Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@08:20:28 GMT

چهارمین جشنواره نقالان علوی برگزیدگان خود را شناخت

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۵۰۰۸

چهارمین جشنواره نقالان علوی برگزیدگان خود را شناخت

برگزیدگان چهارمین جشنواره سراسری پرده‌خوانی و نقالی غدیر (نقالان علوی) در بخش صحنه‌ای و رادیویی و در سنین کودک، نوجوان و بزرگسال معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، چهارمین جشنواره سراسری نقالی و پرده‌خوانی غدیر (نقالان علوی) عصر امروز سه‌شنبه ۱۴مرداد ماه در رادیو تهران با معرفی برگزیدگان و برپایی مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مراسم همزمان به صورت زنده از شبکه رادیویی رادیو نمایش، اپلیکیشن ایران صدا و صفحه اینستاگرامی رادیو نمایش پخش شد.

برگزیدگان این جشنواره در بخش‌های کودک صحنه‌ای، نوجوان، بزرگسال بانوان، بزرگسال آقایان و بخش رادیویی نعت‌خوانی و منقبت‌خوانی آل‌الله به شرح زیر معرفی شدند:

بخش کودک صحنه‌ای

هیئت داوران چهارمین جشنوار سراسری پرده‌خوانی و نقالی غدیر (نقالان علوی) در بخش کودک صحنه‌ای بدون رتبه‌بندی از نقالان کودک ذیل تقدیر به عمل می‌آورد:

لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می‌شود به خانم آوا فیاضی از استان تهران،

لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می‌شود به خانم محدثه صالحی از استان مرکزی،

لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می‌شود به خانم تامارا یکتا از استان تهران،

لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می‌شود به خانم آندیا حیدری از استان کرمانشاه،

لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می‌شود به خانم محیا محمدجعفری از استان تهران،

لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می‌شود به خانم سارینا حیدری از استان تهران،

لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می‌شود به خانم‌ها پرنیان و پریان سادات‌ندیمی از استان تهران.

بخش نوجوان

هیئت داوران چهارمین جشنوار سراسری پرده‌خوانی و نقالی غدیر (نقالان علوی) در بخش نوجوان صحنه‌ای برگزیده‌ای ندارد. اما از سه هنرمند ذیل تقدیر به عمل می‌آورد:

لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می‌شود به خانم آتنا بیات از استان مرکزی،

لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می‌شود به آقای محمد میرزاپور از استان البرز،

لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می‌شود به آقای محمدرضا محمدی نصرآبادی از استان گلستان.

بخش بزرگسال بانوان

هیئت داوران چهارمین جشنوار سراسری پرده‌خوانی و نقالی غدیر (نقالان علوی) در بخش بزرگسال رادیویی و صحنه‌ای بانوان برگزیدگان خود را به شرح ذیل معرفی می‌کند:

*لوح تقدیر و جایزه نقدی نفر سوم را مشترکاً تقدیم می‌کند به خانم‌ها لیلا سادات موسوی از استان قم و فهیمه باروتچی از استان تهران.

*لوح تقدیر و جایزه نقدی نفر دوم تقدیم می‌شود به خانم سیده نگار بهرسی از استان بوشهر.

*دیپلم افتخار، سردیس مرشد ولی‌اله ترابی و جایزه نقدی نفر اول در این بخش تقدیم می‌شود به خانم معصومه لشنی از استان خوزستان.

بخش بزرگسال آقایان

هیئت داوران چهارمین جشنوار سراسری پرده‌خوانی و نقالی غدیر (نقالان علوی) در بخش بزرگسال رادیویی و صحنه‌ای آقایان جوایز خود را به شرح ذیل اعلام می‌دارد:

*لوح تقدیر و جایزه نقدی نفر سوم را به صورت مشترک تقدیم می‌کند به آقایان علی عظیمی از استان مازندران و حسن بصیری از استان تهران.

*لوح تقدیر و جایزه نقدی نفر دوم این بخش مشترکاً تقدیم می‌شود به آقایان حمید ابراهیمی از استان تهران و سید مهرداد کاووسی از استان همدان.

*دیپلم افتخار، سردیس مرشد ولی‌اله ترابی و جایزه نقدی نفر اول در این بخش تقدیم می‌شود به آقای محمد رفیع شیخی از استان قزوین.

بخش رادیویی نعت‌خوانی و منقبت‌خوانی آل‌الله

هیئت داوران چهارمین جشنواره سراسری پرده خوانی و نقالی غدیر (نقالان علوی) در بخش رادیویی نعت و منقب‌خوانی آل‌الله، برگزیدگان خود را به شرح ذیل اعلام می‌دارد:

داوران این بخش از آقای حسین قلاس از استان خراسان رضوی تقدیر ویژه به عمل می‌آورد.

*لوح تقدیر و جایزه نقدی نفر سوم این بخش تقدیم می‌شود به آقای جواد خرم از استان تهران.

*لوح تقدیر و جایزه نقدی نفر دوم این بخش تقدیم می‌شود به آقای هادی حسن‌آبادی از استان خراسان رضوی.

*دیپلم افتخار، سردیس مرشد ولی‌اله ترابی و جایزه نقدی نفر اول در این بخش تقدیم می‌شود به آقایان سید مرتضی آل‌احمد، عباس دروکی و سید مرتضی ناظمی آزاد از خراسان رضوی.

گفتنی است، مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی با همکاری معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و اداره کل هنرهای نمایشی رادیو در راستای ارتقای فرهنگ علوی و ایرانی و نیز تقویت، بازپیرایی و به‌روزرسانی هنر سنتی و دیرینه پرده‌خوانی، نقالی و حماسه‌خوانی (نعت و مناقب‌خوانی آل‌الله) در کشور، چهارمین دوره جشنواره سراسری نقالی و پرده‌خوانی غدیر (نقالان علوی) را، هم‌زمان با دهه ولایت و امامت (از عید سعید قربان تا عید غدیر خم) برگزار کرد.

بیش از ۳۰۰ اثر به دبیرخانه چهارمین جشنواره سراسری نقالی و پرده‌خوانی غدیر (نقالان علوی) رسید که از این میان ۳۷ اثر برای شرکت در جشنواره توسط هیئت انتخاب متشکل از علی ناری، دکتر امیر صادقی و استاد مهدی چایانی انتخاب شدند.

همچنین اردشیر صالح‌پور، محمدحسین ناصربخت، داود فتحعلی‌بیگی و علی ناری به عنوان داور، ارزیابی نهایی آثار چهارمین جشنواره سراسری نقالی و پرده‌خوانی غدیر (نقالان علوی) را بر عهده داشتند.

چهارمین جشنواره سراسری نقالی و پرده‌خوانی غدیر (نقالان علوی) به‌صورت رقابتی در دو بخش میدانی و رادیویی در قالب هنر آیینی و کهن نقالی، پرده‌خوانی و حماسه‌خوانی(نعت و مناقب‌خوانی آل‌الله) با رعایت تمهیدات لازم جهت حفظ سلامتی برگزارکنندگان جشنواره و شرکت‌کنندگان از ۴ مردادماه کار خود را آغاز و امروز به ایستگاه پایانی رسید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جشنواره نقالی و پرده خوانی غدیر نقالان علوی چهارمین جشنواره سراسری نقالی و پرده خوانی غدیر لوح تقدیر و جایزه نقدی نفر استان تهران بخش بزرگسال نقالان علوی صحنه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۵۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر رسمی از سازنده فیلم بدون حجاب

چرا یک ارگان سینمایی رسمی با تبریک سالروز تهیه‌کننده‌ای که نخستین فیلم بدون حجاب را با پروانه ساخت رسمی ساخته، عملیات سفیدسازی او را برعهده می‌گیرد.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - روز گذشته موزه سینما با انتشار پستی، تولد «غلامرضا موسوی» تهیه‌کننده سینما را تبریک گفت. او نخستین فعال سینمایی پس از انقلاب است که موفق شد فیلمی بدون حجاب رسمی و عرفی را با دریافت پروانه ساخت، تولید و در جشنواره فیلم برلین از آن رونمایی کند.

اما این تهیه‌کننده از چه جایگاهی برخوردار است که می‌تواند با چنین سابقه‌ای که بسیار متاخر است از سوی یک نهاد سینمایی مهم مورد تقدیر واقع شود؟

بررسی تقدیر از ریاست شورای عالی تهیه‌کنندگان به بهانه روز خبرنگار در موزه سینما(مرداد ۱۴۰۱) نشان می‌دهد برخلاف رویکرد سلبی در قبال جواد نوروزبیگی (تهیه‌کننده برادران لیلا) پروژه تطهیر این تهیه‌کننده کلید خورده است. با این اوصاف به تبع مسیر ساختار شکن این تهیه‌کننده، ساختن آثاری خارج از چهارچوب‌های عرفی به تدریج باب خواهد شد.

فعالان سینمایی که پست تمجیدآمیز موزه سینما را دنبال کرده‌اند، در گروه‌های مختلف سینمایی این سئوال را مطرح می‌کردند چرا «سعید روستایی» به دلیل اظهار نظر درباره زیر بار نرفتن اصلاحیه‌های فیلمش که با حجاب رسمی ساخته شده، همراه تهیه‌کننده‌اش روانه دادگاه شدند، اما هیچ مقام سینمایی و قضایی از مهمترین شریک کمپانی فیلمیران انتقاد نمی‌کند و موزه سینما پروژه عادی سازی او را کلید می‌زند.

غلامرضا موسوی سال‌هاست ریاست شورای عالی تهیه‌کنندگان سینما را یدک می‌کشد و در واقع سکاندار مهم یکی از اصناف سینمایی محسوب می‌شود. آیا رویکرد تمجیدآمیز موزه سینما یک پالس به سایر اعضای صنفی شورای عالی است که موسوی ریاست آن را یدک می‌کشد؟ اگر سایر تهیه‌کنندگان به پیروی و تبعیت رئیس صنفشان با پروانه رسمی ساخت فیلمی بدون حجاب عرفی تولید کردند، می‌توان به آنان خرده گرفت؟

روایت کیک محبوب و کیک‌های قبلی سردبیر سیاسی سابق کیهان

«کیک محبوب من» که چندی قبل در جشنواره فیلم برلین از آن رونمایی شد، فیلمی مشترک از بهتاش صناعی‌ها و همسرش است که تهیه‌کنندگی آن را غلامرضا موسوی برعهده دارد. فیلمی که با اخذ پروانه نمایش موفق شد، نخستین اثر سینمایی بدون حجاب رسمی را تولید و روانه جشنواره فیلم برلین کند.

در نخستین‌ روزهای اعلام حضور این فیلم در جشنواره فیلم برلین، سازندگان(صناعی‌ها- مقدم) بیانیه‌ای صادر کردند و در متن آن اشاره شد که ممنوع الخروج هستند و در مصاحبه دیگری ادعا کردند د که این فیلم در ستایش زن، زندگی و آزادی ساخته شده است.

احتمالا اگر سعید روستایی به اندازه چهار پاراگراف فیلمسازان تحت حمایت موسوی، چنین ادعایی را درباره برادران لیلا مطرح می‌کرد، با احکام سنگین‌تری مواجه می‌شد.

تهیه‌کننده فیلم در این فستیوال کاملا جهت‌دار و سیاسی علی رغم ادای سازندگان که ممنوع الخروج هستند، در سالن نمایش فیلم حضور داشت و در پایان فیلم همراه خالقان این اثر را تشویق می‌کرد. با این حال لازم به یادآوری است که سازندگان «برادران لیلا» با حاشیه‌ای به مراتب کمتر از «کیک محبوب من» روانه قضاوت‌های قضایی - سینمایی سنگینی شدند.

پس از آنکه فستیوال برلیناله به پایان رسید تهیه‌کننده فیلم بیانیه‌ای‌ را بدین شرح منتشر کرد: فیلم سینمایی " کیک محبوب من " به تهیه کنندگی اینجانب با رعایت همه اصول قانونی، شرعی و عرفی جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است. اما درباره این فیلم که نسخه نهایی آنرا هیچکس در داخل کشور ندیده، مطالبی مبتنی بر اطلاعات نادرست منتشر شده، به همین جهت، برای آگاهی عموم توضیحات کوتاهی را لازم می دانم :

۱-"کیک محبوب من" روایت زندگی زنی تنها و مسن است که در مقطع ۷۰ سالگی تصمیم می گیرد زندگی جدیدی را تجربه کند.

۲- پیش تولید فیلم در تیر آغاز و طی ماههای مرداد و شهریور ۱۴۰۱ ادامه یافت. برنامه فیلمبرداری بر اساس سن خانم مسن فیلم که در خانه زندگی طبیعی خودش را دارد، در زمان پیش تولید برنامه ریزی شد.

۳- خانم بازیگر (شخصیت) فیلم در تمام صحنه های خارج از منزل، با حجاب است و در صحنه های خارج از خانه حتی یک پلان بی حجاب ظاهر نمی شود. بنابراین " قانون حجاب " کاملا رعایت شده است.

۴- در صحنه های داخلی منزل شخصیت زن فیلم، با توجه به سن وی که هفتاد ساله است و در فیلم نیز عنوان می شود، از ظرفیت های که برای خانمهای مسن در احکام وجود دارد، استفاده کردیم. با این همه برای احتیاط بیشتر در این صحنه ها، برای خانم بازیگر از کلاه گیس هم استفاده شد.

بنابراین موضوع حجاب در فیلم بسیار جدی تلقی شده و اما، از ظرفیت هایی که در این زمینه برای بانوان مسن وجود دارد، استفاده کرده ایم.

ضمنا برخی تصورکرده اند که ما به دو شکل باحجاب و بی حجاب فیلمبرداری کرده ایم. فیلم یک بار، اما بشکل فوق و با در نظر گرفتن قوانین، اما با استفاده از ظرفیت های فقهی فیلمبرداری شده است.

و سرانجام اینکه فیلم در جشنواره برلین هم به شکل مورد اشاره نمایش داده شد.

با این بیانیه تمام حواشی این فیلم و اصل مسئه ساختارشکنی توسط متولیان نادیده گرفته شد، تجربه نشان می‌دهد این دست فیلم‌ها، برای مخاطب هدف داخلی تولید نمی‌شود و اغلب این آثار برای جشنواره‌های جهانی و پخش‌کننده‌های بین‌المللی ساخته می‌شود و نمایش عمومی (اکران در سالن سینماها) دغدغه اصلی پدیدآورندگان نیست. این نخستین باری نیست که تهیه‌کننده مذکور چنین فیلمی می‌سازد و با فضاسازی از مهلکه حاشیه‌ها می‌گریزد.

موسوی با قصیده‌ گاو سفید، چگونه همه را سیاه کرد؟

«کیک محبوب من» دومین همکاری مشترک غلامرضا موسوی با زوج مقدم - صناعی‌هاست. این مثلث در سال ۱۳۹۸ فیلمی تحت عنوان «قصیده گاو» را ساختند که روایت آن درباره قاضی است که به اشتباه حکم اعدام صادر می‌کند و برای اینکه از عذاب وجدانش کاسته شود با همسر محکوم وارد رابطه می‌شود.

فیلم با نظر منفی دادستانی وقت کل کشور توقیف می‌شود اما در فستیوال‌های بین‌المللی فراوانی شرکت کرده و در نهایت در مجاری غیررسمی منتشر می‌شود. به سادگی می‌توان حدس زد که جوایز نقدی که این فیلم با به چالش کشیدن قضات قوه قضائیه در فستیوال‌های جهانی کسب کرده، چند برابر هزینه‌های تولید فیلم است، چون سازندگان تن به انتشار رایگان آن در فضای غیررسمی دادند.

اما مهمترین حاشیه قصیده گاو سفید حضور این فیلم در جشنواره اورشلیم است که این حضور با تغییر مدیریت سینمایی تقارن پیدا کرد. فیلم به سادگی در جشنواره رژیم جعلی شرکت کرد و تهیه‌کننده بار دیگر با فرافکنی پیامدهای حضور در این جشنواره را نپذیرفت. اما مهمترین حاشیه قصیده گاو سفید حضور این فیلم در جشنواره اورشلیم است که این حضور با تغییر مدیریت سینمایی تقارن پیدا کرد. فیلم به سادگی در جشنواره رژیم جعلی شرکت کرد و تهیه‌کننده بار دیگر با فرافکنی پیامدهای حضور در این جشنواره را نپذیرفت.

تهیه کننده فیلم پس از آنکه اعتراض‌ها به همکاری با جشنواره اورشلیم بالا گرفت در صفحه اینستاگرامش نوشت:

«دیشب خبرنگار خبرگزاری صبا تماس گرفت و گفت فیلم قصیده گاو سفید در جشنواره اورشلیم نمایش داده می شود. گفتم خبر را هم اکنون از شما شنیدم. فیلم پخش کننده بین المللی دارد و بعید نیست آنها با خط قرمزهای ما آشنا نیستند فیلم را مجوز حضور داده باشند. با اقای بهتاش صناعی ها تماس گرفتم، او هم بی خبر بود و تعجب کرد. گفت ما هنگامی که دربخش مسابقه برلین بودیم هم از مسئولان جشنواره خواستیم برای این کشور لینگ نگذارند که قابل دسترسی است.

قرار شد ایمیلی به پخش بین‌المللی فیلم بنویسیم و توضیح بخواهیم و همچنین درخواست کنیم فیلم از این جشنواره خارج شود. با توجه به تعطیل یکشنبه و تفاوت ساعت کار، امیدوارم بزودی نتیجه روشن شود.»

پس از این اتفاق مدیران وقت سینما پیگیر ماجرای «قصیده گاو سفید» نشدند و موسوی بازهم موفق شد برای یک همکاری مشترک دیگر با زوج فیلمساز، پروانه ساخت دریافت کرد و آن را بدون حجاب رسمی ساخت.

با این اوصاف معادله فعالیت‌های موسوی زمانی با مجهول‌های بیشتری مواجه می‌شود که متولیان علی رغم تمامی حواشی سیاسی سازندگان، در پیامد ساخت و نمایش قصیده گاو سفید، در جشنواره‌ای کاملا قدغن، به سادگی پروانه ساخت «کیک محبوب من» را صادر کردند.

اما نکته مهمتر این است که چرا یک ارگان سینمایی رسمی با تبریک سالروز تهیه‌کننده‌ای با کارنامه‌ای که توصیف شد، عملیات سفیدسازی او را برعهده می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • هنر نمایشی ابزار‌ی برای انتقال موضوعات و مفاهیم به جامعه
  • تقدیر رسمی از سازنده فیلم بدون حجاب
  • جشنواره «نقالان سوره» بر روی مهم‌ترین مخاطب هنر دست گذاشته است
  • معرفی برگزیدگان هشتمین دوره اعطای جایزه محیط زیست
  • چهارمین جشنواره ریواس در ریوش برگزار شد
  • چهارمین جشنواره ریواس و سبزی‌های بومی در کوهسرخ برگزار شد
  • معرفی برترین‌های جایزه سالانه ادبی بشیر علوی در منطقه دلوار
  • جشنواره سراسری فیلم رفسنجان (شهرنما) برگزیدگان خود را شناخت
  • جشنواره روستایی چاووشی خوانی و در دشتستان برگزار می‌شود
  • اختتامیه جشنواره ملی فیلم شهرنما رفسنجان