Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئولان می توانند با استفاده مفید از ظرفیت نهادهای حمایتی کسب وکار و برگزاری کارگاه های آموزشی کشت گیاهان دارویی این پتانسیل نهفته را به مرحله عمل رسانده و به رونق اشتغال به خصوص در حوزه روستائیان و عشایر شهرستان گام موثری بردارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح زاگرس: بهمئی دارای دو اقلیم متفاوت آب و هوایی است که همین امر منجر به رویش گونه های متنوع و متعددی از گیاهان داروئی در این شهرستان شده است اما نکته قابل تامل اینکه تاکنون برای این ظرفیت خدادادی هیچ گام موثری برداشته نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه نقش گیاهان دارویی در راستای خودکفایی در حوزه پزشکی، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی بر هیچ کس پوشیده نیست.

ظرفیت تولید گیاهان دارویی یکی از پتانسیلهای بالایی است که می تواند در شهرستان بهمئی اشتغال زایی قابل توجهی ایجاد کند.

بهمئی منطقه ای استراتژیک است که نزدیکی به بنادر جنوب کشور ظرفیت صادارات کالاهای تولیدی این شهرستان را دوچندان کرده و می توان با استفاده مفید از این ظرفیت ارزآوری قابل توجهی نصیب کشور کرد.

در حال حاضر تنها گونه های کمی از گیاهان دارویی شهرستان بهمئی که بین مردم مرسوم و شناخته شده هستند به صورت سنتی و به صورت بی رویه برداشت می شود و همین امر منجر به هشداری برای احتمال انقراض برخی از گونه ها شده است.

بخش عظیمی از این تنوع گونه گیاهان دارویی بهمئی ناشناخته مانده است که لازمه شناسایی و کشف خواص این گیاهان حضور تیم های متخصص گیاه شناس و گیاه پزشک در منطقه است.

توسعه کشت گیاهان دارویی در کنار اشتغال و درآمدزایی می تواند عاملی برای جلوگیری از فرسایش خاک و نفوذ آب ناشی از بارندگی در زمین های دیم و حفظ مراتع شود.

شهرستان بهمئی زیستگاه های طبیعی دارد که در آن ده ها گونه گیاه دارویی شناخته شده مانند موسیر،لاله واژگون،بومادران،پونه،آویشن،گربک،بُن سرخ،تره کوهی،کرفس ، کاسنی، جاشیر، چویل، شاه تره، ریواس،درمنه،برنجاسف،مریم گی،شکر تیغال، بابونه، گل ختمی، شیرین بیان،پنیرک و نظیر اینها وجود دارد که در فصل بهار به صورت خودرو در دامنه‌های مرتفع و مناطق کوهستانی این شهرستان رشد می کنند.

مسئولان بهمئی می توانند با استفاده مفید از ظرفیت نهادهای حمایتی کسب وکار و برگزاری کارگاه های آموزشی کشت گیاهان دارویی این پتانسیل نهفته را به مرحله عمل رسانده و به رونق اشتغال به خصوص در حوزه روستائیان و عشایر شهرستان گام موثری بردارند.

 

تصاویر تکمیلی خبر:

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: گیاهان دارویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۰۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان

محمدحسن کیانی‌فر با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ هکتار سطح زیر کشت گلخانه‌های لرستان است، گفت: محصولات سبزی و صیفی در این گلخانه‌ها تولید می‌شود.

او با اشاره به تولید بیش از ۱۶ هزار تن محصولات گلخانه‌ای به‌صورت سالانه در لرستان، اضافه کرد: محصولات صیفی و جالیزی در این گلخانه‌ها کشت می‌شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با اعلام اینکه هشت هکتار از سطح گلخانه‌های این استان به گل شاخه‌بریده شامل انواع رز اختصاص دارد، توضیح داد: گل‌های شاخه‌بریده گل‌ها یا غنچه‌هایی به‌همراه ساقه و برگ است که برای دسته‌گل، سبد گل و یا حلقه‌گل استفاده می‌شود.

کیانی‌فر با بیان اینکه بیش از ۱۶ هزار تن گیاهان دارویی به‌صورت سالانه در لرستان تولید می‌شود، یادآور شد: شش‌هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول است.

او با تأکید به صادرات ۹۰ درصد گیاهان دارویی به خارج لرستان، خاطرنشان کرد: بیش از ۹۰ درصد مازاد میوه‌های درختی نیز به استان‌های همجوار صادر می‌شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به صادرات محصولات گلخانه‌ای اطلاع داد: بیش از ۵۰ درصد محصولات گلخانه‌ای این استان به خارج از کشور صادر می‌شود.

کیانی‌فر اعلام کرد: بیش از ۳۲۰ هزار تن محصولات باغی شامل میوه‌ها، تولیدات گلخانه‌ای، گیاهان دارویی و قارچ به‌صورت سالانه در لرستان تولید می‌شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از ۵ میلیون دلار کالا از تعاونی‌های شهرستان کاشان
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • اشتغال‌زایی ۳۵۰ میلیاردی بسیج سازندگی در لرستان
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • پرداخت ۲۲۳ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی در کاشان
  • ایجاد ۸۳۳ اشتغال خانگی با اعتبار ۹۴۰ هزار میلیون ریال
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • قرار گرفتن گل محمدی در برنامه‌ی توسعه‌ی کشت استان یزد
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • خطر دستبرد به طبیعت با برداشت بی رویه گیاهان دارویی!