Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، محمد وحیدی در مصاحبه با «رادیو گفت‌وگو» در رابطه با اینکه سنجش دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد در ایران چه میزان با استانداردهای بین المللی همخوانی دارد، گفت: این مسئله قابلیت اندازه گیری دقیق ندارد؛ ولی واقعیت این است که در ایران موج تحصیلات تکمیلی ایجاد شده که هر ساله رو به رشد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه موج تحصیلات تکمیلی اثرات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و نیز تاثیرات ترکیبی را به خود دیده است، افزود: تحصیل یک اصل مورد نیاز و رویکرد ایرانیان در گذشته و همواره ناظر بر برتری علمی و عملی در طول تاریخ بوده است که از اعصار دور وجود داشته ولی آنچه امروز اتفاق افتاده است، متاثر از یک نیاز صرف نیست.

وحیدی با اشاره به اینکه امروز تحصیلات تکمیلی بدون احساس نیاز شکل گرفته و شاخص‌های فرهنگی در آن دخیل نیست، گفت: بعنوان مثال اگر اعلام می‌شود اشتغال در جامعه اندک است، مردم به سمت تحصیلات تکمیلی رفته تا به شغل بهتری دست یابند و یا امروزه مدرک، منزلت اجتماعی در پی دارد.

*مهارت جای خود را به مدرک گرایی داده

این نماینده مجلس همچنین صدور مجوز استخدام را نیازمند داشتن مدرک تحصیلی و معدل بالا دانست و با دیدی انتقادی نسبت به این شیوه گفت: در حوزه استخدام، از یک نیروی کار درباره آنچه می‌داند و مهارت‌های او سوالی پرسیده نمی‌شود و مهارت جای خود را به مقوله مدرک گرایی داده است.

وحیدی با بیان اینکه کنکور از ابتدا چنین رویکرد غلطی را دنبال می‌کرد، گفت: ما در حال تغییر این نگرش بوده و تلاش داریم بهترین‌ها، به بهترین دانشگاه‌ها ورود کنند؛ بعنوان مثال کسی که به دانشگاه تهران یا شریف علاقمند است، نباید بر اساس شاخص کنکور به دانشگاه ورود یابد.

وی با رد این مسئله که کنکور توانایی سنجش همه توانایی‌های فردی را داراست، خاطرنشان ساخت: کنکور فقط توانایی حافظه محوری را مورد نظر قرار داده و موسساتی که پشت این مسئله هستند، تنها همین بعد را تقویت کرده و فرزندان مردم را تک بعدی تربیت می‌کنند.

*رشته‌های دانشگاهی از عدالت اجتماعی دور است

وحیدی ادامه داد: همه رشته‌ها حتی دندانپزشکی به عدالت اجتماعی نزدیک نیستند و میان توانمندی دانشجویان در پایان دوره تحصیلی، با آنچه در کنکور رخ داده است، تفاوت وجود دارد.

وی در عین حال تصریح کرد: بنده نمی‌گویم پشت کنکور حتما یک مافیا وجود دارد؛ بلکه کتب درسی بگونه‌ای نوشته شده است که حتما باید شرحی بر آن نگاشته شده [اشاره به غیر مفهومی بودن محتوای دروس] و لذا موسساتی باید قادر به شرح نویسی بر این کتب باشند و فرصتی برای برپایی کنکور فراهم آورند.

وحیدی با طرح این سوال که این اتفاق در کجای دنیا رخ می‌دهد، ایران را کشوری رانت زا در حوزه علم نامید و گفت: واقعیت اما این است که مافیای کنکور وجود دارد و حتی گردش چند هزار میلیارد تومانی برای مقطع کارشناسی –ورود به دانشگاه- اتفاق می‌افتد و این گردش مالی به همین میزان در مقاطع ارشد و دکترا پدید آمده است.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: ما نمی‌گوییم مدرسان کنکور رویکردی شخصی و منفعت طلبانه دارند؛ اما منافع این‌ها بگونه‌ای با نظام آموزش گره خورده است، که نظام تصمیمی جدی برای به پایان رساندن این نقطه ندارد اما به هر حال این اتفاق باید رخ دهد.

انتهای پیام/

104 / 361 محمد وحیدی مدرک گرایی مدرک دانشگاهی رادیو گفتگو اشتغال کمیسیون آموزش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مدرک گرایی مدرک دانشگاهی رادیو گفتگو اشتغال کمیسیون آموزش تحصیلات تکمیلی مدرک گرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۳۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های دومین روز از سفر خود به پاکستان، ظهر امروز سه‌شنبه با حضور در دانشگاه «جی‌سی‌یو» لاهور، در دیدار نخبگان علمی و فرهنگی ایالت پنجاب، ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر تاریخی، فرهنگی و زیبای لاهور، روابط دو کشور را فراتر از همسایگی، روابط دینی، فرهنگی، تمدنی و قلبی دانست که باعث پیوندی ناگسستنی بین دو ملت شده است.

رئیس جمهور دانش‌افزایی و تولید علم در مراکز علمی و دانشگاهی را برای کشور‌ها قدرت و ثروت‌آفرین و مایه اقتدار و افتخار ملت‌ها دانست و تصریح کرد: برخورداری از ایمان در کنار علم، شرط موفقیت و سعادت برای فرد و جامعه است؛ علم بدون ایمان و ایمان بدون دانش و علم ره به جایی نمی‌برد.

رئیسی اقبال لاهوری را نماد و نمود یک انسان عالم و باایمان معرفی و اظهار داشت: ایشان توانست علم، ایمان، روحیه استقلال‌طلبی، عدالت‌خواهی، حق‌دوستی، انسان‌خواهی و بسیاری صفات عالی دیگر را در وجود خود تجمیع کند.

رئیس جمهور با اشاره به دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشجویان، محققان و اساتید برای تولید علم، از انحصارگرایی علمی در مغرب زمین گفت و افزود: باور داریم فکر و اندیشه ملت‌های مشرق زمین به ویژه مردم عزیز پاکستان و ملت بزرگ ایران، این توانایی را دارد که در حوزه نوآوری‌های فنی و علمی برای دنیا حرف‌های نو داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها و غربی‌ها همواره ادعای آزاداندیشی دارند، گفت:، اما آنچه در عمل می‌بینیم این است که تعداد زیادی دانشجو را فقط به خاطر حمایت از مردم مظلوم غزه از دانشگاه اخراج می‌کنند، این مسئله با کدام منطق سازگاری دارد و آیا نام آن آزادی اندیشه است!

رئیسی ادعای دفاع از حقوق بشر غربی‌ها را نیز مانند ادعای حمایت از آزادی اندیشه آنها فاقد حقیقت دانست و افزود: حمایت آمریکا و غرب از کشته و مجروح شدن بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی در سرزمین غصب شده غزه، بیانگر این واقعیت است که امروز بزرگترین ناقضان حقوق انسان، آمریکایی‌ها و غربی‌ها هستند و ادعای دفاع از حقوق بشر آنها نیز پوچ است.

رئیس جمهور اظهار داشت: امام راحل از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کردند که فلسطین مسئله اول جهان اسلام است و امروز مسئله آزادی قدس نه تنها مسئله اول جهان اسلام، بلکه مسئله اول جهان بشریت است و تردید نداریم که مقاومت ملت قهرمان فلسطین، غزه، فلسطین و قدس شریف را آزاد خواهد کرد. تردید نداریم نفرتی که امروز در جهان اسلام و بلکه جهان بشریت نسبت به صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها ایجاد شده، تبدیل به دست انتقام ملت‌ها و خاتمه رژیم صهیونیستی و نقطه پایان این رژیم کودک‌کش خواهد شد.

رئیسی با اشاره به این فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که اگر دنیای استکبار در مقابل دین ما بایستد ما در مقابل تمام دنیای آنها می‌ایستیم، تصریح کرد: امروز ملت ایران در مقابل فساد، زیاده‌خواهی‌ها و ظلم رژیم صهیونیستی ایستاده و پس از این نیز خواهد ایستاد. هر دو ملت ایران و پاکستان مدافع ملت مظلوم فلسطین بوده و این دفاع را با افتخار ادامه خواهند داد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ملت بزرگ ایران این بار رژیم صهیونیستی را برای جنایت و اقدام او در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران که برخلاف همه قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌ها و منشور ملل متحد بود، تنبیه کرد، گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.

رئیسی در پایان سخنان خود با بیان اینکه در این سفر تفاهمات خوبی به دست آمده است، خاطرنشان کرد: اراده سران دو کشور توسعه روابط در همه زمینه‌هاست و قطعا نتیجه اجرای این تفاهمات باعث ارتقای سطح همکاری‌ها خواهد شد؛ برخی کشور‌ها تلاش زیادی کردند تا به روابط دوستانه ایران و پاکستان خدشه وارد کنند، اما پیوند قلبی دو ملت هرگز از هم گسسته نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • جزییات دستگیری اعضای باند جعل مدرک تحصیلی در ٣ شهرستان کرمان
  • «استرس» و «توکل بر خدا» کلام مشترک این روزهای کنکوری‌ها
  • امروز، چهارشنبه آخرین مهلت دریافت کارت ورود به جلسۀ کنکور
  • عاملان جعل مدارک تحصیلی در کرمان دستگیر شدند
  • جاعلان مدارک تحصیلی در کرمان دستگیر شدند
  • رئیس جمهور در دانشگاه لاهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • رئیس جمهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • رئیسی: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • طهرانچی: نسل جوان به دنبال توانایی است، نه دانایی