Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@17:15:57 GMT

زنجان تا رسیدن به وضعیت زرد کرونایی فاصله زیادی دارد

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۶۴۹۷

زنجان تا رسیدن به وضعیت زرد کرونایی فاصله زیادی دارد

 دکتر محمدرضا صائینی شامگاه سه شنبه در سومین جلسه همیاران سلامت اداری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۳ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان زنجان بستری شدند که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت این استان ۶ نفر بستری می‌شوند.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر میزان استفاده از ماسک در مناطق حاشیه شهر زنجان زیر ۳۰ درصد و در مرکز شهر زنجان حدود ۷۰ درصد است که این روند در ۲۰ روز گذشته به حدود ۹۰ درصد رسیده بود که می توان گفت اکنون استان در وضعیت ناپایدار کرونایی قرار دارد که افراد به سرعت به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند و برای خانواده و اطرافیان خود نیز مشکل ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسؤول ادامه داد: میزان استفاده از ماسک در شهرستان‌های استان در مقایسه با مرکز استان وضعیت کمتر است که باید به این موضوع مهم بیش از گذشته توجه کرد.

وی اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد، امکان ابتلای مجدد بیمار بهبود یافته کرونایی پس از ۲ ماه به این بیماری وجود دارد و ایمنی ایجاد شده در بدن این گروه از بیماران کرونایی موقتی است.

صائینی با اشاره به اینکه در بحث همیاران سلامت برای مقابله با کرونا افراد کلیدی دستگاه‌های اجرایی استان  انتخاب شده اند که وضعیت بیماری را مراقبت کنند تا شرایط گذشته باز نگردد گفت: باید هدف و برنامه اصلی تلاش در راستای حفظ سلامتی خانواده خود، دستگاه اجرایی و عموم مردم باشد.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: تا زمانی که واکسن بیماری کرونا یافت نشود تنها راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری با رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک است که برای بحث همیاران سلامت و دستگاه‌های اجرایی استان پروتکل‌های بهداشتی تدوین و وظایف نیز مشخص بوده و موضوع مهم اینکه به افرادی که ماسک ندارد نباید در سازمان‌ها و ادارات استان اجازه ورود داده شود زیرا زدن ماسک در کشور اجباری است.

وی اضافه کرد: برخی از سازمان‌ها و ادارات استان پروتکل‌های بهداشتی را به نحو احسن رعایت می‌کنند و برخی دیگر نیز وضعیت خوبی ندارند و انتظار بر این است که وضعیت بهتری را ایجاد کنند، هر چند این استان در وضعیت قرمز قرار دارد و از پیک بیماری کرونا گذر نکرده‌ اما به سمت وضعیت بهتر پیش می رود.

این مسؤول ادامه داد: بررسی‌های دانشگاه علوم پزشکی استان حاکی از رعایت زیر ۷۰ درصدی پروتکل‌های بهداشتی در ادارات و سازمان‌هایی است که امتیاز ۸۰ درصد را کسب کرده اند و در این میان حدود ۳۰ درصد از بانک‌های استان بالای ۸۰ درصد و باقی بانک‌ها این پروتکل‌ها را زیر ۷۰ درصد رعایت می‌کنند.

وی اظهار داشت: افرادی که به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند باید گواهی سلامت برای بازگشت به کار داشته باشند، که در این ارتباط  افرادی بودند که محل کار خود را به عنوان شغل آزاد و بی‌کار عنوان کرده و در سیستم ثبت شده است.

صائینی افزود: نباید در ذهن بیماران مبتلا به کرونا انگ و تبعیض ایجاد کرد زیرا فردی که با وجود بیماری خود به کار خود برمی‌گردد به راحتی ویروس کرونا را به سایر افراد منتقل می‌کند که تلاش همیاران سلامت و مدافعان سلامت در راستای کاهش بستری مبتلایان در بیمارستان های استان است.

وی اظهار داشت: حدود ۷۲ هزار نفر از گروه‌های مختلف به مراکز ۱۶ ساعته سرپایی بیماران کرونایی مراجعه کردند که حتی کمتر از ۱۰ درصد جمعیت یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری استان است.

این مسؤول خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد به دلیل اینکه به بیماری کرونا مبتلا نشده‌اند نمی‌توانند درک کاملی از وضعیت این بیماری پیدا کنند و به این مهم باید توجه داشت که ۸۵ درصد افراد دارای علائم خفیف و متوسط و ۱۵ درصد علائم شدیدی دارند که منجر به بستری آنان در بیمارستان‌ها می‌شوند که پنج درصد از این تعداد بستری عادی و بقیه در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت قرار می گیرند.

 همکاری همیاران سلامت نجات بخش جان افراد در برابر بیماری کروناست

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار زنجان نیز در ادامه این جلسه به لزوم بازنگری فعالیت های محوله اشاره کرد و افزود:هم اکنون بیماری کرونا شمار زیادی را به خود گرفتار کرده و تعدادی دیگر نیز جان خود را از دست داده اند که در این میان قربانیان اصلی خانواده های آنان هستند.

سمانه شاددل افزود: همیاران سلامت دستگاه‌های اجرایی می توانند در پیشبرد برنامه های تدوین شده این بخش سهم بسزایی در کاهش و پیشگیری از این بیماری داشته باشند.   

این مسؤول ادامه داد: در برخی اوقات و طبق گزارش های دریافتی کارمند شاغل در اداره ای به کرونا مبتلا شده که بصورت مکتوب نیز به او اعلام شده اما مدیر دستگاه مربوطه همکاری نمی کند و خواستار بازگشت به محل کار وی شده که این موضوع جای نگرانی دارد.

وی با اشاره به اینکه با توجه به پروتکل های اعلام شده، همیاران سلامت نظارت بر مفاد اعلام شده را بر عهده دارند، اظهار داشت: در برخی اوقات مشاهده می شود در برخی ادارات نیروی خدمات مشغول به کار بوده و پذیرایی همچنان برقرار است.

شاددل افزود: وظیفه همیاران سلامت در شرایط کنونی مهم و حساس بوده و حتی طبق بخشنامه اعلام شده افرادی که در ادارات پروتکل ها را رعایت نمی کنند به تخلفات اداری معرفی خواهند شد.

وی اظهار داشت: همیاران سلامت نیز به این موضوع توجه ویژه ای داشته و بازدیدها را مورد توجه قرار دهند  چرا که این بیماری با جان افراد سر و کار دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار زنجان  ادامه داد: همیاران سلامت وظایف محول شده را یک توفیق الهی در شرایط خاص کرونایی بدانند چرا که نظارت بر اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی می تواند نجات بخش افراد در برابر این بیماری باشد.

وی اضافه کرد: موارد ابتلای کارکنان ادارات و دستگاه‌های اجرایی این استان از طریق دانشگاه علوم پزشکی استان به دقت رصد خواهد شد و از همیاران سلامت که آمار کارکنان اداره محل خدمت آنها به حداقل برسد تقدیر خواهد شد.

شاددل خاطرنشان کرد: افرادی که در ادارات پروتکل های بهداشتی کرونایی را جدی نگیرند و شمار مبتلایان شاغلان نیز روند افزایشی داشته باشد، برخورد خواهد شد و این موضوع به دقت مورد رصد قرار می گیرد.  

برچسب‌ها کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان زنجان بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان زنجان بهداشت و سلامت کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان زنجان بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۶۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آن‌ها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند استخدام شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آن‌ها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده اند.

وی از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و ... در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن‌ها در مجلس بتوان اقدمات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آن‌ها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چندسال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از همکاران پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول به خدمت هستند، و نسبت پرستار به تخت، ۹ دهم و نسبت گروه پرستاری به تخت، ۱.۲ است که امیدواریم با افزایش جذب و تربیت نیروی انسانی، فاصله ۱.۲ تا ۱.۸ در سال‌های آتی برطرف شود.

عبادی اظهار داشت: از اقدامات خوب دولت سیزدهم اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، زیرا این قانون پس از ۱۵ سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسوولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود، اما نشد.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش‌هایی که سختی کار بیشتر است، بالاتر است. در سال جاری، مثلا در بخش‌های عمومی و داخلی جراحی ارزش نسبی معادل ۸ کا و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تا ۳۳.۴ کا هم افزایش پیدا می‌کند. البته، چون تعداد بیماران بخش‌های عمومی نسبت به بخش‌های ویژه بیشتر است، نوعی تعادل در پرداختی‌ها صورت می‌گیرد؛ در آیین نامه هم پیش بینی شده که نباید بین همکاران پرستار هم رده تفاوت کارانه بیشتر از ۲.۵ برابر باشد.

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • بررسی وضعیت دوومیدانی‌کاران ایران برای رسیدن به سهمیه المپیک
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا