Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-یک متخصص روانپزشکی با بیان اینکه آمار مراجعات حضوری و غیرحضوری افراد به مطب روانپزشکان و روانشناسان و همچنین کلینیک‌های سلات روان افزایش یافته است، با تاکید بر اهمیت تقویت مسئولیت‌پذیری اجتماعی و ارتقای روحیه حمایت‌های اجتماعی در زمان بحران، گفت: این حمایت‌ها در اوایل شیوع بیماری بسیار پر رنگ بود اما به دنبال طولانی شدن دوره بحران کاهش پیدا کرد، در حالی که این قصه ممکن تا چندین ماه دیگر ادامه داشته و ضعیف شدن این حمایت‌ها نگران کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر مصطفی حمدیه عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه این روزها آمار مراجعه بیماران به مطب‌ها و کلینیک‌های مغز و اعصاب و سلامت روان چه به صورت حضوری و چه به صورت مشاوره‌های تلفنی افزایش یافته است، اظهار کرد: طی دو ماه اخیر میزان شیوع بیماری کرونا ویروس همانند زمان اوج بیماری در اسفند ماه افزایش یافته و همین مساله عامل افزایش اضطراب و استرس، بی‌تابی و تحریک‌پذیری افراد شده است.

وی با بیان اینکه طولانی شدن دوره پاندمی و مزمن شدن بیماری نیز عامل بعدی تاثیرگذار در تضعیف سلامت روان است، ادامه داد: افراد جامعه این چند ماه را به امید اتمام سریع‌تر اپیدمی و بهتر شدن شرایط طی کردند، در حالیکه شیوع بیماری مجددا افزایش یافته و زمان اتمام آن نیز قابل پیش بینی نیست، همین مسایل به افزایش اضطراب، استرس و کلافگی و عدم تاب آوری دامن زده است.

مشکلات اقتصادی و بیکاری مهمترین عامل بروز اختلالات سلامت روان

وی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی و بیکاری منجر به افزایش آمار بروز اختلالات سلامت روان در جامعه شده است، گفت: یکی از مهمترین تاثیرات پاندمی کرونا بر اقتصاد جوامع بوده که این مساله در کشور ما بسیار محسوس‌تر است، چراکه پیش از این بحران نیز کشور با مشکلات اقتصادی زیادی دست و پنجه نرم می‌کرد. علاوه بر آن طی این دوره بسیاری از خانواده‌ها بیکار شده و از مشکلات شدید اقتصادی رنج می‌برند که جبران آن تنها از طریق بهبود وضعیت اقتصادی کشور و ارتقای حمایت‌ها و پشتیبانی‌های مالی دولت امکان‌پذیر است.

ضرورت تقویت و تداوم حمایت‌های مردمی و خیرین از اقشار آسیب‌پذیر

وی ضمن انتقاد از کاهش سطح حمایت‌های اجتماعی و مالی مردمی که طی ماه‌های اول اپیدمی بسیار پررنگ بود، اظهار کرد: اگرچه حمایت اقتصادی و مالی از قشر آسیب‌پذیر وظیفه دولت و مسئولین است، ولی می‌توان با تداوم و افزایش حمایت‌های مردمی و خیرین به عنوان نیاز ضروری و قطعی این روزها، تا جایی که می‌توانیم و به هر طریق ممکن از نیازمندان و افرادی که طی این مدت دچار مشکلات معیشتی و اقتصادی شده‌اند، حمایت کنیم.

دکتر حمدیه با بیان اینکه نمی‌توان با چند توصیه و تکنیک روانشناسی به سلامت روان قشر ضعیف جامعه کمک کرد، گفت: بیکاری و بی‌پولی مشکل جدی جامعه ماست که به خودی خود منجر به افزایش بروز بیماری‌ها و اختلالات روانی می‌شود که البته در دوران پاندمی کرونا تشدید شده است.

دو عمل موثر در تشدید بحران کرونا

این روانپزشک با اشاره به دو اتفاقی که بیشترین تاثیر را در تشدید بحران کرونا داشته، اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما برخلاف بسیاری از کشورهای مترقی به محض کمی بهتر شدن شرایط، اکثر کسب و کارها قبل از فراهم آوردن بستر مناسب رعایت اصول بهداشتی و حفاظتی و اجرای صحیح پروتکل‌ها  بازگشایی شدند و از آن طرف رعایت این اصول به میزان بالایی از سوی مردم رها شد که همین دو مساله در کنار هم منجر به تشدید شرایط بحران و شیوع مجدد بیماری شد.

ضعف حمایت‌های اجتماعی و اقتصادی در سطح جامعه

وی با انتقاد از ضعف حمایت‌های اجتماعی و اقتصادی در سطح جامعه و فشار روانی ناشی از آن بخصوص در سطح اقشار آسیب پذیر، گفت: افزایش سطح استرس و اضطراب همچنین منجر به تضعیف سیستم ایمنی و کاهش آستانه تحمل و تاب آوری افراد جامعه و در نهایت افزایش سطح تعارضات در سطح جامعه و خانواده‌ها می‌شود.

تشدید وضعیت بیماران اعصاب و روان در دوران کرونا

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در عین حال با اشاره به توصیه‌هایی کلی برای کاهش سطح استرس، افزایش تاب‌آوری و کاهش سطح تعارضات در سطح فردی، خانوادگی و جامعه، عنوان کرد: در این راستا می‌توان افراد را به دو گروه تقسیم کرد، گروه اول آنهایی که از قبل زمینه بیماری‌های اعصاب و روان داشته‌ و از اختلالاتی همچون اضطراب، وسواس و پنیک رنج می‌برند، شرایط این افراد طی این دوره تشدید شده و حتما باید برای کنترل و درمان آن به پزشک و درمانگر خود مراجعه کنند.  

وی دسته دوم را افرادی دانست که بیماری زمینه‌ای نداشته ولی در این شرایط کم حوصله، تحریک پذیر و یا افسرده و مضطرب شده‌اند و در این رابطه توضیح داد: برای این دسته از افراد می‌توان از تکنیک‌های  تمدد اعصاب و ارتقای بهداشت روانی استفاده کرد، در این شرایط مدیتیشن، تمرکز، آرامش عضلانی، ورزش کردن، حضور در طبیعت و سایر تفریحات بی خطر با رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ها فیزیکی پیشنهاد می‌شود.

افزایش بروز افسردگی، اضطراب و تحریک پذیری به دنبال تداوم شرایط بحران کرونا

حمدیه طولانی شدن دوره شیوع کرونا را در افزایش آمار ابتلا به بیماری‌ها و اختلالات سلامت روان همچون افسردگی، اضطراب و تحریک پذیری بی‌تاثیر ندانست و گفت: فشارهای عصبی، تحریک پذیری، مشاجره و بهانه گیری در بین زوجین و بروز تعارضات در سطح جامعه، به دنبال همین مساله تشدید شده که می‌توان با بکارگیری تکنیک‌های کنترل استرس و آرام‌سازی تا حدودی در جهت مرتفع‌سازی آن‌ها اقدام کرد.

این روانپزشک در خاتمه با تاکید بر اهمیت تقویت مسئولیت‌پذیری اجتماعی و ارتقای روحیه حمایت‌های اجتماعی بخصوص در زمان بحران، گفت: این حمایت ها در اسفند و فرودین و همان اوایل شیوع بیماری بسیار پر رنگ بود ولی متاسفانه به دنبال طولانی شدن دوره بحران کاهش پیدا کرد، در حالی که این قصه ممکن تا چندین ماه دیگر ادامه داشته باشد و طی این مدت مردم باید به داد هم برسند، در هر حال ضعیف شدن این حمایت‌ها نگران کننده است؛ البته در این میان رعایت اصول بهداشتی و حفاظتی مانند پوشیدن ماسک و فاصله‌گذاری‌های فیزیکی هم مهمترین وظیفه اجتماعی تک تک ماست که اگر خواهان اتمام این وضعیت بحرانی هستیم باید در رعایت آن بکوشیم.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: حمایت های اجتماعی طولانی شدن دوره افزایش یافته حمایت ها سطح جامعه شیوع بیماری تحریک پذیری تحریک پذیر سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۱۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ نانوایی در شیراز نان کامل توزیع می‌کند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه نان، قوت اصلی بیشتر مردم جامعه است، سلامت آن را بسیار با اهمیت دانست و از عرضه نان کامل در ۲۵ نانوایی شهر شیراز خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، عباس رضاییان‌زاده ضمن بیان تعریف نان کامل، اظهار داشت: نان کامل یا نان سبوس‌دار، به دلیل وجود پوسته و جوانه، منبع غنی فیبر، ویتامین E، ویتامین‌های گروه B، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدان، یکی از بهترین گزینه‌ها برای امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه محسوب می‌شود.

وی افزود: نان تهیه شده از آرد سفید، به دلیل درصد سبوس‌گیری بالا و حذف سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی، منیزیم و فسفر در جریان آسیاب کردن، ارزش چندانی ندارد و نان‌هایی که از آرد کامل تهیه می‌شود، از کامل‌ترین نان‌ها به شمار می‌رود.

معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه نان کامل در دمای کمتر و زمان طولانی‌تری نسبت به نان سفید پخت می‌شود، ادامه داد: وجود فیبر بیشتر در نان کامل باعث ایجاد سیری زودرس و کاهش جذب قند و کلسترول در دستگاه گوارش و پیشگیری از چاقی می‌شود و از ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌های گوارش به‌ویژه سرطان کولون پیشگیری می‌کند.

رضاییان‌زاده با اشاره به افزایش کیفیت و توسعه دسترسی به نان کامل و ارتقای آگاهی جامعه در این خصوص، گفت: با توجه به افزایش نانوایی‌های عرضه کننده نان کامل در شهر شیراز، شهروندان با توجه به فراهم شدن این ظرفیت تلاش کنند نان سفره خود را از نان‌های کامل تهیه کنند.

وی عنوان کرد: 25 نانوایی در شیراز نان کامل توزیع می‌کند.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت در استان بوشهر افزایش یابد
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • ۲۵ نانوایی در شیراز نان کامل توزیع می‌کند
  • رئیسی مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرد
  • ضرورت توجه به افزایش معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان
  • توضیحات سخنگوی دولت در خصوص لایحه افزایش تعطیلات + فیلم