Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-25@20:11:33 GMT

وخامت شرایط کرونایی در زمستان چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۸۷۱۹

وخامت شرایط کرونایی در زمستان چقدر است؟

رویداد۲۴  اینکه کرونا در زمستان نیمکره شمالی چه خواهد کرد فقط به خود این ویروس مربوط نیست، روند بیماری‌های زمستانی دیگر، رفتار ما و موفقیت یا شکست سیاست‌های دولت‌ها، وخامت اوضاع را تعیین می‌کنند. آیا همان‌طور که بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس ادعا کرده تا کریسمس (پنجم دی) همه چیز عادی می‌شود یا زمستان سختی در پیش است؟

بنابر تازه‌ترین گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، پاسخ به این سوال هنوز مشخص نیست، ولی پاسخ علمی به سمت جواب مثبت متمایل است که تا حد زیادی بر اساس دانش ما درباره ویروس‌های دیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهار نوع ویروس کرونای دیگر هم وجود دارند که باعث علائم سرماخوردگی می‌شوند و همه آن‌ها در زمستان آسان‌تر سرایت می‌کنند. همچنین آنفلوآنزا، ویروس سرماخوردگی (راینو ویروس) و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) همه رفتار‌هایی مشابه دارند.

بزرگترین خطر این است که افراد به محافظت از خود کم‌توجهی کننددکتر "ریچل لو" از دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن به بی‌بی‌سی گفت: شاید کرونا هم ویروسی فصلی باشد، مثل ویروس‌های دیگری که در زمستان به اوج شیوع می‌رسند. با این حال سازوکار‌هایی که باعث شیوع فصلی می‌شوند خیلی کم شناخته شده‌اند و معلوم نیست محصول شرایط آب و هوایی هستند یا رفتار انسان‌ها.

بیرون بدن، تمام ویروس‌ها وقتی هوا سرد است، بهتر زنده می‌مانند. گروه مشاوران علمی بریتانیا برای موارد اضطراری (سیج) می‌گوید: برای ویروس کرونا، چهار درجه سانتی‌گراد بالای صفر دمای خاص و مطلوب است. در زمستان نور آفتاب و پرتو فرابنفش آن که باعث غیرفعال شدن این ویروس می‌شود، کم است. وقتی هوا خوب نیست، مردم در خانه می‌مانند و مهمانی در باغ یا بساط کباب در حیاط جذاب نیست. پنجره‌ها بسته‌اند و هوا در فضای‌های سرپوشیده چندان جریان ندارد. همه این‌ها می‌تواند به شیوع ویروس کرونا کمک کنند.

به تخمین آکادمی علوم پزشکی در بدترین حالت، شیوع کرونا در زمستان در انگلیس، جان۲۵۱ هزار نفر را خواهد گرفت. چنین تخمینی یعنی، عدد "آر" به ۱.۷ می‌رسد. عدد آر عددی که نشان می‌دهد هر فرد آلوده چند نفر دیگر را آلوده می‌کند. قبل از شروع محدودیت و تعطیلی‌ها، این عدد در بریتانیا سه بود و در حال حاضر کمتر از یک است. اندک افزایشی در عدد آر باعث افزایش قابل توجه موارد ابتلا می‌شود.

پرفسور "وندی بارکلی" از کالج امپریال لندن نیز گفته است: نگرانی مردم معقول و منطقی است. احتمال زیادی هست که موج دوم اتفاق بیفتد، واضح است که ما هنوز به ایمنی گله‌ای نرسیده‌ایم و معمولا زمستان انتظار می‌رود ویروس در ایجاد موج دوم موفق باشد. در حال حاضر نادانسته‌های ما بسیار زیادند، اما من فکر می‌کنم که شرایط می‌تواند بد باشد، بله.

تخمین زده می‌شود که حدود پنج درصد مردم در بریتانیا به ویروس کرونا آلوده شده باشند. این یعنی ۹۵ درصد دیگر هیچ مصونیتی ندارند. تجربه آمریکا نشان داد اگر مهار ویروس از دست برود، موارد ابتلا افزایش خواهند یافت.
بیشتر بخوانید:  سیاست وزارت بهداشت ایمنی گله‌ای در برابر کرونا نیست/ ۳ عامل اصلی شیوع ویروس کرونا سیاست وزارت بهداشت ایمنی گله‌ای در برابر کرونا نیست/ ۳ عامل اصلی شیوع ویروس کرونا
آیا ویروس‌های دیگر مانند آنفلوآنزا می‌توانند مشکل ایجاد کنند؟

مسئله نگران‌کننده این است که شیوع آنفلوآنزا و موج دوم کرونا با هم اتفاق بیفتد. اما الان هیچ چیز عادی نیست و مشخص نیست قواعد عادی تا چه حد صدق می‌کنند. تغییر عمیق در روال جامعه و رفتار ما برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا، مانند بیشتر شستن دست، پوشاندن صورت، رعایت فاصله اجتماعی و دورکاری، بر انتقال ویروس‌های دیگر هم تاثیر گذاشته است.

در هنگ‌کنگ به نظر می‌رسد محدودیت و تعطیلی‌ها شیوع فصلی آنفلوآنزا را متوقف کرده و در استرالیا هم که در حال حاضر زمستان است، فصل آنفلوآنزا نرسیده یا نامعمول به تاخیر افتاده است. در کشور‌های نیمکره جنوبی از جمله شیلی و آفریقای جنوبی هم، آنفلوآنزا و عفونت‌های زمستانی تصویری مشابه نشان می‌دهند، با این حال این فرض که در نیمکره شمالی هم همین اتفاق بیفتد خطرناک است. محدودیت و تعطیلی‌ها از جمله بستن مدرسه‌ها و محدود کردن پرواز‌ها در طول فصل آنفلوآنزا می‌تواند تاثیر داشته باشند هر چند در بعضی کشور‌های نیمکره شمالی این محدودیت و تعطیلی‌ها رو به کاهش است.

پرفسور برکلی می‌گوید: ممکن است رعایت فاصله اجتماعی از میزان آنفلوآنزا کم کرده باشد که خیلی خوب است. ولی من فکر نمی‌کنم بتوانیم به این اکتفا کنیم.

اگرعفونت‌های زمستانی دیگر که مانند ویروس کرونا باعث سرفه و تب می‌شوند زیاد باشند، باعث می‌شود مردم بیشتری تست شوند.

در زمستان نور آفتاب و پرتو فرابنفش آن که باعث غیرفعال شدن این ویروس می‌شود، کم استپرفسور "جولین هیسکاکس" از دانشگاه لیورپول نیز می‌گوید: به نظرم باید برای موج دوم خودمان را آماده کنیم و در حفظ فاصله اجتماعی و پاکیزگی دست سهل انگاری نکنیم، در غیر این صورت این اتفاق حتما خواهد افتاد. به نظرم یکی از راه‌هایی که باید در نظر بگیریم، آزمایش‌های بسیار خوب برای تشخیص این سه یا چهار عفونت تنفسی است که علائم بالینی مشابه دارند. بعد اگر کسی از در وارد شد می‌توانیم بگوییم کرونا دارد یا آنفلوآنزا.

به همین دلیل است که انگلیس سعی می‌کند ظرفیت آزمایش‌های آنفلوآنزای خود را افزایش دهد و به ۵۰۰ هزار تست در روز برساند و عده بسیار زیادی را به این بیماری مصون کند.

دکتر لو می‌گوید: فکر می‌کنم افزایش ابتلای زمستانی چیزیست که حتما باید خود را برایش آماده کنیم. بزرگترین خطر این است که افراد به محافظت از خود کم‌توجهی کنند.

اگر ویروس‌ها هم‌زمان مبتلا کنند چه اتفاقی می‌افتد؟

یکی از بزرگترین سوال‌های علمی، چگونگی تعامل ویروس کرونای جدید، با نام رسمی سارس-کرونا-۲ با ویروس‌های دیگر در فصل سرماست. همه ویروس‌های تنفسی به یک جای خاص در بدن حمله می‌کنند، به سلول‌های بینی، گلو و ریه. این می‌تواند منجر به رقابت ویروس‌های مختلف با هم شود.

تحقیقات نشان می‌دهند یک عفونت ویروسی می‌تواند جلوی ابتلا به دیگری را بگیرد. به عنوان مثال، شیوع وسیع ویروس سرماخوردگی معمولی (راینوویروس) احتمالا همه‌گیری جهانی آنفلوآنزای خوکی سال ۲۰۰۹ را در بعضی کشور‌های اروپایی به تعویق انداخت. یکی از توضیح‌ها این است که واکنش عمومی سیستم ایمنی به یک عفونت، مانع از ورود عفونت دیگر به بدن می‌شود.

دکتر "پابلو مورسیا" از مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه گلاسکو در این باره یادآور شد: یک عفونت ویروسی باعث فعال شدن سیستم ایمنی و التهابی می‌شود و این بدن را در برابر ویروس‌های دیگر به مدت متغیر محافظت می‌کند. اما همین تحقیقات نشان داده‌اند که بعضی ویروس‌ها با یکدیگر سازگاری خوبی دارند و هم‌زمان به گردش می‌افتند و اکنون سوال این است که کدام در مورد کرونا صدق می‌کند؟

دکتر مورسیا می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهند آنفلوآنزا بندرت در آمیزه‌های عفونی دیده می‌شود پس به نظرم شاهد تعداد زیادی ابتلای هم‌زمان کرونا و آنفلوآنزا نخواهیم بود.

موارد اندکی ثبت شده که فرد هم‌زمان به هر دو آلوده و مبتلا شده باشد و نتیجه آن هم بسیار وخیم‌تر ازابتلا به فقط یکی از این عفونت‌ها بوده است. با این حال، به گفته دکتر مورسیا به نظر می‌رسد انواع دیگر ویروس کرونا باعث عفونت هم‌زمان با ویروس سرماخوردگی معمولی، آدنوویروس و بعضی ویروس‌های شبه‌آنفلوآنزا می‌شوند. منبع: ایسنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، ویروس کرونا ، فصل زمستان سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا فصل زمستان محدودیت و تعطیلی ها ویروس های دیگر ویروس کرونا ویروس ها هم زمان موج دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۸۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختراعی با قدمت دوهزار سال| یخچال‌هایی در دل کویر

خبرگزاری علم و فناوری آنا- هدا عربشاهی: اقلیم گرم‌وخشک نواحی مرکزی ایران، ساکنان این مناطق را از دیرباز به مبتکران و مهندسان زبده‌ای تبدیل کرده است که ازطریق نوآوری‌های شگفت‌انگیز درطول هزاران سال توانسته‌اند بیابان‌های ایران را به مناطقی مناسب برای زیستن تبدیل کنند. قنات، بادگیر و آب‌انبار ازجمله ابتکارات خلاقانه‌ای به‌شمار می‌روند که هوا را برای استراحت خنک و دلپذیر و آب را انبوه، شیرین و گوارا می‌کنند. اما شاید بتوان گفت یکی از خلاقانه‌ترین نوآوری‌های مردمان باستان این سرزمین اختراع سازه‌ کوزه‌مانند غول‌پیکری است که کل فصل گرما، یخ و مواد غذایی تازه را برای مردم به ارمغان می‌آورد. وسیله‌ای که به آن یخچال (چاله پر از یخ) می‌گفتند. نامی که در زبان فارسی تا به امروز برای نامیدن دستگاه‌های خنک‌کننده مواد غذایی کاربرد دارد.

****

یخچال‌ها، خنک‌کننده‌های تبخیری کهنی هستند که حدود ۴۰۰ سال پیش‌ازمیلاد ابداع شده‌اند. این سازه‌های مخروطی یا تخم‌مرغی غول‌پیکر کمک می‌کنند که یخ در ماه‌های سردتر ساخته و جمع‌آوری و درطول سال برای مصارفی چون نگهداری غذا و تهیه فالوده استفاده شود. یخچال‌ها ویژگی‌های مختلف و متنوعی داشتند. بعضی‌ از آنها به سوراخ‌هایی در قسمت انتهایی مجهز بودند که هوای خنک به قسمت وسیع زیرزمین سازه که در آن یخ ساخته و نگهداری می‌شد، جریان یابد و سوراخ‌هایی در نزدیکی قسمت‌های فوقانی وجود داشت که هوای گرم ازطریق آنها به بیرون هدایت می‌شد. معمولاً برای اطراف این یخچال‌ها دیواره‌هایی ساخته می‌شد تا آبی را که برای یخ‌سازی استفاده می‌شد همواره زیر سایه نگه دارند. همچنین دیواره‌های بسیار ضخیم ضدآب و مقاوم در برابر حرارت از ملاتی به نام ساروج ساخته می‌شد. ساروج مخلوط خاصی از ماسه، خاک رس، سفیده تخم‌مرغ، آهک، موی بز و خاکستر است.

بسیاری از این بناهای نبوغ ایرانیان باستان هنوز هم پس‌از گذشت صدها سال وجود دارند. یکی از دردسترس‌ترین این یخچال‌ها نزدیک نارین‌قلعه در میبد، استان یزد است، اما در شهرهای دیگری چون یزد، کرمان و ابرکوه هم نمونه‌هایی از یخچال‌ها را می‌توان دید.

تصویر۱- یخچال ابرکوه، استان یزد- عکس از هدا عربشاهی

ویژگی‌های ساختاری یخچال

یخچال‌های سنتی ایرانی همواره موضوع جذابی برای معماران، مهندسان، فیزیکدانان، مورخان و باستان‌شناسان بوده‌اند. یکی از مطالعات اخیری که درباره این سازه‌های گلی انجام شده است را شرکت معماری Max Fordham R+I در انگلستان انجام داده است. هدف از این مطالعه جامع، درک بهتر شیوه‌های به‌کاررفته در یخچال‌ها برای استفاده از آنها در طراحی سازه‌های کم‌مصرف امروزی است. 

این گروه از پژوهشگران از روش‌های مدل‌سازی عددی برای شبیه‌سازی انتقال‌های حرارتی مختلف که فرآیندهای یخ‌سازی و ذخیره‌سازی یخ را کنترل می‌کنند استفاده کرده‌اند و توانسته‌اند مقدار یخی را که می‌توان ساخت و مقدار یخی را که می‌توان طی یک‌سال نگه داشت تخمین بزنند.

یخچال میبد

یخچال‌ها در سراسر ایران در مناطقی یافت می‌شوند که شرایط اقلیمی در آنها به گونه‌ای است که امکان یخ‌زدن آب طی زمستان وجود دارد یا می‌توان یخ و برف را از مناطق کوهستانی مجاور تهیه کرد. یکی از مناطقی که با این ویژگی‌ها سازگاری کامل دارد شهر میبد در فلات ایران است با یخچالی که قدمتش حدود ۴۰۰ سال گزارش شده است.

این مجموعه شامل حوض کم‌عمق یخ‌سازی است که هرشب از طریق آبراه آب شیرین قنات پر می‌شد و دیوار سایه‌بان، حوض را در برابر گرمای خورشید زمستانی با زاویه کم محافظت می‌کرد. ارتفاع گنبد بخچال میبد حدود ۱۵ متر و عمق گودالش حدود ۵ متر است. ضخامت دیواره‌های گنبد در قاعده حدود ۲ متر و در بالای آن حدود نیم‌متر است و سوراخی به‌عنوان دریچه در آن تعبیه شده است. بعضی منابع گزارش می‌دهند که سطح بیرونی گنبد را با لایه ضخیمی از کاهگل پوشانده بودند تا به‌عنوان عایق، محفظه را از گرمای خورشید محافظت کند. اقلیم یزد، همانند سایر نقاط بیابانی مناطق مرکزی ایران، بسیار خشک و دارای تابستان‌های گرم و زمستان‌های سرد است و میانگین بارندگی در این استان سالانه کمتر از ۱۰۰ میلی‌متر در سال است.

دمای هوای این منطقه در شب‌های زمستان می‌تواند حتی به ۵- درجه سانتی‌گراد و در روزهای تابستان تا ۴۵ درجه سانتی‌گراد برسد. شیرکوه با ارتفاع ۴هزارو۷۵ متر در بلندترین نقطه‌اش از سطح آب‌‌های آزاد، در استان یزد، در فاصله ۲۰ کیلومتری شهر تفت، منطقه‌ سردسیر و یخبندانی این استان کویری است.

تولید یخ

همان‌طورکه گفته شد پیرامون سازه یخچال، حوض کم‌عمقی زیر سایه دیوار سایه‌بان ساخته شده است. طی روزهای زمستان، آب ازطریق قناب وارد این حوض می‌شد و درطول شب، تمام آب داخل آن به‌تدریج، منجمد می‌شد. هر صبح کارگران، این یخ‌ها را به گودال مرکزی داخل یخچال انتقال می‌دادند و مجددا مسیر انتقال آب را به حوض باز می‌کردند. این کار در تمام فصل سرد انجام می‌شد تا کل گودال مملو از یخ شود.

مساحت حوض یخ‌سازی در یخچال میبد تقریباً ۴۰۰ مترمربع است. برای این اندازه، نتایج شبیه‌سازی سالانه نشان می‌دهد که مقدار کل یخ تولیدشده طی فصل زمستان معادل ۵۰ مترمکعب بوده که حجمی معادل ۳میلیون قالب یخ امروزی و برابر با حدود ۲۰درصد از اندازه گودال در پایه گنبد ذخیره یخ است.

(تصویر ۲- یخچال میبد- عکس از هدا عربشاهی)

ذخیره یخ

گفته می‌شود که از یخ این یخچال، هم به‌عنوان مخزن ذخیره مواد غذایی عمومی شهر و هم برای عرضه به مردم به‌صورت خرده‌فروشی به‌دست یخ‌فروش‌های دوره‌گرد استفاده می‌شد. و ازاین‌رو، مدیر یخچال بسیار مشتاق بوده است که تا حد ممکن یخ را حفظ و از ذوب‌شدن آن جلوگیری کند. سرعت ذوب یخ در انبار یخ به‌ عوامل مختلفی چون متغیرهای آب‌وهوایی ازجمله دما و شدت نور خورشید، خواص حرارتی سازه یخچال و نحوه مدیریت ساختمان بستگی داشته است. شبیه‌سازی‌های حرارتی دینامیک سه‌بعدی برای بررسی انتقال حرارت در این یخچال نشان می‌دهد که برای دیواره‌های خشتی با ضخامت ۱ متر به‌علاوه عایق کاهگلی با ضخامت ۱ متر، مقدار انتقال حرارت برابر با ۰.۱ وات‌/مترمربع در کلوین و ارزش جرم حرارتی برابر با ۱۵۰ کیلوژول/مترمربع در کلوین است. برای رسیدن به این مقادیر در سازه‌ای امروزی به دیوارهایی با سطح پوشیده از ۱۰۰میلی‌متر بتن به‌اضافه ۴۰۰ میلی‌متر عایق پلی‌استایرن نیاز است.

همچنین با فرض اینکه گودال ذخیره یخ تا ماه ژانویه (اوایل بهمن) به‌طور کامل پر می‌شده است، نتایج مدل‌سازی‌ها نشان می‌دهد که در وضعیت دیواره‌های خشتی با ضخامت نیم‌متر به‌اضافه عایق کاهگل به ضخامت نیم‌متر تقریبا ۲۰ درصد از یخ تا سپتامبر (اوایل شهریور) ذوب می‌شد و این یعنی تا شروع فصل جدید سرما، یخچال همچنان از ذخیره کافی یخ برخوردار بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خودنمایی زمستان در بهار سمیرم
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • اختراعی با قدمت دوهزار سال| یخچال‌هایی در دل کویر
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا