Web Analytics Made Easy - Statcounter

یار محمدی گفت: اهمیت کار رسانه های دینی دربحث هدایت است و در واقع بزرگترین رسالت انیبای الهی و ائمه ما نیز هدایت و رساندن انسانها از تاریکی به نور بوده است.

«ایرج یار محمدی» در گفت وگو با خبرنگار شبستان در ملایر با اشاره به نقش و رسالت رسانه‌های دینی در جامعه امروزی گفت: رسالت چیزی متفاوت از کارکرد و وظیفه است و رسالت احساس تعهدی است که رسانه ها نسبت به ارائه و یا عدم ارائه خدمات و مفاهیمی  دارند که باید به مردم انتقال دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدرس دانشگاه های ملایر با بیان اینکه در دنیای امروز رسانه ابزاری مهم بوده  و بسیاری از رسانه ها به عنوان بازیگران زینفع و یا چشمان ناظر نام می برند افزود: رسانه مانند یک نور افکن و یا یک بلندگو است  که صدای مردم و دین را به دیگران می رساند و امروز دین برای رساندن مفاهیمش از رسانه به عنوان یک ابزار و روش ارزشمند استفاده کرده است.

وی با بیان اینکه رسانه ها فرهنگ  را به مردم منتقل می کنند و جدای از آن که به عنوان رسانه دینی و غیر دینی باشند  در واقع از رسانه می توان به عنوان یک تیغ دو لبه نام برد که کاربردش در جامعه متفاوت است  گفت: در این راستا رسانه  هم می تواند مخرب باشد و هم می تواند یک نقش اساسی در توسعه جامعه در راستای وظایفی که دارد ایفا کند.

وی با بیان اینکه رسانه ها علاوه بر ابن که یک فرهنگ قالب در جامعه را منتشر می کنند می توانند به عنوان یک  عنصر فرهنگ ساز در جامعه نقش مهمی را  ایفا کنند افزود:در واقع می توان گفت رسانه ها یک نقش فرهنگ سازی و همبستگی اجتماعی را در جامعه داشته و می توانند یک نمونه و مینیاتور کوچک از فرهنگ کل جامعه باشند.

 قرآن اولین رسانه دینی

وی با بیان اینکه اولین رسانه  که در اسلام قد علم کرد قرآن کریم بود افزود: پیامبر گرامی اسلامی این معجزه و رسانه دینی را در اختیار مردم قرار داد و الگوی رسانه های دینی باید قرآن کریم باشد.

یار محمدی با اشاره به اینکه تعاریف مختلفی از رسانه دینی در جامعه مطرح می‌شود افزود: رسانه دینی می تواند یک نمونه کوچک از فرهنگ دینی کل جامعه باشد و رسانه‌ای  است که تخصصی به  مسائل دینی می پردازد.

وی با بیان اینکه تعریف ما از رسانه دینی رسانه ای  است که خود را در مقابل خدا و دین مسئول می داند نه به خاطر شخص و یا دولت وارگان خاص و... تصریح کرد:  در واقع می توان گفت رسانه دینی رسانه ای است که حتی برای جذب مخاطب هم در جهت رضای خداوند حرکت می کند.

مدرس دانشگاه های ملایر تصریح کرد: رسانه های دینی باید ابزاری برای ترویج مفاهیم مختلف دینی مانند امر به معروف و نهی از منکر بوده و می توانند در آگاهی بخشی و علم آموزی همه ضوابط دینی و اخلاقی را رعایت کرده و به مردم انتقال دهند

وی افزود: رسانه دینی در مقایسه به سایر رسانه ها تفاوتی اساسی دارد و در واقع  رسانه دینی باید مبنای  تمام کارکترهای دینی باشد و من اعتقاد دارم که وظیفه رسانه دینی  ترویج دین و استحکام  و تثبیت عقیده مومنان باشد و در کنار آن برنامه های مختلف آموزشی، تفریحی اطلاع رسانی بسیج اجتماعی و.. را برای همه فراهم کند.

 وی افزود: رسانه های  دینی می‌توانند بستری برای ایجاد تحول روحی و معنوی انسان‌ها باشند و فرهنگ غنی و حقایق  اسلام را برای مردم بیان کنند و می توانند به رشد فضایل اخلاقی برای انسانها ، بحث ارشاد، هدایت ، دعوت و اصلاح و.. کمک کنند.

 هدایت مهمترین بحث در رسانه دینی

یار محمدی با بیان اینکه رسانه‌های دینی می‌ توانند بخش قابل توجهی از نیازهای بنیادی  و اساسی را پاسخگو باشند و  در راه خدمت به اعتلا و رشد فکری مومنان قدم بردارند تصریح کرد:اهمیت کار رسانه های دینی دربحث هدایت است و در واقع بزرگترین رسالت انیبای الهی و ائمه ما نیز  هدایت و رساندن انسانها از تاریکی به نور بوده  است.

وی افزود:در قرآن کریم  در آیه ای از سوره مائده  نیز به این امر مهم اشاره شده که در این سوره  فرموده که هر که نفسی را حیات ببخشد مانند این است که  همه انسانها را  حیات بخشیده و طبق روایات نیز خدمت به یک نفر مانند خدمت به همه انسان ها است و اگر بتوانیم بحث هدایتگری را در رسانه های دینی به خوبی ایفا کنیم می توانیم شامل این آیه قرآن شویم  .

 وی با بیان اینکه دشمن امروز با  تلاشهای برنامه ریزی شده از طریق تهاجم فرهنگی  می‌خواهد  فرهنگ خود را  بر سایر کشورها  به ویژه کشورهای اسلامی منتقل  کند افزود: ترویج بی حیایی،  فقه سازی و ابایی گری و.. از مظاهر تهاجم فرهنگی دشمن است  که در این زمینه  در برابر تهاجم فرهنگی دشمن رسانه های  انقلابی و  دینی هم باید نقش  موثر خود را در خنثی سازی و مقابله با این هجمه ها داشته باشند.

وی با بیان اینکه در سالهای اخیر تهاجم فرهنگی دشمن بیشتر شده و مقام معظم رهبری نیز بارها در سخنان خود از تهاجم فرهنگی  با عناوین مختلف از جمله شبیخون فرهنگی و غارت فرهنگی  و...نام برده‌اند گفت: با این فضا  اهمیت کار رسانه  به ویژه رسانه دینی بیشتر مشهود است.

وی با بیان اینکه متولیان امر  در رسانه های دینی باید با خلاقیت و نو آوری یک فرهنگ مقاومتی ایجاد کنند و با عنوان نظریه ارائه دهند افزود: این برنامه ها می تواند در قالب نهادینه کردن فرهنگ ناب اسلامی ، گسترش تمدن،  ترویج بیشتر آیین و  مناسک عبادت دسته جمعی،  مناسک دینی ،حضور در مساجد، فرهنگ عفاف و حجاب، برنامه های سبک زندگی اسلامی،آموزه های قرآنی و افزایش نشاط در جوانان و... ارائه شود.

 خنثی سازی هجمه های دشمن از وظایف رسانه های دینی است

مدرس دانشگاه های ملایر افزود: اولین قدم در جنگ نرم دشمن این است که چهره واقعی دین را به مردم نشان دهیم و در واقع اگر مردم چهره واقعی اسلام و زیباییهایی دین را بشناسند هرگز به سمت فرهنگ بیگانه  نمی روند.

وی با بیان اینکه باید اهداف و برنامه های دشمن را بشناسیم گفت: امام صادق می فرمایید « کسی که عالم و آگاه به زمان خودش باشد شبهات به وی هجوم نمی آورد» و این وظیفه رسانه ها است که به این مهم پاسخ دهند.

 

وی با بیان اینکه  تقویت باورهای دینی امروز در برابر تهاجم دشمن امری مهم و وظیفه اصلی رسانه های دینی است و باید ابن بینش را بالا ببریم افزود: باید فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر  را ترویج داد و هر کس در محدوده زندگی خود امر به معروف ونهی از منکر  را ترویج دهد بسیاری از زشتی های امروز جامعه از بین می رود.

یار محمدی با بیان اینکه باید از ظرفیت جوانان در امور مختلف استفاده شود گفت:  فرصت جوانی فرصتی استثنایی است و جوانان سرمایه ارزشمند و تاثیر گذار جامعه هستند گفت: در صورت عدم آموزش شور نشاط آنها  از بین می رود.

  برنامه های جذاب برای جوانان

وی با بیان اینکه باید  مدیریت جوانان را درک کنیم و به آنها مسولیت اجتماعی بدهیم اضافه کرد: یکی از کارکردهای رسانه دینی باید ترویج امور دینی برای قشر جوان باشد  که در این زمینه در  برخورد با نسل جوان با ظرافت و دقت بیشتری کار کرد.

وی گفت: دوری از افراط و تفریط  و ارائه برنامه های جذاب امری مهم است که رسانه های دینی باید راهکارهای جذب نسل جان را احصا کنند و احساسات و خواسته ها ی جوانان را بشناسند و برنامه های خود را برای با توجه به این خواسته ها و نیازها پیش ببرند.

وی با بیان اینکه رسانه های باید الگوهای موفق را به جامعه و جوانان معرفی و برای جوانان جذابیت ایجاد کنند  افزود:  متولیان امر و مبلغان دینی می توانند از ابزار رسانه ها و بهره گیری از این ظرفیت در راستای هنر زیبا سازی  دین استفاده کنند.

وی با بیان اینکه اماکن مذهبی و دینی  در اصل به دین و آموزه ها  و تاریخ و تمدن آن سرزمین مرتبط هستند گفت: برای ما مسلمانان نیز این گونه است که مساجد، و  اماکن مذهبی نماد دین ما بوده و در واقع اصالت وتمدن اسلامی ما را نشان می دهند.

 وی با اشاره به اینکه  اماکن دینی علاوه بر این که معرف فرهنگ اسلامی گذشته  هستند می توانند فرهنگ آفرین باشند گفت: رسانه ها  به عنوان محور اساسی در انتقال مفاهیم  و آموزهای دینی در  معرفی اماکن دینی و مذهبی به عنوان  پیوند مردم با دین تاثیر بسزایی دارند.

وی اضافه کرد: قرآن نیز اماکن دینی و مذهبی خود را به عنوان اولین رسانه دینی معرفی کرده است و در سوره مبارکه آل عمران آیه 96 به آن اشاره و حجت را بر ما تمام  می کند.

 نقش محوری مساجد

یار محمدی  با  اشاره به جایگاه  مساجد  به عنوان  یکی از مهمترین مراکز دینی و فرهنگی در جامعه اسلامی گفت: از ابتدای دین اسلام مساجد نقش محوری را در همه امرو داشته و پیامبر گرامی اسلامی امور مهم را در مسجد انجام می دانند

 وی با بیان اینکه مساجد علاوه بر این که مکانی برای عبادت هستند گفت: ما نبایداز جنبه های دیگر مساجد غافل شویم و  در واقع مساجد منشا تحولات و خدمات هستند  و مساجد باید به عنوان کانون  فرهنگی و هنری جامعه اسلامی بوده و کارکردهای آن را معرفی کنیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از بزرگان و علما و شخصیتهای دینی ما در مسجد پرورش یافتهاند افزود: رسانه‌ها می توانند در این راستا با معرفی بیشتر کارکردهای مساجد  در جذب مردم به ویژه قشر جوان و نوجوان به مسجد نقش داشته باشند.

 وی با بیان اینکه علاوه بر مسائل عبادی پیامبر محیط مسجد را فرهنگی می دانستند گفت: مساجد باید در رشد فرهنگی موثر باشد و باعث افزایش و رشد  مسائل دینی و معنوی مردم شوند.

یار محمدی با بیان اینکه در امور فرهنگی، سیاسی، جهادی، اجتماعی و.. باید از ظرفیت  مساجد استفاده شود بر فضا سازی و زیبا سازی مساجد تاکید کرد و گفت: مساجد ما باید با نشاط شوند تا بتوانیم جوانان را بیشتر جذب مساجد کنیم .

پایان پیام/579

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهرستان ملایر رسانه دینی رسانه ها رسانه های دینی رسانه های دینی تهاجم فرهنگی یار محمدی رسانه ها رسانه دینی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۷۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از اولین دانشگاه شیعی در پاکستان چه می دانیم؟

به گزارش «مبلغ»، در سال ۲۰۰۲ میلادی، اسلام آباد پایتخت پاکستان گام مهمی در مسیر علوم دینی برای پیروان اهل بیت(ع) برداشت که این گام مهم تاسیس مدرسه نمونه دینی به نام «دانشگاه الکوثر» است که با تلاش موسسه خیریه خوئی محقق شد.

شبستان نوشت: این اقدام، آغاز یک پروژه علمی و فرهنگی بزرگ و یکپارچه بود که از اهمیت بالایی به منظور حمایت و نشر معارف اهل بیت(ع) و رساندن معارف اهل بیت(ع) به نسل های جدید مسلمان برخوردار است.

شیخ انور نجفی، نماینده آیت الله سیستانی، مرجعیت عالیقدر دینی در اسلام آباد و رئیس دانشگاه الکوثر و یکی از همراهان تاسیس دانشگاه الکوثر درباره اهداف اصلی این دانشگاه، می گوید: اهداف اصلی در سه نقطه محوری دارد که یکی از آنها جذب طلاب با هوش و با درک ممتاز از تمام مناطق پاکستان و آموزش آنها با علوم متعدد و روش‌های نوین است، علاوه براین آموزش علوم دینی هدف ضروری این دانشگاه است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از این اهداف فراهم کردن ابزار و وسایل آموزشی مدرن متناسب با مقتضیات این عصر و سومین هدف، فضاسازی و دادن فرصت به دانشجویان برای سخنرانی و مصاحبه از طریق رسانه‌های رسمی و غیررسمی به منظور مشارکت شان در زندگی عمومی به خصوص نقش آفرینی در زمینه ارشادی، رسانه ای و آموزشی در کل جامعه است.

شیخ نجفی درباره انواع علوم و مطالعات تحصیلی در این دانشگاه و جذب اتباع خارجی، گفت: دانشگاه الکوثر، اولین مدرسه دینی شیعی تخصصی برای آموزش عالی در علوم دینی در پاکستان است که در آن فقه و اصول، علوم قرآنی، حدیث، رجال و کلام تدریس می‌شود. این دانشگاه امروز بیش از ۹۰ درصد دانشجوی در مقطع کارشناسی و بالاتر در پاکستان دارد، باتوجه به اینکه این دانشگاه درحال حاضر دانشجوی خارجی ندارد، اما آمادگی جذب و ثبت نام دانشجویان خارجی را دارد.

وی ادامه داد: هرساله از طریق آزمون براساس شایستگی دانشجو پذیرفته می‌شود. در اینجا دانشجو کتاب کفایة الاصول و کتاب المکاسب را کامل می‌کنند و سپس بحث خارج را می آموزند.

وی ادامه داد: در نتیجه این تلاش‌ها طلاب فارغ‌التحصیل از این دانشگاه، در عرصه‌های مختلف از جمله تدریس در مدارس علمیه، مدارس سنتی، دانشکده‌ها و دانشگاه‌های دولتی و خصوصی، روضه خوانی و سخنرانی مجالس حسینی، نگارش مقالات علمی، ترجمه کتب به زبان‌های خارجی و ارائه خدمات در ادارات مؤثر بر زندگی اجتماعی و فرهنگی کشورخدمت رسانی می‌کنند.

شیخ نجفی افزود: دانشگاه از طریق مطالعات دینی و انسان‌گرایانه به دنبال ارتقای درک فرهنگ‌ها و ارزش‌های معنوی و اخلاقی و توسعه تفکر انتقادی و تحلیلی است. همچنین آماده‌سازی دانشجویان برای مشارکت مؤثر در جامعه از طریق انواع تخصص‌ها همچون تاریخ، فلسفه، ادبیات و غیره را دنبال می کند.

نماینده مرجعیت عالیقدر دینی درباره دستاوردهای این دانشگاه می گوید: دانشگاه الکوثر با گذشت بیش از بیست سال از زمان تأسیس خود، جایگاه علمی ممتاز و محکمی را در بین مؤسسات آموزشی پاکستان به خود اختصاص داده است و این دانشگاه ترکیبی ایده آل بین تحصیلات حوزوی و دانشگاهی به شمار می آید. علاوه بر این، توجه به تحصیلات تکمیلی، با عث شده نزدیک به ۷۰ نفر در راه اخذ مدرک دکتری علوم دینی باشند. تعدادی از آنها در حال حاضر در دانشگاه های دولتی و غیردولتی مشغول به کار هستند و همچنین بیش از ۸۰ نفر در این دانشگاه مشغول به کار هستند.

شیخ نجفی درباره فعالیت‌های خیریه خارج از چارچوب دروس حوزوی، می‌گوید: دانشگاه الکوثر مقر نماینده مرجعیت عالی دینی در نجف‌الاشرف به‌شمار می‌رود و فعالیت‌های دیگری نیز خارج از حوزه دارد. این فعالیت‌ها مانند حمایت از ۳۴ مدرسه دینی پسرانه و دخترانه در استان های مختلف پاکستان، ساخت بیش از ۱۰۰۰ مسجد، تعدادی بیمارستان، مجتمع های مسکونی برای مستمندان و سایر اقدامات خیرخواهانه برای مسلمانان است.

شیخ انور نجفی درباره چشم انداز همکاری با عتبات عالیات، می گوید: دانشگاه الکوثر روابط نزدیکی با عتبات عالیات عراق به ویژه حرم امام حسین(ع) دارد. دانشگاه الکوثر مفتخر به میزبانی جشنواره هایی از جمله هفته فرهنگی «نسیم کربلا» برای حرم امام حسین(ع)، «فاطمه راه نجات» برای حرم حضرت عباس(ع)، جشنواره جهانی الغدیر برای آستان مطهر علوی است. ما امیدواریم که دایره همکاری در زمینه های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تبلیغی و حوزه رسانه و ارتباطات مجازی گسترش یابد.

وی ادامه داد: آستان مقدس امام حسین(ع) از طریق مرکز بین المللی رسانه در معاونت رسانه تصمیم دارد مرکز فرهنگی و رسانه ای امام حسین(ع) را در دانشگاه الکوثر پاکستان افتتاح کند. این اقدام با توجه به حضور نمایندگی رسمی آستان مقدس در این کشور، گامی بسیار مهم خواهد بود تا به عنوان حلقه پیوندی بین عتبات عالیات در عراق و پیروان اهل بیت علیهم السلام در پاکستان باشد. همچنین افق های همکاری بیشتر از جمله برپایی دوره ها، برنامه‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای کادر تدریس و دانشجویی با نظارت و اجرای آستان مقدس امام حسین(ع) وجود دارد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897965

دیگر خبرها

  • دشمنان وحدت و تقریب امت اسلامی را هدف گرفته اند
  • انتقاد از تعطیلی برخی مساجد در شهرهای کشور
  • برگزاری اجلاس ACD فضای ملتهب رسانه‌ای علیه اصفهان را خنثی می‌کند
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • از اولین دانشگاه شیعی در پاکستان چه می دانیم؟
  • تخریب گسترده مساجد غزه، گواه جنگ دینی اسرائیل علیه اسلام + عکس
  • دهه کرامت فرصت مناسبی برای تبیین آموزه‌های دینی است
  • دهه کرامت فرصت مناسبی برای تببین آموزه‌های دینی است
  • باشگاه تراکتور: با چند گزینه پر افتخار در حال مذاکره هستیم
  • ورزشکاران نقش محوری در خنثی‌سازی برنامه‌های دشمن دارند