Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهناز اصفهانی، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: لجبازی از سن ۲ سالگی و با آشنا شدن کودک با کلمه «نه» آغاز می‌شود، اگر چه در ابتدا بسیاری از مخالفت‌های بچه‌ها برای دیدن واکنش‌های اطرافیان، درک محیط و جایگاه خود است ولی واکنش‌های غلط باعث می‌شود لجبازی به عنوان بخشی از شخصیت کودک تثبیت و تا دوران بلوغ ادامه پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بخشی از واکنش‌های طبیعی هر انسانی رفتار مقابله‌ای با پدیده‌های ناخوشایند است ولی اگر کسی بخواهد این رفتار طبیعی را با مبارزه و اعمال قدرت سرکوب کند موجب مقاومت و لجبازی در طرف مقابل می‌شود که البته این امر در کودکان نیز صادق است، به عبارتی بخشی از لجبازی‌های بچه‌ها بخاطر مقاومت در برابر خواسته‌هایشان و یا جلب توجه است.

اصفهانی ادامه داد: بچه‌ها اگر چه درک سطحی از مسائل و محیط پیرامون خود دارند ولی این دلیل قانع کننده‌ای نیست که برخی از والدین به بهانه مراقبت و محافظت، آنها را از هر تجربه اندوزی محروم کنند. البته این به معنای رهایی و به خود واگذار کردن بچه‌ها نیست بلکه منظور واکنش هدایت گرانه است نه مبارزه طلبی با کودک.

وی با بیان اینکه مشخص کردن حد و حدود، لجبازی را کم می‌کند، افزود: بچه‌ها نیازمند نظم و مشخص شدن حدود خود هستند، درواقع گاهی نامشخص بودن مرزها باعث می‌شود کودک از محدوده خواسته و دخالت بگذرد به همین دلیل باید والدین قواعد و حدود کودک را وضع کنند و عواقب منطقی عدم رعایت این حدود را پیوسته به آنها یادآور شوند. همچنین به خواسته‌های موجه کودک باید پاسخ داده شود با این روش اعتماد کودک جلب شده و تفاوت بین خواسته موجه و غیرموجه را درک خواهد کرد.

اصفهانی اضافه کرد: در سنین بالای ۴ سال لجبازی تنها یک سرکشی کورکورانه نیست بلکه هر مقاومت کودک نشانه‌ای از یک ناراحتی پنهان است
پس اگر بچه‌ها مایل به انجام کاری نیستند پیش از هر چیز با آرامش و در یک فضای صمیمی علت را جویا شوید، شاید دلایل قانع کننده وجود داشته باشد که والدین از آن بی خبر هستند، ضمن اینکه باید به بچه‌ها در برخی موارد حق انتخاب داد تا خود را محصور در قدرت نبینند.

این روانشناس اضافه کرد: گاهی لجبازی کودکان برگرفته از رفتارهای غلط والدین با یکدیگر است، در خانواده‌هایی که رابطه همسری ضعیف و تنش‌ها زن و شوهر زیاد باشد احتمال اینکه فرزند نیز لجباز و سرکش شود بسیار است. به عبارت ساده‌تر محیط ناامن خانواده و رفتارهای آزاردهنده و بی‌توجهی‌های بیش از حد می‌تواند رفتارهای مقابله‌ای و لجبازی را در کودکان تشدید کند.

اصفهانی خاطرنشان کرد: والدین باید مهارت‌های ارتباط مؤثر با کودک را بیاموزند، گاهی یک واکنش غلط سرآغاز یک رفتار مقابله جویانه در فرزند می‌شود که اگر همین رفتار نیز به درستی هدایت و برطرف نشود می‌تواند به یک رفتار همیشگی و گاهی موجب اختلالات بعدی شود بر همین اساس همواره به والدین پیشنهاد می‌شود که به جای توصیه‌های دستوری از توصیه‌های خبری استفاده کنند چراکه تکرار بیش از حد توصیه‌ها کودک را لجبازتر می‌کند.

کد خبر 4991403

منبع: مهر

کلیدواژه: تربیت کودکان روانشناسی والدین ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه شهرداری تهران سازمان تامین اجتماعی کمیته امداد امام خمینی محسن حاجی میرزایی پیش بینی وضعیت هوا بنیاد شهید و امور ایثارگران ملک جماران سرهنگ نادر رحمانی آیت الله سید ابراهیم رئیسی مواد مخدر وضعیت راهها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۷۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر شبکه کودک در این آیین گفت: امسال تئاتر تعاملی زنده را به نمایش گذاشتیم که در نوع خود بی نظیر است و واکنش‌ها در شبکه شاد بارگذاری می‌شد و در دستور کار قرار می‌گرفت.

محمدصادق باطنی افزود: نسل جدید با بحران هویت مواجه است؛ اگر کسی به نسل ما پاسخی نمی‌داد جویای پاسخ نبودیم، امروز، اما پاسخ سوالات خود را در فضای دیگری تهیه می‌کنند.

وی با بیان اینکه مساله دختران باید در برنامه‌های تلویزیونی برنامه‌ریزی شود، عنوان کرد: برای ورود به هویت کودکان باید برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد که نشانه‌های ورود به هویت کودکان تشکیل گروه‌های هواداران است و خاطره‌گذاری در اذهان نیز از دیگر نشانه‌ها است، چراکه کودکان در هر سنی با یک برنامه تلویزیونی خاطره‌سازی کرده‌اند.

مدیر شبکه کودک افزود: برنامه سر سفره خدا خاطره چند نسل از روزه اولی‌ها است و این برنامه تلویزیونی به بخشی از آیین دین‌داری کودکان تبدیل شده که جای تقدیر دارد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در حاشیه تقدیر از عوامل برنامه "سر سفره خدا" گفت:در تلاشیم عرصه حقیقی و عرصه مجازی و رسانه را به یکدیگر گره بزنیم که ماحصل این امر و رفت‌وآمد‌ها منجر به تولید چنین برنامه‌ای شد.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال در راستای تعاملات و دغدغه‌هایمان باغ رسانه کودک و نوجوان را نیز افتتاح کنیم.

در پایان این جلسه از تمامی عوامل این برنامه تلویزیونی با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

دیگر خبرها

  • شوآف ممنوع، خودتان باشید
  • شهادت نزدیک به ۱۴ هزار کودک به دست صهیونیست‌ها
  • یونیسف : از آغاز جنگ تاکنون حدود ۱۴۰۰۰ کودک در غزه جان باخته‌اند
  • آمار هولناک کودکان شهید در غزه اعلام شد
  • کشته شدن ۱۴۰۰۰ کودک در غزه از آغاز جنگ تا کنون!
  • رفتار صحیح با کودکانی که زیاد کابوس می‌بینند | ۵ اقدامی که باید هنگام کابوس دیدن کودکتان انجام دهید
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • روش‌های تربیتی مناسب فرزندان اتیسمی + فیلم
  • این درد را در سنین رشد کودکان را جدی بگیرید