Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین - علی کریمی؛ بر اساس اعلام مرکز آمار، تورم ماهانه در تیر ماه امسال به 6.42 درصد رسید تا بار هزینه‌ زندگی بیش‌از پیش بر دوش خانوار سنگینی کند. خانواری که از ابتدای سال جاری با افزایش 13.6 درصدی هزینه‌های زندگی مواجه بوده‌است. این در حالی است که بسیاری از کسب و کارها در این مدت تحت تأثیر شیوع بیماری کرونا آسیب دیده‌اند؛ به‌ویژه کارگران روزمزد که بیش‌ترین آسیب را در این شرایط متحمل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایطی که خانوار ایرانی را در جنگ با هزینه‌هایی قرار داده‌است که هر روز قوی‌تر می‌شود و درآمدی که هر روز ضعیف‌تر.

هفته گذشته با اعلام تورم ماهیانه به تفکیک دهک‌های درآمدی، مشخص شد که خانوارهای با سطح درآمدی پایین (دهک‌های پایین) و خانوارهای با سطح درآمدی بالا (دهک‌های بالا) در تیر ماه افزایش هزینه یکسانی را تجربه کرده‌اند. جایی که تورم ماهانه دهک اول و دهک دهم درآمدی در این ماه به ترتیب برابر با 7.21 و 7.19 درصد گزارش شده‌است. همچنین دهک‌های میانی در این ماه کم‌ترین افزایش هزینه را تجربه‌کرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که تورم ماهانه دهک‌های پنجم و ششم به ترتیب برابر با 6.56 و 6.55 ثبت شده‌است. نمودار زیر تورم ماهانه در ماه گذشته را به تفکیک گروه‌های درآمدی به تصویر کشیده‌است:

با وجود آنکه تورم ماهانه دهک‌های بالایی و پایینی درآمدی در ماه گذشته برابر بوده‌است اما مقایسه هزینه‌های زندگی در تیر ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته (تورم نقطه به نقطه) نشان می‌دهد که هزینه‌های دهک‌ دهم درآمدی نسبت به دهک اول درآمدی با افزایش بیش‌تری همراه بوده‌است؛ به‌گونه‌ای که تورم نقطه به نقطه دهک دهم و اول در تیر ماه به ترتیب برابر با 32.3 و 24.3 درصد ثبت شده‌است که حاکی از شکاف تورمی 8 درصدی می‌باشد؛ به بیان دیگر، هزینه‌های گروه‌های بالای درآمدی طی یکسال گذشته 8 درصد بیش‌تر از هزینه‌های گروه‌های پایین درآمدی افزایش یافته‌است که در مقایسه با خرداد ماه این شکاف تورمی افزایش‌ یافته‌است. این بدان معناست که هزینه‌های زندگی پردرآمدها با شتاب بیش‌تری در حال افزایش است.

آیا این قیاس که هزینه‌های زندگی دهک‌های درآمدی بالا با افزایش بیش‌تری طی یکسال گذشته همراه بوده‌است، این مفهوم را در پی دارد که این گروه شرایط دشوارتری را نسبت به دهک‌های درآمدی پایین تجربه می‌کنند؟! پاسخ منفی است. برای آنکه بتوان درک درستی از آمار و ارقام منتشر شده داشت، بهتر است این مسئله را به طریق دیگری مطرح کنیم:

«طی یکسال گذشته هزینه زندگی خانوارهای با سطح درآمدی بالا افزایش یافته‌است به این معنا که هزینه رفاه و آسایش آن‌ها بیش‌تر شده‌است. در نقطه مقابل هزینه زندگی خانوارهای با سطح درآمدی پایین افزایش یافته‌است به این معنا که هزینه حداقل‌های زندگی افزایش یافته‌است. همانگونه که مشخص است این دو اصلاً قابل قیاس نیست و این فکر که هزینه زندگی گروه‌های درآمدی بالا با شتاب بیش‌تری نسبت به گروه‌های درآمدی پایین افزایش می‌یابد را نمی‌توان به این مفهوم که زندگی برای دهک‌های درآمدی بالا نسبت به دهک‌های پایین دشوارتر شده‌است، تفسیر کرد.»

برای آنکه بتوان تصویر روشن‌تری را از شرایط موجود بدست آوریم، باید نگاهی به تورم خانوار به تفکیک گروه‌های کالایی بیاندازیم. در گروه‌ کالایی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها که در حقیقت جزء حداقل‌های زندگی محسوب می‌شود، تورم ماهانه در دهک درآمدی اول برابر با 4.28 درصد است. این در حالی است که تورم ماهانه این گروه کالایی برای دهک دهم درآمدی کم‌تر از یک درصد می‌باشد. نمودار زیر تورم ماهانه گروه کالایی خوراکی و آشامیدنی را به تفکیک دهک‌های درآمدی در تیر ماه نشان می‌دهد:

در نقطه مقابل تورم ماهانه حمل و نقل در تیر ماه برای بالاترین گروه درآمدی برابر با 1.9 درصد به ثبت رسیده‌ که این رقم برای دهک درآمدی اول برابر با 0.19 درصد بوده‌است. به عبارتی دیگر، دهک‌های پایین درآمدی که غالباً از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند، تورم بالایی را در تیر ماه تجربه نکرده‌اند. این در حالی است که گروه‌های درآمدی بالا که از وسایل حمل و نقل همچون خودرو شخصی و یا تاکسی‌های دربست استفاده می‌کنند، در این ماه افزایش هزینه بالاتری داشته‌اند.

بنابراین می‌توان به وضوح مشاهده کرد که برابری تورم ماهانه دهک‌های درآمدی بالا و پایین و یا افزایش شکاف تورمی نقطه به نقطه میان سطوح درآمدی بالا و پایین، به هیچ وجه نمی‌تواند دال بر فشار هزینه‌ای بیش‌تر بر روی دهک‌های بالا تفسیر شود. چرا که سطح دغدغه‌های این دو گروه کاملاً متفاوت است؛ یکی درد نان دارد و دیگری به فکر حفظ سطح رفاه فعلی خود است.

پربیننده ترین بازنشستگان مرفه می‌شوند؟ دلیل ثبت نشدن تغییر اطلاعات مشمولان سهام عدالت چیست؟ خبر خوب اقتصادی روحانی ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۳۹۹/۵/۱۳ ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۳۹۹/۵/۱۴

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: علی کریمی شیوع بیماری کرونا کارگران روزمزد تورم علی کریمی اقتصادایران تورم نقطه به نقطه کارگران روز مزد مشکلات معیشتی تورم خانوار تورم ماهانه کرونا شیوع بیماری کرونا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت افزایش یافته درآمدی بالا تورم ماهانه دهک هزینه های زندگی گروه های درآمدی دهک های درآمدی تورم ماهانه درآمدی پایین تیر ماه بیش تری بیش تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۳۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت اجرای قانون بودجه کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  داود منظور در سفر به دامغان گفت : برای اولین بار بودجه ۱۴۰۳ دو مرحله‌ای است که بخش اول آن در اسفند ماه اعلام شد  و بخش دوم قانون بودجه که مربوط به جداول و توزیع آن بین دستگاه‌هاست در کمیسیون تلفیق مجلس در حال بررسی و تا پایان اردیبهشت ماه ابلاغ می‌شود
داود منظور به افزایش حقوق ۲۰ درصد کارمندان دولت اشاره کرد و گفت تلاش دولت افزایش وضعیت معیشت کارکنان دولت است که بر اساس آن رفاه کارکنان را در پی خواهد داشت و تلاش می‌کنیم که تورم امسال کاهش پیدا کند و معیشت کارکنان بهبود یابد
وی گفت پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۱۴۰۲، امسال پرداخت می‌شود و به همین منظور ۲۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی
  • خبر جدید دولت درباره حقوق امسال کارمندان
  • منظور: افزایش دائم دستمزد‌ها به رفاه مردم کمک نمی‌کند!
  • منظور: افزایش دائم دستمزد‌ها به رفاه مردم کمک نمی‌کند
  • حقوق کارکنان دولت در سال جاری چند درصد زیاد شد ؟
  • آخرین وضعیت اجرای قانون بودجه کشور
  • افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان دولت در سال جاری
  • منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند
  • ماجرای جنجالی شدن کف حقوق ۱۵ میلیونی کارگران | آیا حقوق ۱۵ میلیونی برای کارگران تصویب می‌شود؟
  • سرکوب مزد در سنوات گذشته باید جبران شود/ حداقل مزد ۱۵میلیون تومان