مبنی بر قدرت انتخاب میان سازمان‌ها یا صنایع موردنظر رفع شده و دانشجویان می‌توانند انتخاب کنند که کجا مشغول به کار شوند. این موضوع، در حالیست که در گذشته دانشجو حق انتخاب زیادی نداشت و به دلیل محدودیت سازمان‌ها و صنایع طرف قرارداد در طرح پویش، دانشجویان هم دچار محدودیت بودند.

اشتغال ۱۲ هزار دانشجو! از نظر کمی، تاکنون چه تعداد دانشجو جذب طرح پویش شده و هدف‌گذاری شما برای امسال چه تعداد است؟

دانشگاه آزاد اصفهان در اولین سال اجرای این طرح موفق به اشتغالِ هزار و ۵۰۰ دانشجو شد که با توجه به اجرا به‌صورت پایلوت، آمار بسیار خوبی محسوب می‌شد.

سپس در سال دوم موفق به زمینه‌سازی اشتغال برای چهار هزار دانشجو شدیم و در تلاش هستیم که در ترم جاری تا پایان سال آینده، ۱۲ هزار دانشجو را در طرح «پویش اشتغال» جذب کنیم. از این تعداد، تنها در اسفندماه گذشته، جذب بیش از ۱۶۰۰ دانشجو محقق شد که نوید روزهای خوبی را برای این طرح و اشتغال‌زایی برای دانشجویان دانشگاه آزاد می‌دهد.

پویشی‌ها در مراکز دانش‌بنیان شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی زیرنظر دانشگاه، تا چه میزان در طرح پویش اشتغال مشارکت دارند؟

برای مثال، شرکت دانش‌بنیان «نگین بذر دانش» که دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان از سهام‌داران عمده آن است و در خود دانشگاه تأسیس شده، حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از نیروهای خود را با استفاده از طرح پویش جذب کرده که ۱۵ نفر از این نیروها به مرحله استخدام رسیده‌اند.

شرکت «معیار دانش پارس» و مراکز تحقیقاتی دانشگاه نیز همراهی خوبی برای جذب دانشجویان پویشی داشته‌اند. این اتفاق خوب در دیگر واحدهای دانشگاه آزاد استان اصفهان نیز کمابیش محقق شده و برای مثال دانشگاه آزاد خمینی‌شهر نیز توانسته تعداد قابل توجهی از پرسنل شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور خود را از میان دانشجویان پویشی جذب کند.

هم‌گرایی صنعت و دانشگاه با گذشت تقریباً سه سال از آغاز طرح پویش، دانشگاه آزاد و صنایع در استان اصفهان چه‌قدر توانسته‌اند نگاه خود را به هم نزدیک کنند؟ صنایع همواره به مشکلات مهارتی فارغ‌التحصیل انتقاد داشته و دانشگاهیان نیز معتقد بوده‌اند که صنعت نتوانسته خود را با دانشِ روز، هماهنگ کند.

این فاصله را از چند منظر می‌توان بررسی کرد؛ نخست، در گذشته، دانشجویان هیچ ارتباطی با صنایع نداشتند و پس از فارغ‌التحصیلی، مجبور به اشتغال در شغل‌های کاذب و غیرمرتبط با رشته خود بودند. خوش‌بختانه با آغاز طرح پویش، به‌خصوص در دانشگاه آزاد استان اصفهان، این فاصله برداشته شده و دانشجویان در فضای واقعی صنایع و حرفه‌های گوناگون، مهارت‌آموزی می‌کنند.

از سویی، تفاهم‌نامه‌هایی که در قالب طرح پویش میان دانشگاه و صنایع منعقد می‌شود، علاوه بر پرداختن به اشتغال دانشجویان، شامل طیف وسیعی از دیگر همکاری‌های علمی -مثل طرح‌های تحقیقاتی- نیز می‌شود که این نکته نیز به کاهش فاصله دانشگاه و صنعت، کمک قابل توجهی کرده است.

این همکاری‌ها، با مشخص کردن کمیت و کیفیت نیاز صنایع و بنگاه‌های اقتصادی به فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف، به سیاست‌گذاری بهتر در زمینه جذب و تربیت دانشجو نیز کمک می‌کند. در نتیجه طرح پویش به نزدیکی دانشگاه و صنعت کمک شایانی کرده است.

خبرنگار: علی سمیرمی

انتهای پیام/

کد خبر: 1227961 برچسب‌ها طرح پویش اصفهان اشتغال

دیگر خبرها

  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • فیلم| عاقبت آزادی‌بیان درآمریکا؛ قرار دادن دانشجویان و اساتید اخراجی دانشگاه کلمبیا در لیست سیا و منع آنها از تحصیل و اشتغال
  • افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به اقدامات اسرائیل علیه غزه/ رییس مجلس نمایندگان آمریکا رییس دانشگاه کلمبیا را تهدید کرد
  • رییس دانشگاه شاهد خبر داد: بورسیه برای دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • طغیان دانشجویان در آمریکا علیه رژیم صهیونیستی/ پلیس 100 تن را بازداشت کرد + عکس و فیلم
  • طرح پویش دانشگاه آزاد، تلاقی آموزش مهارتی و اشتغال دانش‌بنیانِ نسل جوان
  • رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور : گلستان باید الگوی برجسته وحدت معرفی شود