Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@05:36:04 GMT

افزایش تعداد بیماران بدحال کرونایی در بیمارستان‌ها

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۷۲۳۲۴

افزایش تعداد بیماران بدحال کرونایی در بیمارستان‌ها

معاون سازمان نظام پزشکی گفت: الگوی ورود بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها تغییر کرده و تعداد بیماران بدحال که نیازمند آی سی یو هستند، بیشتر شده، به همین علت با کمبود تخت آی سی یو در کشور مواجه هستیم.

به گزارش ایرنا، علیرضا سلیمی روز چهارشنبه در نشست خبری پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت که به صورت آنلاین برگزار شد در پاسخ به سوالی افزود: الگوی مراجعه به بیمارستان‌ها تغییر کرده است در اسفند با توجه به اینکه علم کمتری هم نسبت به کرونا وجود داشت مراجعان عمومی مبتلا به کرونا به بیمارستان‌ها بیشتر بودند، اما اکنون افرادی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند عموما افراد بد حال هستند که به تخت ویژه نیاز دارند به همین علت با کمبود تخت مراقبت ویژه مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تعداد تخت‌های آی سی یو در کشور را بر پایه یک زندگی عادی و نیاز‌های عادی دیده بودیم، اما اکنون شرایط فرق کرده و سخت‌تر شده است و این تعداد نیرو و وسایل جوابگو نیست. تا این لحظه همکاران ما بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها در ایران هیچ گزینشنی برای پذیرش بیماران در آی سی یو‌ها انجام نداده اند، البته به طور طبیعی تعداد بیماران بدحال سالمند و افرادی که بیماری زمینه‌ای داشته اند بیشتر است.

معاون سازمان نظام پزشکی گفت: لحظات سختی را برای تصمیم گیری خالی کردن تخت‌های آی سی یو و انتخاب بیماران جدید سپری می‌کنیم، به حال باید این بخش‌ها را مدیریت کنیم یکی از کمبود‌هایی که اکنون جدی است، مشکل کمبود نیروی انسانی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه جدی است و این کمبود اعم از پرستار و پیراپزشکان بیشتر است و این نیرو‌ها خسته و فروسوده شده اند، خستگی ایمنی بدن را پایین می‌آورد و امکان ابتلا به بیماری با وجود وسایل محافظت شخصی بیشتر می‌شود.

سلیمی تاکید کرد: اولین کمبود در بخش‌های آی سی یو کمبود نیروی انسانی است و بعد از مشکلات تاخیر در پرداخت معوقات کادر درمانی است که ماه‌ها به تعویق افتاده است و توجه به رفاهیات و پرداخت به موقع معوقات در این شرایط بسیار مهم است.

کادر آی سی یو ۳ برابر بیشتر از مردم به کرونا مبتلا می‌شوند

وی گفت: مشکلات مالی و سختی کار به خصوص برای دستیاران بسیار بیشتر است و امیدواریم مسئولان با درایت در وزارت بهداشت و بیمارستان‌ها به وضعیت این نیرو‌ها توجه کنند.

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در شرایط پاندمی میزان فرسودگی و ابتلا در افراد و کادر درمان بیشتر است. افرادی که در آی سی یو کار می‌کنند ۳ برابر افراد عادی به بیماری مبتلا می‌شوند. افرادی که بیمار می‌شوند ممکن است بعد از در یک دوره ۱۴روزه آزمایش کرونای آن‌ها منفی می‌شود، اما ماه‌ها طول می‌کشد تا دوباره به شرایط عادی برگردند و توان کار لازم را پیدا کنند.

سلیمی گفت: تاکنون پرسنل آی سی یو‌ها و متخصصان بیهوشی با افزایش تعداد شیفت‌ها که یک نوع ایثار است خلاء کمبود نیرو را پر کرده اند. افرادی را داریم که ۲۱ روز در بیمارستان مانده اند که یک از خودگذشتی فوق العاده است یا از شهر‌های که وضعیت بهتری بوده همکاران به کمک آمده اند تا رسیدگی به بیماران دچار خدشه نشود. مشکل فرسودگی و خستگی نیرو‌ها در بیمارستان‌ها جدی است نیاز به تدبیر مسئولان دارد.

وی افزود: پیشنهاد ما این است که در شرایط پیش رو مرزبندی‌های بین تخصص‌ها تا حدودی برداشته شود و برای احیای بیماران همه همکاران پزشک دخیل شوند حتی اگر نیاز باشد دوره‌هایی برای پزشکان عمومی در نظر گرفته شود تا این نیرو‌ها نیز با آموزش‌های لازم بتوانند خدمات لازم را به بیماران کرونا در بیمارستان‌ها ارائه کنند.

رئیس انجمن بیهوشی ایران گفت: تعداد زیادی از همکاران متخصص بیهوشی به کووید۱۹ مبتلا شده اند. تاکنون ۸ نفر از متخصصان بیهوشی کشور بر اثر ابتلا به کرونا شهید شده اند و آخرین آن‌ها همین دیشب بود که بعد از یک دوره طولانی بستری در آی سی یو از بین ما رفت. در حالی که برای حفاظت در برابر انتقال ویروس فاصله دومتری لازم است متخصصان بیهوشی از فاصله ۱۰ سانتی متری برای بیماران بدحال کرونا لوله تراشه می‌گذارند و در معرض خطر بالای ابتلا قرار دارند.

وی گفت: از مسئولان انتظار داریم حمایت همه جانبه‌ای از پزشکان داشته باشند قدردانی در سطوح بالای مسئولان از پزشکان انجام شده و نهایت تشکر را داریم، اما انتظار داریم در سطوح مدیریتی پایین‌تر گام‌های عملی برای قدردانی از پزشکان اجام شود و مشکلات حل شود معوقات پرداختی و مشکلات مالیاتی نباید لحظه‌ای ذهن جامعه پزشکی را در این شرایط سخت به خود اختصاص دهد.

جامعه پزشکی ۱۵۰ شهید کرونا تقدیم کرد

سلیمی افزود: در تمام دنبا ابتلای افرادی که در خط اول رسیدگی به بیماران کرونا قرار دارند چندین برابر افراد معمولی است. ابتلای جامعه پزشکی به کرونا در ایران نیز بسیار زیاد است. فقط در تهران بیش از ۶ هزار نفر مبتلا شده اند و ۱۵۰ نفر شهید شده اند.

معاون سازمان نظام پزشکی گفت: از مردم می‌خواهم به عنوان افراد کلیدی در این مبارزه با جامعه پزشکی کمک کنند. ماسک بزنید فاصله دو متری را حفظ کنید و دست‌ها را بشویید این شعار اول است، اما کمی عمیق‌تر می‌گوییم به مراسم عزا و عروسی نرویم و کار‌های اضافه را حذف کنیم و جامعه خسته و فرسوده پزشکی را حمایت کنیم.

دورکاری شاغلان، فشاری کاری و خستگی کادر درمان را کم می‌کند

وی ادامه داد: نقش مسئولان هم بسیار مهم است برای هر کاری نیاز به آماده شدن پایه‌های لازم است. اگر قرار است کمتر مسافرت درون شهری داشته باشیم دلایل سفر شهری را باید بررسی کنیم بیشترین علت رفتن به سر کار است با جا به جا کردن ساعت شروع و پایان کار و کاهش ساعت حضور و افزایش فرهنگ دورکاری عمیق‌تر می‌توانیم مبارزه کنیم.

سلیمی در پاسخ به سوال دیگری گفت: در مورد وضعیت تخت‌های بیمارستانی تا حدودی با توجه رفتار ویروس و مشکلات در بیمارستان‌ها نسبت به اسفند تغییراتی داشتیم. در اسفند هحوم ویروس را داشتیم، اما تعداد زیادی از بیماران حال عمومی خوبی داشتند، اکنون بیماران بدحال بیشتر مراجع می‌کنند و به تحت آی سی یو و مراقبت ویژه بیشتر نیاز دارند.

وی افزود: در این شرایط بیش از تخت‌های عادی به افزایش تخت‌های مراقبت ویژه نیاز داریم، نمی‌توانیم عددی اعلام کنیم، چون نیاز به این تخت‌ها شناور است و به افزایش و کاهش ورودی بیماران مربوط می‌شود، اما هر چه تعداد تخت‌های آی سی یو در این شرایط بیشتر بشود لازم است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا برخی جان باختگان جامعه پزشکی شهید کرونا محسوب نمی‌شوند گفت: به برخی از این افراد عنوان شهید به آن‌ها اطلاق نمی‌شود نظر سازمان نظام پزشکی این است که هر چه که می‌توانیم برای تجلیل از این پزشکان انجام شود.

سلیمی ادامه داد: آموزش عمومی برای مردم و آموزش‌های تخصصی برای کادر درمان و استخدام بیشتر نیرو در بیمارستان‌ها به بهبود وضعیت کمک می‌کند، پژوهش‌های زیادی درباره کرونا در دنیا انجام می‌شود و یافته‌های جدید باید به پزشکان و کادر درمان منتقل شود. هر چه تجربه ما بیشتر شود شانس درمان بهتر بیشتر می‌شود.

معاون سازمان نظام پزشکی گفت: پذیرش بیماران در آی سی یو شاخص‌های علمی دارد. سن شاید تا حدودی موثر است. در افراد مسن و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر است شاخص انتقال به آی سی یو وضعیت جسمانی آنهاست. وضعیت ریه در بالین تشخص داده می‌شود میزان اکسیژن و میزان درگیری ریه توسط آزمایش‌های پاراکلینیک بررسی می‌شود و با تشخیص پزشک متخصص فرد بدحال به آی سی یو ارجاع می‌شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در ایران کووید 19 بیمارستان بیمارستان ها بیماران بدحال آی سی یو جامعه پزشکی کادر درمان آی سی یو نیرو ها شده اند بخش ها تخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۲۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت ارائه خدمات به افراد بی حجاب در ادارات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مهدی نادری در جلسه شورای اداری شهرستان فلاورجان با اشاره به لزوم رعایت حجاب و عفاف در جامعه و جلوگیری از هنجارشکنی گفت: ادارات و نهاد‌ها به افراد و مراجعه کنندگان بی حجاب خدمات ارائه ندهند.
وی همچنین با اشاره به فرسودگی دستگاه‌های دیالیز در بیمارستان شهر فلاورجان افزود: به منظور خدمات به بیماران کلیوی ۵ دستگاه دیالیز جدید تحویل بیمارستان امام خمینی شهر فلاورجان شد و به زودی به بیماران خدمت رسانی می‌کند.
فرماندار فلاورجان با اشاره به عملیات وعده صادق و پاسخ یه تجاوزات رژیم صهیونیستی افزود: جنایات این رژیم با همکاری مستکبران جهانی سالهاست که منطقه خاورمیانه را به آتش کشیده که با این پاسخ دندان شکن و هدفمند معادلات در منطقه به نفع دکترین دفاعی ایران اسلامی که همان دفاع بازدارنده است تغییر کرد.

دیگر خبرها

  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • پروژه بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد در ایستگاه ۶۰درصد پیشرفت فیزیکی
  • ممنوعیت ارائه خدمات به افراد بی حجاب در ادارات
  • افزایش بیماران ام اس در خراسان شمالی
  • بهره مندی بیش از یک هزار و ۵۰۰ بیمار هموفیلی از خدمات درمانی و مراقبتی
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • برگزاری نشست فصلی ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • اضافه شدن ۶ دستگاه همودیالیز به بیمارستان کامکار قم
  • رنج مضاعف بیماران؛ از آشوب در نوبت گرفتن تا خشونت‌های اتاق زایمان
  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم