Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آخرین نیوز»
2024-04-18@23:53:37 GMT

کرونا و گردشگری سلامت در دنیا

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۱۵۲۳

تاثیر کرونا بر گردشگری سلامت در دنیا

آنچه مسلم است همه گیری جهانی (دنیا گیری یا پاندِمیک Pandemic) ویروس کرونا ، تاثیر بسیار منفی بر روی صنعت گردشگری به خصوص گردشگری سلامت گذاشته است. بسیاری از محدودیت های اجتماعی در دنیا که با هدف قطع زنجیره انتقال بیماری با ویروس کرونا و در نهایت کنترل آن است باعث محدود شدن سفر ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولیکن بسیاری از فعالان این حوزه ، هوشمندانه به فکر دوران پسا کرونا و دوره پس از کنترل این دنیاگیری هستند. بسیاری از فعالان و متخصصین دنیا در حال آماده کردن زیر ساخت ها و برنامه ریزی راهبردی در حوزه گردشگری سلامت برای پسا کرونا می باشند. بازاریابی بین الملل با هدف جذب بیمار خارجی، خلق برند یا برندسازی ملی در حوزه گردشگری سلامت، بهبود کیفیت ارائه خدمات و برنامه ریزی های مدیریتی کاری است که بسیار از فعالان حوزه گردشگری سلامت در دنیا این دوره انجام می دهند تا خود را برای دوران بعد از کرونا آماده کنند.

 

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی

توریسم درمانی و صنعت گردشگری در دنیا از قدیم یک صنعت پول‌ساز به حساب می‌آمد. البته در گذشته دور، گردشگری بیشتر در حوزه تاریخی و تفریحی فعال بود. گردشگران برای دیدن بناهای تاریخی یا مکان‌های دیدنی وارد کشورها می‌شدند. به هرحال این صنعت دچار تغییرات گسترده شده و شاهد وجود انواع گردشگری مختلف از جمله گردشگری‌های ورزشی، فرهنگی، توریسم درمانی، گردشگری سلامت، گردشگری پزشکی و ... هستیم. در این بین صنعتی که توانسته برای کشورهای پیشرو در صنعت پزشکی به ویژه کشورهای در حال توسعه درآمدهای کلان ارزی به دست بیاورند، گردشگری سلامت است. در حالت کلی توریسم درمانی (گردشگری سلامت) یک هدف را بیشتر دنبال نمی‌کند؛ جذب بیمار و یا زیبا جویان به کشور ها برای درمان و عمل های زیبایی مانند عمل جراحی زیبایی بینی و ارائه خدمات با کیفیت و رضایت آنها. در تعریف توریسم درمانی می‌توان گفت که شخص بیمار از یک کشور پیشرفته‌ای به یک کشور در حال توسعه برای درمان بیماری خود مراجعه می‌کند.

 

آشنایی با زیر مجموعه های گردشگری سلامت

گردشگری پزشکی یکی از مهمترین و رایج ترین زیر مجموعه های گردشگری سلامت است که در آن افراد به کشورهای دیگر در زمینه پزشکی سفر می کنند تا بیماری خود را به بهترین شکل از طریق جراحی یا موارد دیگر پزشکی درمان کنند و به همین دلیل این شاخه از گردشگری سلامت از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و همچنین خدمات باید با هزینه های مناسبی به بیمار ارائه شود. شاخه دیگر گردشگری سلامت، طبیعت درمانی است که حتما باید زیر نظر پزشک معالج صورت گیرد. در این نوع گردشگری، درمان بیماری های مختلفی از قبیل بیماری تنفسی، پوستی و روماتیسم از طریق آب درمانی، لجن درمانی، ماساژ درمانی و موارد دیگر انجام می پذیرد. ایران به دلیل داشتن منابع طبیعی و چشمه های آبگرم و معدنی فراوان یکی از بهترین گزینه ها برای این نوع گردشگی است. نوع دیگر از گردشگری سلامت نیز وجود دارد که Wellness Tourism یا گردشگری تندرستی نام دارد که به منظور تنش زدایی و جذب آرامش انجام می شود، گردشگران تندرستی تنها به دنبال تمدد اعصاب و دور بودن از زندگی مدرن و ماشینی و آلودگی شهرها هستند و برای نیل به این هدف به دامان طبیعت و چشمه های آبگرم پناه می برند. می توان گفت گردشگری تندرستی به عبارتی آشتی انسان با طبیعت است.

 

انواع توریسم درمانی (گردشگری سلامت) Health Tourism شامل

۱- گردشگری پزشکی به زبان انگلیسی Medical Tourism

۲- گردشگری طبیعت درمانی به زبان انگلیسی Curative Tourism

۳- گردشگری تندرستی به زبان انگلیسی Wellness Tourism

 

مزیت‌هایی گردشگری سلامت می‌تواند برای یک کشور

۱- ارز آوری و ثروت آفرینی مانند صادرات

۲- پیشرفت اقتصادی و ارتقای برند ملی

۳- اشتغال سالم و مولد

 

صنعت گردشگری و مزایای آن

یکی از عواملی که نقش موثری در اقتصاد یک جامعه ایفا می کند، صنعت گردشگری است. در سال های اخیر کشور های زیادی از جمله فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و ... به اهمیت گردشگری در اقتصاد پی برده اند و شرایط مطلوب و ویژه ای را برای گردشگران و بازدیدکنندگان کشور خود فراهم کرده اند. صنعت توریسم و گردشگری مزایا و فواید بسیاری دارد و با ایجاد افزایش در تقاضا برای خدمات و محصولات یک جامعه، تاثیر زیادی بر دیگر فعالیت های تجاری و بازرگانی می گذارد و باعث رشد دیگر ابعاد جامعه می شود. اهمیت گردشگری در اقتصاد نه تنها به خاطر بهبود شرایط اقتصادی است بلکه به خاطر افزایش اشتغال و درآمد در جامعه نیز می باشد.

چگونه صنعت گردشگری سبب افزایش محبوبیت و تقاضای جهانی برای محصولات و خدمات کشور مقصد می شوند؟

گردشگران، اغلب افراد کنجکاو و ماجراجویی هستند که به دلایل مختلف به مناطق دیگر سفر می کنند به عنوان مثال برای تعطیلات و داشتن تفریحات هیجان انگیز یا بازدید از مکان های تاریخی و کهن و کشف اسرار آن ها یا تجربه گردش در طبیعت زیبا و دیدن جاذبه های طبیعی. در این مناطق اماکن رفاهی و تفریحی بسیاری ساخته می شوند تا اوقات خوبی را برای گردشگران رقم بزنند. این گردشگران نیاز هایی دارند از جمله نیاز به وسایل حمل و نقل مانند هواپیما، کشتی، قطار و .. ، غذا و نوشیدنی، دفاتر هواپیمایی رزرو هتل و بلیط، تور های مسافرتی و راهنمای سفر و غیره. هتل ها و محل های اقامت که برای تامین رفاه گردشگران احداث می شوند و مراجعین آنان گردشگران و مسافران هستند. همچنین گردشگران ممکن است محصولاتی خریداری کنند و یا از کسب و کار های محلی و خرده فروشان منطقه بازدید کنند و از خدمات آنان استفاده کنند، همه این موارد باعث افزایش محبوبیت و تقاضا برای محصولات و خدمات کشور مقصد، در سطح جهان می شوند.

 

منبع: آخرین نیوز

کلیدواژه: توریسم درمانی گردشگری سلامت صنعت گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۱۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری بومی و نقش آن در شکوفایی اقتصاد مناطق

توفیق در این حوزه نیازمند توجه به عناصر مختلف تبلیغاتی است که بتوان تعداد گردشگران را متناسب با ظرفیت و بافت فرهنگی محل به گونه‌ای تنظیم کرد که هم مردم محلی از مزایای آن منتفع شوند و هم به فرهنگ بومی آسیبی نرسد و در عین حال گردشگران هم بهره مورد نظر را از حضور در مناطق ببرند و بدون شک توجه به مدیریت گردشگری در این زمینه دارای اهمیت بسزایی است.

گردشگری یکی از ظرفیت‌هایی است که می‌تواند اقتصاد، معیشت و فرهنگ مردمان ساکن در یک منطقه را دستخوش تغییر کند و نحوه بهره‌گیری از این ظرفیت بستگی به آمادگی و مدیریت گردشگری توسط مسوولان این مناطق دارد.

به عبارتی، اقتصاد وابسته به صنعت گردشگری در جهان و نیز ایران همیشه با تلخ‌کامی‌ها و کامیابی‌هایی مواجه است، در یک سو گردشگرانی هستند که از لذایذ و شیرینی‌های سفر بهره‌مند می‌شوند و در سمت دیگر مدیران و متولیانی که نتوانسته اند از این بازار پرسود، بهره کافی ببرند و چه بسا حسرت می‌خورند که کاش به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌کردند که سهم بیشتری از این بازار پرمنفعت بردارند.

شهرستان تربت حیدریه نیز از این قاعده مستثنی نیست و برخی مسوولان آن، تقارن نوروز امسال با ماه مبارک رمضان را، اصلی‌ترین علت کاهش سفر‌های نوروزی به این منطقه دانسته و بر این باورند که البته شرایط خاص و تنگنا‌های اقتصادی، نیز در این وضعیت بی تاثیر نبوده و موجب کاهش سفر‌های نوروزی به مقصد این شهرستان شده است.

کمربندی تربت حیدریه و زیان آن به اقتصاد گردشگری شهر

علی محمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بخش گردشگری سال‌های زیادی است که زیان هنگفتی از جاده کمربندی نصیبش می‌شود.

او افزود: تربت‌حیدریه در مسیر دالان ارتباطی شرق ایران و حلقه اصلی اتصال استان‌های جنوب و جنوب شرق کشور به مشهد قرار دارد، اما از مجموع ۱۵ هزار خودروی که روزانه از این شهرستان عبور می‌کنند، ۷۰ درصد به جای گذر از داخل شهر، از جاده کمربندی می‌گذرند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: این در حالی است که یک پایگاه دایمی اطلاع‌رسانی در مبادی ورودی شهرستان و نیز بازارچه دایمی برای عرضه سوغات و هدایا و محصولات پایه‌ای منطقه نیز وجود ندارد.

محمدی تعداد مسافران و زائران وارد شده به این شهرستان تا پایان تعطیلات عید فطر را ۳۷۴ هزار نفر دانست و بیان کرد: از این شمار تنها حدود ۱۱ هزار نفر در این شهر اقامت کردند.

او تصریح کرد: از این تعداد، پنج هزار نفر در اقامتگاه‌های رسمی نظیر مهمان‌خانه و اقامتگاه‌های بوم‌گردی، حدود سه هزار و ۷۰۰ نفر در مدارس و اقامتگاه‌های غیررسمی و بقیه نیز در اقامتگاه‌های اضطراری نظیر بقاع متبرک، زائرسرا‌ها و چادر اقامت گزیدند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ترتیب از مجموعه آرامگاهی قطب‌الدین حیدر، روستا‌های گردشگری "رود معجن" و "حصار" در بخش بایگ و مناظر زیبا و آثار تاریخی بخش "کدکن" به عنوان اماکنی که بیشترین بازدید نوروزی را داشته اند، یاد کرد.

محمدی اظهار کرد: اکنون از مجموع ۱۸ اقامتگاه بومگردی فعال و در مرحله تکمیل پرونده، تعداد ۱۲ اقامتگاه بومگردی فعال است که چهار واحد از این تعداد در بخش مرکزی تربت‌حیدریه مستقر و غالبا هر شب تا ۷۰ درصد ظرفیت این اقامتگاه‌ها تکمیل می‌شود.

او به حوزه بازارچه سوغات و هدایا نیز اشاره کرد و افزود: تاکنون سه کارآفرین برای ایجاد بازارچه سوغات و هدایا درخواست داده‌اند که یکی از آنها در شهر فعال شده، دومی نیز مجوز گرفته و در حال راه اندازی است و سومی نیز برای استقرار در ورودی شهر در حال دریافت مجوز است.

رغبت گردشگران فرهنگی به اقامت در مدارس

مهدی قاسمی دبیر ستاد اسکان آموزش و پرورش تربت‌حیدریه گفت: از ۲۸ اسفند پارسال تا پایان تعطیلات نوروز امسال، نزدیک به ۲ هزار نفر در قالب ۴۰۱ خانوار در مدارس این شهرستان که برای اسکان ساماندهی شده بود، اقامت کردند.

او افزود: امکانات اقامتی آموزش و پرورش شامل ۲ مرکز رفاهی و ۱۳۰ کلاس درس در قالب ۱۴ آموزشگاه با ظرفیت ۶۵۰ نفر ساماندهی شده بود.

دبیر ستاد اسکان آموزش و پرورش تربت‌حیدریه ادامه داد: با توجه به مسافت کوتاه تربت‌حیدریه تا مشهد و تکمیل ظرفیت ستاد اسکان مشهد، زائران و مسافرانی که از این مسیر عبور می‌کردند، ترجیح‌شان اسکان در مدارس این شهرستان بود.

قاسمی بیان کرد: به استثنای مجتمع فرهنگیان و کانون شهید فاضلی که سوئیت‌های مستقل دارند، دیگر مدارس مجهز به امکانات درجه الف شامل یخچال، تلویزیون اختصاصی، حمام و سرویس‌های بهداشتی بودند.

او عمده‌ترین گردشگران اقامت گرفته در مدارس تربت‌حیدریه را مربوط به استان‌های هرمزگان، فارس، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، سیستان و بلوچستان و استان‌های سه‌گانه خراسان عنوان کرد.

کمبود سرویس بهداشتی و نمازخانه

علی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار تربت‌حیدریه گفت: امسال برای نخستین بار هماهنگی خاصی بین دستگاه‌های مرتبط شکل گرفت تا مشکل تردد از این مسیر و اقامت در تربت‌حیدریه به حداقل برسد.

او افزود: بر این اساس شاهد حتی یک مورد فوتی در تصادفات جاده‌ای شهرستان نبودیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار تربت‌حیدریه ادامه داد: با هماهنگی به عمل آمده نیرو‌های بسیج، پلیس راهور، اورژانس و هلال‌احمر به صورت منظم در مبادی ورودی و در طول مسیر تربت‌حیدریه به سمت مشهد و مسیر مخالف با نظم بهتری نسبت به سال‌های قبل، استقرار یافته و فعالیت کردند.

موسوی بیان کرد: بدین منظور میدان "۲۲ بهمن" در ورودی تربت‌حیدریه با اصلاح مهندسی، زیباسازی و نورپردازی مناسب توسط شهرداری آماده شد و دستگاه‌های مرتبط با انتشار و توزیع ۲۲ هزار بروشور بین زایران و گردشگران و نصب ۱۵۰ بنر با محتوای معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان، در کنار آموزشی که نیرو‌های هلال‌احمر برای راهنمایی گردشگران دیده‌بودند، نگذاشتند تا گردشگری سر در گم بماند.

کاهش چشمگیر گردشگران در تربت حیدریه

او شمار گردشگران نوروزی امسال شهرستان را ۱۶۲ هزار نفر دانست و تصریح کرد: این رقم نسبت به نوروز پارسال، که ۲۲۳ هزار گردشگر داشتیم، کاهش چشمگیری یافته است و البته همزمانی نوروز با ماه مبارک رمضان و شرایط اقتصادی در این وضعیت بی تاثیر نبوده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار تربت‌حیدریه تاکید کرد: این ۲ عامل موجب شد تا در نوروز امسال تنها ۶۲ درصد ضریب اشغال در ۱۳ اقامتگاه بومگردی این شهرستان به ثبت برسد.

موسوی با اذعان بر این‌که هنوز در مبادی ورودی محل مناسبی برای معرفی داشته‌های تربت‌حیدریه وجود ندارد، اظهار کرد: بسیاری از تولید کنندگان و صادرکنندگان زعفران شهرستان حاضرند برای معرفی و عرضه این کالا در مبادی ورودی شهر غرفه دایر کنند، ولی هنوز نتوانسته ایم محل مناسبی برای آنان جانمایی کنیم.

او افزود: بهترین مکان بدین منظور بلوار امام رضا (ع) است که اکنون مسیر جاده‌ای و حالت میان‌راهی دارد و شهرداری تربت حیدریه هم اعلام کرده تا زمانی که این کار برایش عایدی نداشته باشد، حاضر به تحویل گرفتن این مسیر و هزینه کردن در آن نیست، که البته حق هم دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار تربت‌حیدریه از دیگر مشکلات شهرستان تربت حیدریه را کمبود مجتمع‌های میان‌راهی، سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه مناسب و در شان مسافران و گردشگران دانست که اکنون یک مجموعه سرویس بهداشتی و نمازخانه در مسیر تربت‌حیدریه به سمت مشهد در نقطه گرماب، در حال ساخت است.

منبع:ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد
  • فرهنگ، زبان و آداب و رسوم هورامان آوازه جهانی دارد
  • فرهنگ و آداب و رسوم هورامان شایسته معرفی به جهان است
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • ناهم‌خوانی آمارهای گردشگری سلامت/ امارات و ترکیه رقبایی که همچنان می‌تازند
  • عزم جدی مسئولان واصناف کیش برای ایجاد تابستانی پر رونق در جزیره کیش
  • ۶۷۵ هزار گردشگر نوروزی از خدمات دریایی استان بوشهر استفاده کردند
  • تكمیل زیرساخت‌های گردشگری ساحل دریاچه ارومیه
  • اجرای تور کارگاه‌گردی صنایع‌دستی شهرستان کوار با گردشگران کشور لیتوانی
  • گردشگری بومی و نقش آن در شکوفایی اقتصاد مناطق