Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: زهرا اکبریان بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران، ضمن گرامیداشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، گفت: شیر مادر یک ترکیب حیات‌بخش ویژه‌ای است که تا ۶ ماهگی تمام نیازهای تغذیه‌ای شیر خوار را فراهم کرده و بعد از آن تا دو سالگی نیمی از نیازمندیهای غذایی کودک در حال رشد را تأمین می‌کند.

وی با اشاره به فواید بسیار شیر مادر بیان کرد: این مائده الهی دارای فواید بسیاری است که دانش بشر هر روز به کشف تازه‌ای از آن دست می‌یابد، در سال‌های اخیر ترکیبات جدیدی تحت عنوان "الیگوساکارید" در شیر مادر کشف شده که نقش آن‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن و تکامل عصبی و رشد مغزی است و در شیرهای مصنوعی یا وجود ندارد و یا اگر باشد به مقدار بسیار اندک و با کارایی ضعیف یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبریان در همین راستا ادامه داد: وجود این ترکیبات همراه با پادتن های ویژه‌ای که در شیر مادر ترشح می‌شود سبب شده تا عفونت‌های تنفسی و گوارشی بخصوص در ۶ ماه نخست در شیر مادر خواران در مقایسه با شیر خشک خواران بطور چشم‌گیری کمتر باشد.

فوق تخصص نوزادان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل عنوان کرد: علاوه بر همه این‌ها کودکانی که در دو سال اول از شیر مادر تغذیه می‌شوند شانس کمتری برای ابتلا به بیماری‌های آلرژیک و کانسرهای کودکی دارند و همچنین احتمال چاقی و افزایش وزن غیر طبیعی در آن‌ها کمتر است.
این مسوول گفت: آغوز یا کلستروم که از آن تحت عنوان مایع طلایی نام برده می‌شود و بطور عمده در طی سه روز اول پس از زایمان ترشح می‌شود، سرشار از مواد ایمنی‌زا برای نوزاد بوده و به‌عنوان اولین واکسن شیرخوار است.

وی با اشاره به شعار هفته جهانی شیر مادر امسال تحت عنوان " سیاره‌ای سالم با حمایت از تغذیه با شیرمادر" اظهار کرد: با توجه به اهمیت ویژه تغذیه با شیر مادر از سوی سازمان بهداشت جهانی و صندوق حمایت از کودکان مصادف با یازدهم تا هفدهم مرداد هفته جهانی شیر مادر اعلام شده است تا هر چه بیشتر آحاد مردم بخصوص مادران به اهمیت تغذیه با شیر مادر آگاه شوند.

اکبریان اضافه کرد: با توجه به همه‌گیری کرونا ویروس اهمیت تغذیه با شیر مادر در ایجاد ایمنی در نوزادان و شیرخواران بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، هر چند ویروس کووید ۱۹ و اثرات آن هنوز بطور کامل شناخته نشده اما تحقیقات انجام شده در این مدت کوتاه از شروع اپیدمی نشان داد که مادرانی که مبتلا به ویروس شده بودند، در شیر خود پادتن اختصاصی علیه بیماری را تا ۱۳۰ روز پس از ابتلا داشتند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه در اکثریت بررسی‌های انجام شده بر روی شیر مادران مبتلا به بیماری کرونا، ویروس یافت نشده است، به همین جهت توصیه سازمان بهداشت جهانی آن است که چنانچه مادری مبتلا به ویروس کووید ۱۹ شده باشد می‌تواند شیردهی را ادامه دهد.

وی ابراز کرد: در صورتی که مادر در مرحله شدید بیماری باشد، ماسک بزند و دست‌هایش را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشوید و سپس شیرش را بدوشد و یک مراقب سالم ، نوزاد یا شیر خوار را با شیر دوشیده مادر با استفاده از قاشق یا فنجان تغذیه کند تا زمانی که مادر حال عمومی بهتری پیدا کند و پس از آن نیز مادر با زدن ماسک و شستن دست‌هایش می‌تواند به فرزندنش شیر بدهد.

اکبریان در پایان با اشاره به تأکید قران کریم به تغذیه با شیر مادر، گفت: خداوند در آیه ۲۳۳ سوره بقره فرمودند؛ مادران باید فرزندانشان را دو سال کامل شیر دهند و این برای کسی است که می‌خواهد شیر دادن را کامل کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: نوزادان متولد شده مادران مبتلا به کرونا تغذیه با شیر مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۴۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار

سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این طرح برای مادران دارای فرزند زیر ۲ سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیتی حدود ۱ میلیون (۹۳۵ هزار و ۷۲۴) نفر هستند در تمام استان‌های کشور اجرایی می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: این طرح با نام «یسنا» در سال گذشته و از محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، برای حدود ۲۴ هزار مادر دارای فرزند شیرخوار (مادران دارای فرزند زیر ۲ سال) در دهک اول درآمدی در ۸ استان کم برخوردار از جمله کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، ایلام، گلستان، فارس، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، هرمزگان اجرایی شد.

وی گفت: در سه مرحله تامین اعتبار به ازای هر مادر ۴۰۰ هزار تومان برای خرید بسته غذایی انجام شد و از فردا برای تمامی مادران دارای فرزند شیر خوار در سه دهک اول درآمدی تا سقف اعتبار ۶۰۰ هزار تومان با همکاری ستاد ملی جمعیت در تمام استان‌های کشور اجرایی می‌شود.

مرتضوی افزود: مادران مشمول می‌توانند از بسته‌های حمایتی پیش بینی شده - سبد غذایی مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی جات، میوه جات و سبزیجات و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان خرید کنند.

وی با بیان این که برای مادران مشمول طرح، پیامک ارسال خواهد شد، اظهار کرد: اعتبار مذکور در حساب سرپرست خانوار دارای مادر مشمول تامین شده و قابل بهره برداری و خرید است و امکان خرید اقلام مورد تایید از طریق تمام فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ در دسترس قرار دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: برای این که خانوار از مبلغ اعتبار مطلع شوند می‌توانند به برنامه کاربردی «شما» با کد ملی سرپرست خانوار وارد شده و به نزدیک‌ترین فروشگاه طرف قرارداد برای خرید مراجعه کنند.

وی یادآور شد: براساس ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است با معرفی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری کمیته امدادامام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) و بنیاد مستضعفان، مادران باردار، شیرده و دارای کودک زیر پنج سال را که بر اساس آزمون وسع، نیازمند حمایت هستند، شناسایی کرده و خدمات سبد تغذیه رایگان و بسته بهداشتی رایگان را ماهانه به آنها اختصاص دهد.

مرتضوی تصریح کرد: به منظور حمایت از مادران عزیز ایرانی در فرزندآوری و حرکت به سوی جوانی جمعیت که یکی از موضوعات اصلی و محوری نظام جمهوری اسلامی ایران است، با همکاری ستاد ملی جمعیت، بسته‌های غذایی و بهداشتی به حدود یک میلیون مادر دارای فرزند شیرخوار (زیر ۲ سال) در سه دهک اول درآمدی مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان در بستر کالابرگ الکترونیکی اختصاص خواهد یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار از امروز
  • بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
  • نحوه مصرف کرم ضدآفتاب برای مادران باردار و کودکان
  • اعتبار بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار واگذار شد
  • نگرانی سازمان جهانی بهداشت از گسترش آنفلوآنزای پرندگان در بین انسان‌ها
  • اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار
  • اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزندشيرخوار
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • ثبت تولد ۳ قلوها در اصفهان ۱۴۰۳ + عکس نوزادان
  • نجات جان مادران باردار در شرایط نامساعد جوی